3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaroslav 5.12.2005 9:54

Ten pan Bartoň je vážně trapný

takovou křečovitou snahu udělat z nemožného Topolánka vítěze včerejšího duelu jsem snad ještě nezaznamenal (pan Bartoň by mohl psát pro podobně popletený časopis Republika). Jakákoliv hlasování odněkud ze sekretariátů se nedají brát vážně a nejsou hodny pozornosti.
V. Chaloupková 5.12.2005 9:41

Ve volbách budou hlasovat voliči, kteří se na podobné pořady nedívají.

Takže to, že Topolánek ke konci trochu vedl nemá vůbec vypovídající hodnotu. Naopak, ty jejich experimenty mají všichni ještě v dobré paměti. A pokud bude např. Nečas komentovat své hlasování pro vyvlastnění malých akcionářů tím, že návrh špatně vyhodnotil, jak máme věřit, že v ministerském křesle si bude počínat lépe? Obávám se, že s tímto vedením ODS opět prohraje a my budeme muset vydržet další socialistickou vládu. A nevím, zda se neobávat i tehdy, kdyby náhodou ODS vyhrála.
Insider 5.12.2005 9:35

I na Psu ofenzíva levice

Také jsem se díval a nestačím se divit, jaké ohlasy jsou v diskusi. To tady nikdy nebylo. Vždy se našel nějaký "Jaroušek", ale většina přispěvatelů byla napravo. Teď je to jako v PS Parlamentu. 111 vládne! 111 také telefonuje, přinejmenším do Novy, kde byl komunista. Já poslal pro pád této vlády 9 hlasů a když se to v průběhu pořadu ještě zhoršilo, vzdal jsem to. Pak ale, alespoň jsem si to myslel, jasně zvítězila připravenost Topolánka. Tady se ale dozvídám, že budoucnost patří Krampolovi s Paroubkem. Bůh s námi!
Béda 5.12.2005 10:20

Re: I na Psu ofenzíva levice

Insidere, právě jste učinil doznání, které jasně svědčí o tom, že takovéto televizní hlasování je na dvě věci. Vy jste dal hlasů 9. Kolikpak asi zaslal sekretariát ODS...
Douša Josef 5.12.2005 10:44

Re: Re: I na Psu ofenzíva levice

A kolik asi sekretariát ČSSD! Dlouho totiž socani vedli! A kdyby se jim to podařilo udržet do konce, to by pak rozhodně nebylo zmanipulované!
Douša Josef 5.12.2005 10:45

Re: Re: Re: I na Psu ofenzíva levice

Dokud v debatách socani vítězili, to bylo radosti v Lidovém domě. Ani jeden protest o manipulaci hlasování se neobjevil!
Béda 5.12.2005 11:20

Re: Re: Re: I na Psu ofenzíva levice

Pane Douša, shodneme se na tom, že v diskusi rozhodně zvítězil sekretariát ODS.
Insider 5.12.2005 11:43

Bédo

9 hlasů od jedince není žádná ofenzíva. Sekretariát ODS nemá žádnou mašinu na posílání hlasů a nedělá to. To si nemyslím, ale vím! Dost to tam znám. Hezký den skoro všem. 
Béda 5.12.2005 12:15

Isidere,

9 hlasů je falšování. Omluvou pro Vás je, že druhá strana to dělá určitě taky. Vypovídací schopnost takovéhoto hlasování = 0. Zajímavé by bylo, kdyby agentura zveřejňovala počty hlasujících. Třeba by z toho vyšlo najevo, že takových 100 hlasů znamená třeba 5 %.
Ladislav 5.12.2005 14:13

Re: I na Psu ofenzíva levice

To není o pravici a levici,to je o schopnosti a neschopnosti a pan Topolánek již dlouhodobě prokazuje svou naprostou neschopost.
Pepek Vyskoč 5.12.2005 9:13

Tupolánek musel zvítězit

Když jsem viděl jak se Tupolánek trápí, tak jsem mu se soucitu poslal 10 SMS. Doufám, že ho dnes nebolí ruka od jejího včerejšího kroucení.
P.S.
Vždy hlasuji v různých anketách a průzkumech pro ODS. Jen ve volbách ne!!!
Douša Josef 5.12.2005 9:26

Re: Tupolánek musel zvítězit

Pepku - vyskoč! Hop!    Flanderka.
Ježek 1 5.12.2005 9:53

Re: Re: Tupolánek musel zvítězit

Tragédií této země je to, že takových volů jako Buvol tu žije několik milionů.
Ježková 5.12.2005 12:40

Re: Re: Re: Tupolánek musel zvítězit

Nevím jak je to s Buvolem, ale Ježek vůl je ......
Buvol 5.12.2005 9:12

Autor lže! Pořad jsem viděl a Topolánek byl vyloženě trapný.

