22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Plíživá zemanovská totalita

Samozřejmě v nadneseném slova smyslu. Nikdo nestaví nikoho ke zdi, neprosazuje svou vůli zbraněmi ani terorem. Zatím. Miloš Zeman nejen že Ústavu ohýbá, ale už ji naněkolikrát stačil přeložit a udělat si z ní vlaštovku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kočí 5.8.2013 8:52

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

Vy jste na palici.Jste ve SPOZ?Pak chápu.

P. Čech 5.8.2013 10:08

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

Je mi 68 let a nikdy jsem nebyl a nejsem členem žádné politické strany. Považuji se totiž za svobodného člověka a členství v jakémkoliv spolku lidí, politické strany nevyjímaje,svobodu jednotlivce snižuje.Na to, abych mohl svobodně vyjadřovat svůj názor na věci obecné, nepotřebuji být členem nějaké politické strany a papouškovat její ideologii. Tím bych se jednoznačně pasoval do role ovčana, který bytostně potřebuje, aby za něj přemýšlel někdo jiný, nejlépe politická strana či její politik.

J. Blažek 5.8.2013 8:50

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

Pane Franku, buďte tak laskav a dodržujte pravidla zdejších diskuzí. Patří k nim i slušnost a nezacházení do osobních výpadů jak vůči diskutujícím, tak i vůči lidem o nichž píšete. Nadávka není argument, ač si si to značná část pravicově diskutujících myslí.

P. Urban 5.8.2013 7:19

Nerad bych se dožil toho, abych musel skrývat svůj názor

Já taky.

Ale někteří už tak možná žijí. Viz například http://www.blisty.cz/art/69403.html.

Osobně s tím nemám zkušenost. Ale nežijeme tak trochu v pověstné slonovinové věži?

J. Mannheim 5.8.2013 7:19

panu Polaneckému

bych rád připomněl, že na Hradě sedí ten, za nějž se bil jeho oblíbenec i s celou svou rodinou jak rek – lži a nacionalistické žvásty přitom jely jedna radost... koho jste si tam zvolili, toho tam máte

J. Blažek 5.8.2013 7:26

Re: panu Polaneckému

No, jo - Němcová se zalekla a volit Rakušana, který ani neumí pořádně česky?

J. Mannheim 5.8.2013 7:47

Re: panu Polaneckému

když, tak Švýcara, uvědomte si, že neumí pořádně česky proto, že ho z této země vyhnali ti, u kterých současný prezident pobýval a kteří vysílali na zahraniční studijní stáže jeho podporovatele a předchůdce (oba jsou obdivovatelé Vladimíra Vladimíroviče a toho předchůdce autor článku miluje)

J. Mannheim 5.8.2013 7:53

Re: panu Polaneckému

ještě poznámečka - nicméně na nacionalistické kecy a lži typu otec nacistou (autorství - syn předchůce MZ) naletěli stejně jen voliči bez mozku, těm s mozkem víc vadil Kalousek

J. Kanioková 5.8.2013 8:25

Co to je..... " se bil " ?

J. Mannheim 5.8.2013 9:35

Re: Co to je..... " se bil " ?

paní Kanioková, docela rozumím tomu, že přes důkladné studium všech zhraničních ekonomických serverů, jak je na to EU zle, a že do švestek nevydrží, Vám mohl utéct závěr prezidentské kampaně u nás

M. Moravcová 5.8.2013 10:06

Re: panu Polaneckému

pan Klaus se za Zemana nebil. Když se ho a přílušníků jeho rodiny novináři zeptali, koho bude volit, tak jim odpověděl jednu ze dvou možných variant. Nedělejte z toho, že mu snad dělal kampaň. demagogu.

J. Effenberk 5.8.2013 13:18

Re: panu Polaneckému

Pravda, nebil. O to více se ale snažila celá Klausova familie svými hloupými výroky dehonestovat protikandidáta. A ne zadarmo. Někteří dostávají krabici od vína s hotovostí, jiní post velvyslance.

J. Blažek 5.8.2013 7:12

A co konkrétně?

Z článku: ...

