3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Pět témat důležitějších než ochrana českých hranic

„Ochráníme naše děti,“ slibuje Strana práv občanů z billboardů, na kterých nebezpečí znázorňuje špatně namalovaný uprchlík překonávající závoru „Státní hranice“. Proč byste tuhle starost o potěr neměli Zemanovcům a jim podobným sežrat?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Hrbek 12.12.2015 16:10

Je pozoruhodné

jaké jsou názory potomků bývalých imigrantů z ruských bažin do střední Evropy.

J. Kulheim 12.12.2015 15:28

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

To o čem píše autor, jsou prkotiny oproti zabydlení muslimů v ČR. Usazení muslimů v Evropě je nevratný proces. Všechno ostatní se dá změnit.

J. Kadeřábek 12.12.2015 14:51

Já bych na Kašpárkův billboard umístil

třeba zakážeme Etně soptit a tím omezíme CO2. V nejhorším si bude muset Itálie koupit odpustek.

J. Kulheim 12.12.2015 14:51

Pořádat zájezdy do muslimsch čtvrtí v Paříži.

Lidé mají strach z neznámého. Nikdo nemá povinnost zdůvodňovat to, co nechce. Podle mého názoru má každý zodpovědný člověk má určité obavy obavy z toho, s čím nemá vlastní zkušenosti. Je to přirozená reakce. Pokud by tomu tak nebylo, tak by člověk nepřežil. V tomto případě jsou za to odpovědní muslimové sami a páni jako Kašpárek, Mertl, Holič, Stirský, atd. kteří nejsou schopni podat informace, které by lidem osvětlili, jak budou muslimové obohacovat kulturu v Evropě. Nejlepší je osobní zkušenost. Proč neřídí třeba cestovní kancelář a nepořádají zájezdy do čtvrtí kde žijí muslimové v Paříži, Belgii, Švédsku a p. Poznat jejich život a chování by bylo těžkým argumentem.

I. Mertl 12.12.2015 13:34

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Hlas rozumu vyzývá ke klidu a věnování pozornosti tomu, co autor považuje za důležitější než současnou (především) českou hysterii s emigrantskou vlnou. Autor není vyděšen z klimatických změn, pouze upozorňuje na vysoce pravděpodobné důsledky klimatických změn na lidstvo. A na další problémy české současnosti. Samozřejmě, že to není detailní rozbor problémů, na které upozorňuje, tomu se na stovkách stran věnují specialisté. Zde jde pouze o upozornění na to, že jsou i jiné věci, které si zaslouží naši pozornost, čili o hlas rozumu.

A jak to souvisí s češtinou? Pozorně, jste-li toho schopen, si přečtěte vlastní příspěvek, příp. i pár dalších, odsuzujících autora. A vemte si pak aspirin. (Kdybyste se tak náhodou opravdu jmenoval, prosím o prominutí.)

J. Schwarz 12.12.2015 12:54

Re: tento clanek mne utvrdil

Nepochybně někam, kde se líp platí.  je to přece paráda vystudovat zadarmo a pak přejet vydělávat do země, kde podobné vzdělání stojí studenta půl milionu dolarů a patřičně vyšší je pak i plat. Pikantní je, že podobný přístup kvůli údajným "lidským právům" hájí převážně lidé, co za komunistů žádali po emigrantovi co si chtěl "upravit poměr" zaplatit i základní školu jako něco, co do dotyčného "společnost vložila" a chce to zpátky.

J. Schwarz 12.12.2015 12:18

Naše děti

budou tím raději, čím míň v ní bude nejen kašparů, ale i Kašpárků. Ti nechť se přemístí do zemí, kam "chtějí i utečenci". A nejvíc mne chytá argument  proč se tu něteří vymezují proti muslimským migrantům, když tu žádní nejsou a nepoužijí stejný logický obrat proti očkování dětí / proč  hygienici a doktoři brojí proti nákazám, kterými tu už nikdo léta neonemocněl a trvají na povinném očkování /.  A pokud by "naše děti" zatoužily po zemi plné afrických migrantů, mohou si je pozvat samy / třeba každému nabídnout 10 let života na náklady státu + sto tisíc EUR na dlaň /, na druhé straně netuším jak Kašpárci zajistí jejich vyexpedování zpět do Afriky v případě, že by o ně ano i případné "kulturní obohacení" naše děti nestály...

I. Mertl 12.12.2015 11:46

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Ano, mám, zachovávám si zdravý rozum, pane, a neblbnu v rytmu, jak mi tlučou na buben.

J. Aspirin 12.12.2015 11:46

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

... proč je zrovna tohle hlas rozumu? Pán je vyděšen z klimatických změn.... a ostatních věcí, které tam píše. O všech má stejně málo vstupních informací, z kterých může predikovat budoucí vývoj jako o vlivu uprchlické vlny na budoucnost Evropy. Také dost dobře nechápu co mají společného problémy z češtinou společného s tímto tématem? Hlas rozumu by vypadal jinak. Byl by podpořen fakty a nikoliv dohady.

