21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Pět témat důležitějších než ochrana českých hranic

„Ochráníme naše děti,“ slibuje Strana práv občanů z billboardů, na kterých nebezpečí znázorňuje špatně namalovaný uprchlík překonávající závoru „Státní hranice“. Proč byste tuhle starost o potěr neměli Zemanovcům a jim podobným sežrat?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 14.12.2015 22:07

Dnes už ta 3,14ča z dederónské FDJ

otočila. Už mluví o limitech a vracení uprchlíků - tedy o tom, co doteď říkali její kritici. Ale ještě pořád mluví o výzvě pro Evropu. Proč nemluví jen za to "své" Německo????

F. Matousek 14.12.2015 15:55

jeden se nestcí divit

to je tedy Kašpárek ten autor !

J. Jurax 13.12.2015 23:57

Re: Potom musíme volit ty "nácky a rasisty..."

Jenže radikály je třeba hrozit, ne je volit ... radikálové jsou takoví jednocestní, znají jen jeden problém ...

J. Jurax 13.12.2015 23:56

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Al Kajda zvonkajšku, ovšem bojovníci místní ...

J. Aspirin 13.12.2015 18:48

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Jen malý dotaz - ten muslimský hloupý není?

Jinak pokud máte informace proč je hloupý tak sem s nimi, nestyďte se, když náhodou uděláte pravopisnou chybu tak Vám jí vyčítat nebudu.

I. Mertl 13.12.2015 18:31

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Vy jste jak pijavice, pane Aspirin, nebo jak se vlastně jmenujete. Ten strach není zavrženíhodný, ale hloupý. Ale je to Vaše věc a já jsem s Vámi skončil. Díky. Můžete mít poslední slovo, ale pak si hledejte jinou oběť.

J. Aspirin 13.12.2015 17:55

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Vy zase víte nejlépe co čtu, že?:-)) Jinak si přečtěte své příspěvky, snaha nepřesvědčovat vypadá jinak. Zajímavé také je, že strach muslimů chápete ale strach té druhé části české veřejnosti prezentujete (byť češtinářsky asi správně- nevím nekontroluji Váš pravopis) jako cosi zavrženíhodného...což také podporují ti kdo v tom hledají politický profit.

I. Mertl 13.12.2015 17:31

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Naposledy, pane: já Vás přece nechci o nějaké pravdě přesvědčovat, žijeme ve svobodné zemi, kde se můžete bát, čeho chcete, a věřit také. Toužíte-li skutečně po poučení, čtěte si i jiné věci než Psa, Protiproud, Parlamentní listy, i v ČTV není jen Jílková. Čeští muslimové mě moc nezajímají, ale chápu jejich obavy z rostoucího, nesmyslného napětí, které nesporně podporují ti, kdo v tom hledají politický profit. Žijte blaze.

P. Vaňura 13.12.2015 17:07

Srovnáváte nesrovnatelné

Především, když naši předkové přišli do Čech, byla to napůl vylidněná země bez jakéhokoliv sociálního systému. To, že země měla málo obyvatel se usuzuje z toho, že i potom byly osídleny je nejúrodnější oblasti. Slované mohli sotva očekávat, že je bude někdo živit.

Třeba ovšem vědět, že nejsme čistokrevní Slované, podle genetiků máme i románské, germánské a keltské předky. Zejména vysoký podíl románské krve je překvapující.

Z. Rychlý 13.12.2015 16:56

Re: Mezi islámem a Pol Potem bych váhal také, ALE

Moje zkušenosti praví, že z menšího zla akorát vyroste zlo velké.

Se zaplavením Německa muslimáky nic nenaděláme, náš názor je nezajímá. Stejně tak se nám daří promlouvat k EU vládcům. Neposlouchají a potřebují jen rektální speleology.

Zbývají naši multikulti milci. Jak jednoduché Watsone - nevolte je. Bohužel většina národa vaše názory nevolí, a volí strany-zastánce multikulti. Já je nevolím. Ale plamenné výzvy už mě nerozehřejou. Je již na mě moc mechu.

P. Vaňura 13.12.2015 16:42

Mezi islámem a Pol Potem bych váhal také, ALE

Hitler, Stalin a dokonce Mao představují menší zlo, než islámem zaplavená Evropa. Když Arabové v 7 století dobyli Egypt, povraždili 2/3 původního, tehdy převážně křesťanského obyvatelstva.

Z. Rychlý 13.12.2015 16:14

Re: Musíme dát potentátům v Bruselu jasně najevo, že

Tak zrovna Hitlera, Pol-pota, Mao-Ce-Tunga bych já nemusel.

Voliči vládnoucích stran by měli své ovečky nějak instruovat, to by mělo stačit. Já bohužel volím blbě, mí favorité nějak vždy propadnou. Ale nevzdávám to :-)

Z. Rychlý 13.12.2015 15:52

Re: Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

Smrad a síru sice čichám, milý pane, ale na druhém konci !! Vrazi z volstrýtu jsou sice darebáci, ale na ty naše EU socany nemají.

R. Morava 13.12.2015 15:49

Hlavní problém

Je pravda že imigranti nejsou jediný problém. Já bych to ale zjednodušil. Hlavní problém je v ideologiích a nedemokratické kultuře a klientelismu EU. Islám tu je už přes 1400 let. Ale multikulti shruba 60 a Europarlament nějakých 20. Pokud bude v Evropě demokracie, hranice hlídané vojskem, ne ideologií. Ekonomika na základě spravedlnosti, etiky a efektivity ne sobectví a gendrismu, problémy se budou řešit. Autor má pravdu, že není jediný problém, transatlantická smlouva je taková druhá Lisabonská smlouva. Ekologie je ale natolik zpolitizovaná že se opravdu bez demokratizace dál nepohneme. Anebo jinak - lidstvo se odklonilo od Boha, proto to nefunguje.

