8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Peklo EET

Každý známe příměr s žábou a teplou vodou: pokud hodíte žábu do vařící vody, okamžitě vyskočí, aby si zachránila život, pokud ji dáte do hrnce s vodou studenou a budete ji postupně ohřívat, žába spolehlivě promešká okamžik, kdy měla z vody vyskočit, uvaří se a zemře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 13.7.2015 13:24

Nebylo by férovější a nakonec i kratší,

kdyby advokát napsal jednou větou, nemám rád Babiše v politice. Ronit slzy nad ztrátou svobody a soukromí v době, kdy každý prd jakéhokoliv člověka je zaznamenám, monitorován, odposloucháván, vyhodnocován nesčíslným  množstvím různých tajných, policejních, soukromých i státních služeb, je trochu pokrytecké mlžení a strašení.

A argument proti EET je tímto pohledem trochu směšný.

J. Stejskal 13.7.2015 13:15

Re: Poslanec Pilný za ANO asi Bureše na$ere.

Proboha! Především čtěte. Já bych byl poslední, který by to odkládal. Musíte jinam.

J. Šimek 13.7.2015 13:13

Re: Poslanec Pilný za ANO asi Bureše na$ere.

Jak dlouho to ale ještě chcete odkládat? To je samá extra evidence motorových vozidel, ČSSZ, matriky, občanky, důchody, mítné, ... všechno drahej a nekompatibilní unikát.

B. Uhlich 13.7.2015 12:45

Re: Tržby nejsou soukromou věcí. Ne v zemi, kde jsou zdaněny

To je pořádku, nemám problém s tím, že jsou nebo mají být dostupné informace o podnikání politiků,nebo různých forem podnikajících subjektů, které jsou navázáni na dotace, nebo jiné státní prostředky. Ale dost dobře nechápu proč by měl každý hejhula vědět, kolik si vydělala trafikantka na rohu. Pak se v tom případě musí zveřejnit platy úplně všech lidí ve všech oborech....

J. Stejskal 13.7.2015 12:40

Re: Poslanec Pilný za ANO asi Bureše na$ere.

Ano, to je to, co píši. Prostřelit tohle bude totiž daleko těžší, než celá EET.

J. Šimek 13.7.2015 12:40

Re: Poslanec Pilný za ANO asi Bureše na$ere.

Držitelem databáze bude stát, ať si poradí. Pro programátory je důležité znát strukturu, ke konkrétním datům se nedostanou.

B. Uhlich 13.7.2015 12:39

Re: Poslanec Pilný za ANO asi Bureše na$ere.

Njn.,když on je problém, že ti úředníci o to vlastně nemají zájem, jak píše p. Šimek...až tu bude nějaká opravdu fungující digitální státní správa tak vlastně spousta úředníků přijde o kšeft... za to teď je to pro ně dobré, vytváří si vlastní databáze do kterých mohou jen oni sami, nakládají s daty jak uznají za vhodné většinou se ani moc neví jaká data, kdo a proč schraňuje.

R. Gramblička 13.7.2015 12:23

mnohem lépe

vyargumentovaný článek proti EET sepsal na finmagu Lukáš Kovanda. Doporučuju přečíst

V. Novák 13.7.2015 12:07

Re: Tržby nejsou soukromou věcí. Ne v zemi, kde jsou zdaněny

1) Jde o zveřejnění dat směrem ke státu - ne k rozkecání na rohu.

2) Opravdu nevím, zda u nás je daňové přiznání vedeno v režimu "tajné", ale třeba v USA to je veřejná listina, kterou si může každý dohledat.

K. Janyška 13.7.2015 12:01

Ano, svoboda je dána zákazovými pravidly a ničím jiným.

Kdo nedokáže zakázat vstup do soukromí je socialista, tedy zločinec, usilující o svobodu jednotlivců za účelem je ovládat... Dzp.

J. Fialová 13.7.2015 11:18

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Kdo získá kompletní údaje z nějaké centrální databáze - pro koho, za kolik, v oboru který ho zajímá - může konkurentům přetáhnout zákazníky. Malý osvč bez svých zákazníků přežít menůže, víme? J. Fialová

J. Stejskal 13.7.2015 11:18

Re: Poslanec Pilný za ANO asi Bureše na$ere.

Ano, máte naprostou pravdu, to podepíši. Ale je samozřejmě možné při budování digitálního státu, začít s tím co je a později tam ta data překlopit. Schvalování jediné veliké kompatibilní databáze bude totiž takový opruz, že EET je proti tomu brnkačka. A někde se začít musí.

B. Uhlich 13.7.2015 11:15

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Njn., tak si to tak neberte, že Vám to hlava nebere, třeba zas umíte něco jiného.... Třeba krásně bruslíte...

B. Uhlich 13.7.2015 11:11

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

No, že velké firmy dvakrát nejásají, že jim leze do zelí malý živnostník je asi pochopitelné. A, že se je snaží eliminovat za každou cenu tak tomu věřte ... v tomto případě pak stačí, když ae zjistí s kým a zakolik dotyčný OSVČ obchoduje a pak už je to jen věc cílené nabídky... na to nemusíte být moc chytrý, abyste na to přišel... Já samozřejmě nepředpokládám, že by takhle někdo ničil nějakou malou vesnickou kadeřnici, nebo opraváře televizí, ale v lukrativních oborech je to velmi pravděpodobné....

