23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Plíživá zemanovská totalita

Samozřejmě v nadneseném slova smyslu. Nikdo nestaví nikoho ke zdi, neprosazuje svou vůli zbraněmi ani terorem. Zatím. Miloš Zeman nejen že Ústavu ohýbá, ale už ji naněkolikrát stačil přeložit a udělat si z ní vlaštovku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 7.8.2013 10:54

Zemanovská totalita?

Prezident Zeman se prostě zatím celkem úspěšně pokouší porazit Sobotkovo "křídlo" v ČSSD. Za tím účelem se má "jeho" vláda svou (hyper)aktivitou co nejvíce "lidu" zalíbit. V případě ředitele ND horlivý ministr narazil na dobře organizovanou (pravdoláskovou?) elitu a musel couvnout. Vláda, která bude vládnout s důvěrou parlamentu hravě tyto personální kotrmelce napraví, takže o tolik nejde.

Domnívám se, že prezident není tak hloupý, aby protahoval činnost vlády, která nedostane důvěru (klidně nechá "pod tlakem okolností" dovládnout staronovou koalici.

Zatím jeho nejspornějšími (byť pragmatickými) kroky bylo jeho podivné dohadování s panem Rychetským a "podpora" pučistického "prokurátora" Ištvana.

Skutečně alarmující by byl v tuto chvíli pouze důkaz toho, že pan Ištvan pracuje na jeho objednávku. Ten ale má jednak svoje silné "kariérní" zájmy a jeho sebejistota je odůvodnitelná mocnými za ním stojícími silami EU-hujerskými (všechny jeho oběti jsou totiž z opačného tábora).

Totalitní vítr fouká stále z "Bruselu".

J. Vlk 7.8.2013 10:40

Re: Blábol slouhy Polaneckého

Vážený pane Kluzáku. Naprosto souhlasím. Lidé typu Polaneckého, na těchto stránkách,  již nejsou slouhové, ale lidé bránící toto nemorální a zlodějské prostředí z osobních důvodů . 

R. Kluzák 7.8.2013 10:26

Vaše sprostá slova

Na moje argumenty neodpovídáte, zmůžete se jen na sprosté nadávky proti mně i proti prezidentu. Je nejvyšší čas, aby korupčníci i jejich pokorní slouhové a služky, jako jste vy, byli konečně odstřiženi -  právě sprostě nadávající jsou velkým nebezpečím pro demokracii v této zemi.

Z. Sohorova 7.8.2013 9:18

Re: Blábol slouhy Polaneckého

Zatim ukazuje  Zeman ze chce pristrihout kridla cele nasi republice  a vladnout poroucet sam jak ten jeho opilej mozek dokaze Zatim nam predvedl velkou serii zmatku kdyz si dosadil do cele vlady lidi jen ti ktere obdarovava a kteri budou papaouskovat presne to,co on chce. Tak pane Kluzak bezte se hezky skloznout,ale at nespadnete do hnoje   moc byste nam zde smrdel...

J. Vintr 5.8.2013 22:03

Re: Blábol slouhy Polaneckého

Protože fungování státu je takto nastaveno a jak známo, příležitost dělá zloděje ...

J. Sládeček 5.8.2013 21:23

Re: Blábol slouhy Polaneckého

Proč "demokraté" kradou?

J. Vintr 5.8.2013 21:12

Re: Blábol slouhy Polaneckého

Svatá prostoto! Jasně, že se za minulé vlády kradlo a rozhazovalo - tak jako se kradlo a rozhazovalo za všech ostatních polistopadových vlád. Občan těžko posoudí, kdo kradl a rozhazoval víc. Jenže při Zemanově puči ani omylem nejde o to, že by se potrestali nějací zloději a přestalo se krást a rozhazovat. Jenom k těm stávajícím zlodějům přibude spousta nových - a soudě podle použitých metod dojde možná ještě k něčemu horšímu ....