M. Vondráček 12.12.2015 11:40

Re: Stručně a dobře, pane Kašpárku,

Vy se nepochybně počítáte mezi ty rozumné a inteligentní , že ano. Máte k tomu nějaký důvod ??

R. Tichý 12.12.2015 10:55

Nomen omen

...

R. Tichý 12.12.2015 10:54

Re: Pokud vůbec existuje vliv člověka na klima

1

J. Chaloupka 12.12.2015 10:53

Teď prošla našimi médii zpráva, že někde tuším

v Etiopii hrozí hladomor cca 10 mil. lidí. To bude zase masáž. My, co jsme v Evropě byli vytříděni morem a třicetiletou válkou (i mnoha dalšími), tak zabraňujeme ebole a hladu, aby totéž příroda udělala v Africe. A pak se divíme, že ti dospělí, co jsme jim poslali jídlo, už nechtějí čekat na to, až z toho ráje (jinak jim nemůžeme připadat) něco přijde, a chtějí žít v tom ráji přímo.

R. Tichý 12.12.2015 10:52

Re: tento clanek mne utvrdil

Kam?

J. Chaloupka 12.12.2015 10:48

K tomu E-govermentu:

Pamatuji doby, kdy úředníci odmítali počítače, protože s nimi neuměli pracovat. Pak nastala doba, kdy si státní správa pořídila (a stále ještě pořizuje) počítače nejen s nejlepším SW, ale také pěkně vysokokapacitní. A tak jednoho dne zjistíte, že s úřady už nesmíte (!) komunikovat jinak než elektronicky. Zejména "inteligentní formuláře" mne dokáží nažhavit do běla. No a tzv. helpdesk (skvělé české slovo) nemůžete kontaktovat jinak než opět e-mailem. A můžete pěkně čekat, až si příslušný referentík udělá čas a odpoví vám. Moc by mne zajímalo, jak to funguje třeba na takovém francouzském venkově, nebo přímo v Lucemburku, kam si náš pan ministr spravedlnosti létá soukromým letadélkem. Jen shodou náhod se dozvíme, že jeho matka takto prof. Pelikánová je sezením na lucemburském soudu. Podle jeho chování soudím, že po své politické kariéře zamíří také tímto směrem. No a my, občané ČR, my se budeme dál rozčilovat nad "inteligentními formuláři" tohoto ministerstva.

P. Klouda 12.12.2015 10:33

Pokud se mě, pane Kašpárku, ...

... někdo, kdo si o sobě evidentně namlouvá, že je qalitní novinář, už ve čtvrté větě zeptá: »Proč byste tuhle starost o potěr neměli Zemanovcům a jim podobným SEŽRAT?« pak je mi jasné, že jde především o primitiva, a pak teprve ~ možná ~ o jakž takž vysokoškolsky "vzdělaného" člověka, kterému se někoho podařilo přesvědčit, aby ho zaměstnal jako publicistu.

A krom toho ~ jak už jsem dnes vydatloval u Vašeho kamaráda Mlejnka ~ těžko by byl určitý politik moudrý, kdyby krotil obavy obyvatel z ne sice jisté, ale pravděpodobné tsunami; jakože poplach se za války vyhlašuje ne tehdy, AŽ máme jistotu, že bomby padají, ale UŽ když se blíží nepřátelská letadla.

J. Pražák 12.12.2015 10:27

Naprostá ztráta posuzování reality

Kašpárku, jste skutečně takový Mimoň, nebo píšete z dobře placeného místa v nějaké (ne)ziskovce?

Víte, že na světě je 5 obyvatelných světadílů, Liga Arabských států, Organizace afrických států, OSN,...?

Evropa nemůže nést zodpovědnost za všechny problémy světa. Ty by měly být řešeny na příslušném kontinentu.

Víte, že v Evropě došlo k oddělení náboženství od státu, což islám zásadně odmítá? Jak chcete "začleňovat" islámské imigranty do evopského prostředí, když islám zásadně odmítá demokracii jako státní zřízení, ale uznává jako jediný správný model chalifát, kde je v rukou chalífy soustředěna jak funkce státníh o ináboženského vůdce?

Minuly vás informace o kriminalitě páchané imigranty, kteří evropský způsob života vůbec nechápou a snaží se zde žít dle svého islámského způsobu, v rozporu s evopskými zákony a pravidly spolužití?

M. Malovec 12.12.2015 10:05

A není to obráceně?

Nebudou naše děti vzpomínat s vděkem na rodiče, že zabránili islamistům obsadit tuto zemi? Jste vedle pane Kašpárku i s tím klimatem. Neděláte skutečně svému jménu ostudu.

I. Schlägel 12.12.2015 9:52

Re: Výstižné.

Pan Brožek to pojmenoval vcelku realisticky. Jeho poznámka má větší informační hodnotu než samotný Kašpárkův text, který působí jako opsaný z nějakého manuálu pro evropské konzultanty v oboru páchání dobra.

