18.6.2024 | Svátek má Milan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fišta 12.2.2010 23:35

Re: Taky nevidím jinou cestu než volit svobodné

Pak jste svůj hlas zahodil. Zkuste některou z malých mimoparlamentních stran s větší pravděpodobností průchodu do Sněmovny. SSO zatím ještě nedozrála k volitelnosti a hledá svoji tvář.

Fišta 12.2.2010 23:33

Re: Aha...

Volte malé mimoparlamentní strany. Dost bylo ODS a ČSSD!

Fišta 12.2.2010 23:32

Re: Mach si může s ODS podat ruku ... zdiskreditovaní politici jsou v obou partajích

Ani ne tak "zdiskreditovaní" jako spíše "zneuznaní" bývalí odeesáci se nasáčkovali ke SSO. A je to úžasná "squadra azura". Ani v odborech by se neuplatnili.

Zdenek 11.2.2010 10:46

Re: Pane autore,

Nemyslí si to ale jeho členové, že budou Macha volit :-)

S. Rehulka 11.2.2010 9:31

Re: Mně by se nejvíc líbila tato situace

Plný souhlas "dhimmi", ale o by nevyhovovalo "pravdoláskům" ani "prognostikům" !

Thutmose 10.2.2010 23:44

Re: Svobodni obcane a jejich strana

A co slibuje pravice voliči ? Takoví TOPiči, jen se musím smát,  aby tyhle lidi volili obyčejní lidé s každodenními problémy udržet si práci , neupadnout do spárů exekutorů a jejich vykonavatelů a nespadnout vůbec mezi bezdomovce. Už toho tady bylo dost, co bylo proti lidem a nacpávalo kapsy kamarádům, velkostatkářům, šlechtě, uhlobaronům, bankéřům, zlodějům a lehkoživkům všeho druhu. Proto je pravice tak zprofanovaná a ubohá a jen aby náhodou nebyla tzv. populistická. A jestli to nevíte, tak už to začlo v Řecko, další bude Portugalsko, Španělsko a i Irsko a začne se to sypat jako domeček z karet. Meztím se zřítí pobaltské pidi státečky a pak přijde řada na USA, až jim Čína předloží účet.

Linda 10.2.2010 16:04

Aha...

Takže jestli to dobře chápu, tak tenhle "článek" je (kromě naprosto nevhodného vylévání emocí) o tom, že malé strany nemá cenu volit, že se stejně do parlamentu nedostanou, že tím podpoříme levici, a proto není jiné východisko, než volit ODS. Děkuji, ale nemám zájem. Malé strany totiž opravdu nemá cenu volit, pokud takhle bude smýšlet každý. A na tom se podílet rozhodně nebudu. Není pravda, že volbou SSO podpořím levici. Podpořím stranu SSO, jednu z mála opravdu pravicových v ČR. Až budu chtít podpořít levici, dám hlas ODS, která už dávno není stranou pro pravicové voliče a může nám být téměř jedno, zda se dostane k moci ona, nebo ČSSD. Proto se o tu změnu musíme alespoň pokusit. Pokud bude mít celý národ (nebo alespoň jeho pseudopravicová část) stejný názor, jako pan Bartoň, tak se opravdu nikdy nikam nehneme.

zgr 10.2.2010 11:49

kche

I kdyby snad slavná ODS někdy měla pravicový program, její schopnost uvádět svůj program v život je ubohá a směšná.

A tak ODS svým programem lže svým voličům přímo do očí už spoustu let.

ODS není pravicová strana. Jen největší česká továrna na lež a korupci.

Aram 10.2.2010 11:38

Re: Největší blbost je bát se, aby nepropad hlas

Výše jmenované jako alternativu rozhodně neberu - je to jen trochu rafinovanější kariérismus, než vstoupit hned do ČSSD, abych se od června vezl.

Kolik je v SSO zhrzenejch a čím, je mi jedno, já půjdu za těmi, kteří budou držet tenhle koncept a budou projevovat stejnou inteligenci, vkus, úroveň.

Haui1 10.2.2010 9:46

Re: To, že dvacet let po sametu

No jo, jenomže člověk nemůže tak dlouho čekat. Mám padesát a bojím se, že do stovky se změny nedočkám.

kadLik 10.2.2010 9:19

Taky nevidím jinou cestu než volit svobodné

Jediná rozumná strana, která podporuje vysoupení z RVHP... tedá EU. Bohužel proti penězům lobbystů se velice těžko bojuje, přesto mají svobodní můj hlas v kapse.

hal823 10.2.2010 7:10

Re: "...nejde tu o Topolánka či Paroubka, ale o programy..."

