2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Linda 10.2.2010 16:04

Aha...

Takže jestli to dobře chápu, tak tenhle "článek" je (kromě naprosto nevhodného vylévání emocí) o tom, že malé strany nemá cenu volit, že se stejně do parlamentu nedostanou, že tím podpoříme levici, a proto není jiné východisko, než volit ODS. Děkuji, ale nemám zájem. Malé strany totiž opravdu nemá cenu volit, pokud takhle bude smýšlet každý. A na tom se podílet rozhodně nebudu. Není pravda, že volbou SSO podpořím levici. Podpořím stranu SSO, jednu z mála opravdu pravicových v ČR. Až budu chtít podpořít levici, dám hlas ODS, která už dávno není stranou pro pravicové voliče a může nám být téměř jedno, zda se dostane k moci ona, nebo ČSSD. Proto se o tu změnu musíme alespoň pokusit. Pokud bude mít celý národ (nebo alespoň jeho pseudopravicová část) stejný názor, jako pan Bartoň, tak se opravdu nikdy nikam nehneme.

Fišta 12.2.2010 23:33

Re: Aha...

Volte malé mimoparlamentní strany. Dost bylo ODS a ČSSD!

zgr 10.2.2010 11:49

kche

I kdyby snad slavná ODS někdy měla pravicový program, její schopnost uvádět svůj program v život je ubohá a směšná.

A tak ODS svým programem lže svým voličům přímo do očí už spoustu let.

ODS není pravicová strana. Jen největší česká továrna na lež a korupci.

kadLik 10.2.2010 9:19

Taky nevidím jinou cestu než volit svobodné

Jediná rozumná strana, která podporuje vysoupení z RVHP... tedá EU. Bohužel proti penězům lobbystů se velice těžko bojuje, přesto mají svobodní můj hlas v kapse.

Fišta 12.2.2010 23:35

Re: Taky nevidím jinou cestu než volit svobodné

Pak jste svůj hlas zahodil. Zkuste některou z malých mimoparlamentních stran s větší pravděpodobností průchodu do Sněmovny. SSO zatím ještě nedozrála k volitelnosti a hledá svoji tvář.

m 10.2.2010 0:49

SSO asi zacina vadit. To je dobre.

Nenávidíte-li mě, těší mne to stejně, jako byste mě milovali, neboť je to důkaz toho, že nejsem lhostejný vašemu srdci.

Aram 9.2.2010 23:46

Největší blbost je bát se, aby nepropad hlas

a raději volit ODS, než aby to dostala ČSSD. Tak v tomhle nejedu. Já to dám Machovi, protože s tou partou naprosto souzním, a budu hrdý, že jsem mu pomohl k tomu půl procentu, a možná za 4 roky mu pomůžu třeba k 4 a půl procentu, protože toto je můj úkol voliče. Jak bych jinak vysvětloval za 20 let dětem, že jsem volil blbou stranu z důvodu nějakého menšího zla? Takhle řeknu, že jsem volil v souladu se svým svědomím půlprocentní stranu a nikomu se za to omlouvat nebudu. A že to teda vyhraje ČSSD? No já vím. Většina lidí myslí jinak, než já, s tím nic nenadělám.

Fišta 10.2.2010 0:29

Re: Největší blbost je bát se, aby nepropad hlas

Mach je ztráta času. Do parlamentu nechce - to jsou jeho slova - chce "hlásat myšlenky". Raději to hoďte Bobošíkové nebo Železnému, Johnovi a v krajním případě TOPce, která od Macha převzala celou krajskou strukturu, včetně členů a má potenciál se nakonec změnit ve skutečně pravicovou stranu.

U SSO zůstalo pár zhrzených Odeesáků, pár politických turistů a několik málo slušných, kteří se teď už jen nestačí divit, kam Mach svojí neschopností dokázal dostat původně dobrý projekt.

Aram 10.2.2010 11:38

Re: Největší blbost je bát se, aby nepropad hlas

Výše jmenované jako alternativu rozhodně neberu - je to jen trochu rafinovanější kariérismus, než vstoupit hned do ČSSD, abych se od června vezl.

