1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Petr Fiala se diví

Předseda ODS Petr Fiala se diví, že nebyl zvolen místopředsedou sněmovny. Neví, proč by měl obcházet poslanecké kluby a žádat o podporu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 28.11.2017 9:35

Souhlas.

Napsal jste to výborně.

A co myslíte o dalším osudu ODS a TOP09? Sloučí Pospíšil TOP09 s ODS a převezme v ní vedoucí funkci?

P. Hlosta 28.11.2017 9:33

Re: Pane Bartoni

Vy toho nechápete podstatně víc a proto přilepujete nálepku fanoušek STBáckých praktik, či vyznavač Babišismu, aniž byste před tím neozřejmil co pod těmi pojmy vlastně myslíte. Pan Bartoň svůj názor jasně vyjadřuje a není zkratkovitý, což je sice náročné na myšlení a prostor k vyjádření se. Vy máte ale maximum 2 000 znaků, což je snad dost velký prostor, který ovšem nevyužijete. To bude právě díky vaší omezené schopnosti myšlení!

M. Malovec 28.11.2017 9:33

Není mi jasné, pane Bartoni,

co znamená "vážně usiloval" . Skutečně ta bonboniéra a kytice paní Burešové?

Vždyť nárok na některá místa ve sněmovně dosud byl nepsaným pravidlem slušnosti. Ale co s tím, když slušnost vzala u Burešovců za své?

F. Kusák 28.11.2017 9:28

Re: Pane Bartoni

Už po kolikáté mě rozčiluje neskutečné křupanství některých diskutérů. Ano, pane Franku, máte jiný názor, je to Váš pohled na věc, ale proč musíte urážet někoho jiného. A prosím, mluvte za sebe, neodvolávejte se na lidi, ti zase mají své názory. Nebo snad chcete tvrdit, že Vám k tomu dali mandát?

Š. Hašek 28.11.2017 9:21

Re: pane Kulheime

Přesné!! Fiala neumí šachy na víc než jeden tah!!

Fiala jest politolog, na čtyři roky má vystaráno - teď bude hlavně dělat politologické rozbory jednání ostatních stran, nikoliv ODS. V ODS se hlavně musí postarat, aby Klaus ml. s nejvyšším počtem preferenčních hlasů "se naučil týmové práci". Instruktorka Němcová!

M. Frank 28.11.2017 9:18

Pane Bartoni

chápu, jste fanoušek STBáckých praktik a vyznavač babišismu. Vím, že to nepochopíte, protože jste omezenec, ale lidé Fialu volili právě jen a proto, že odmítají vládu darebáků a spolupráci s STBákem by Fialovi nikdy neodpustili. Z toho hlediska je váš příspěvek hloupostí na kvadrát.

Š. Hašek 28.11.2017 9:17

Re: Politika jako kompromis

Asi tak.

A. Alda 28.11.2017 9:12

Kalouskův blok je prostě úžasný.

p.t. Fiala byl možná dobrým vůdcem pro dobu vnitřního přeskupování v ODS v důsledku jejího politického pádu, ale rozhodně není dobrým vůdcem pro dobu růstu a boje o znovudobytí přední posice.

Ale ať si ódéessáci dělají, co chtějí. Je to jejich věc.

M. Šejna 28.11.2017 9:12

čau Valento

za normálních okolností opozice jedná s vítězem voleb. Jenže ODS nejedná a pokud něco vyjedná (poměrné zastoupení ve výborech), tak to těsně před volbou místopředsedů odvolá.

A pak volte Fialu, ČAU.

M. Šejna 28.11.2017 9:09

pane Kulheime

mě zas překvapuje, že Fiala radí poslancům ANO, SPD a KSČM, jak by měli hlasovat, aby bylo ve sněmovně poměrné zastoupení stran. Bez jejich hlasů totiž být zvolen nemůže a pokud požaduje křeslo místopředsedy, tak oni musí hlasovat pro Fialu.

Do dneska jsem nevěřil, že Filala je voličem ANO, SPD a KSČM když se vyjadřuje k tomu, jak by měli poslanci těchto stran hlasovat.

F. Navrátil 28.11.2017 8:59

Politika jako kompromis

Pokud chtěl Fiala dávat na odiv svoji pevnou zásadovost a neměnnost názorů, pak neměl chodit do politiky. Politika je totiž uměním kompromisu. Skutečným vítězem v politice je ten, kdo si dokáže získat spojence a uskutečnit svůj volební program. Rozhodčím jsou voliči.