Těžko se vyjadřoval, byl křečovitý až toporný, pořad se přehraboval v nějakých papírech a dělal si jako poznámky. Bylo mi ho až líto a měl jsem z něj jakýsi pocit trapnosti. Sobotka naproti tomu působil svěže, uvolněně a velmi pohotově se vyjadřoval. Řekl bych, že je to v současnosti nejlepší řečník na naší politické scéně! Bylo na něm vidět, že místy při Topolánkově "argumentaci" a koktavém řečnění přemáhal smích. Já jsem se několikrát přímo rozesmál! Co se týče toho hlasování, vzhledem k tomu, že se v jednu chvíli skokově změnilo, působilo to nevěrohodně, jako by na povel zareagovala nějaká skupina volajících ......
Douša Josef 5.12.2005 9:32

Re: Autor lže! Pořad jsem viděl a Topolánek byl vyloženě trapný.

..."je to v současnosti nejlepší řečník na naší politické scéně"... Svatá PRAVDA! Přesně jste to vystihl!Nejlepší řečník. A dokázal byste zopakovat co řekl? Dá se to totiž shrnout do jedné věty. Mluvilopravdu dlou, krásně a stále to stejné. Fráze, fráze, fráze! Řekl Vám něco opravdu konkretního? Neslyšel jste totéž od něj již stokrát, stokrát to samé? Nebo Vás snad  tentokrát něčím překvapil? Nepřemáhal se smíchy, usmíval se jak chovanec ústavu. Ano a hlasování bylo na povel, jako vždy. Vždyť to říkal Paroubek! A pročpak nehlasují na povel socani? Tak dlouho bude všechnozmanipulované, pokud nezvítězí socani! Pak už to bude v pořádku! Nejste trapný stejně jako Roco? Jeho preference oblíbenosti jsou tedy také zmanipulované!
Buvol 5.12.2005 9:53

Re: Re: Autor lže! Pořad jsem viděl a Topolánek byl vyloženě trapný.

Víte co? Ten Topolánek neumí říct pořádně ani ty své naučené fráze. ODS prostě obrací na obrtlíku. Ostatně není se co divit! Protože pokud ČSSD neudělá nějakou fatální chybu, musí ty volby vyhrát z toho prostého důvodu, že obyčejných lidí, odkázaných na zaměstnanecké platy je mnohonásobně víc, než nějakých podnikatelů, restituentů a zlodějů ...... Mimochodem mají snad rovnou daň ve vyspělých ekonomikách jaké jsou v Anglii, USA, Francii atd.? Rovná daň může fungovat v nějaké malé ekonomice, někde v Estonsku apod... ani na tom Slovensku to nefunguje ... 
Douša Josef 5.12.2005 10:40

Re: Re: Re: Autor lže! Pořad jsem viděl a Topolánek byl vyloženě trapný.

..."Rovná daň může fungovat v nějaké malé ekonomice, někde v Estonsku apod... ani na tom Slovensku to nefunguje ... A my jsme asi velká ekonimika, že? A Vy víte, že to na Slovensku nefunguje! Zřejmě nevíte,o čem mluvíte. Představený program, jak bylo zdůrazněno,přinese úspory především lidem, odkázaným na zaměstnanecké platy. Fráze o tom, že je to program pro bohaté, byly vyvrácenz na kongresu i Topolánkem v besedě. Sobotka protestoval proti tomu, že se málo vybere do státní pokladny. Takže úspory to budou,když má strach z malého výběru. Přestaňte s hesly, sežeňte si ten kolotoč, co Topolánek ukazoval a pak teprve tvrďte, zda se Vám to vyplatí,nebo ne (pokud jste ten pracující).
Marcela 5.12.2005 15:28

Re: Autor lže! Pořad jsem viděl a Topolánek byl vyloženě trapný.

Nojo Buvole, ale nestačí se jen dívat. Musí se taky poslouchot, co kdo říká. On totiž Sobotka¨ neřekl vůbec nic. Je pravda, že se u toho usmíval a byl možná i svěží. Topolánek naproti tomu předkládal a vysvětloval volební program. Nemusel maskovat absenci myšlenek úsměvem.
Mirek Šejna 5.12.2005 9:05

Takže znovu pro všechny diskutéry

je těžké obhajovat daňové návrhy ODS. Samozřejmě, že by se nám všem líbilo snížení všech daní, které navrhuje ODS. Tady ale nejde o rovnou daň, nýbrž o její výši. Sazba 15% je šílenost. Pokud by ODS navrhla 19 až 21 procent rovné daně, pak bych to podpořil. Daňové zatížení by se tím moc nezměnilo a stát by si zachoval rozpočtové příjmy. V té chvíli by se opravdu projevila výhoda rovné daně, tj. její jednoduchost a přehlednost. Takže pokud ODS navrhne rovnou daň 20% s plánem snižovat sazbu o 1% každé dva roky až do sazby 15%, pak bude volitelná pro většinu rozumně uvažujících voličů.
Modrý pták 5.12.2005 9:57