Já jsem neřekl, že o důvěryhodném politikovi vím :-) A lidí, kterým bych byl ochoten ručit za půjčku, je v mém okolí poměrně dost. Ovšem žádný z nich není politik. A pokud jde o volbu podle programu, když si vzpomenu na sliby ODS před volbami 2006 a jaká pak byla realita (chci věřit, že vinou rozložení sil po volbách), pořád si myslím, že vybírat VÝHRADNĚ podle programu opravdu nemá v současné době smysl. Ale pokud jsem jediný, kdo uvažuje takto "zcestně", pak ještě není vše ztraceno ;-)

m 10.2.2010 0:49

SSO asi zacina vadit. To je dobre.

Nenávidíte-li mě, těší mne to stejně, jako byste mě milovali, neboť je to důkaz toho, že nejsem lhostejný vašemu srdci.

Fišta 10.2.2010 0:29

Re: Největší blbost je bát se, aby nepropad hlas

Mach je ztráta času. Do parlamentu nechce - to jsou jeho slova - chce "hlásat myšlenky". Raději to hoďte Bobošíkové nebo Železnému, Johnovi a v krajním případě TOPce, která od Macha převzala celou krajskou strukturu, včetně členů a má potenciál se nakonec změnit ve skutečně pravicovou stranu.

U SSO zůstalo pár zhrzených Odeesáků, pár politických turistů a několik málo slušných, kteří se teď už jen nestačí divit, kam Mach svojí neschopností dokázal dostat původně dobrý projekt.

Aram 9.2.2010 23:46

Největší blbost je bát se, aby nepropad hlas

a raději volit ODS, než aby to dostala ČSSD. Tak v tomhle nejedu. Já to dám Machovi, protože s tou partou naprosto souzním, a budu hrdý, že jsem mu pomohl k tomu půl procentu, a možná za 4 roky mu pomůžu třeba k 4 a půl procentu, protože toto je můj úkol voliče. Jak bych jinak vysvětloval za 20 let dětem, že jsem volil blbou stranu z důvodu nějakého menšího zla? Takhle řeknu, že jsem volil v souladu se svým svědomím půlprocentní stranu a nikomu se za to omlouvat nebudu. A že to teda vyhraje ČSSD? No já vím. Většina lidí myslí jinak, než já, s tím nic nenadělám.

Gardnes 9.2.2010 23:29

Re: Svobodni obcane a jejich strana

Lidoví politologové, kteří vidí spásu v co největším počtu pravicových stran si nevidí na špičku vlsastního nosu. Je to takový český folklor, že všechny strany jsou levicově, traduje se to již od Klausovy ODS a přitom byla a je stále tato strana v ostrém ideovém konfliktu s levicí. To, že volby skončily patem(2006) mělo za následek slabou koalici s neustále podrážejícími lidovci, kteří dusili každý námět na reformy a s vyděrači od Zelených, kteří neustále kladli ultimata, až nakonec vše vedlo destrukcí vlády. Jaký je rozdíl mezi politikou populistického Paroubka a ODS poznají pravicoví puristé záhy po volbách. Počínaje vyššími daněmi, horšími podmínkami pro podnikání vč. zahraniční politiky méně orientované prozápadně. Proč v anglosaských zemích vč. USA, ale i Japonska postačují 2 strany a u nás není koho volit z 20 pravicových stran. Vyjmenovávat ideové preference ODS je zb ytečné, kdo nechce, tak je neuvidí, alew zcela  zapomíná na opatření v sociálních podporách, zákoníku práce, snižování daní, odpisů atd.pro podnikatele, reformy ve veřejné správě vč. elektronizace, změny v resortu spravedlnosti, atd, a to za 26 měsíců existence Topolánkovy vlády. Faktem je, že současný předseda má katastrofální přžístup k mediální prezentaci, podceňuje vysvětlování všech snah o výrobu skandálků, resp. má k nim nadřazený přístup ve stylu fanfaronství, ale stranu netvoří jen předseda, kterému však je nutno přiznat, že k řízení státu má mezi všemi stávajícími předsedovi nejlepší předpoklady a znalosti.

kacir 9.2.2010 23:28

Mach si může s ODS podat ruku ... zdiskreditovaní politici jsou v obou partajích

logik 9.2.2010 22:05

Re: Svobodni obcane a jejich strana

 O  jakousi?reormu" se pokusil Julímek. Připravil tunel na 230 miliard zdravotního pojištění.

logik 9.2.2010 21:54

Re: Svobodni obcane a jejich strana

Taky dobrou :-)

logik 9.2.2010 21:45

Re: VYHLASENI SOUTEZE !

