27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Peklo EET

Každý známe příměr s žábou a teplou vodou: pokud hodíte žábu do vařící vody, okamžitě vyskočí, aby si zachránila život, pokud ji dáte do hrnce s vodou studenou a budete ji postupně ohřívat, žába spolehlivě promešká okamžik, kdy měla z vody vyskočit, uvaří se a zemře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Vondráček 13.7.2015 9:37

Re: Tržby nejsou soukromou věcí. Ne v zemi, kde jsou zdaněny

Proč si myslíte, že tržby mé firmy nejsou soukromou věcí ??

B. Uhlich 13.7.2015 9:36

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

No pokud se nakonec ukáže za co a jak často a komu tak věřte, že to už informace je.... ale, to asi moc nechápete, co?

V. Novák 13.7.2015 9:27

Re: Budou do systému EET zapojeni všichni

Pokud na nějaké konto naskakují částky odnikud, je to věc kriminální policie, konkrétně útvarů proti praní špinavých peněz a organizovanému zločinu. Protože peníze "odnikud" jsou ssmozřejmě "odněkud" - ale to "odněkud" nelze z nějakého důvodu zveřejnit.

V. Novák 13.7.2015 9:23

Tržby nejsou soukromou věcí. Ne v zemi, kde jsou zdaněny

a kde se platí i DPH - a stát vrací vratky DPH.

Jsou mnohem větší průniky do soukromí, než je evidence tržeb z podnikání - třeba evidence osobních údajů včetně jídelních zvyklostí tajnými službami státu a jejich předávání tajným službám jiných států. "Tajným službám", které nejsou schopny ani udržet tajemství o svých vlastních aktivitách...

J. Stejskal 13.7.2015 8:58

Ještě nikdo nevysvětlil,

jak přichází o svobodu, když někde oznámí, že něco prodal za stovku.

H. Gene 13.7.2015 7:35

Re: Já si myslím, že EET je výborný nápad a v případě, že..

Šibenice je chucpe nehledě na zhovadilost předmětu protestu.

E. Vašátko 13.7.2015 7:21

Re: Komunisté již od začátku věděli, že

pardon, oprava - mzdové fondy existovaly...

E. Vašátko 13.7.2015 7:20

Komunisté již od začátku věděli, že

pokud jsou lidé finančně nezávislí, tak se špatně ovládají. Proto se snažili a to zejména v ČSR skutečně důkladně, aby zlikvidovali jakýkoliv soukromý sektor, počínaje zemědělstvím, až po toho posledního ševce. A taky se jim to podařilo, byli jsme ze všech "socialistických" států sovětského bloku ti nejdůslednější. Proto existovali mzdové fondy, které se v podnicích nesměly překročit, hlídaly se investiční peníze a všechny ostatní možné zdroje úniku či nezávislého příjmu a největším nepřítelem režimu byli řezníci a zelináři, případně autoopraváři, kteří se zas tak dobře uhlídat nedali. No a jakmile se lidé přísné státní kontrole (a tím vydíratelnosti a ovladatelnosti státem) po devadesátém roce začali vymykat, hledají se cesty, jak na ně. Dneska to mají naši oligarchové a loutky, které ve vládě vodí, podstatně jednodušší, protože existují způsoby kontroly, o kterých by si tehdejší papaláši mohly jenom nechat zdát. A tak se o to všemi silami snaží. To je důvod úporného zavádění EET. A proto je Bureš jedním z hlavních iniciátorů tohoto snažení.

V. Halašta 13.7.2015 5:38

Kdo lže víc?

Když jsme u těch lží tak mi jistě ukážeš ten vyšší výběr daní. Nějak ho v časových řadách chorvatského ministerstva financí nemůžu najít:

http://www.mfin.hr/en/time-series-data

Budgetary Central Government - January April 2015.

B. Volarik 13.7.2015 3:48

Re: Já myslím, že zavedení EET je výzva pro podvodníky...

Dodatek: Kdo z přítomných si ještě pamatuje na Sparty za deset? Pneumatiky za svíčkovou? Já si vzpomínám na jednu hospodu, kde se po večerech scházeli lidé s taškami a pytli aby si tam v klidu a pod ochranou podplaceného hospodského (jinak zaměstnance RaJ) vyměňovali kontraband.

B. Volarik 13.7.2015 3:45

Já myslím, že zavedení EET je výzva pro podvodníky...

