18.6.2024 | Svátek má Milan


Diskuse k článku

POLITIKA: Plíživá zemanovská totalita

Samozřejmě v nadneseném slova smyslu. Nikdo nestaví nikoho ke zdi, neprosazuje svou vůli zbraněmi ani terorem. Zatím. Miloš Zeman nejen že Ústavu ohýbá, ale už ji naněkolikrát stačil přeložit a udělat si z ní vlaštovku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Vondráček 5.8.2013 8:33

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

Obávám se , že tu sázku vyhrajete :-)

P. Čech 5.8.2013 8:32

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

Pane Bezoušku, troufám si v mnohém (ne ve všem) s Vámi nesouhlasit. Nevím sice jak Mussolini, ale Hitler a ni Gottwald nebyli zvoleni většinovou vůlí občanů. Byli zvoleni podle zásad poměrného zastoupení, tedy menšinovou vůlí. Pan Zeman nedělá nic jiného, než že předvádí, jak je možno vládnout ve státě, který má špatně a nejednoznačně formulovanou ústavu. Ve státě, který deklaruje ústavou, že je státem demokratickým a přitom pošlapává většinu zásadních demokratických principů a to toutéž ústavou. Jak jinak je možné deklarovat jedním článkem moc lidu a druhým  moc politických stran? Jak jinak je možné hovořit o moci lidu, jeho většinové, demokratické vůle a vedle toho stanovit menšinový volební systém podle zásad poměrného zastoupení? Pan Zeman nevládne. Vládne pan Rusnok. Do funkce premiéra byl jmenován přímo a většinově zvoleným prezidentem, tedy, vládne podle ústavy.Že se takto v demokratické zemi vládnout nemá, v tom s Vámi souhlasím. Ovšem Česká republika není demokratickým státem a to vyplývá z textu ústavy. Na tom nic nemůže změnit článek 1 ústavy, který sice něco deklaruje, ovšem nepravdivě. Skutečnost, že se nám to vymstí, je asi pravdivá. Zemanovi a Rusnokovi se to však nevymstí. Doplatí na to většina občanů, jako dosud na všeliké průšvihy doplatila. A opět to pramení ze špatné ústavy.

M. Vondráček 5.8.2013 8:31

Re: Pane Polanecký,

Pokud Vám současné řádění Zemanovy kohorty připadá normální , tak už mi začíná být jasné jak se dostal k moci Hitler :-)

J. Slanina 5.8.2013 8:29

Re:"...a intelektem méně obdaření voliči (těch je většina) budou takovým krokům tleskat a ještě je oslavovat."

Šoustale, Šoustale. Že už tě od toho plácání bolí ručičky i huba?

J. Kanioková 5.8.2013 8:25

Co to je..... " se bil " ?

P. Lenc 5.8.2013 8:20

Podle řevu

některých diskutujících se jste trefil do černého.

J. Barto 5.8.2013 8:19

Re: Pane Polanecký,

Nemůže být ani řeči o právním státě u nás.A přestaňte neustále někoho nabádat, co má číst a jak to má chápat !

P. Čech 5.8.2013 8:16

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

Až na jednu či max. dvě výjimky žádný novinář v ČR nedosahuje inteligence Miloše Zemana. Troufám si tvrdit, že nedosahují inteligence ani brouka Pytlíka. Na všem, co je zde špatné a nefungující se totiž novináři významnou měrou podílejí.

P. Čech 5.8.2013 8:11

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

Vždy se dá něco dělat, pane Franku.  I ten Gottwald v roce 1948 nedělal nic jiného, než že postupoval podle špatného textu tehdejší ústavy. Kdyby prezident Beneš nebyl zbabělec a kdyby taktéž postupoval podle textu ústavy, podobně jako dnes pan Zeman, kdyby odvolal Kl. Gottwalda z funkce předsedy vlády, což podle textu ústavy učinit mohl a jmenoval premiérem někoho jiného, např. Jana Masaryka, mohlo vše dopadnout zcela jinak. Za Janem Masarykem totiž stála naprostá většina tehdejší sociální demokracie. Pokud by Jan Masaryk měl možnost sestavit vládu, nikdy by se komunisté k moci nedostali.

