19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 9.2.2010 13:20

Re: Volit mensi zlo?

jak draho? Kdyz muj hlas propadne, tak demokraticky prijmu, co vybrali ostatni, kdyz tech, co chteji zmenu je zatim malo. Ale jednou nas malo nebude...

mira 9.2.2010 13:34

Re: Volit mensi zlo?

Jistě, budou vás miliony. Tedy těch, co chcete "změnu" zcela jistě.

Potíž je v tom, že každý z vás chce změnu jinam a část pravděpodobně vůbec neví, co chce.

Ivan Nový 9.2.2010 15:00

Re: Volit mensi zlo?

Státní bankrot bude i když vyhraje ODS.

mira 9.2.2010 15:37

Re: Volit mensi zlo?

Nevím. Myslím, že to vidíte příliš černobíle. A navíc nechápu, kde berete jistotu, že se tu za 4(8) let nebudete dušovat, že SSO už nikdy nezvolíte a budete se zase upínat na nějakou "novou" stranu. Protože se v mezičase zlomí nějaký ten chleba a SSO bude "u toho". Mně se tahle sebevražedná strategie moc nezamlouvá.

MARK 9.2.2010 14:33

Re: Volit mensi zlo?

Taky mám dobrý pocit z toho,že si aspoň nelžu do kapsy.

S.P.Q.B 9.2.2010 11:06

pane Bartoni...

...je již sepsána Nová a ještě lepší Smlouva s občany?

sam 9.2.2010 11:03

Simkanic?

To je ten dedula co splail Grosovu smenku? Tak ten je duveryhodnej, kdyz ted rika "volte ODS", urcite vi proc :DDDDD

JaS 9.2.2010 11:00

„vše špatné z Bruselu jest“

Problém je v tom, že od našich politiků "vše ještě horší"...

Ivan Nový 9.2.2010 11:06

Re: „vše špatné z Bruselu jest“

Ne není, to voliči chtějí, aby pro ně politici něco dělali. No to špatné zavisí na poptávce našich voličů, to špatné z Bruselu zavisí pouze na poptávce bruselských lobbyistů, funkčních idiotů a lotrů mezi eurokraty.

JaS 9.2.2010 12:14

Re: „vše špatné z Bruselu jest“

Jo, jenže naši politici dělají něco jiného než co lidem slíbíli a co od nich lidé chtějí. V tom se od bruselských byrokratů neliší, jen dělají větší svinstvo.

Ivan Nový 9.2.2010 12:39

Re: „vše špatné z Bruselu jest“

No proto by voliči měli volit politiky, kteří nedělají nic.

Štváč 9.2.2010 12:35

Re: „vše špatné z Bruselu jest“

jste pane Nový vždy vedle s hodnocením EU a jak se zdá, prezident - intrikán vás stejně neslyší.

Ivan Nový 9.2.2010 12:40

Re: „vše špatné z Bruselu jest“

Zákaz žárovek, plazmových TV, sprch, to jsou jen takové první a pokusné vlaštovky. Unijní totalita už nám klepe na dveře.

Štváč 9.2.2010 12:59

Re: „vše špatné z Bruselu jest“

která totalita by byla pro vás lepší ? Ta o které mluvíte, nebo ta komunistická ? Prezident říká, že ta z EU je horší. Berte to tak, že nemáte na vybranou, ale určitě si nebudete chtít prezidenta rozhněvat. Vždyť na něm stojí celý váš celý svět.

Pete Brich 9.2.2010 13:52

Vítám po lobotomii, štváči. Zdá se ale, že to přehnali a vzali Vám obě půlky mozku.

PB

Štváč 9.2.2010 15:11

Re: Vítám po lobotomii, štváči. Zdá se ale, že to přehnali a vzali Vám obě půlky mozku.

Díky Pete za uvítání. Příště napište něco k věci, máte přece obě půlky zdravé, ne ?

vltava 9.2.2010 13:55

Re: „vše špatné z Bruselu jest“

Není to jedno? Totalita jedna jako druhá. Pokud máte strach říci, co si myslíte, tak je celkem jedno, kolik peněz máte v peněžence, jestli méně jako za komunistů nebo více jako za EU.

Pete Brich 9.2.2010 10:59

Tak nevím, pane Bartoni, co je lepší. Jestli generál bez vojska nebo partaj plná demoralizovaných vojáků a bez generálů.

Topolánek, Langer, Nečas, Sobotka - to jsou jen frajtři. Nanejvýš rotní.

PB

PHOX 9.2.2010 10:46

SSO až taková nula nebude

SSO až taková nula nebude, když vám začíná vadit. To že ODS utíkají voliči je chyba ODS, štěkání na ostatní vám nepomůže. Pochopte to už konečně.

Gardnes 9.2.2010 10:32

Česká pravice

má v sobě zakódovánu nejednotnost, která vyvěrá z toho, že její stoupenci jsou obecně vzdělaní, tvořiví a na obsah politiky náročnější. To má za následek, že jakýkoliv detail odliušující vedení pravicové strany od názorů jejích sympatizantů má za následek ponutí, kritiku až posléze snahu založit na tomto detailním odlišení novou stranu, která pár příznivců odloudí z mateřské strany. Proto také máme asi 30 pravicových stran, zatím co levici ke štěstí stačí dvě, v budoucnu zřejmě jedna. Podobná roztříštěnost pravice je známa i v jiných státech Evropy, přestože rozum někde vítězí(jako třeba ve Francii, kde se spojují do volebního bloku) příp.trvale vyklízejí pozice, jako ve Skandinávii. Zajímavý je pragmatismus v anglosaských zemích vč. USA, ale i Japonska, kde stačří dvě strany a nikdo nežehrá, že není koho volit, jelikož nebazírují na detailech a jsou si vědomi toho, že každá nová strana neskýtá jistotu prakticky v ničem. Apelovat na všechny pravicové strany, aby do voleb  šli s rozumem v hrsti a znemožnili vládu rudochů a populistů J.Paroubka je z říše snů, když tolik lidí chce být předsedou partaje.

