22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Petr Fiala se diví

Předseda ODS Petr Fiala se diví, že nebyl zvolen místopředsedou sněmovny. Neví, proč by měl obcházet poslanecké kluby a žádat o podporu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 28.11.2017 9:21

Re: pane Kulheime

Přesné!! Fiala neumí šachy na víc než jeden tah!!

Fiala jest politolog, na čtyři roky má vystaráno - teď bude hlavně dělat politologické rozbory jednání ostatních stran, nikoliv ODS. V ODS se hlavně musí postarat, aby Klaus ml. s nejvyšším počtem preferenčních hlasů "se naučil týmové práci". Instruktorka Němcová!

J. Kulheim 28.11.2017 10:08

Re: pane Kulheime

Petr Fiala nikomu neradí, jak by se měli poslanci v zastupielském demokratické parlamentu chovat. Jenom předpokládá, že ve vedení sněmovny, by měl být zástupce strany, která dostala ve volbách druhý nejvyšší počet hlasů. Tak by to, podle mého názoru mělo být. Poslanci P.F.můžou volit a taky nemusí. Za této situace je pro mne těžké si představit, že Babiš myslí vážně, že chce utvořit vládu z ODS. Myslím, že je to jenom "šméčko na blbečky. Takové jsou nepsané postupy v zastupitelském demokratickém parlamentě. Oni nemusí volit nikoho ze stran, které respektují vžitá pravidla.

ANO se opírá o hlasy komunistů a SPD. T.j. extremistických stran. Bez nich by to nešlo. Ukazuje se, že tyto strany jsou pro ně v pojetí zastupitelské demokracie velmi blízké.

L. Severa 28.11.2017 10:21

Re: I já se divím.

Ano, pane Kulheime. Napsal jste to dobře, ovšem mám jen malou poznámku. Ten spolek demokratických stran považuji za neuvážený. Mám dojem, že je to Kalouskův výmysl, aby zvýraznil svoji pozici. Neslavně dopadl ten Svatováclavský spolek a ani v tomto případě nemám dobrý pocit. Kůži na trh nese hlavně ODS.

J. Kulheim 28.11.2017 10:44

Re: I já se divím.

Je to dohoda pouze na současnou situaci ve sněmovně. Po vyřešení situace ve sněmovně padá.

P. Vaňura 28.11.2017 12:09

Souhlas

J. Schwarz 28.11.2017 14:07

Re: I já se divím.

A co když je to tak, že ODS volilo procentuálně víc diskutérů na Psu než je republikový průměr? Je to pravděpodobnější závěr než ten, že se snaží ODS radit ti, co ji nevolili. A mimochodem - v čem je dnešní ODS pravicová? Co z pravicové politiky se jí podařilo prosadit v minulosti?

T. Kohout 28.11.2017 8:08

čí policie?

Trochu nerozumím tomu (babišovskému) povídání o Chovancově "nezávislé" policii. Myslím, že byla 100x nezávislejší, než bude Babišova policii, ta bude zcela závislá na zadáních nového vládce.

Všechno vždy začíná vytvářením nějaké atmosféry. Tady se vytváří atmosféra, že Chovanec úkoloval policii, co dělat v konkrétních případech. To však zažijeme, až to Babiš ovládne vše naplno.

A. Reček 28.11.2017 8:29

Re: čí policie?

Je to tak. Bohužel fandové Babiše to nechtějí pochopit a autor článku obzvláště.

J. Chaloupka 28.11.2017 11:27

A oni socialisté policii neúkolovali?

Asi jo, jinak by nemohli hnát před soud třeba Faltýnka, který pouze jednu soukromou firmu prodal na pokyn vlastníka druhé soukromé osobě. To je u nás trestné? Doposud myslím nebylo. A jestli spravedlnost půjde tempem ala Parkanová, tak jak Babiš, tak Faltýnek stihnou pohodlně dvě volební období a odejdou na zasloužený odpočinek.

M. Šejna 28.11.2017 7:36

Fiala neumí močítat

ANO, SPD a KSČM mají dohromady 115 mandátů. Zbytek stran má dohromady 85 mandátů. Samotní poslanci "Demokratického bloku" veřejně prohlásili, že Okamuru a Filipa volit nebudou. Nevolili ani Vondráčka. Ale na oplátku požadují "respektování výsledků voleb".

