1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Petr Fiala se diví

Předseda ODS Petr Fiala se diví, že nebyl zvolen místopředsedou sněmovny. Neví, proč by měl obcházet poslanecké kluby a žádat o podporu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Hrušková 28.11.2017 13:15

Pane Kulheime

Souhlasím s Vámi.

M. Valenta 28.11.2017 13:04

Re: Kalouskův blok je prostě úžasný.

pana Kroupu např.

Z. Velínský 28.11.2017 12:36

Re: Pane Bartoni, zníte sice logicky, ale je to nakřřivo

Aha, v tomhle je zakopaný pes. Pořád mi nešlo do hlavy, jak to, že sám dáváte na francouzském Mitterandovi příklad, že spoluprací komunistu nezměníte, ale naopak že komunista zničí Vás. Tak jak že je možné, když vybízíte pravici ke spolupráci s ANO.

Vám nedošlo, že ANO jsou čítankoví komunisti, ti funkcionáři z minulého režimu, a Babiš je jejich papaláš.

Podívejte se někdy na nějaký Formanův film z těch dob. Třeba na "Hoří, má panenko", na "Lásky jedné plavovlásky". Tam je uvidíte všechny. Aktivní funkcionáře režimu, sice úplně přitroublé, ale o to víc aktivní. Dnešní hnutí ANO. Tvrdé cynické papaláše sedící na polštáři moci nad vším. Babiše, Faltýnka, Okamuru. Lstivé papaláše s úlisnými řečmi, ale o to horšími úmysly. Dnešní KSČM. A dav, který se nudí, když má přikázáno bavit se, který si myslí svoje, ale dělá, co si přeje vrchnost, aby se vrchnost nenaštvala. My.

Z. Velínský 28.11.2017 12:12

Pane Bartoni, zníte sice logicky, ale je to nakřřivo

Váš příměr s francouzským prezidentem Mitterandem a jeho připuštěním komunistů do vlády je názorný. To ano. Chtěl rozložit a diskreditovat komunisty, a namísto toho komunisti rozložili morálku a ekonomiku Francie, aniž by to jim samotným nějak ublížilo.

S komunisty je tahle potíž. Nikdy si nesmíte myslet, že je spoluprací přivedete k rozumu! Není to možné. Stejnou myšlenku u nás už mnoho desetiletí zaujímá ta naše sociální demokracie. Pořád si myslí, že když se - naoko, samozřejmě! - dohodnou s ďáblem, tak že ďábla nakonec zneškodní. Realita je ovšem taková, že to naopak byl vždycky ďábel, který vyhrál. V roce 1948, v sedmdesátých letech, i nyní v roce 2017.

A když s komunisty všeho druhu odmítnete spolupracovat - ano, komunistou myslím fízla z papalášské rodiny z minulého režimu, držitele průkazu KSČ ještě i v listopadu 1989, Babiše - tak se najdou tací, jako třeba i Vy, kteří radí ohnout se a v zájmu státu a národa zapomenout na morální integritu.

Skoro bude lepší nechat to proběhnout bez ohnutí páteře. Jo, bude to bolet. Jo, je to na dlouho.

P. Vaňura 28.11.2017 12:11

Máte, bohužel, pravdu.

P. Vaňura 28.11.2017 12:09

Souhlas

P. Vaňura 28.11.2017 12:07

Co poznali socani a lidovci na vlastní kůži???

Jedině snad to, že jejich podrazy a útoky na koaličního partnera vedly k posílení dotyčného ve volbách a jejich volebnímu propadu. On totiž (nejen) volič ANO považuje "jejich" trestní stíhání Babiše za účelové a vykonstruované! Kde kdo, včetně státních institucí, totiž prováděl účelové kroky aby se "vešel" do podmínek dotací z EU! A dokonce byl k tomu státními orgány povzbuzován, aby se přidělené penize vyčerpaly!

J. Kanioková 28.11.2017 12:05

Díky... 1*****

Je mi smutno, v co se mění zdejší diskuse..

P. Vaňura 28.11.2017 11:43

Navíc si myslím, že pro voliče ODS je přijatelnější ANO,

než eurohujerské promigrantské TOP09 a STAN!

J. Chaloupka 28.11.2017 11:28

Re: Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

Ano, pane Šrámku, litujte, svůj hlas jste dal neschopnému Fialovi a všehoschopným členům ODS.

J. Chaloupka 28.11.2017 11:27

A oni socialisté policii neúkolovali?