J. Stejskal 13.7.2015 11:11

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Tak proti vám se musí cítit každý jako blbec, to chápu. Informace, že si někdo něco koupil za 15 Kč ve 12:00 je majoritní a zničí váš podnik.

B. Uhlich 13.7.2015 11:00

Re: Tržby nejsou soukromou věcí. Ne v zemi, kde jsou zdaněny

Aha, tak ono je daňové přiznání veřejné.... prostě přijdete na berňák a tam na úřední desce běžně visí všechna podaná daňová přiznání vč. jmen, adres, rodných čísel, adres provozoven, druhu podnikání... tak to jsem fakt nevěděl... podnikám už 25 let,.... člověk se furt učí.. :))))))

B. Uhlich 13.7.2015 10:53

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Co bude nakonec na té výsledné účtence bych raději nepredikoval neboť to co teď Bureš presentuje je jen PR., nic víc. Rozhodně tam bude i kód zboží kvůli kontrole DPH. MF by bylo nekompetentní, kdyby si tenhle kontrolní bod nechalo vzít... jinak jste mě pobavil, protože pokud mám informaci o tom v kolik hodin kdo kolík trží a já v podstatě vím v čem podniká pak věřte, že to informace je... i když chápu, že Vám to rozoumek nebere...

V. Novák 13.7.2015 10:50

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Ve státní databázi samozřejmě dávno jste a jaká data způsobí, že velké firmy zlikvidují malé osvč?

V. Novák 13.7.2015 10:47

Re: Poslanec Pilný za ANO asi Bureše na$ere.

Zkuste takovou databázi vytvořit a skočí po vás ÚOOÚ.

V. Novák 13.7.2015 10:46

Re: Tržby nejsou soukromou věcí. Ne v zemi, kde jsou zdaněny

Proč si myslíte, že jsou?

Vy nevyplňujete daňové přiznání? Tak to tadši moc neroztrubujte do světa...

J. Stejskal 13.7.2015 10:36

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Co se týče prodeje, to může udělat kdokoliv i s listinnými doklady. Finanční doklady jsou totiž úplně totéž. Jak z informací, které se odesílají ty "velké firmy" odvodí data, která by vás mohla poškodit, to prosím vysvětlete.

J. Fialová 13.7.2015 10:31

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Ať si stát kontroluje - požádá-li mě berňák o cokoliv, dodám mu potřebné dokumenty. Ale zásadně nesouhlasím s tím, aby údaje o tom co každá osvč nebo firma dělá kdy pro koho za kolik byly v nějaké "státní" databázi, ze které je dříve či později vysosají hackeři nebo úředníci a prodají je firmám konkurenčním. Pro velké firmy pak nebude problém těm malým a osvč přebrat zákazníky a tím je zlikvidovat...

J. Stejskal 13.7.2015 9:57

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

To vám vysvětlím a divím se, že musím. O peníze se totiž musíte rozdělit se státem a ten má ze zákona právo kontroly, jestli ten zákon (odvod daně) plníte správně. A to jste věděl, když jste v tomto státě začal podnikat. (V jiných státech byste na tom nebyl jinak.) EET je jen jiný způsob kontroly.

M. Vondráček 13.7.2015 9:47

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Zkuste Vy vysvětlit mě , proč penze, které si vydělám vlastní prací nejsou mou soukromou věcí :-)

J. Stejskal 13.7.2015 9:42

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Zkuste to. Od člověka, který má pocit, že tržby jsou "soukromou věcí" si rád vyslechnu cokoliv veselého.

M. Vondráček 13.7.2015 9:40

Re: Lži

Vy musíte koblihy přímo milovat :-)

J. Stejskal 13.7.2015 9:39

Re: Tržby nejsou soukromou věcí. Ne v zemi, kde jsou zdaněny

:))))))))

J. Šimek 13.7.2015 9:39

Poslanec Pilný za ANO asi Bureše na$ere.

Konečně někdo veřejně pojmenoval problém pravým jménem a z toho správného konce.

Základ neumětelovství Bureše je, že se vzhlédl v mobilní aplikaci. Zase chce vyhodit peníze za něco, co zavádí "zprostředka", NAPROSTO NEKONCEPČNĚ, UNIKÁTNĚ A TÍM PÁDEM DRAHO A BLBĚ.

Největší a nejdražší problém spočívá v tom, že neexistuje digitální koncepce fungování státu. Každý ministr si řeší nekopatibilně svoje problémy, nic není propojeno, všechno je šíleně drahý unikát. Každý má svoje úložiště, svoje ochrany a struktury databází, všichni jsou tím pádem nenahraditelní.

Normální je, že se má vycházet z jedné databáze, ke které budou přistupovat klienti podle oprávnění, bude mít známou strukturu dat pro všechny, takže programovat nové aplikace nebude problém, konečně vypukne konkurence, konečně klesnou ceny, konečně to začne mít smysl.

Pak teprve je možno se začít hádat, jestli EET na něco je nebo ne.

J. Stejskal 13.7.2015 9:39

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Obávám se, že moc nechápete vy. Na ticketu bude IČ, datum, hodina a částka. Jestli z zoho dokážete něco vykouzlit, jste génius.

M. Vondráček 13.7.2015 9:38

Re: Ještě nikdo nevysvětlil,

Domnívám se , že Vám to bude pravdu obtížné vysvětlit :-)