R. Kluzák 5.8.2013 20:10

Blábol slouhy Polaneckého

Neviditelný pes, kdysi nezávislé medium, byl zřejmě koupen nějakými miliardářskými gaunery a podle toho vypadají i jeho nynější články.. Různí slouhové těch, kteří chtějí udržet korupční prostředí v této republice za každou cenu, kteří nevidí nic špatného v tom že premiér Nečas obdarovával svou konkubinu miliony z peněz daňových poplatníků, kteří mají strach že na ně   také jednou dojde protože jsou zde také poctiví státní zástupci a policisté,  útočí  zběsile na Ištvána a Šlachtu. Pochybní lidé,  kteří chtějí zpět zkorumpovanou vládu Nečase bez Nečase, všichni tito slouhové mají oprávněné obavy, že je zde lidem zvolený prezident, který je vlastně jediný kdo jim může pořádně přistřihnout křídla.  A tak ti slouhové, například tento Polanecký, také svými zuřivými bláboly útočí na prezidenta.  Je-li nebezpečí pro demokracii, pak je to právě ze stran těchto nemyslících poslušných slouhů, kteří papouškují výplody  ODS politiků, zuřivě se držících u koryt.

J. Charvát 5.8.2013 20:00

Re: Pane Polanecký,

Pane Čechu, vy jste krom toho, že jste značně umanutý, také nebezpečný demagog. Jako milovník referend byste měl, máte-li alespoň základní vzdělání, tušit, že přímo a dvoukolově zvolený president musí dostat určitě přes milión hlasů, i kdyby nechtěl. Takříkaje z definice. Jakýmsi vodítkem toho, kolik lidí o jeho přítomnost na Hradě stálo, je toliko výsledek 1. kola, rozhodně nikoli konečná volba v 2. kole, kde ho ti ostatní volí jako víceméně nutné (menší) zlo. Ale v žádném případě nelze numerický výsledek srovnávat s výsledky řadových poslanců či senátorů, volených jiným způsobem a v dílčích volebních obvodech. Takže si argument o tom, že nikdo nezískal tolik hlasů jako Zeman, strčte laskavě za klobouk. Při daném volebním systému prostě nemohl, tudíž je to mimo mísu.

J. Charvát 5.8.2013 19:45

Re: Politika, jako hra v karty

Vážený pane Otomtoje Čechu, že aspoň občas nemlčíte. Vaše neustále opakované výkřiky o přednostech přímé demokracie jsou sice únavné, ale už je lze po pětistém opakování nevnímat. Ten dnešní je ale vyloženě směšný. Anžto výsledek aplikace Vámi adorované přímé demokracie v české praxi je tak katastrofální, že by měl vejít do učebnic jako odstrašující případ podobných experimentů. A Vy nám tu budete opakovat, že je přímou volbu třeba zachovat? A změnit systém? Člověče nešťastná, leda snad vyměnit občany! Snad za Švýcary? Ale měl bych jednoduší řešení - prosím, odstěhujte se do Švýcar a s přímou demokracií v ČR už dejte pokoj. Tahle další praktická ukázka (přímá volba presidenta) opravdu stačila. První pokus - referendum o vstupu do EU - byl taktéž mimořádně zdařilý. Nerad bych zažil ještě opakování do třetice, to už by naše republika opravdu nemusela ve zdraví přežít.

J. Sládeček 5.8.2013 18:32

Modří nemohou beztrestně krást??? No to je přece

TOTALITA.

A. Špronglová 5.8.2013 18:25

Pan Zeman

je ten posledni, kdo je na vinne. Chybu hledejme v sobe. Sam by se na Hrad nedostal, nekdo ho volil, nekdo zustal za peci a ti ostatni co nezapomeli a vcas uvedmili co je zac a kam to povede bylo malo aby tragedii odvratili.

M. Sedláček 5.8.2013 18:19

Souhlas.