Pes jítrničku sežral

docela maličkou

a pán ho za to zabil

gumovou paličkou.

jasan 9.2.2010 21:43

Re: Ať je p. Mach jaký chce,

ODS uz neni pravice...

franta 9.2.2010 21:42

mach není bez vojska - voliči jsou vojsko a jsem to i J=A

ODS není pravice není to nic volitelného. Ičko, Téčko, Topolánek  naprosto nepřijatelný,   budu volit macha,  možná VV  , ale John je taky dost mistr světa .

logik 9.2.2010 21:40

Ať je p. Mach jaký chce,

hlavním problémem pravice je její totální diskreditace vinou ODS

vch 9.2.2010 20:51

Re: Svobodni obcane a jejich strana

  TEN CHLAPEC MÁ PRAVDU !!!!

Ostravak 9.2.2010 20:23

VYHLASENI SOUTEZE !

 Zkuseme se na poslednich 5 dnu nehadat,nenadavat si. Zkusme se spolecne zasmat,dokazat svuj vtip pro poteseni vsech. Proto pripravny vybor pro organizaci pohrbu N.P.  vyhlasuje velkou narodni soutez na nejvtipnejsi parte ke skonu Neviditelneho psa.

A tak vsichni piste sve vtipne napady. Soutez bude hodnocena samotnymi prispevateli.

 Nejlepsi bude na pergamenovem papiru predan  otci N.P. jako nejblizsimu pozustalemu !

Honza 9.2.2010 20:20

Re: Svobodni obcane a jejich strana

Opět, tento názor jsem měl posledních deset let. Myslel jsem si, že všichni noví (US-DEU, 4-3-2-1 koalice, ...) jsou ještě horší, než ti staří (asi to byla i pravda). Myslel jsem si, že je výhodnější volit menší zlo a věřit v kultivaci současných stran.

Tváří v tvář současné ODS je však nutno konstatovat, že můj předpoklad se nepotvrdil. K žádné kultivaci nedochází, ba právě naopak. V posledních letech dospěli do takového stádia, že mě donutili úplně změnit přístup.

Ano, jsem ODS zklamaný. Ale důležitější je, že nevidím žádnou naději na změnu, pokud budu setrvávat na dosavadní strategii. Stejně jako vy nevěřím, že ďábly z ODS nahradí andělé z SSO, ale musím prostě zvolit jiný přístup, když ten dosavadní vedl k čím dál horším výsledkům.

Vaším cílem je zastoupení více pravicových stran. Já se o to snažím.

treperenda 9.2.2010 20:16

Re: Svobodni obcane a jejich strana

Mily Honzo, mate pravdu.ODS uplne prohrala na poli public relations, neboli v propagaci svych myslenek.Politicka strana, ktera zahodila i tech par zbyvajicich bodu, ktere u svych volicu mela,je zrala k zaniku. Jen mi lito,ze nez ten prostor bude schopen nekdo zaplnit, tak budou dalsi volby a ty politicke strany, ktere jsou nam sympaticke nebudou schopny nejake smysluplne akce, jak rada bych se mylila.

strejda 9.2.2010 20:04

Re: Sapér Vodička-známý to přátel Maďarů,se

Jednoduchý člověk má jednoduché odpovědí.

Koblížek 9.2.2010 19:49

Re: Svobodni obcane a jejich strana

Váš postoj chápu takhle - všichni co tam byli mě zklamali, proto tam chci někoho jiného... tenhle postoj je sice vcelku srozumitelný, ale vychází z nevysloveného předpokladu, že prostřednictvím dosud neparlamentních stran tam přijdou schopní a slušní lidé, kteří to budou dělat dobře... škarohlíd by ale řekl že jsou to lidi především ambiciózní... to samo o sobě je naprosto přirozené, řekl bych nevyhnutelné, ale každý člověk zvlčí, když mu to poměry umožní, a zdá se, že naše poměry je k tomu přímo nutí... proto si myslím, že nejdůležitější je kultivace poměrů, a cestu k ní vidím v rovnovážnějším zastoupení rozumných, tedy konzervativních, přiměřeně liberálních pravicových stran - řekněme dvě větší, trochu zelené by mi nevadilo a něco duchovna taky ne...

Michal 9.2.2010 19:42

Re: Svobodni obcane a jejich strana

ODS deklarovala to zní hezky, Paroubek teď taky deklaruje, že nezvýší zadlužení a budete mu to věřit? Já NE, stejně tak nevěřím i ODS. Topol zůstal a strana uschne!