Ivan Nový 9.2.2010 10:38

Re: Česká pravice

No lámání chlaba byla LS. To si měla ODS rozmyslet dřív, než umožnila ratifikaci LS. Obstrukce parlamentu měla dělat před ratifikací LS. Není v současnosti nic důležitějšího, než odejít z EU. I když se to pravděpodobně nepovede, je třeba o to usilovat.

historik 9.2.2010 12:05

Re: Česká pravice

A kdybychom z té EU odešli, jak bychom pokračovali? Zase tak nějak po česku? Jako ostrůvek chudáků v moři boháčů?

. 9.2.2010 13:44

Re: Česká pravice

Ostrůvek v moři boháčů jsme i tak jako tak. Navíc, jako poslušní slouhové a jako odbytiště nadprodukce bohatých a různého šuntu. Jak mi jinak vysvětlíte, proč mé apolitické kočky vylížou misku s krmením pro kočky, od nejmenované evropské firmy , nakoupenou v Německu nebo Holandsku a totéž žrádlo od téže firmy nakoupené u nás a s popisem v jazycích vých. Evropyp ponechvají v misce až do okorání . I ta česká zvířata jsou pro EU podřadná.  Sebepodcenování a naivita českých občanů se domnívala, že řád , čest  a filantropie  jsou samozřejmé vlastnosti euroúředníků a eubyznismenů.

vltava 9.2.2010 13:57

Re: Česká pravice

Ostrůvek v moři boháčů...  To je ale hezké přirovnání. Kam na to, prosím Vás, chodíte?

historik 9.2.2010 16:03

Re: Česká pravice

Problém je v tom, že do toho ostrůvku jsme se degradovali sami. A teď, místo jasného směřování k těm úspěšným a tím pádem bohatým, zase volíme komunisty a jejich sympatizanty. Tedy ty, kteří nás od těch bohatých oddělili. A vzpomínáme s dojetím, jak nám bylo v té chudobě dobře a jak toužebně jsme se dívali na ty nekomunisty přes ostnaté dráty.

mira 9.2.2010 12:40

Re: Česká pravice

Takových lámání chleba bylo a bude nespočet. Financováním stran (Bacs/Sinha atd) počínaje, přes opoziční smlouvu až k LS.

Ve svrabu je pravice proto, že každá událost nevede k osobní odpovědnosti vedení - tehdy včetně Klause, ale naopak, k odštěpení části členské základny, která se stavem věcí není spokojena.

Vy tu pořád opakujete, že "si to měla ods rozmyslet dřív". Je docela možné, že řada lidí, kteří mají nadhled a nejsou fanatiky, vám poví v červnu, že jste si to měl rozmyslet dřív vy.

. 9.2.2010 10:25

Můj hlas pro SSO

Vzhledem k tomu, že ODS je už pro mne nevolitelná, dám šanci svým hlasem SSO. Obava z neúspěchu by neměla rozhodovat, protože pak by nikdy nemohlo dojít ke změně.

Ivan Nový 9.2.2010 10:29

Re: Můj hlas pro SSO

Přesně tak. A jde o to, potrestat ODS. I kdyby ODS měla šanci vyhrát volby, tak by stejně státnímu bankrotu nezabránila. V Řecku taky nikdo státnímu bankrotu nezabrání. Věci už zašly příliš daleko. Teď se už bojuje za to, co bude po státním bankrotu.

mu1 9.2.2010 12:17

Re: Nový Ivan, starý Ivan -

chlapci, nejste z jednoho vrhu ?

Schmouddle 9.2.2010 10:11

Alegorická bajka

Bylo nebylo, takhle u nás v kantýně měli hnusné šunkové chlebíčky, jakože ten bramborovy salat byl plny nahrubo krájeného celeru, jako kdyby byl celer levnější než brambory, šunka byla taková ta hranatá pizza šunka co jí melou i s boudama a nahoře trůnila seschlá salátová okurka, kterou nemám rád, protože mi smrdí. Stály 8 Kč, byly totiž docela male. I nekupoval jsem je.

V pátek minulý týden se objevily jiné, nové, lepší chlebíčky. Byly větší a stály 15Kč. Neodolal jsem, jeden jsem zakoupil a byl dobrý.  Bramborový salát byl bramborový, šunka šunkovatá, nikdo tam nedával hnusnou salátovou okurku, ale křupavou znojemskou...I koupil jsem ho a seznal, že za těch 15Kč stál.

Dnes jsem přišel a těše se na dobrý chlebíček jsem seznal, že chlebičky stoji 12Kč, ale velikostí jsou stejné jako ty za 8Kč. Opět je tam ten hnusný celerový salát a zase tam dali odpornou salátovou okurku.

Ponaučení z bajky? Už nikdy nebudu volit ODS!