Re: Takže znovu pro všechny diskutéry

jednoduchost a přehlednost se pane Šejno přece projeví v případě zavedení rovné daně v každém případě bez ohledu na její výši. Ať ta sazba bude 15, 19 nebo 20%, tak se jednoduchost projeví v okamžiku jejího zavedení. Pokud by byla ve výši nad 15% (u daně z příjmu), tak je jasné jako facka, že se daňová zátěž většiny obyvatel zvýší a bylo by skutečností, že v takovém případě by na jejím zavedení vydělali především lidé s vyššími příjmy. U DPH je ten vážený průměr spotřeby kolem 15% již dnes, takže tam proto není vůbec žádný důvod.
P. S. Debatu jsem neviděl, takže nehodnotím vítězství/prohru. Nemohu na ministra financí koukat - jeho 7 vět, se kterými vystačí na každé téma, jeho naprostá ekonomická negramotnost jsou pro mě velmi silnými bariérami.
Douša Josef 5.12.2005 10:42

Re: Re: Takže znovu pro všechny diskutéry

A navíc - od Topolánka jsem žádné fráze neslyšel.Snažil se stále dokola vysvětlit podstatu a byl 100 % konkretní!
demokrat 5.12.2005 9:03

Opačný dojem z debaty

na rozdíl od autora jsem měl z diskuze obou aktérů zcela opačný dojem. Topolánek nedokázal vysvětlit reformy ODS, možná i z toho důvodu, že jsou opravdu asi poněkud rozporuplné.  Rozpory se týkaly velikosti schodku ve  státním rozpočtu, který reformy vytvoří. Topolánek předpokládá, že je uhradí nově  vzniklý hospodářský růst. Nevhodné se mi ze strany ODS jeví argumentace úspěchy Slováků. Rozporuplná je i argumentacce, že budeme mít "tlustou" peněženku, když na druhé straně ale budeme si muse platit na důchod, parně i u lékaře, paltit školné, bude okamžitá deregulace nájemného .. , což bude zřejmě takový fičák v našich peněženkách, že slibovaných 6000 bude jen almužna. A což teprve až dospějeme do důchodového věku. Nehrozí důchodovým fondům stejný osud jako kampeličkám  a uvidíme za 20 a více let ještě své peníze, a když už, tak v jaké relaci. A nebude pak těch 20% od státu málo? A co ti, kteří byli poněkud nezodpovědní a nespořili nebo opravdu v důsledku nemoci.. si spořit nemohli ? Zajímalo by mě, zda u nás existuje někjaký odborný ekonomický časopis, kde by z reformní návrhy byly podrobeny analýze nebo návrhy podrobně vysvětleny, a který by měl takovou prestiž, že by pak na nás nemohli politici vykřikovat cifry, které se liší řádově (viz Topolánkův 18 mld reformní  schodek a Sobotkův 180 mld).
Mirek Šejna 5.12.2005 9:12

Re: Opačný dojem z debaty

Pravicový ekonom David Marek z Patria Finance, který je znám svou averzí vůči ČSSD a sympatiemi k ODS, vypočítal průměrné roční schodky rozpočtu na 120 mld, pokud by ODS zavedla svůj ekonomický experiment. Mám pocit, že jeho výpočet je asi nejpřesnější. Těch 120 mld. je samozřejmě větší sekera, než kterou předvádějí zatím hoši z ČSSD (povelo se jim zatím "jen" 107 mld. v roce 2003). Za 4 roky vlády ODS by tak dluh vzrostl o 480 mld..
eTony 5.12.2005 9:18

Re: Re: Opačný dojem z debaty

Mirku Šejno, už zase blbnete s rozdílným postupem výpočtu dluhů? Nasčítejte si dluhy za vlád socialistů, ano ? Není vám nějak povědomé číslo 1 bilion ?
Vám se kterékoli číslo, blížící se 180 mld. bude líbit a budete ho vydávat za "nejpravděpodobnější".
Douša Josef 5.12.2005 9:20