Č. Berka 28.11.2017 8:42

Re: zato paní Těhanová se nepoučila

hezky shrnuto :-D

M. Valenta 28.11.2017 8:38

Re: Fiala neumí močítat

Druhá nejsilnější strana by měla mít za normálních okolností předsedu sněmovny. K normálnosti má současná situace ovšem daleko. V čele je cosi, strana to prý není, ovšem doplněná pro budoucí vládu o nestraníky (neměli by to být "nehnutníci"), komické, že. A to celé "ochucené" antisystémovou břečkou. A pak jednejte. ČAU.

J. Kulheim 28.11.2017 8:33

I já se divím.

Do dneška jsem nevěřil kolik lidí volilo ODS a kolik lidí ví, jak by se měl chovat předseda strany. I pan Bartoň ví, jak by měla ODS resp. pan Fiala jednat. Je zajímavé sledovat, kolik diskutujících na NP píše, že jsou pravicového myšlení a volilo ODS. Pokud by tomu tak bylo, tak by výsledek parlamentních voleb byl podstatně lepší. Předpokládám, že se k tomu jak by ODS měla jednat, nevyjeřují ti, kteří ODS nevolili a volili pány Paroubka, Sobotku, Babiše, Filipa, Okamuru. Fiala není dost pravicový, je moc slušný, málo průbojný, nemá dostatečné charisma apod. Je pravdou, že není tak „razantní“ jako pan Paroubek, tak plastický v názorech jako pan Zeman nebo není tak tvrdý a bezohledný jako pan Babiš.

Každý jsme nějaký a nikdo se nelíbí nebo nezavděčí všem. Pan Fiala jedná jako Fiala. V.K., Paroubek nebo Babiš z něho nikdy nebude. Každý má jinou představu o tom jak by měl kdo jednat , vypadat apod. Nedovedu si představit, že bych volil takovou stranu, kterou vede hulvát nebo člověk napojený svým podnikáním na státní penězovod. Bere peníze, které lidem seberou berňáci. Snaží se o to, aby každému chudákovi prohrabal kapsy, jestli tam nemá nějakou „zbytečnou“ korunu, kterou by mohl investovat do hnízda apod.

Nechci říct to, že bych si nepřál, aby byl třeba razantnější. V současnosti se slušnost považuje za slabost. Petr Nečas jednal slušně a dopadl špatně. Kdyby nechal zavřít ty, kteří přišli v noci na úřad vlády, tak se nemusel tahat několik roků po soudech.

Pravicového voliče nikdo neutáhne na vařené nudli. On si raději koupí jeden rohlík, než by volil někoho za dva koblihy. Nevěří tomu, že „všetci kradnú“, „odstraníme korupci“, atd. On ví, že všetci nekradnú a korupci nikdo neodstraní, může ji pouze omezit

A. Reček 28.11.2017 8:29

Re: čí policie?

Je to tak. Bohužel fandové Babiše to nechtějí pochopit a autor článku obzvláště.

M. Valenta 28.11.2017 8:28

Re: TOP09 bude mít brzy předsedu sněmovny, Babiš na tom pracuje

Mám podobný pocit, i když mě Vondráčkovo nejisté vystupování spíš připomíná fotbalistu zabloudivšího do opery.

R. Tesařík 28.11.2017 8:19

Re: 1* !!!

A z Masaříkovy univerzity, bohužel.

T. Kohout 28.11.2017 8:08

čí policie?

Trochu nerozumím tomu (babišovskému) povídání o Chovancově "nezávislé" policii. Myslím, že byla 100x nezávislejší, než bude Babišova policii, ta bude zcela závislá na zadáních nového vládce.

Všechno vždy začíná vytvářením nějaké atmosféry. Tady se vytváří atmosféra, že Chovanec úkoloval policii, co dělat v konkrétních případech. To však zažijeme, až to Babiš ovládne vše naplno.

M. Šejna 28.11.2017 7:44

zato paní Těhanová se nepoučila

ANO řeklo opravdu, že sněmovna bude mít poměrné zastoupení. A také se na tom všichni ve čtvrtek dohodli napříč stranami.

Jenže následující den při volbách místopředsedů Kalousek sdělil, že Demokratický blok nebude volit Okamuru a Filipa. No a tím dohoda o poměrném zastoupení padla.

Od poražených se totiž očekává, že budou alespoň dodržovat dohody, na kterých závisí získ jejich funkcí. Oni dohodody nedodrželi, takže nemají funkci. A Fialovi to furt nedochází.

Fiala nemusel libat prsten. Stačilo, kdyby nesdělil vítězům, aby mu polibili zadnici.

L. Němec 28.11.2017 7:38

Re: To neznáte Babišmršku děvčatááá...

Já už jsem tady při těch diskusích asi dvacekrát vycpanej.