Asi jo, jinak by nemohli hnát před soud třeba Faltýnka, který pouze jednu soukromou firmu prodal na pokyn vlastníka druhé soukromé osobě. To je u nás trestné? Doposud myslím nebylo. A jestli spravedlnost půjde tempem ala Parkanová, tak jak Babiš, tak Faltýnek stihnou pohodlně dvě volební období a odejdou na zasloužený odpočinek.

J. Chaloupka 28.11.2017 11:24

Mě pan Fiala připadá dost neschopný,

i proto zřejmě dosud učil. Podle pravidla kdo umí, umí, kdo neumí, učí.

J. Chaloupka 28.11.2017 11:19

OPD možná měla dobrý program, ale voliči nevěřili,

že má na splnění toho programu lidi. To je ten problém, jen program nestačí, musíte přesvědčit voliče, že jste schopní alespoň část programu splnit. No a ODS to nedokázala, protože do čela si zvolila člověka, který celý svůj dosavadní život žil z peněz daňových poplatníků. Tak jakýpak pravičák.

J. Milfait 28.11.2017 10:47

Re: Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

Já také ničeho nelituji!!!

Jsem zvědav co budete psát Vy a pan Bartoň, až budou příští volby. SPD a Piráti před nynějšími volbami halekali o tom, že nepůjdou do koalice s Babišo-Burešovou stranou. Nyní obrátili kormidlo o 180 st. Jsou to typické bezcharakterní, kariéristické strany a snad jim to lidé příště spočítají. Velmi dobře to popisuje pan Lenc. Zdraví JM

J. Kulheim 28.11.2017 10:44

Re: I já se divím.

Je to dohoda pouze na současnou situaci ve sněmovně. Po vyřešení situace ve sněmovně padá.

J. Kulheim 28.11.2017 10:41

Re: Kalouskův blok je prostě úžasný.

Dobří vůdci jsou "nedostatkové zboží". Znáte nějakého současného politika, který je k dispozici?

J. Kulheim 28.11.2017 10:39

Re: Pane Bartoni

Souhlasím s vámi, pane Franku. Někteří lidé ODS volit nemůžou. Je to pro ně malý darebák, který si nebyl schopný přivlastnit nějakou tu miliardu.

J. Kulheim 28.11.2017 10:33

Re: Není mi jasné, pane Bartoni,

Čím víc zákonů tím větší zmatek. Tak to bylo jest a bude. Máme stohy zákonů a předpisů, ve kterých se nikdo nevyzná.

Mohl jste se nechat zvolit a nenechávat místo těm, kteří tam mají vysezené místačka.

J. Kulheim 28.11.2017 10:29

Re: Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

"..srany(ANO,KSČM,SPD,PIRÁTI a pokud pomůže ČSSD) dají dohromady i pohodlnou ústavní většinu!"

Proč by nemohly? On jim to někdo zakázal? Mají takovou sílu, že mohou rozpustit parlament a vládnout sami. Můžou obsadit vedení sněmovny a výborů, jak chtějí. Já jsem proto, aby vládu setavovala strana, která dostala ve volbách nejvíc hlasů a vedení sněmovny odráželo výsledek voleb. Vláda je vláda a sněmovna je něco jiného.

A.B. svým jednáním ztratil koaliční potencionál. Partneři s kterými tvořil vládu v minulém volebním období s ním nechtějí spolupracovat. To je špatný signál pro ostatní demokratické strany.

Když chci vytvořit většinovou vládu, tak musím jednat. To není jednoduché a A.B. na to není zvyklý a pravděpodobně to ani neumí. Politika je něco jiného než vedení podniku.

P. Lenc 28.11.2017 10:27

A to

neustálé okopávání ODS děláte pane Bartoni opravdu zadarmo?Takže stíhaný fízl a to dnes poslouchám v rádiu o jeho dalším podvodu se zemědělskou půdou je vlastně "přijatelný", ale ta ODS, která si dovoluje říkat pravdu je vlastně "sabotérem upřímné snahy" Babiše vytvořit z ČR svou soukromou firmu za pomoci komunistů a Okamury?To co píši platí i pro ty, co slušně řečeno politiku ODS "nechápou" a jsou rozhořčeni její "nevstřícností".A pro ty "rozhořčené", po spojení se socialisty a to přijde, si Babiš s Okamurem a komunisty vytře pozadí, a potom jsem zvědavý, jestli se Okamura bude stále tak přiblble usmívat jako když Babiše podpořil při volbě Vondráčka a spol.

L. Severa 28.11.2017 10:21

Re: I já se divím.

