22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Petr Fiala se diví

Předseda ODS Petr Fiala se diví, že nebyl zvolen místopředsedou sněmovny. Neví, proč by měl obcházet poslanecké kluby a žádat o podporu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šrámek 28.11.2017 9:56

Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

ODS volím od jejího vzniku,jako snad pravicovou stranu.Ale vždy mne zklame.Domníval jsem se,že bývalý rektor VŠ je člověk obdařený rozhledem a znalostmi tak důležitými pro úspěšného politika.Bohužel byl to omyl.Před volbami při porovnání programů všech stran,měla ODS hodně bodů společných s ANO.Ale o dlouhém a hloupém vymezování se proti ANO jsem napsal,že vznikne menšinová vláda s podporou stran se kterými by normálně nikdo nespolupracoval.Také při hlasování o funkcích do vedení sněmovny se takové jednání odrazí ke škodě ODS.A stalo se.A co s tím chtějí strany s několika hlasy dělat?Vždyť ty konkurenční strany(ANO,KSČM,SPD,PIRÁTI a pokud pomůže ČSSD) dají dohromady i pohodlnou ústavní většinu!Ten čtyř blok stran dělá stejnou pitomost,jak jejich předchůdci v roce 1948!Svými rituálními tanečky umetají cestu těm o které ve vládě nikdo moc nestojí.

P. Lenc 28.11.2017 10:13

Re: Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

Já ne.

J. Kulheim 28.11.2017 10:29

Re: Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

"..srany(ANO,KSČM,SPD,PIRÁTI a pokud pomůže ČSSD) dají dohromady i pohodlnou ústavní většinu!"

Proč by nemohly? On jim to někdo zakázal? Mají takovou sílu, že mohou rozpustit parlament a vládnout sami. Můžou obsadit vedení sněmovny a výborů, jak chtějí. Já jsem proto, aby vládu setavovala strana, která dostala ve volbách nejvíc hlasů a vedení sněmovny odráželo výsledek voleb. Vláda je vláda a sněmovna je něco jiného.

A.B. svým jednáním ztratil koaliční potencionál. Partneři s kterými tvořil vládu v minulém volebním období s ním nechtějí spolupracovat. To je špatný signál pro ostatní demokratické strany.

Když chci vytvořit většinovou vládu, tak musím jednat. To není jednoduché a A.B. na to není zvyklý a pravděpodobně to ani neumí. Politika je něco jiného než vedení podniku.

J. Milfait 28.11.2017 10:47

Re: Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

Já také ničeho nelituji!!!

Jsem zvědav co budete psát Vy a pan Bartoň, až budou příští volby. SPD a Piráti před nynějšími volbami halekali o tom, že nepůjdou do koalice s Babišo-Burešovou stranou. Nyní obrátili kormidlo o 180 st. Jsou to typické bezcharakterní, kariéristické strany a snad jim to lidé příště spočítají. Velmi dobře to popisuje pan Lenc. Zdraví JM

J. Chaloupka 28.11.2017 11:28

Re: Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

Ano, pane Šrámku, litujte, svůj hlas jste dal neschopnému Fialovi a všehoschopným členům ODS.

P. Lenc 28.11.2017 14:49

Re: Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

Jistě pane Chaloupko, hlavně té "všehoschopné" ODS.On vám to fízl Babiš opravdu ukáže.

M. Frank 28.11.2017 16:16

Re: Lituji,že jsem dal svůj hlas ODS!

Pane Šrámku, nelžete nám, vy jste ODS zcela jistě nevolil.

M. Malovec 28.11.2017 9:33

Není mi jasné, pane Bartoni,

co znamená "vážně usiloval" . Skutečně ta bonboniéra a kytice paní Burešové?

Vždyť nárok na některá místa ve sněmovně dosud byl nepsaným pravidlem slušnosti. Ale co s tím, když slušnost vzala u Burešovců za své?

P. Hlosta 28.11.2017 9:38

Re: Není mi jasné, pane Bartoni,

Udělejme z Parlamentu místo se zvykovým právem? Jistě že si mnozí zvykli na pobývání v Parlamentu, což podle vás znamená, že už to tam mají dost vysezené, aby se jim to přiznávalo? Zvyk je železná košile, jak se říká a z neslušnosti se tak stává slušnost, protože prostě je to o zvykovém právu přeci.

Podle měn je neslušné se odvolávat na zvykové právo a ohánět se při tom tzv. slušností.