Až na to ND. Komedianti dobrovolně sají ze státního, tak ať to mají se vším všudy, včetně debilního ministra. Kdo platí, ať rozhoduje. Nikdy jsem žádného komedianta neslyšel říct, že chce svobodu a nechce od státu ani korunu, vždy je to jen: Státe, dej mi na to a tamto, tam jsi dal málo a tady moc. Tak nechť si to užijou.

P. Čech 5.8.2013 16:45

Re: Politika, jako hra v karty

K tomu, aby mohlo být obecně pochopeno, je nutno se ponořit do tématu hlouběji.Kalkulace poslancům s přímou volbou docela vyšla. Chtěli dokázat, že je to špatné a nyní to vykřikují. Nedodávají ovšem, že tato přímá volba nebyla svobodná, že svoboda volby byla zásadně narušena čl. 56, odst.5 zákona 71/2012 sb. Jsem zcela přesvědčen o tom, že pokud by bylo umožněno kandidovat všem 15 zájemcům, Miloš Zeman, ale ani Karel Schwarzenberg by se prezidentem nestali. Byl by jím někdo jiný. Poslancům, kteří s přímou volbou nesouhlasili to tedy vyšlo. Zvolen byl ten, kdo představoval menší zlo, jak je u nás zvykem, nikoliv ten  nejlepší. Teď tito politici vykřikují že to již dávno říkali, že přímá volba nepatří do našeho systému. Ano, nepatří do tohoto systému. Ovšem přímou volbu je nutno zachovat a změnit onen systém. O tom to je.

P. Čech 5.8.2013 16:30

Re: Pane Polanecký,

Káju Maříka jsem ve svém dětství četl celého a docela se mi to líbilo, pokud se pamatuji.

P. Čech 5.8.2013 16:28

Re: Pane Polanecký,

Kde ji překročili a jak? Konkrétně, pane Procházko. Tvrdit něco bez toho, že je schopen něco dokázat, umí kdekdo. z

Zejména ten, kdo se uchyluje k nadávkám argumentů nemaje.

P. Čech 5.8.2013 16:23

Re: Co mi vadí.

Jak z toho? Komplexní revizí  ústavy. V tom případě bude muset Ústavní soud mlčet.

P. Vaněk 5.8.2013 16:13

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

S těmito jeho vyjádřeními, jako téměř jedinými. se dá souhlasit.

P. Vaněk 5.8.2013 16:08

Re: Pane Polanecký,

Čechu, a vy jste již "dolouskal" Káju Maříka?

J. David 5.8.2013 15:02

Re: pan Polanecký dost přehání

Jsem kulturní barbar. Umělce V.I.P. ignoruji, "nejvejš" jdu na ochotníky, abych je nějakou kačkou a demijónem podpořil. Co si tato námezdná čeládka myslí, že když opustí "zlatou kapličku", že nastane armagedon? Kultura, na kulturu bude jedinec mít prášule, které mu diferenciálně zbydou z berní, které m.j. deleguje i na kulturu. Proč pan Donutil nekočuje k výdělku svému, a sedí, jak ta pecka na hovně v ND, za peníze berních poplatníků? Jak za Matěje Kopeckého, ať si komedianti vydělají svoji mzdu kumštem, a nikolivěk paušální berní daňových poplatníků. Mají tantiemy i autorská práva. Bon. Ale ať neopruzují, jak v roce 1989. Kouzelná transmutace, bolševikovi všici lezli do řiti, a najednou jsou to demokraté. Zmetci všech zmetků, zkrátka komedianti, převlékači kabátů v rolích.

ND je mi u řiti, tam již nejde o premisu "Národ sobě". Tam jde o kšeft vyvolených. Netřeba dlouho hledat.

J. David 5.8.2013 14:43

Politika, jako hra v karty

Takže po přádku. Opilost. Kolik poslanců se klátí pod vlivem luzného C2H5OH? Lučebník gutaperči Kalousek je abstinent?