Kolik je v SSO zhrzenejch a čím, je mi jedno, já půjdu za těmi, kteří budou držet tenhle koncept a budou projevovat stejnou inteligenci, vkus, úroveň.

kacir 9.2.2010 23:28

Mach si může s ODS podat ruku ... zdiskreditovaní politici jsou v obou partajích

Fišta 12.2.2010 23:32

Re: Mach si může s ODS podat ruku ... zdiskreditovaní politici jsou v obou partajích

Ani ne tak "zdiskreditovaní" jako spíše "zneuznaní" bývalí odeesáci se nasáčkovali ke SSO. A je to úžasná "squadra azura". Ani v odborech by se neuplatnili.

franta 9.2.2010 21:42

mach není bez vojska - voliči jsou vojsko a jsem to i J=A

ODS není pravice není to nic volitelného. Ičko, Téčko, Topolánek  naprosto nepřijatelný,   budu volit macha,  možná VV  , ale John je taky dost mistr světa .

logik 9.2.2010 21:40

Ať je p. Mach jaký chce,

hlavním problémem pravice je její totální diskreditace vinou ODS

jasan 9.2.2010 21:43

Re: Ať je p. Mach jaký chce,

ODS uz neni pravice...

Ostravak 9.2.2010 20:23

VYHLASENI SOUTEZE !

 Zkuseme se na poslednich 5 dnu nehadat,nenadavat si. Zkusme se spolecne zasmat,dokazat svuj vtip pro poteseni vsech. Proto pripravny vybor pro organizaci pohrbu N.P.  vyhlasuje velkou narodni soutez na nejvtipnejsi parte ke skonu Neviditelneho psa.

A tak vsichni piste sve vtipne napady. Soutez bude hodnocena samotnymi prispevateli.

 Nejlepsi bude na pergamenovem papiru predan  otci N.P. jako nejblizsimu pozustalemu !

logik 9.2.2010 21:45

Re: VYHLASENI SOUTEZE !

Pes jítrničku sežral

docela maličkou

a pán ho za to zabil

gumovou paličkou.

Michal 9.2.2010 19:38

ODS se kultivovat nedá!

Bohužel pan Bartoň narazil na smutný fakt, že na Praze 5 pod Jančíkovým vedením se opravdu kultivovat ODS nedá, a jak nám ukazuje pan Bém tak to není jen problém Prahy 5!

brána 9.2.2010 18:53

Mach jen závidí naše úspěchy

ODS SE PODAŘILO ZABLOKOVAT ČINNOST EU VÍCE NEŽ NA STO DNÍ !!!!!

treperenda 9.2.2010 19:00

Re: Mach jen závidí naše úspěchy

No a vono to SNAD nejak ovlivnilo politiku EK? Pozdrzely se snad nejake direktivy, a kdyby ano, vsiml si toho nekdo? Melo to snad nejaky realny dopad? Omlouvam se, ze se ptam. ale tato argumentace je, myslim, licha.

treperenda 9.2.2010 17:02

Svobodni obcane a jejich strana

Patrim mezi ty, kteri sympatizuji se SSO, volila jsem je do evropskeho parlamentu, dokonce jsem umluvila nekolik znamych, aby tak ucinili. Dosud jsem volila ODS. Az nyni (tim myslim ty evropske) jsem se rozhodla pro SSO Vystopeni pana Macha v TV jsem nevidela, jsem momentalne v zahranici.Nicmene mi vadi, ze SSO nemela poradnou kampan, ze SSO nema program na volby do nasi PS a ze SSO neni viditelna, a taky to , ze se SSO nespojila s "like-minded" pravicovymi stranami, aby si ziskala poslance v PS. Jako pravicove orientovaneho volice me jejich "promarnena" sance mrzi, maji posledni sanci se vzchopit jako alternativa, kterou na ceskem politickem spektru nemaji.Budu jim drzet palce, aby mne presvedcili, ze je ma cenu volit.  

Gardnes 9.2.2010 18:02

Re: Svobodni obcane a jejich strana

Na podobných naivních názorech stojí věčný zmar pravice, když stále někdo věří v příchoid jakéhosi spasitele, který naplní všechny zájmy a názory ve všech detailech, ať již jde o stoupewnce LS, tak i jejich odpůrce. Vytvořit zavedenou stranu s preferencemi kolem 30 % se těžko může dosáhnout, jelikož hned záhy zjistíme, že ani nová nadějná strana  nám nepřinese úplnou spokojenost. Jo to takoví levičáci žádné problémy nemají, je nezajímá demokracie, svoboda, příslušnost státu do západních struktur vč.bezpečnostních pojistek atd.- Jim stačí, když nějaký ten populisty jim slíbí 13.důchod ve výši 200 Kč/měs.,  zrušení 30 korunových poplatků, které budou jen nahrazeny formou vyššíého zdrav.pojištění. Roztříštěnost v detalech je to zhoubné bujení a léčit ho novýmiu a novými pidistranami s neschopnými diletanty v čele je pro praviciu cestou do pekel. A tak než ODS, budeme mít raději vládu nezodpovědného populisty za tichého souhlasu rudochů. Zřejmě si nic jiného nezasluhujeme, vážená treperendo.