J. Kulheim 28.11.2017 10:33

Re: Není mi jasné, pane Bartoni,

Čím víc zákonů tím větší zmatek. Tak to bylo jest a bude. Máme stohy zákonů a předpisů, ve kterých se nikdo nevyzná.

Mohl jste se nechat zvolit a nenechávat místo těm, kteří tam mají vysezené místačka.

J. Novak 28.11.2017 9:39

Re: Není mi jasné, pane Bartoni,

Pokud by šlo o nárok, tak by asi nebylo třeba na uvedené parlamentní posty třeba poslanecké volby s tajným hlasováním a bylo by to možné obsadit rovnou jmenováním podle zákona a na základě výsledků parlamentních voleb. A mimochodem, poslanec má zákonem a slibem uloženo hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, nikoliv podle toho, co mu nařídí předseda strany či poslaneckého klubu. Žijeme v demokratické zemi, časy Národní Fronty jsou už dávno pryč.

J. Lepka 28.11.2017 10:01

Re: Není mi jasné, pane Bartoni,

Jo, tak pokud tu svou poslední větu myslíte vážně, budete notně zklamán.

J. Jurax 28.11.2017 20:56

Re: Není mi jasné, pane Bartoni,

Ale odvolávat se v politice na slušnost mi přijde poněkud naivní ...

M. Frank 28.11.2017 9:18

Pane Bartoni

chápu, jste fanoušek STBáckých praktik a vyznavač babišismu. Vím, že to nepochopíte, protože jste omezenec, ale lidé Fialu volili právě jen a proto, že odmítají vládu darebáků a spolupráci s STBákem by Fialovi nikdy neodpustili. Z toho hlediska je váš příspěvek hloupostí na kvadrát.

F. Kusák 28.11.2017 9:28

Re: Pane Bartoni

Už po kolikáté mě rozčiluje neskutečné křupanství některých diskutérů. Ano, pane Franku, máte jiný názor, je to Váš pohled na věc, ale proč musíte urážet někoho jiného. A prosím, mluvte za sebe, neodvolávejte se na lidi, ti zase mají své názory. Nebo snad chcete tvrdit, že Vám k tomu dali mandát?

J. Kanioková 28.11.2017 12:05

Díky... 1*****

Je mi smutno, v co se mění zdejší diskuse..

M. Frank 28.11.2017 16:22

Re: Pane Bartoni

Teď ale mluvíte jako křupan vy. Vy i pan autor si můžete nastudovat volební program a prohlášení ODS, kde je zcela jasně napsáno, že ODS nepůjde do koalice s Babišem, jako osobou. Uráží mne proto, když někdo tvrdí, že je něco takového v zájmu ODS. Takové tvrzení je lží a kdo lže je darebák. Tečka.

P. Hlosta 28.11.2017 9:33

Re: Pane Bartoni

Vy toho nechápete podstatně víc a proto přilepujete nálepku fanoušek STBáckých praktik, či vyznavač Babišismu, aniž byste před tím neozřejmil co pod těmi pojmy vlastně myslíte. Pan Bartoň svůj názor jasně vyjadřuje a není zkratkovitý, což je sice náročné na myšlení a prostor k vyjádření se. Vy máte ale maximum 2 000 znaků, což je snad dost velký prostor, který ovšem nevyužijete. To bude právě díky vaší omezené schopnosti myšlení!

P. Götze 28.11.2017 9:40

Re: Pane Bartoni

Mluvite nesmysly a musite to dobre vedet.

V. Novák 28.11.2017 10:07

ODS neměla jiný program než Antibabiš?

Pak ať nekňučí, že na ni zbydou zbytky.

Pokud vůbec něco zbyde.

J. Chaloupka 28.11.2017 11:19

OPD možná měla dobrý program, ale voliči nevěřili,

že má na splnění toho programu lidi. To je ten problém, jen program nestačí, musíte přesvědčit voliče, že jste schopní alespoň část programu splnit. No a ODS to nedokázala, protože do čela si zvolila člověka, který celý svůj dosavadní život žil z peněz daňových poplatníků. Tak jakýpak pravičák.

P. Lenc 28.11.2017 14:53

Re: OPD možná měla dobrý program, ale voliči nevěřili,

No pane Chaloupko, takže lékaři, zdravotní sestry, učitelé a profesoři nemohou být pravičáky protože žijí z peněz daňových poplatníků? Kdyby blbost létala, tak už jste mezi Marťany páně Paroubka.