Kolik politiků má máslo na hlavě? Když se začne máslo škkvařit, vždy začnou "bedákat" ti, které by mohla teplota másla popálit. Proto ten tyk v termitišti. Halt jim nějaký šimpanz, nezávislý, zakvedlal klackem do komunity.

A Zeman? Halt jim pokerová kalkulace s přímou volbou degeneráta s čírem nevyšla, volební tah jim v pokerovém "riveru" nevyšel, i když měli na "flopu" nalito. Ale tak se to i v kartách přihází. A nyní přešli na licitovaný mariáš, na zadáku licitují dvě sedmy, 6 na 4 s plonkovou desítkou, bez forhontu. Jedou na rozhoz, ale to je někdy ošemetné. Nuž, uvidíme, jak forhont Rusnok vynese, a kdo plonkáče dobere. Jak to vidím, čtyři "pomahačky" v jedné ruce nejsou, takže... Mariášníci, vložte se do "politického mariáše" svými verbálními postřehy, ať je veselo.

P. Götze 5.8.2013 13:56

RE

Ja se Zemanem z principu nesouhlasim, je to zamindrakovany opily duchoidce, ktery si hoji svoje bolistky. Ovsem pokud se maji nejaci poslanci bat policie a zastupu, rekl bych, ze to neni kvuli Zemanovi, ale kvuli tomu, co tady provadeli. Klasicky zlodej krici chytte zlodeje. Kvuli tomu se ale lidi nepo.... Soucasne strany v parlamentu to totalne zbabraly a zbabraly to svou vlastni cinnosti. Zeman je vpodstate jejich dite, je to vysledek jejich prace. Ne naopak.

J. Effenberk 5.8.2013 13:30

Re: Co mi vadí.

Tak to bychom se současným volebním systémem z voleb nevyšli. Myslím, že jedinou možností k důslednému realizování vlastního volebního programu je jen velmi výrazný většinový systém. Ale jak k němu? Pokud se dobře pamatuji, už jednou ústavní soud takovou snahu o změnu nekompromisně zamítl.

P. Pavlovský 5.8.2013 13:23

Re: Patologická reakce

V krátkodobé perspektivě narazí IMHO tvrdě především Rusnok, jakkoli Zemanovi poskoci dělají možné nemožné (před chvílí v přímém přenosu Hašek a asociace krajů, resp. hejtmani za ČSSD  a KSČM).

Těch potřebných 100 (při plné účasti 198 poslanců) prostě nedostane.

Tvrdě narážet bude pak i dál při vládnutí bez důvěry, a to především na rozpočtový výbor sněmovny.

Tvrdě narazí i s rozpočtem na příští rok.

ODS a TOP 09 mohou poprvé tvrdě narazit až při řádných volbách - nejspíš ano.

J. Effenberk 5.8.2013 13:18

Re: panu Polaneckému

Pravda, nebil. O to více se ale snažila celá Klausova familie svými hloupými výroky dehonestovat protikandidáta. A ne zadarmo. Někteří dostávají krabici od vína s hotovostí, jiní post velvyslance.

J. Blažek 5.8.2013 13:00

Re: A co konkrétně?

Ústava ČR, Hlava 1., článek 2., odstavec 4.:

4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

V. Dostál 5.8.2013 12:38

Ceý postup by byl spíš k smíchu, kyby se netýkal nás všech

E. Heusinger 5.8.2013 11:03

Žádné strachy,

však on už to Rudolf odhalí.

J. Vintr 5.8.2013 10:40

Re: pan Polanecký dost přehání

To s tím Národním divadlem byl zcela nepochybně zastírací manévr. Zatímco byla média plná téhle vyslovené ptákoviny, tak nejspíš Zemanova vláda v tichosti provedla nějakou další lumpárnu ...

J. Kombercová 5.8.2013 10:33

Re: Co mi vadí.

K poslední větě... možná proto, že máslo na hlavě má ledaskdo a nechce na sebe upozornit... když už se tedy policie zajímá. Ale to je jen můj dojem a netrvám na něm.