Honza 9.2.2010 18:24

Re: Svobodni obcane a jejich strana

Tento názor jsem sdílel posledních cca 10 let. Porovnejte si, co se za tu dobu v ODS zlepšilo a co zhoršilo. Stejně jako Vaše "naivní" předřečnice jsem to už nevydržel a v minulých volbách do EP s ODS skončil. Dalších 20 let na jejich renesanci čekat nehodlám.

Můžete mi vysvětlit ten zásadní rozdíl mezi vládou "pravice" a "rudochů"? Poslední roky jej nějak nevidím. Dělají stejné dluhy, přihrávají předražené zakázky kamarádům, reformy nedělají žádné ani jeden, starají se víc o PR než o program. Proč mám jako pravicový volič volit ČSSD light?

Z mého pohledu na situaci se zdá, že je v podstatě jedno, jestli vládne Topolánek s Bursíkem nebo Paroubek s Filipem. Všechno je stejná populistická pakáž.

treperenda 9.2.2010 18:52

Re: Svobodni obcane a jejich strana

Asi mam problem porozumnet tomu, co predesly prisvevatel minil. Pokud vim, tak ODS deklarovala, ze bude ctit  zakony a bude se zasazavovat za to, abychom se jako spolecnost dostali na uroven civilizovanych zemi a jeste k tomu, ze se za stavajicich parametru Lisabonskou smlouvu odmitne. Podvedla nas ta ODS, ktera uz nekolik let neresi nic jineho, nez boj ve vlastnich radach. Stala se z ni levicova strana, ktera nema jakoukoli invenci vuci soc.dem. Koruce obou je fakt chucpe a ja nevidim kudy z toho ven. Je to jen naivni prani,aby se na politickem kobisti etablovaly nove "pravicove" strany a my, normalni lidi meli koho volit.

treperenda 9.2.2010 18:54

Re: Svobodni obcane a jejich strana

myslela jsem Garnese, s Honzou naprosto souhalsim.

treperenda 9.2.2010 18:56

Re: Svobodni obcane a jejich strana

jejda, Gardnese, vy ty nicky le mate slozity :-))

treperenda 9.2.2010 19:08

Re: Svobodni obcane a jejich strana

uz je tady u nas docela pozde, tak se taky omlouvam za vsechny preklepy a vynechany pismena, predem dekuji vlidnym ctenarum, kteri si domysli a nerozhodnou se opravovat muj prispevek. preji vsem hezkou dobrou noc.

logik 9.2.2010 21:54

Re: Svobodni obcane a jejich strana

Taky dobrou :-)

Michal 9.2.2010 19:42

Re: Svobodni obcane a jejich strana

ODS deklarovala to zní hezky, Paroubek teď taky deklaruje, že nezvýší zadlužení a budete mu to věřit? Já NE, stejně tak nevěřím i ODS. Topol zůstal a strana uschne!

Koblížek 9.2.2010 19:01

Re: Svobodni obcane a jejich strana

Přece jen bych nějaké rozdíly viděl.

(1) Na svá ústa si pořád ještě můžeme říkat (a na ruce psát) co si myslíme, a volby budou ještě svobodné, takže změna možná... protože ale levice prostě nebude moci dát svým voličům po případném volebním vítězství co od ní očekávají, oni se proti ní brzy obrátí... než se tak stane, bude je muset udržet v klidu (natisknout jim něco oběživa) a mezitím se postarat, aby zase mohli nadávat jen potichu v hospůdce a do stolu si mohli praštit jen zespoda, když se nikdo nedívá...

(2) Topolánkova vláda vládla krátce a ve velmi slabé pozici. O jakési reformy se ale aspoň pokusila, což se o předchozí podstatně delší vládě levice říct nedá...

Honza 9.2.2010 19:26

Re: Svobodni obcane a jejich strana

1. Volit stále stejnou stranu, aby změna zůstala možná? To mi nedává příliš velký smysl. Já jsem se rozhodl pro změnu teď.

2. To je věc názoru. Ano, ODS to měla v parlamentu složité. Nicméně ostatní to měli stejně složité. Porovnejte co prosadili zelení, socialisté, lidovci s ODS. Neprosadili NIC, to je málo i na tak slabou pozici. I toho Julínka nakonec odstřelili a nezůstává jim tak ani morální vítězství. O LS a převaze ODS v Senátu raději nemluvit...

Rozdíly jsou, ale člověk aby je hledal s lupou.