Samozřejmě v nadneseném slova smyslu. Nikdo nestaví nikoho ke zdi, neprosazuje svou vůli zbraněmi ani terorem. Zatím. Miloš Zeman nejen že Ústavu ohýbá, ale už ji naněkolikrát stačil přeložit a udělat si z ní vlaštovku. .....

OMYL: Vše co pan prezident učinil bylo v souladu s Ústavou. Pokud něco konkrétně je proti Ústavě, měl by autor uvést konkrétně co.

J. Adámek 5.8.2013 7:56

V souladu s Ústavou a svědomím pane J.Blažku?

Je zbytečné pane Blažku oponovat vašemu názoru. Nejsem právník, ale mám zkušeností dost na to, abych nebral článek pana Polaneckého v nadneseném stavu jak sám v článku uvádí. Je to minimálně na hluboké zamyšlení. Dejte to do souvislostí s činy, které zákonitě inicioval Váš president. Potom se nemůže- te na článek a názory pana Polaneckého dívat jako když Vám někdo šlápne na "bolavý paleček",neboť se všechny akce začína- jí v hrubých rysech blížit k těm pověstným dvacetiletým cyklům se všemi důsledky,snad s výjimkou násilného převratu! :-P, :)

J. Slanina 5.8.2013 8:45

Re: V souladu s Ústavou a svědomím pane J.Blažku?

Váš požadavek hlubokého zamyšlení je u soudruha blažka z říše sci-fi.

J. Blažek 5.8.2013 8:58

Re: V souladu s Ústavou a svědomím pane J.Blažku?

Paleček sem, paleček tam, pan Polanecký napsal, že pan prezident ohýbá ústavu. Tak se jen věcně ptám, kde pan prezident konkrétně ohnul ústavu. Žádných hlubokomyslných úvah k tomu není třeba.

Jiná věc je ta, že ta česká ústava je hodně nepřesná až nejasná a po mnohaletých zkušenost s ní je vidět, že je třeba ji změnit.

P. Zeman 5.8.2013 10:07

Re: A co konkrétně?

Vážně si pane Blažku myslíte, že co není v zákoně je dovoleno a tím pádem musí být i tolerováno? Díry v zákonech využívají hlavně gauneři (tady v Česku to známe moc dobře). Tolerance lidí vůči nim (i těch, co volili Zemana) je minimální. Nevidím jedinný důvod, proč by se mělo něco podobného tolerovat údajně moudré hlavě státu?

Druhá věc je, že nelze napsat neprůstřelný zákon. Kdyby ano, můžeme rovnou zrušit soudy.

J. Blažek 5.8.2013 13:00

Re: A co konkrétně?

Ústava ČR, Hlava 1., článek 2., odstavec 4.:

4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

J. Forman 5.8.2013 7:10

:-))

Polaneckýho čtu rád. Málokterý jiný autor mne dokáže tak rozesmát.

P. Maleček 5.8.2013 6:51

Pozdní kvičení páně Polaneckého

Inu pane Polanecký to vše jako důsledek letitého nenažraného řádění post oposmluvní ODS a jejích klonů - VV, LIDEM či TOP-09 v čele státu. Jak říkali naši moudří předci - kdo jinému jámu kopá ....

O. Prochazka 5.8.2013 8:47

Re: Pozdní kvičení páně Polaneckého

Vy jste se zas rozkecal....

M. Moravcová 5.8.2013 10:03

Re: Pozdní kvičení páně Polaneckého

Mezi lidmi se mluví, mezi prasaty se kvičí.  Z toho mi vyplývá, že jste prase, pane Malečku, když nevíte, že lidé mluví.

J. Prikner 5.8.2013 2:08

Patologická reakce

Věta Zemanova invazní eskadra si počíná takřka srovnatelně s okupačními vojsky svědčí o patologické povaze pana Polaneckého, který je  hlásnou troubou TOP09. Při posuzování situace nebere v úvahu situaci kdy skupina poslanců TOP a ODS (potažmo s podivnou postavou Peakové) nevidí svoje postavení , kdy jsou po 3 létech kalouskovské vlády zcela nereprezentativními postavami s minimální podporou nejen levých, ale dokonce i původních voličů těchto stran a po pádu vlády nehlasovala pro rozpuštění parlamentu a nové volby a místo toho se drží zuby nehty svých pašalíků v parlamentu a státní správě. Aby zabránil pokračování Nečase bez Nečase Zemanovi nezbylo než odstranit vliv tétom kliky alespoň ve státní správě a to jmenováním své překlenovací vlády, která odstraní vliv TOP a ODS ze státní správy. Čeká na reakci TOP a ODS na toto dění - prolomení odporu k rozpuštění parlamentu. Pokud neuspěje, má jistě plán jak v 2.pokusu tlak zesílit a rozpuštění docílit. Jde o normální politický boj, na který TOP a ODS není zvyklá a ječí svoje mantry o neústavnosti. Tvrdě narazí.

