26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pete Brich 2.2.2006 10:27

Re: Re: Re: Re: Jane,

Zato žebráci a sociálně cítící už se nemohou dočkat, až je jejich stát zase zkásne, Šejno. 
PB
Ivan Nový 2.2.2006 10:16

racku vyřešte problém obchodů na českém venkově jako ve Švédsku,

do stodoly navezte zboží, napište cenovky a každý kdo tam příjde, vybere si co potřebuje a do krabice od bot dá patřičnou částku za zboží, které si vybral :-)))) Jinak víte proč jsou v tom Švédsku dobré cesty? Protože nekvalitní cesty by roztrhal mráz, tak musejí mít buď velmi kvalitní cesty a nebo ze šotoliny, jako na Sibiři. Socialismus opravdu nefunguje. Jinak samozřejmě tunelování to byla taková česká forma švédského socialismu :-)))
www racek 2.2.2006 10:28

Re: racku vyřešte problém obchodů na českém venkově jako ve Švédsku,

možbná že tam v tom švédsku nemaj mráz ... jinak to přece není možný. socialismus nefunguje.
víte, von ten socialismus i v tom švédsku je docela kapitalistický. úspěchy švédského průmyslu jsou obdivuhodné, na tak malý počet lidí ... a lidi si tam tšěch vymožeností sakra vážej.
Ivan Nový 2.2.2006 11:03

Ale racku,

ten mráz funguje jako zpětná vazba, je to substituce trhu.
www racek 2.2.2006 10:32

Re: racku vyřešte problém obchodů na českém venkově jako ve Švédsku,

no, švédský socialismus by asi u nás opravdu nefungoval. k tomu nám chybí těch 70 výchovy k zodpovědnosti, co mají za sebou ti seveřané. z toho důvodu, zcela pragmatuicky, se mi jeví lepší pro naši skutečnost pravicověji zaměřené programy ... pokud to není nesmysl.
mi 2.2.2006 11:28

Re: Re: racku vyřešte problém obchodů na českém venkově jako ve Švédsku,

A Finové ano mněli problémy a už jim to socialisticky šlape.Tak to čeká EU jiná cesta neni
Ivan Nový 2.2.2006 11:29

Dělat dluhy bez zodpovědnosti smysl má?

Pro komunisty zcela jistě, pro ně přece platí čím hůře tím lépe. Voliči ČSSD pak skončí v jejich náručí. A mohou začít realizovat vaši oblíbenou čínskou cestu, tržního socialismu s komunistickou tváří :-)))
Jan 2.2.2006 8:06

Jeste doplnim

Opravdu si, p. Haasi, myslite, ze Tlusteho navrhy maji na to byt programem. Rovna dan opsana od vlad tech nejchudsich a nejzkorumpovanejsich zemi Evropy, rovna davka 6000 kazdemu,... No, nevim, nevim. Zapomnel nam (byvaly?) clen KSC Tlusty sdelit, kdo ty jeho vychodoevropsko-asijske experimenty bude financovat.
eTony 2.2.2006 8:40

Jane,

asi nevíte, na jakém místě je naše zemička v míře korupce, tak opatrně s tím pojmem nejzkorumpovanější. Mimochodem, za vlády ČSSD jsme se propadli z 25. místa na 50, místo, víme ?
Narozdíl od ČSSD má ODS program i s návrhem realizace, jak cílů v programu dosahnout.
A teď se kliďánko kousněte do zadku.
Mirek Šejna 2.2.2006 9:59

Milý eTony,

a víte, jak se měří ta míra korupce? Mohl byste mi sdělit, jak se jmenuje ten přístroj, kterým se ta korupce zjišťuje?
Mirda 2.2.2006 10:16

Re: Milý eTony,

Amnesty International je předpokládám dostatečně nezávislá organizace a to že se do Vašeho politického názoru to pořadí nehodí neznamená, že je to číslo zlé zlé a vymyšlené.
wer 2.2.2006 12:22

Re: Re: Milý eTony,

Ne AI, ale TI.
Ivan Nový 2.2.2006 10:19

Mirku Šejno,

korupci nemusíme měřit, známe ji :-)))
Jan 2.2.2006 8:02

Kdyz uz pane Haasi pripominate Philips,

nedivte, ona se vzdy alespon jedna vyjimka v cele rade velmi uspesnych zahranicnich investic vzdycky najde. To za Klausovych vlad bylo naopak vyjimecne, aby byl Klausovou vladou privatizovany podnik uspesny. Poldi, Vitkovice, Skoda Plzen, CKD, chemicky, banky,... ty vsechny si za Klause "zahrabaly drzkou v zemi" (receno slovy basnika). Nektere to uz nerozdychaly, jine byly zachraneny vladou nebo prodejem zahranicni firme a ted opet prosperuji.
 