M. Šejna 28.11.2017 7:36

Fiala neumí močítat

ANO, SPD a KSČM mají dohromady 115 mandátů. Zbytek stran má dohromady 85 mandátů. Samotní poslanci "Demokratického bloku" veřejně prohlásili, že Okamuru a Filipa volit nebudou. Nevolili ani Vondráčka. Ale na oplátku požadují "respektování výsledků voleb".

Výsledkem voleb je 85 mandátů pro nebabišovce a neextrémisty. Takže buďto půjde Fialal požádat o podporu těch 115 poslanců, nebo díky respektování výsledků voleb zvolen nebude.

A nebo ho těch 115 poslanců zvolí, navzdory Fialovu vzdoru, aby pak Fiala mohl všude tvrdit, že ti hnusní babišovci, okamurovci a komunisti konečně pochopili, jak má vypadat demokracie. A demokracie je o tom, že Fiala dostane funkci od babišovců, okamurovců a komunistů.

R. Tichý 28.11.2017 7:36

"Vycucne a sezere" jen toho, kdo se necha.

Kdo se boji, kali v koute a pes po nem nestekne.

Jak zaznelo v clanku-nevolil jsem, aby se muj zastupce tesil do opozice.

L. Němec 28.11.2017 7:36

TOP09 bude mít brzy předsedu sněmovny, Babiš na tom pracuje

Vondráček je "v civilu" asi příjemnej člověk, ale nasedl do divnýho rychlíku a řiká věci, který mu vysloveně nejdou přes rty a je mu to samotnýmu trapný.Jenže až ho strojvedoucí Bureš bude chtít srovnat do latě, tak ho srovná, že se nebohej Vondráček bude divit.Třeba pak přeběhne do TOPky a ta bude mít předsedu sněmovny. Musim to Mírovi Kalousků zavolat, ať vyčká času, jako husa klasu.

V. Hybner 28.11.2017 7:34

ODS se sama vyšachovala

Zdá se mi, že postup Pirátů, t.j. účast na řešení programových bodů společných volebním programům Pirátů i ANO je realističtější a prospěšnější pro ČR než jakoby zásadový odmítavý postoj ODS k jednání s ANO s Babišem jako předsedou vlády. Myslí si ODS, že si odchod Babiše do pozadí v Demokratickém bloku vyvzdoruje?

M. Těhanová 28.11.2017 7:31

Re: To neznáte Babišmršku děvčatááá...

A co když ho přece jen zvolí, aniž by o tu podporu žádal? Jen proto, že si Babiš uvědomí, že přestřelil?

To tady bude zase keců. že se Fiala kvůli funkci připlazil, i když to spíš nebude pravda! Jděte se už vycpat, chytrolíni!!!

M. Těhanová 28.11.2017 7:27

Učí se rychle pan Bartoň!

V podstatě sdělil, že kauza Čapí hnízdo byla jen vykonstruovaná Chovancem, a protože voliči tomu nevěřili a podvodníka stejně zvolili, tak zapomeňte.

ANO několikrát řeklo, že sněmovna bude ustavena podle zásad poměrného zastoupení, tak podle jakého zákona je potřeba si vyjednávat podporu. Ať řeknou konkrétně , čím je pro ně pan Fiala nepřijatelný. Pokud má škraloup, pak tam opravdu nemá co dělat, ale podmiňovat to podporou? To je ta nová politika, když jim vadí slušný člověk a kdejaký nýmand si dovolí z něho dělat tupana?

Mě připadala spíš argumentace pana Vondráčka v neděli ubohá a trapná.

V. Kotas 28.11.2017 7:16

Re: Co je komu platná "zavedená strana jako je ODS",

Jó, měli jsme už takové v politice.

L. Němec 28.11.2017 7:13

Re: To neznáte Babišmršku děvčatááá...

Správně. Andrejovi nakakat. "Všeci kradnú", dále "ODS a ostatní pravičáci ( myšleno Kalousek )rozkradli republiku" a další pindy, a teď ho maj jít zachraňovat ? Proč ?

Stejně je ten Kalousek machr . Jeden člověk a může absolutně za všechno, co se v reppublice po sametu nepovedlo. Udivující síla. To by byl premiér.

P. Dvořák 28.11.2017 6:25

Re: Co je komu platná "zavedená strana jako je ODS",

... kdo neumí, učí a kdo neumí ani učit, ten to řídí.

:-)

Š. Hašek 28.11.2017 6:17

Re: Co je komu platná "zavedená strana jako je ODS",

Zde jste trefně popsal Babišovu výhodu! Nejsem jeho volič, jen pozoruji situaci.