Re: Opačný dojem z debaty

..."Rozporuplná je i argumentacce, že budeme mít "tlustou" peněženku, když na druhé straně ale budeme si muse platit na důchod, parně i u lékaře, paltit školné, bude okamžitá deregulace nájemného .. , což bude zřejmě takový fičák v našich peněženkách, ".... Vážený pane, a to si myslíte, že za socanů to platit nebudete? Jen počkejte po volbách! A to není žádné strašení, i socani jsou si již vědomi, že to všechno,čím strašíte Vy, budou muset zavést taky. Pečení holubi nepadají s nebe, sociální stát je v krizi v celé Evropě. Proč asi přistupují na tvrdé reformyv Německu (dlouho v ekonomickém růstu), Francii,Anglii atd.? Otázka placení ve zdravotnictví je zřejmě otázkou několika týdnů, neb roztoucí hrozivý deficit za vlády socanů je již v tomto rezortu neudržitelný. Buď budete mít na všechny nemoci zdarma paralen, nebo budete platit. I když se Rath snaží zavřít všechny funkcionáře ODS, pokračování zdravotnictví v socanských zajetých kolejích a při zvyšování platů Rathových kamarádů, je neudržitelné. To samé je s důchodem. Průběžný systém těch několik málo pracujících oproti stárnoucí populaci a množícím se počtu těch, co odmítají pracovat, ty důchody v této výši a sociální dávky pro nepřizpúůsobivé, rovněž neutáhne ani omylem! Školné bude zřejměposlední na řadě. A deregulace - deregulované nájemné dnes platí jen bývalé nomenklaturníkádry, které dostávaly zdarmastátní byty. Mladí platí předražené nájmy těmto majitelům několika státních bytů, které jim pronajímají. Doporučuji- činžák dostanete celkem lacino koupit i s nájemníky.Zkuste si to!
VladaPing 5.12.2005 9:00

No, Sobotka v otázkách ekonomiky je skutečně neskutečně slabý.

Jediné, co dokáže, je do neskutečna omílat neskutečné bláboly, bez jakékoli logické argumentace. Pokud někdo má jakous takous představu o ekonomickém fungování společnost, je proti Sobotkovi absolutně ztracen, nebož na blábl se dá buďto reagovat opět blábolem nebo nijak.
Roztomilou "třešničkou na dortu" levičáckých představ je neustálé blábolení o tom, že poměr mezi průměrným příjmem a průměrným důchodem se neustále zvyšuje a ZÁROVEŇ blábol o tom, že většina nebohých pracujících je hluboce POD průměrnou mzdou. Platí-li totiž premisa první, nemůže platit ZÁROVEŇ premisa druhá.
Bohužel, faktem zůstává, že ve skutečnosti flink, který se celý život "placatil" okolo (v posledních letech) platu (čistého) 10.000 korun, polovinu "aktivního" života promarodil nebo strávil hledáním lepšího, odchází do starobního (přes invalidní důchod) s důchodem cca. 8.000 - 9.000 korun (což činí tak asi 90% jeho posledního příjmu), "normální" zaměstnanec, který nebýval nemocný, nebýval na podporách a jehož příjem přesehauje "průměrný" příjem zhruba o polovinu, "vytříská" starobní důchod zhruba o 1.000- 2.000 korun vyšší.
No, a když si spočítá, kolikže to on, na rozdíl od případu předchozího, do společné kasy v rámci solidarity odvedl, může buďto hořce zaplakat nebo velmi sprostě nadávat. Což je asi tak všechno, co může.
Jó, a taky může volit ČSSD.
To když je stařecky senilní nebo masochista.
Ladislav 5.12.2005 9:00

Pane Bartoni

Pane Bartoni,pokuste se někdy zamyslet nad obraty ODS v poslední době.Nejdříve nabídla modrý úděl,potom modrou šanci,a když zjistila,že to u voličů nějak nezabírá,tak přešla na tlustou pěněženku,ze které bude platit všechno všem od narození až do smrti a ještě zlikviduje státní dluhy. Přemýšlejte a napište zase takový pěkný článeček,jaký se Vám povedl dnes.
Douša Josef 5.12.2005 10:33

Re: Pane Bartoni

Zkuste se naopak Vy také zamyslet o veletočích Paroubka ze dne na den! Dnes tak,zítra o 180 stpnů. ODS se ještě tak zcela obráceně netočí. Nebo Jandáka - odvolá ředitele 9o 24 hodinách po jmenování! Vaši soudruzi by Vám měli dělat starost - ne ODS!
vlali 5.12.2005 8:36

jiný pořad

Vážený pane (modrosoudruhu) zřejmě jsme sledovali každý jiný duel byť ve stejnou dobu a se stejnými duelanty. Všiml jste si ve své modré zaslepenosti, že Váš bos plácá nesmysl za nesmyslem. Ekonomická argumentace komunisty (Tlustý) ve službách nacionální pseudopravice podaná troubou z Ostravy. To by každý byl odborníkem proti takové kombinaci. Jsem přesvědčen, že zákaz veřejného vystupování šéfa ODS může této straně přinést nemalé procento. Pro mne to byla prohra 70:30.