Ano, pane Kulheime. Napsal jste to dobře, ovšem mám jen malou poznámku. Ten spolek demokratických stran považuji za neuvážený. Mám dojem, že je to Kalouskův výmysl, aby zvýraznil svoji pozici. Neslavně dopadl ten Svatováclavský spolek a ani v tomto případě nemám dobrý pocit. Kůži na trh nese hlavně ODS.

P. Lenc 28.11.2017 10:13

Re: Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

Já ne.

J. Kulheim 28.11.2017 10:08

Re: pane Kulheime

Petr Fiala nikomu neradí, jak by se měli poslanci v zastupielském demokratické parlamentu chovat. Jenom předpokládá, že ve vedení sněmovny, by měl být zástupce strany, která dostala ve volbách druhý nejvyšší počet hlasů. Tak by to, podle mého názoru mělo být. Poslanci P.F.můžou volit a taky nemusí. Za této situace je pro mne těžké si představit, že Babiš myslí vážně, že chce utvořit vládu z ODS. Myslím, že je to jenom "šméčko na blbečky. Takové jsou nepsané postupy v zastupitelském demokratickém parlamentě. Oni nemusí volit nikoho ze stran, které respektují vžitá pravidla.

ANO se opírá o hlasy komunistů a SPD. T.j. extremistických stran. Bez nich by to nešlo. Ukazuje se, že tyto strany jsou pro ně v pojetí zastupitelské demokracie velmi blízké.

V. Novák 28.11.2017 10:07

ODS neměla jiný program než Antibabiš?

Pak ať nekňučí, že na ni zbydou zbytky.

Pokud vůbec něco zbyde.

J. Lepka 28.11.2017 10:01

Re: Není mi jasné, pane Bartoni,

Jo, tak pokud tu svou poslední větu myslíte vážně, budete notně zklamán.

V. Pokorný 28.11.2017 10:00

Skvělé,

tak nepsané pravidlo slušnosti! Když mi bude někdo okopávat kotníky, vyhrožovat, že se mnou vůbec nebude jednat,že jsem zloděj, okrádám stát, uzurpuju všechnu moc, že škodím státu, tak pravidlo slušnosti, pardon, nepsané pravidlo, určuje, že ten kdo mi nadává, tak ten že má mít ode mne zelenou? To je víc než k smíchu.

J. Šrámek 28.11.2017 9:56

Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

ODS volím od jejího vzniku,jako snad pravicovou stranu.Ale vždy mne zklame.Domníval jsem se,že bývalý rektor VŠ je člověk obdařený rozhledem a znalostmi tak důležitými pro úspěšného politika.Bohužel byl to omyl.Před volbami při porovnání programů všech stran,měla ODS hodně bodů společných s ANO.Ale o dlouhém a hloupém vymezování se proti ANO jsem napsal,že vznikne menšinová vláda s podporou stran se kterými by normálně nikdo nespolupracoval.Také při hlasování o funkcích do vedení sněmovny se takové jednání odrazí ke škodě ODS.A stalo se.A co s tím chtějí strany s několika hlasy dělat?Vždyť ty konkurenční strany(ANO,KSČM,SPD,PIRÁTI a pokud pomůže ČSSD) dají dohromady i pohodlnou ústavní většinu!Ten čtyř blok stran dělá stejnou pitomost,jak jejich předchůdci v roce 1948!Svými rituálními tanečky umetají cestu těm o které ve vládě nikdo moc nestojí.

P. Götze 28.11.2017 9:40

Re: Pane Bartoni

Mluvite nesmysly a musite to dobre vedet.

J. Novak 28.11.2017 9:39

Re: Není mi jasné, pane Bartoni,

Pokud by šlo o nárok, tak by asi nebylo třeba na uvedené parlamentní posty třeba poslanecké volby s tajným hlasováním a bylo by to možné obsadit rovnou jmenováním podle zákona a na základě výsledků parlamentních voleb. A mimochodem, poslanec má zákonem a slibem uloženo hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, nikoliv podle toho, co mu nařídí předseda strany či poslaneckého klubu. Žijeme v demokratické zemi, časy Národní Fronty jsou už dávno pryč.

P. Hlosta 28.11.2017 9:38

Re: Není mi jasné, pane Bartoni,

Udělejme z Parlamentu místo se zvykovým právem? Jistě že si mnozí zvykli na pobývání v Parlamentu, což podle vás znamená, že už to tam mají dost vysezené, aby se jim to přiznávalo? Zvyk je železná košile, jak se říká a z neslušnosti se tak stává slušnost, protože prostě je to o zvykovém právu přeci.

Podle měn je neslušné se odvolávat na zvykové právo a ohánět se při tom tzv. slušností.