J. Aspirin 13.12.2015 15:40

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

A jen malý dotaz - teď vyšel článek na lidovkách "Čeští muslimové mají strach, děsí je veřejné projevy nesnášenlivosti" - to je ten správnější druh zděšení a strachu než ty české obavy?

J. Ráž 13.12.2015 15:29

No, řekl jste nám svůj názor

a zbývá ještě, abyste vzal ne vědomí, že existuje reálně velké procento občanů, kteří mají názor odlišný.

J. Aspirin 13.12.2015 14:23

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

... opět - touto argumentací (že jsou všichni kdo nesdílejí Váš názor blbci a mají jít do hospody) nikoho o ničem nepřesvědčíte.

Ani nevíte jak rád bych si přečetl jasně formulované argumenty proč mají "vítači" uprchlíků větší pravdu než jejich "nevítači". Z článků a diskuzí to vypadá (i z Vašich příspěvků), že "vítačství" je podobné náboženství - "vítač" vůbec není schopen připustit, že nemá pravdu, že se mýlí a pokud by to připustil tak je nemilosrdně z komunity "vítačů" exkomunikován. Stejným způsobem postupujete i Vy, kdo vyjádří pochybnosti o "vítačství" tak je osobnostně dehonestován (neumí češtinu, měl by jít na pivo či si dát aspirin...) nikoliv jeho argumenty.

P. Vaňura 13.12.2015 13:47

Potom musíme volit ty "nácky a rasisty..."

Politici si NIKDY nesmí myslet, že nás zmanipulují tak, abychom nevolili radikály, když oni neudělají to, co chceme. Musíme je přesvědčit v praxi, že se sakra pletou!

P. Vaňura 13.12.2015 13:42

Musíme dát potentátům v Bruselu jasně najevo, že

když nezastaví migranty oni, zvolíme kohokoliv!!!, kdo bude schopen a ochoten je zastavit. I kdyby to měl být nový Hitler, i ten je lepší, než oni!

Prostě dát jim najevo, že nás jejich kecy absolutně nezajímají, imigranty NECHCEME a basta!

P. Vaňura 13.12.2015 13:29

Chce to zastavit financování neziskovek z veřejných

rozpočtů. Platil bych jen za péči o postižené a sport mládeže! Úplně to nepomůže, ale pár miliard se ušetří!

Vláda nemá 30 milionů pro Klokánky. Vláda má miliardu pro ILEGÁLNÍ migranty, což je problém, který by vyřešilo několik kulometů!

I. Mertl 13.12.2015 13:10

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

No, Vy jste se tady sešli! Co takhle na pivo/na procházku/za buchtami? Šťastnou cestu.

J. Aspirin 13.12.2015 12:42

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

... jenom malý postřeh - některý strach je správný (to je ten z věcí, které jsou v článku) a jiný strach je nesprávný (to je ten z uprchlíků). Který strach je správný určuje pan I. Mertl, autor článku a spol. Tedy ti co jsou vyděšení z jiných věcí než z vlny uprchlíků jsou morálně a intelektuálně na výši (a umí češtinu). Ti co mají strach z uprchlíků tak jsou nemorální magoři (kteří neumí češtinu)...:-))

Z. Lapil 13.12.2015 10:38

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

A je to dvakrát. Toho jsem se bál :-)

Z. Lapil 13.12.2015 10:36

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Strach není nemoc, strach je emoce jako každá jiná, třeba radost. Je to moje součást. Budu-li ho znát a spolupracovat s ním, budu upozorněn na rizika a něco s nimi udělám; například zjistím, že se není čeho bát. Rozhodně nehrozí, že bych se jím nechal zotročit.

Nadsazuji: chcete-li brát prášky, abyste se nebál vlézt pod rozjetý vlak, vaše věc.

Z. Lapil 13.12.2015 10:31

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Strach není nemoc, strach je emoce jako každá jiná, třeba radost. Je to moje součást. Budu-li ho znát a spolupracovat s ním, budu upozorněn na rizika a něco s nimi udělám; například zjistím, že se není čeho bát. Rozhodně nehrozí, že bych se jím nechal zotročit.

Chcete-li brát prášky, abyste se nebál vlézt pod rozjetý vlak, vaše věc.

J. Kulheim 13.12.2015 9:32

Postup islámu- historie

http://www.loupak.cz/video/ze-sveta/21966-postup-islamu-za-2500-let PPostup Islámu za 2500 let

J. Kulheim 13.12.2015 9:31

x

Máme dost svých problémů, které je nutné řešit. Pantáta za Slovácka měl duševní problémy. Nezabíjel ve jménu nějakých politických ideí nebo jenom tak pro potěšení.

Islám se šířil mečem.

I. Mertl 13.12.2015 8:42

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Mluvil jsem o domácím obyvatelstvu - tam to byla Al Kajda, pane, zvonkajška, domácí byli Breivik a pantáta ze Slovácka a školní střelci v USA. Už ne, prosím.

I. Mertl 13.12.2015 8:17

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Se strachem se nespolupracuje, strachu se zbavuje, případně za pomoci psychologa či psychiatra, příslušnou medikací. Jinak nelze přejít ulici, sednout do auta. Tam všude Vám hrozí nebezpečí o několik řádů vyšší než od muslimů. Jinak: strach je hlavní zbraň teroristických uskupení typu IS. A pamatujete ještě Rudé brigády? V historii najedete řadu příkladů, jak zotročit lidi strachem. Vaše věc.

I. Mertl 13.12.2015 8:05

Re: Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

Setsakra sofistikované vyjádření, pane. Není jednodušší říci, že čicháte smrad a síru Wallstreetu?