Výsledkem voleb je 85 mandátů pro nebabišovce a neextrémisty. Takže buďto půjde Fialal požádat o podporu těch 115 poslanců, nebo díky respektování výsledků voleb zvolen nebude.

A nebo ho těch 115 poslanců zvolí, navzdory Fialovu vzdoru, aby pak Fiala mohl všude tvrdit, že ti hnusní babišovci, okamurovci a komunisti konečně pochopili, jak má vypadat demokracie. A demokracie je o tom, že Fiala dostane funkci od babišovců, okamurovců a komunistů.

M. Valenta 28.11.2017 8:38

Re: Fiala neumí močítat

Druhá nejsilnější strana by měla mít za normálních okolností předsedu sněmovny. K normálnosti má současná situace ovšem daleko. V čele je cosi, strana to prý není, ovšem doplněná pro budoucí vládu o nestraníky (neměli by to být "nehnutníci"), komické, že. A to celé "ochucené" antisystémovou břečkou. A pak jednejte. ČAU.

M. Šejna 28.11.2017 9:12

čau Valento

za normálních okolností opozice jedná s vítězem voleb. Jenže ODS nejedná a pokud něco vyjedná (poměrné zastoupení ve výborech), tak to těsně před volbou místopředsedů odvolá.

A pak volte Fialu, ČAU.

P. Vaňura 28.11.2017 12:11

Máte, bohužel, pravdu.

L. Němec 28.11.2017 7:36

TOP09 bude mít brzy předsedu sněmovny, Babiš na tom pracuje

Vondráček je "v civilu" asi příjemnej člověk, ale nasedl do divnýho rychlíku a řiká věci, který mu vysloveně nejdou přes rty a je mu to samotnýmu trapný.Jenže až ho strojvedoucí Bureš bude chtít srovnat do latě, tak ho srovná, že se nebohej Vondráček bude divit.Třeba pak přeběhne do TOPky a ta bude mít předsedu sněmovny. Musim to Mírovi Kalousků zavolat, ať vyčká času, jako husa klasu.

M. Valenta 28.11.2017 8:28

Re: TOP09 bude mít brzy předsedu sněmovny, Babiš na tom pracuje

Mám podobný pocit, i když mě Vondráčkovo nejisté vystupování spíš připomíná fotbalistu zabloudivšího do opery.

V. Hybner 28.11.2017 7:34

ODS se sama vyšachovala

Zdá se mi, že postup Pirátů, t.j. účast na řešení programových bodů společných volebním programům Pirátů i ANO je realističtější a prospěšnější pro ČR než jakoby zásadový odmítavý postoj ODS k jednání s ANO s Babišem jako předsedou vlády. Myslí si ODS, že si odchod Babiše do pozadí v Demokratickém bloku vyvzdoruje?

M. Těhanová 28.11.2017 7:27

Učí se rychle pan Bartoň!

V podstatě sdělil, že kauza Čapí hnízdo byla jen vykonstruovaná Chovancem, a protože voliči tomu nevěřili a podvodníka stejně zvolili, tak zapomeňte.

ANO několikrát řeklo, že sněmovna bude ustavena podle zásad poměrného zastoupení, tak podle jakého zákona je potřeba si vyjednávat podporu. Ať řeknou konkrétně , čím je pro ně pan Fiala nepřijatelný. Pokud má škraloup, pak tam opravdu nemá co dělat, ale podmiňovat to podporou? To je ta nová politika, když jim vadí slušný člověk a kdejaký nýmand si dovolí z něho dělat tupana?

Mě připadala spíš argumentace pana Vondráčka v neděli ubohá a trapná.

M. Šejna 28.11.2017 7:44

zato paní Těhanová se nepoučila

ANO řeklo opravdu, že sněmovna bude mít poměrné zastoupení. A také se na tom všichni ve čtvrtek dohodli napříč stranami.

Jenže následující den při volbách místopředsedů Kalousek sdělil, že Demokratický blok nebude volit Okamuru a Filipa. No a tím dohoda o poměrném zastoupení padla.

Od poražených se totiž očekává, že budou alespoň dodržovat dohody, na kterých závisí získ jejich funkcí. Oni dohodody nedodrželi, takže nemají funkci. A Fialovi to furt nedochází.