M. Bezouška 5.8.2013 8:05

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

pane Čechu, obávám se, že jste správně trefil onoho červa v sýru. Čistě pro osvěžení paměti - pánové a soudruzi Mussolini, Hitler či Gottwald byli také zvoleni většinovou vůlí lidu. Nemohu dobře hodnotit, zda pan Zeman činí v rámci ústavy, nejsem právník a už vůbec ne "ústavní" (vyznat se v naší ústavě není právě snadné, ona obsahuje řadu skutečných skvostů, za všechny zmíním "právo na bezplatnou lékařskou péči"), jenže o to tu snad ani tolik nejde. Protože ta hlavní potíž je v tom, že pan Zeman a jeho nohsledi předvádějí, jak se v demokratické a civilizované zemi (máme-li ovšem ještě právo se za něco takového považovat) vládnout nemá. K tomu dlužno podotknout, že v tak malém státečku, jako je ČR ani dlouhodobě nemůže. A vsadím měsíční gáži proti červené fazoli, že se to všem, Zemanovi, Rusnokovi a pohříchu i nám všem docela brzo zatraceně vymstí.

P. Čech 5.8.2013 8:03

Pane Polanecký,

mohu Vám jen doporučit jednu věc. Před tím, než napíšete takový blábol, přečtěte si ústavu ČR a snžte se pochpit její text. Text, nikoliv nějaké politické zvyklosti, které jsou s tímto textem v rozporu, či dokonce nějaké duchy.Mějte na paměti, že v právním státě, za jaký se proklamujeme, platí litera zákona, nikoliv nějaké zvyky a duchové. Až si tuto ústavu přečtete a pokud její text pochopíte, teprve potom můžete psát o ev. ohýbání a překládání textu.

J. Adámek 5.8.2013 7:56

V souladu s Ústavou a svědomím pane J.Blažku?

Je zbytečné pane Blažku oponovat vašemu názoru. Nejsem právník, ale mám zkušeností dost na to, abych nebral článek pana Polaneckého v nadneseném stavu jak sám v článku uvádí. Je to minimálně na hluboké zamyšlení. Dejte to do souvislostí s činy, které zákonitě inicioval Váš president. Potom se nemůže- te na článek a názory pana Polaneckého dívat jako když Vám někdo šlápne na "bolavý paleček",neboť se všechny akce začína- jí v hrubých rysech blížit k těm pověstným dvacetiletým cyklům se všemi důsledky,snad s výjimkou násilného převratu! :-P, :)

E. Heusinger 5.8.2013 7:56

Rudolfe,

Vy jste neuvěřitelně pilný a pracovitý. Pokračujte i nadále a hlavně buďte bdělý a ostražitý.

M. Frank 5.8.2013 7:53

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

Postupuje stejně jako Mussolini, nebo jako postupoval Gottwald. Takhle slušný člověk a politik nejedná. Předěl mezi demokracií a totalitou může být v řádu dnů a pak je pozdě a nedá se nic dělat. Novináři nejsou o nic víc debilní, než je Zeman. Jenom debil může dívat všechny do jednoho pytle.

J. Mannheim 5.8.2013 7:53

Re: panu Polaneckému

ještě poznámečka - nicméně na nacionalistické kecy a lži typu otec nacistou (autorství - syn předchůce MZ) naletěli stejně jen voliči bez mozku, těm s mozkem víc vadil Kalousek

J. Mannheim 5.8.2013 7:47

Re: panu Polaneckému

když, tak Švýcara, uvědomte si, že neumí pořádně česky proto, že ho z této země vyhnali ti, u kterých současný prezident pobýval a kteří vysílali na zahraniční studijní stáže jeho podporovatele a předchůdce (oba jsou obdivovatelé Vladimíra Vladimíroviče a toho předchůdce autor článku miluje)