J. Vintr 5.8.2013 3:16

Re: Patologická reakce

Když se v Německu dral k moci Hitler, tak to taky zpočátku vypadalo jako normální politika. A také spousta lidí vitala, jak zatočil s těmi stávajícími politiky a politickými stranami. Dnes není nutné vytvořit přímo diktaturu, aby si politik s diktátorskymi ambicemi mohl dělat ve státě co se mu zamane (nebo spíš těm, kteří jej do té nejvyšší pozice pro své zájmy dostrkali). Pan Polanecký ani v nejmenším nepřehání. Už dnes má k tomu Zeman v rukou všechny prostředky. Demokracie je ve skutečnosti velmi křehká věc, která pro své fungování vyžaduje dodržování pravidel. Jak jsme v poslední době svědky, nikdo není schopen donutit "hlavu státu", aby dodržovala pravidla hry.

J. Blažek 5.8.2013 7:23

Re: Patologická reakce

Je to jinak: Pravidla hry jsou popsána v Ústavě, ta je však hodně nepřesná a v několika bodech je nutné ji zpřesnit. .... Přirovnání s Hitlerem je hodně přitažené za vlasy. Budí spíš dojem strašení. Vždyť situace v Českui je o hodně jiná než byla ve 30. letech minulého století v Německu. Nepamatujeme si to prakticky někdo. I ti 90-letí měli tehdy 10 let.

J. Maleček 5.8.2013 7:01

Re: Patologická reakce

Taky nevím, proč by měli mít nějakou podporu těch voličů, kteří je nevolili. To je snad normální, ale tady se dělá, že takových voličů je 80-90%, a to by nějak nevycházela většina v parlamentě. A kolik odpadlo z těch, kteří je volili, to se uvidí.

J. Blažek 5.8.2013 7:17

Re: Patologická reakce

Je to jinak: I česká společnost se vyvíjí. A ta většina v parlamentu, která byla před 3 roky, tak už není vůbec pravdivá; svědčí o tom všechny průzkumy.  .... Kdyby pravdivá byla, tak by se ODS, TOP a LIDEM nebály přžedčasných voleb jak "čert kříže".

J. Slanina 5.8.2013 8:52

Re: Patologická reakce

Ano ano. 90% - to je oblíbená většina některých "politiků".

http://zdenekbarta.blog.idnes.cz/c/354246/SKROMACH-90-lidi-je-pro-Rusnokovu-vladu.html

M. Moravcová 5.8.2013 9:58

Re: Patologická reakce

Nejde o normální politický boj, Jde o puč. Složení poslanecké sněmovny je takové, jaké si ho navolili voliči. Podporou podle agenturních průzkumů vůbec neargumentujte. Vláda byla vyšlá z voleb a parlamentní demokracie. Dnešní vláda je vyšlá z  politického puče a složená z kamarádů prezidenta. Líbit se Vám to může, ale správné a demokratické to není. Mě se to naopak hrubě nelíbí.

P. Pavlovský 5.8.2013 13:23

Re: Patologická reakce

V krátkodobé perspektivě narazí IMHO tvrdě především Rusnok, jakkoli Zemanovi poskoci dělají možné nemožné (před chvílí v přímém přenosu Hašek a asociace krajů, resp. hejtmani za ČSSD  a KSČM).

Těch potřebných 100 (při plné účasti 198 poslanců) prostě nedostane.

Tvrdě narážet bude pak i dál při vládnutí bez důvěry, a to především na rozpočtový výbor sněmovny.

Tvrdě narazí i s rozpočtem na příští rok.

ODS a TOP 09 mohou poprvé tvrdě narazit až při řádných volbách - nejspíš ano.