I. Schlägel 12.12.2015 9:50

Vedle

jak ta jedle. Obávám se, že jste ten typ, který pochopí, že se na rozpálená kamna nesahá, až když na nich bude nedobrovolně pevně usazen. Nicméně chápu, že co člověk, to názor.

K. Křivan 12.12.2015 9:47

Pokud vůbec existuje vliv člověka na klima

tak se nic nezmění, dokud se nesníží počet obyvatel Afriky, Indie, Číny (a některých dalších zemí) na setinu dnešního stavu.

I. Mertl 12.12.2015 9:37

Stručně a dobře, pane Kašpárku,

i když na Vás mnozí místní i Ti, co mají problém s češtinou, nenechají nit suchou. Jejich rozhořčení nad hlasem rozumu je v nepřímé úměře s počtem muslimských emigrantů v Česku.

K. Janyška 12.12.2015 9:34

Ano, EU se podařilo nakoupit kolaboranty a zrádce národů

a ti se starají o EU, ne o své státy. Sobotka má v hubě starost o EU jako starost první... Dzp.

S. Sedlák 12.12.2015 9:29

Re: Výstižné.

Sám jste

P. Lenc 12.12.2015 9:13

Jó Kašpárek

zůstane kašpárkem, nakonec i ty potřebujeme.Trocha smíchu není nikdy na škodu.

P. Kmoníček 12.12.2015 9:09

Výstižné.

To ale Čecháčkovi nevysvětlíte.Brožek už se ozval.

J. Brožek 12.12.2015 9:08

Re: To je ale snůška lží a nesmyslů.

Školství - to je hodně pikantní. Ano, učitelé mají v přepočtu méně, než jejich kolegové v Německu či Rakousku, ale stejně tak méně v přepočtu mají i všechny další profese - inu, kvůli levičáků kteří tady vládly před rokem 1989 (jako je autor) je zde prostě životní úroveň celkově nižší - a kvůli současným levičákům typu autora se vyhazují miliardy na boje s klimatem apod.. Jistě by bylo lepší těch 400 miliard, vyhozených za FVE, investovat do lidí. Jenže to by to nesměli levičáci prosadit.

Ty další témata jsou už úplná ubohost a přímo z nich čiší myšlenková ubohost autora. Veškeré pokusy o zavedení egovermentu a především ty, které byly prosazeny do praxe (např. bezhotovostní výplaty dávek - S/karta) nebo byly připraveny (jako JIM) levice zlikvidovala hned po spuštění nebo ještě před ním a to, že se tímto směrem dál nejde, je vina lidí jako je autor.

Ve Francii se dnes lidé odvrací od těchto levičáků a současná generace se ptá, proč to došlo tam kam to došlo. Neptají se po egovermentu, ale po tom, proč je někdo vraždí. Pokud by se v této republice šlo směrem který chce autor, pak naše děti budou mít stejný osud a taky se budou ptát, jak jsme to mohli dopustit.

J. Brožek 12.12.2015 8:58

To je ale snůška lží a nesmyslů.

Migrační krize prý není problém. V tomto případě podle autora nejsme součástí Evropy, kam migrovalo jen v letošním roce více než 1 milion kulturně nekompatibilních lidí a zakládají zde no-go enklávy. Výkřiky o tom kdo znásilňuje tyto uprchlíky jsou opět mimo - ve většině jsou to jiní uprchlíci v táborech a co se převaděčů a jejich evropství týká, tak je to stejné, jako když noviny píšou o tom, že atentát v Paříži spáchali Francouzi. Ano, první generace narozená ve Francii, vychovaní svými rodiči - migranty - coby bigotní muslimové. Kulturně to s evropskými hodnotami opět nemá nic společného.

Boje proti obchodní dohodě, která může pomoci obchodu a odbouráním cel skutečně zvýší konkurenci, jsou bojem typu rozbíjení strojů, které berou práci. Levičácké myšlení neumí nic jiného, než zavádět ochrany, daně, regulovat, dotovat - hlavně přerozdělovat ve svůj prospěch. A tak svobodný obchod se jim nelíbí. Většině lidí se ale líbí - i proto, že je to jediná cesta, jak zvednout vlastní efektivitu a dopracovat se k ekonomickému růstu a snížení cen.

Nesmyslů kolem vyhazování stovek miliard dolarů na tzv. boj proti klimatickým změnám už bylo dost. Něco jiného je šetřit zdroje a něco jiného je tyto zdroje nesmyslně drancovat ve jménu záchrany klimatu - kterému je to samozřejmě srdečně jedno a bude si dělat to co vždycky - tedy měnit se podle obecných astronomických a geologických zákonitostí a ne podle přání pár levičáků.

J. Aspirin 12.12.2015 8:31

No jo, správně....

... o tom, že kontrola příchozích, zvlášť z rizikových oblastí, byla, je a bude marginální záležitost si rádi přečtou a zahrnou souhlasnými názory zvlášť příbuzní třeba obětí z Bataclanu....

D. Polanský 12.12.2015 7:37

Vy jste, hochu, zcela mimo,

ale časem pochopíte. Prostě chce to jenom čas.