P. Čech 5.8.2013 7:41

Re: Podle hysterických reakcí fašistů

Jakkoliv pana Miloše Zemana nemám rád, musím zde protestovat. Na Hradě sedí totiž člověk, kterého si naši občané většinově a přímo, tedy jedině demokraticky zvolili. Nehledá žádné kličky v ústavě, pouze využívá toho, že text ústavy je špatný a nejednoznačný. Postupuje přesně podle tohoto textu ústavy.. To, zda ji hodlá či nehodlá opustit je pouze spekulace, hodná v našem Kocourkovském státě pouze debilních (to není nadávka, ale diagnóza) novinářů, kteří neustále píší o demokracii, aniž by vůbec tušili, o co se jedná. Koukám, že se k nim chcete přiřadit, pane Franku.

P. Čech 5.8.2013 7:35

Jsou to jen kecy

A to bez zkoumání pravé příčiny stavu. Jde totiž o to, zda čl. 2, odst.1  ústavy je pravdivý, o to, kdo a komu v České republice skutečně vládne. Z politického dění, které můžeme dnes a denně vidět, nezávisle na tom, které politické strany se zrovna momentálně dotýká, je naprosto jasné, že vše vyvěrá z čl. 5 ústavy, z t.zv. volné soutěže (rozuměj zde boje o moc) politických stran. Boje o moc absolutní na dobu nejméně 4 let. Jde o boj o moc nad vším děním ve státě, zejména o moc nad občany , kteří tento stát tvoří.Jde o jednoznačné uzurpování moci zákonodárné, výkonné i soudní, demokratických to mocí, pomocí nichž  podle čl.2, odst.1 má svou moc vykonávat lid (lépe řečeno občané). Jde o neustálé a neustávající uchvacování moci politickými stranami a následné zneužívání této moci ve prospěch menšinových zájmů a vůle členů a voličů těchto stran, v neprospěch demokratické, většinové vůle občanů.Toto vše se zde děje a je omlouváno zvaněním o nějaké parlamentní demokracii.  Je nutno mít na paměti, že k tomu, aby demokracie mohla být nazývána parlamentní, nestačí pouhá existence parlamentu.. Musí jít především o demokracii, tedy vládu občanů, nikoliv politických stran nad občany a nad mocí zákonodárnou, výkonnou i soudní, což zakamuflováno politickými kecy platí bez výjimky v České republice. Ve státě, kde již od roku 1918 vládla vždy menšina občanů nad většinou a to jen díky volebnímu systému podle zásad poměrného zastoupení. Omlouvám se, od roku 1918 s výjimkou let 1938-1945.

M. Frank 5.8.2013 7:30

Podle hysterických reakcí fašistů

jako jsou Blažek a Forman pan Polanecký opět pravdivě popisuje situaci. Na hradě sedí dementní opilec s totalitní náturou a hledá kličky v ústavě, aby ji po upevnění moci opustil docela.

J. Blažek 5.8.2013 7:26

Re: panu Polaneckému

No, jo - Němcová se zalekla a volit Rakušana, který ani neumí pořádně česky?

J. Blažek 5.8.2013 7:23

Re: Patologická reakce

Je to jinak: Pravidla hry jsou popsána v Ústavě, ta je však hodně nepřesná a v několika bodech je nutné ji zpřesnit. .... Přirovnání s Hitlerem je hodně přitažené za vlasy. Budí spíš dojem strašení. Vždyť situace v Českui je o hodně jiná než byla ve 30. letech minulého století v Německu. Nepamatujeme si to prakticky někdo. I ti 90-letí měli tehdy 10 let.

P. Urban 5.8.2013 7:19

Nerad bych se dožil toho, abych musel skrývat svůj názor

Já taky.

Ale někteří už tak možná žijí. Viz například http://www.blisty.cz/art/69403.html.

Osobně s tím nemám zkušenost. Ale nežijeme tak trochu v pověstné slonovinové věži?