Fiala nemusel libat prsten. Stačilo, kdyby nesdělil vítězům, aby mu polibili zadnici.

Č. Berka 28.11.2017 8:42

Re: zato paní Těhanová se nepoučila

hezky shrnuto :-D

A. Alda 28.11.2017 9:35

Souhlas.

Napsal jste to výborně.

A co myslíte o dalším osudu ODS a TOP09? Sloučí Pospíšil TOP09 s ODS a převezme v ní vedoucí funkci?

J. Chaloupka 28.11.2017 11:24

Mě pan Fiala připadá dost neschopný,

i proto zřejmě dosud učil. Podle pravidla kdo umí, umí, kdo neumí, učí.

J. Vobr 28.11.2017 5:10

1* !!!

1* !!!

Š. Hašek 28.11.2017 6:15

Re: 1* !!!

Fiala je profesor politologie, nikoliv politik.

Mohu si to dovolit říci, ODS ode mě dostala "hodně hlasů" za těch 27 let.

R. Tesařík 28.11.2017 8:19

Re: 1* !!!

A z Masaříkovy univerzity, bohužel.

P. Maleček 28.11.2017 4:33

To neznáte Babišmršku děvčatááá...

...ten když se rozjedéé, tak ukáže co dovedéé, bujaře zpívá Vlasta Burian, byť s poněkud jiným jménem. A ten kdo dnes zná Babišmršku mu dává za pravdu.

Babiš totiž není schopen rovnocenné partnersky vyvážené spolupráce. Jeho psychopaticko-predátorská podstata mu to prostě nedovolí. A velí mu ty naivy co mu vlezou na lopatu zneužít, vycucnout a odhodit. Což socani s lidovci poznali na vlastní kůži.

A tak jen z mocichtivosti zaslepený mu na jeho lopatu, tj. byť jen tiše podporovanou vládu vleze.

Udělá-li to kdokoliv z onoho demokratického bloku, je s ním už v před dalšími volbami konec. Pro přežití a snad expanzi mají jedinou možnost - důrazně se od Babiše a jeho komouš-náckovských poskoků distancovat. Jednat jen s piráty a socany. O tom aby z Babišovy lopaty, na kterou už nasedli v zájmu vlastního přežití urychleně slezli.

A hlavně poníženě nežebrat o jakékoliv funkce - čehož se dnes Fiala bohužel dopustí. Čímž se na dlouho minimálně zesměšní.

L. Němec 28.11.2017 7:13

Re: To neznáte Babišmršku děvčatááá...

Správně. Andrejovi nakakat. "Všeci kradnú", dále "ODS a ostatní pravičáci ( myšleno Kalousek )rozkradli republiku" a další pindy, a teď ho maj jít zachraňovat ? Proč ?

Stejně je ten Kalousek machr . Jeden člověk a může absolutně za všechno, co se v reppublice po sametu nepovedlo. Udivující síla. To by byl premiér.

M. Těhanová 28.11.2017 7:31

Re: To neznáte Babišmršku děvčatááá...

A co když ho přece jen zvolí, aniž by o tu podporu žádal? Jen proto, že si Babiš uvědomí, že přestřelil?

To tady bude zase keců. že se Fiala kvůli funkci připlazil, i když to spíš nebude pravda! Jděte se už vycpat, chytrolíni!!!

L. Němec 28.11.2017 7:38

Re: To neznáte Babišmršku děvčatááá...

Já už jsem tady při těch diskusích asi dvacekrát vycpanej.

R. Tichý 28.11.2017 7:36

"Vycucne a sezere" jen toho, kdo se necha.

Kdo se boji, kali v koute a pes po nem nestekne.

Jak zaznelo v clanku-nevolil jsem, aby se muj zastupce tesil do opozice.

P. Vaňura 28.11.2017 12:07

Co poznali socani a lidovci na vlastní kůži???

Jedině snad to, že jejich podrazy a útoky na koaličního partnera vedly k posílení dotyčného ve volbách a jejich volebnímu propadu. On totiž (nejen) volič ANO považuje "jejich" trestní stíhání Babiše za účelové a vykonstruované! Kde kdo, včetně státních institucí, totiž prováděl účelové kroky aby se "vešel" do podmínek dotací z EU! A dokonce byl k tomu státními orgány povzbuzován, aby se přidělené penize vyčerpaly!