J. Kulheim 28.11.2017 10:39

Re: Pane Bartoni

Souhlasím s vámi, pane Franku. Někteří lidé ODS volit nemůžou. Je to pro ně malý darebák, který si nebyl schopný přivlastnit nějakou tu miliardu.

A. Alda 28.11.2017 9:12

Kalouskův blok je prostě úžasný.

p.t. Fiala byl možná dobrým vůdcem pro dobu vnitřního přeskupování v ODS v důsledku jejího politického pádu, ale rozhodně není dobrým vůdcem pro dobu růstu a boje o znovudobytí přední posice.

Ale ať si ódéessáci dělají, co chtějí. Je to jejich věc.

J. Kulheim 28.11.2017 10:41

Re: Kalouskův blok je prostě úžasný.

Dobří vůdci jsou "nedostatkové zboží". Znáte nějakého současného politika, který je k dispozici?

M. Valenta 28.11.2017 13:04

Re: Kalouskův blok je prostě úžasný.

pana Kroupu např.

F. Navrátil 28.11.2017 8:59

Politika jako kompromis

Pokud chtěl Fiala dávat na odiv svoji pevnou zásadovost a neměnnost názorů, pak neměl chodit do politiky. Politika je totiž uměním kompromisu. Skutečným vítězem v politice je ten, kdo si dokáže získat spojence a uskutečnit svůj volební program. Rozhodčím jsou voliči.

Š. Hašek 28.11.2017 9:17

Re: Politika jako kompromis

Asi tak.

J. Kulheim 28.11.2017 8:33

I já se divím.

Do dneška jsem nevěřil kolik lidí volilo ODS a kolik lidí ví, jak by se měl chovat předseda strany. I pan Bartoň ví, jak by měla ODS resp. pan Fiala jednat. Je zajímavé sledovat, kolik diskutujících na NP píše, že jsou pravicového myšlení a volilo ODS. Pokud by tomu tak bylo, tak by výsledek parlamentních voleb byl podstatně lepší. Předpokládám, že se k tomu jak by ODS měla jednat, nevyjeřují ti, kteří ODS nevolili a volili pány Paroubka, Sobotku, Babiše, Filipa, Okamuru. Fiala není dost pravicový, je moc slušný, málo průbojný, nemá dostatečné charisma apod. Je pravdou, že není tak „razantní“ jako pan Paroubek, tak plastický v názorech jako pan Zeman nebo není tak tvrdý a bezohledný jako pan Babiš.

Každý jsme nějaký a nikdo se nelíbí nebo nezavděčí všem. Pan Fiala jedná jako Fiala. V.K., Paroubek nebo Babiš z něho nikdy nebude. Každý má jinou představu o tom jak by měl kdo jednat , vypadat apod. Nedovedu si představit, že bych volil takovou stranu, kterou vede hulvát nebo člověk napojený svým podnikáním na státní penězovod. Bere peníze, které lidem seberou berňáci. Snaží se o to, aby každému chudákovi prohrabal kapsy, jestli tam nemá nějakou „zbytečnou“ korunu, kterou by mohl investovat do hnízda apod.

Nechci říct to, že bych si nepřál, aby byl třeba razantnější. V současnosti se slušnost považuje za slabost. Petr Nečas jednal slušně a dopadl špatně. Kdyby nechal zavřít ty, kteří přišli v noci na úřad vlády, tak se nemusel tahat několik roků po soudech.

Pravicového voliče nikdo neutáhne na vařené nudli. On si raději koupí jeden rohlík, než by volil někoho za dva koblihy. Nevěří tomu, že „všetci kradnú“, „odstraníme korupci“, atd. On ví, že všetci nekradnú a korupci nikdo neodstraní, může ji pouze omezit

M. Šejna 28.11.2017 9:09

pane Kulheime

mě zas překvapuje, že Fiala radí poslancům ANO, SPD a KSČM, jak by měli hlasovat, aby bylo ve sněmovně poměrné zastoupení stran. Bez jejich hlasů totiž být zvolen nemůže a pokud požaduje křeslo místopředsedy, tak oni musí hlasovat pro Fialu.

Do dneska jsem nevěřil, že Filala je voličem ANO, SPD a KSČM když se vyjadřuje k tomu, jak by měli poslanci těchto stran hlasovat.