J. Mannheim 5.8.2013 7:19

panu Polaneckému

bych rád připomněl, že na Hradě sedí ten, za nějž se bil jeho oblíbenec i s celou svou rodinou jak rek – lži a nacionalistické žvásty přitom jely jedna radost... koho jste si tam zvolili, toho tam máte

J. Blažek 5.8.2013 7:17

Re: Patologická reakce

Je to jinak: I česká společnost se vyvíjí. A ta většina v parlamentu, která byla před 3 roky, tak už není vůbec pravdivá; svědčí o tom všechny průzkumy.  .... Kdyby pravdivá byla, tak by se ODS, TOP a LIDEM nebály přžedčasných voleb jak "čert kříže".

J. Blažek 5.8.2013 7:12

A co konkrétně?

Z článku: ...

Samozřejmě v nadneseném slova smyslu. Nikdo nestaví nikoho ke zdi, neprosazuje svou vůli zbraněmi ani terorem. Zatím. Miloš Zeman nejen že Ústavu ohýbá, ale už ji naněkolikrát stačil přeložit a udělat si z ní vlaštovku. .....

OMYL: Vše co pan prezident učinil bylo v souladu s Ústavou. Pokud něco konkrétně je proti Ústavě, měl by autor uvést konkrétně co.

J. Forman 5.8.2013 7:10

:-))

Polaneckýho čtu rád. Málokterý jiný autor mne dokáže tak rozesmát.

J. Maleček 5.8.2013 7:01

Re: Patologická reakce

Taky nevím, proč by měli mít nějakou podporu těch voličů, kteří je nevolili. To je snad normální, ale tady se dělá, že takových voličů je 80-90%, a to by nějak nevycházela většina v parlamentě. A kolik odpadlo z těch, kteří je volili, to se uvidí.

P. Maleček 5.8.2013 6:51

Pozdní kvičení páně Polaneckého

Inu pane Polanecký to vše jako důsledek letitého nenažraného řádění post oposmluvní ODS a jejích klonů - VV, LIDEM či TOP-09 v čele státu. Jak říkali naši moudří předci - kdo jinému jámu kopá ....

J. Vintr 5.8.2013 3:16

Re: Patologická reakce

Když se v Německu dral k moci Hitler, tak to taky zpočátku vypadalo jako normální politika. A také spousta lidí vitala, jak zatočil s těmi stávajícími politiky a politickými stranami. Dnes není nutné vytvořit přímo diktaturu, aby si politik s diktátorskymi ambicemi mohl dělat ve státě co se mu zamane (nebo spíš těm, kteří jej do té nejvyšší pozice pro své zájmy dostrkali). Pan Polanecký ani v nejmenším nepřehání. Už dnes má k tomu Zeman v rukou všechny prostředky. Demokracie je ve skutečnosti velmi křehká věc, která pro své fungování vyžaduje dodržování pravidel. Jak jsme v poslední době svědky, nikdo není schopen donutit "hlavu státu", aby dodržovala pravidla hry.

J. Prikner 5.8.2013 2:08

Patologická reakce

Věta Zemanova invazní eskadra si počíná takřka srovnatelně s okupačními vojsky svědčí o patologické povaze pana Polaneckého, který je  hlásnou troubou TOP09. Při posuzování situace nebere v úvahu situaci kdy skupina poslanců TOP a ODS (potažmo s podivnou postavou Peakové) nevidí svoje postavení , kdy jsou po 3 létech kalouskovské vlády zcela nereprezentativními postavami s minimální podporou nejen levých, ale dokonce i původních voličů těchto stran a po pádu vlády nehlasovala pro rozpuštění parlamentu a nové volby a místo toho se drží zuby nehty svých pašalíků v parlamentu a státní správě. Aby zabránil pokračování Nečase bez Nečase Zemanovi nezbylo než odstranit vliv tétom kliky alespoň ve státní správě a to jmenováním své překlenovací vlády, která odstraní vliv TOP a ODS ze státní správy. Čeká na reakci TOP a ODS na toto dění - prolomení odporu k rozpuštění parlamentu. Pokud neuspěje, má jistě plán jak v 2.pokusu tlak zesílit a rozpuštění docílit. Jde o normální politický boj, na který TOP a ODS není zvyklá a ječí svoje mantry o neústavnosti. Tvrdě narazí.