Navic, zahranicni investice za socanu zacaly smerovat i do podniku, ktere zamestnavaji vysoce kvalifikovane ceske lidi - DHL, Logica, IBM,...
Ivan Nový 2.2.2006 8:26

Jane,

proč nezaměstnanost neklesá?
Mirek Šejna 2.2.2006 9:52

Ivane,

protože ne každý bývalý škodovák, čékáďák, pragovák a horník ovladá logistiku nebo SQL server.
Ivan Nový 2.2.2006 10:23

Pane Šejno, pak pobídky jsou k ničemu, problém škodováků, čékáďáků, pragováků

a horníků neřeší.
Jenda 2.2.2006 15:32

Re: Pane Šejno, pak pobídky jsou k ničemu, problém škodováků, čékáďáků, pragováků

Ale resi, naparime tem co neco jeste stale pouzitelneho umi vetsi dane.
cekon 2.2.2006 9:34

Re: Kdyz uz pane Haasi pripominate Philips,

No vy jste demagog. Všechny vámi zmíněné podniky krachly ne proto, že je privatizoval  Klaus, ale proto, že neměly trhy a peníze na nové technologie. To si uvědomili i vlastníci a hráli malá domů. Z vody neuvaříš. Zahranicni investorům se podniká, když i ty Grippeny musíme zaplatit my. Otázkou zůstává, co se stane, až jim daňové prázdniny skončí.
Don Pedro 2.2.2006 14:19

Jane!

Já myslím, že privatizace např. České rafinérské nebo mladoboleslavské škodovky dopadla na vístost dobře!!! A jistě by se našlo mnoho dalších, podobných příkladů ...
H. 2.2.2006 19:56

Re: Jane!

Jo,Škodu zprivatizoval ještě Pithart. To iž nestihl klaus zastavit
loula 2.2.2006 8:02

Souhlasím s vámi,

politici by měli předložit program, co chtějí dosáhnout, a zároveň by měli předložit rozklad, že tento program je krytý reálnými možnostmi ekonomiky.  Tato druhá část mi chybí, a to jak v programu Paroubkových 25tis platů, tak v programu Tlustého tlusté peněženky.
ehad 2.2.2006 8:27

25 tisicovy plat se da dosahnout celkem v klidu ...

pokud se pojistne placene zamestnavatelem zahrne do platu zamestnance. :-))
loula 2.2.2006 8:49

Re: 25 tisicovy plat se da dosahnout celkem v klidu ...

Máte pravdu, to mě nenapadlo, a tlustá peněženka se dá vycpat novinama.
Víte, že bych se ani nedivil, že to politici za čtyři roky budou takto vykládat, že jsme byli blbí my, že jsme to takto nepochopili.
ehad 2.2.2006 10:04

Jenze tohle

se melo udelat uz davno. Ale chapu, ze to nikdo udelat nechce.
Jenda 2.2.2006 15:29

Re: Jenze tohle

Misto toho presvedcuji na VSE i budouci ekonomy, ze tyhle "utajene" penize nemaji s platem nic spolecneho, ze to jedine spravne cislo je hruby plat. A studentikum jaksi nedochazi, ze firmam muze byt srdecne jedno ze neco poslou statu pod nadpisem "pojistne placene zamestnavatelem" a neco pod nadpisem "pojistne a dane placene zamestnancem" (za vetsinu zamestnancu jak znamo podava danove priznani a posila dane a pojisteni(taky dane) firma. Je zajimaji kompletni mzdove naklady. A to ze se kdysi kdosi rozhodl cast dani utajit aby lidem nedoslo kolik plati ...
pvz 2.2.2006 18:24

Re: Re: Jenze tohle

Jendo, máte nějakou bezprostřední zkušenost s VŠE? Již tam pár let nejsem, ale za dob mých studií jsem se s Vámi prezentovaným výkladem nesetkal, a to ani v předmětech více zaměřených na účetnictví, natož v předmětech více ekonomických (mikro, veřejné finance apod.). I na některé učitele bych si ještě vzpomněl. Jestli výuka natolik upadla, tak mě to dost mrzí, ale nemůžu se zbavit dojmu, že spíš jen tak plácáte.
Aleš P. 2.2.2006 7:59

K článku

Za vlády ODS byla nižší nezaměstnanost z důvodu vydržování neziskových firem ,ŠKODA,POLDI,ČD atd. a to z obav před nezaměstnaností-toto vedlo ke skutečnému rozvratu ekonomiky a opatřením  ve formě Klausových balíčků-to ale autor neví protože je blbec.
Díky přilákáním investic a s rozvojem cizích společností u nás se naše hospodářství obrátilo k lepšímu-a to díky Zemanovo vládě!!!
Co se týče programu ODS - žádný nemá! Jediný co má je pomlouvat každého jiného,který nepatří k ODS.
Jinak tento článek je opět snůžka lží,polopravd  o událostech o kterých nemá autor ani pomnětí.
To už může psát do novkdejaký debil??? 
Ivan Nový 2.2.2006 8:18

Proč byly neziskové?

Protože byly socialistické a jak známo socialismus nefunguje.
Lapil 2.2.2006 9:20

Neziskové firmy

No jo, ale jaký je rozdíl mezi neziskovou firmou vydržovanou skrze polostátní banku a neziskovou firmou vydržovanou skrze daňové prázdniny a státem vykoupený "darovaný" pozemek?
Ne že by se mi líbila kterákoliv z oněch variant. Mně pořád připadá, že lepší než stavět hladové zdi je nechat lidi, ať dělají co umějí; poezií tržního hospodářství je, že velmi dobrý způsob, jak se se uživit, je získávat peníze za to, že něco udělám pro úplně cizího člověka. Třeba plazmovou obrazovku, když mu obyčejná televize není recht.