.. a nejen pro podvodníky jako takové. Prostě občánkové hbitě vymyslí jak to celé očůrat. taková je lidská přirozenost a s tím nehnul ani tuhý komunistický režim s tresty za "nedovolené podnikání","nezákonné obohacování" a podobné nástroje hospodářského teroru. Jedno je ale jisté: Díky EET vybují korupce v míře dosud nevídané. Vznikne kompletní podpultovní ekonomika, přesně jako za komoušů. Tomu se říká: Nechtěné následky. A ty přijdou, to si pište!Lidé (většinou) nejsou tak blbí, jak si komouši a teď novodobí elitáři myslí. Lidé bývají často blbí politicky....hospodářsky však skoro nikdy...

S. Sedlák 13.7.2015 2:51

Re: Lži

Máš pravdu Bureši.

Tak se na ně musí. Jen příště nezapomeň na ten transparent ve Sněmovně uvést všechny údaje, abys nebyl sám za lháře.

P. Sulc 13.7.2015 2:19

Re: Já si myslím, že EET je výborný nápad a v případě, že..

A to ma ta sebranka duveru vetsiny, to si predstavte. A jak jinak, nikdo, ale vubec nikdo proti ni verejne neprotestuje. A kdyz par lidi zamava ''sibenicemi'' z latek, uz je tu policie, ministr vnitra a uz se vysetruje a dokonce vetsina, ta mlcici vetsina , s tim souhlasi. Znate tu peknou pisnicku'' ted uz mame co jsme chteli" ? Jestli ne, naucte se ji. Dobre se hodi k pivu.

T. Kubín 13.7.2015 2:09

Lži

Autor článku tupě papouškuje lži, které si vymýšlí Kalousek a spol. Systém vůbec nefunguje tak, jak to popisuje.

O. Roldán 13.7.2015 2:07

Re: Já si myslím, že EET je výborný nápad a v případě, že..

Děsivé a přesné :((

A teď mi prosím někdo vysvětlete, jak je možné, že tuhle sebranku někdo volí??????

P. Dvořák 13.7.2015 2:05

Budou do systému EET zapojeni všichni

advokáti, "poradenské" firmy, lobbysté a pod. subjekty, jimž naskakují na konta prapodivné částky odnikud?

B. Uhlich 13.7.2015 1:38

Já si myslím, že EET je výborný nápad a v případě, že..

se osvědčí...bych jej doporučoval rozšířit na veškerou aktivitu společnosti. Vzhledem k velké společenské podpoře , kterou zavedení EET má, bych předpokládal, že i další rozšiřování bude příjímáno s nadšením. Konec konců, kdo je poctivý ten se ničeho bát nemusí, ne? Začal bych tím, že bych zavedl kamery na vchody všech bytů, tím by se dalo vysledovat, zda byt není nelegálně pronajímán, nebo používán "jiným způsobem"... zde by se dokonce dalo argumentovat bonusem, že by byli monitorování případní zloději a násilníci. Tímto krokem by bylo dobré potlačit a případně zdanit nelegální pronajímaní bytů... což je podle odhadu únik až v řádu několika miliard ročně, ale kdo je poctivý ten se bát nemusí.. Taky by bylo dobré do povinné výbavy vozidel dá vnitřní kameru, aby se odhalili případní černí taxikáři... kameru by si museli všichni povinně koupit za své, konec konců, kdo nemá na kameru do auta nebo bytu nechť nebydlí a nejezdí..na socky tu zvědavý nejsme. Pochopitelně další sledovací systémy by měly být v kuchyních, domácích dílnách, aby bylo patrné zda se v takových prostorách nelegálně nepodniká... jasně i zde platí, kdo je poctivý ten se bát nemusí. Pak by bylo dobré vůbec prošpikovat všechny prostory dalšími kamerami, aby se mohli odhalovat domácí násilníci, pedofilové a pod.. Pochopitelně, kdo je poctivý..... A jako poslední a výslednou aproximací tohoto veskrze humánního režimu bych zavedl povinnou kameru u každého na čele a na zadku, aby byl patrné vstupy a výstupy... zda odpovídají EET. ...pochopitelně, kdo je poctivý ten se.... Kamery si pochopitelně musí každý opatřit sám, nebude to levné, ale proslýchá se, že budou nabízeny zlevněné výhodné sady pro celou rodinu a kdo nemá na na zvýhodněnou kameru ať chcípne...to bude stejně nějakej divnej člověk, když si neumí z průměrného platu 27500,-Kč našetřit na běžnou kamerku za 5 tisíc... takoví ať jsou někde v ústavu pod dohledem, když jsou tak neschopní...