14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šerlok Humylsa 15.10.2008 17:01

Re: Nejen policie

na těch tričkách je pravda. ;-P

F.VÍZEK 88.100.57 15.10.2008 16:44

A milé Harpyje...

Pokud jde o oslovbení "soudruh" - tak to je poněkud drzé. Nejsem jím.  Sice v minulém režimu se toto oslovení používalo BĚŽNĚ ve stranickém, v odborářské i v každém úředním a pracovním styku (samozřejmě v armádě, v bezpečnosti), takže soudruhem byl vlastně každý, ale nyní si toto oslovení ponechali pouze členové KSČ.

Nic proti tomu, jde o docela pěkné české slovo, ale ke mně nepatří. To Vy ale jistě víte, jenom jste chtěl popíchnout, že. Zbytečně a hloupé v rovnoprávné diskuzi.  

huhu 15.10.2008 17:51

Re: A milé Harpyje...

tak tedy bývalý souduhu nebo snad bývalý profesionální revolucionáři nebo bývalý agitprope ?

PetrH 15.10.2008 16:38

Re: Opravdu Paroubek ohrožen není?

Vždyť škodí lidem i republice. A zatímco o Husákovi se to psát nesmělo, o Paroubkovi dosud může. Nemám nic proti tomu. Tak si vytiskněte na triko Paroubkovy výroky o současné vládě, jsou často daleko horší, můžete se stát živým billboardem akce ODS minus. A co se týče střelců, velmi nedávno jste si mohl všimnout, na které straně politického spektra se vyskytují.

rakváč 15.10.2008 17:10

Re: Opravdu Paroubek ohrožen není?

Já a mně podobní rakváči ,kteří přežili padesátá léta minulého století pamatují krásné slovo "škůdce" z Rudého Práva tehdejší doby. Byla tak označována i nebohá Dr Horáková. Taky jsme byli před takovými škůdci zachraňováni.Takže dnes je tím škůdcem, podle téže logiky, Paroubek.

Věru, dnešní modré Bratrstvo  má o demokracii divné představy.;-€

huhu 15.10.2008 17:52

Re: Opravdu Paroubek ohrožen není?

tekže dle vaší logiky, když tak srovnáváte, nezbývá nežli ted ještě parubka pověsit Rv

rakváč 15.10.2008 21:49

Re: Opravdu Paroubek ohrožen není?

huhu, tak toho škůdce Paroubka pověste, zřejmě to odpovídá vaší mentalitě a manýrům!

Starý J. 15.10.2008 17:15

Re: Opravdu Paroubek ohrožen není?

...tato trička rozdávají občanům, z nichž mnozí se v nich producírují....

Ten outlocit pane Vízku račte rozšířit - já Vám pomohu:

Když se v dolní komoře parlamentu České republiky denodenně několikrát ozývá jekot, že "President Klaus škodí lidem této země", že "Topolánkova vláda škodí lidem této země" , či dokonce republice, a nikomu to nevadí

potom by nebylo divu, kdyby se v národě našel paranoik, schizofrenik atd., který  by se rozhodl "lid a republiku" před těmito "škůdci" i se zbraní v ruce "zachránit". 

Zatím se tak nestalo, ale je příznačné, že média - místo odsouzení podobných praktik -  ty vykřikující individua propagují a chválí. A policie nedělá nic.  Inu, jsme v Česku...  

F.VÍZEK 88.100.57 15.10.2008 19:15

Parlament vs. ulice ?

Jiří Paroubek je nepochybně předsedou druhé nejúspěšnější strany v ČR.  Její politický program může mít a má odpůrce i příznivce.  Totéž platí o Mirku Topolánkovi a jeho politické straně - ODS.   To je normální!

Ale osobní útoky a navíc ještě takové, které přímo jeho - jako osobu, jako člověka -  označují za škůdce lidí a republiky jsou nebezpečné pro něho a možná i pro jeho nejbližší.  Pro některé patologicky postižené jedince to může být signálem, aby „škůdce“  smetli z povrchu zemského a tím občany a republiku odvážně „zachránili“ a dokonce očekávali za svůj čin - medaili. 

Nezapomněl jsem, že za škůdce společnosti byla  svého času označena socialistická politička Milada Horáková a  mnoho lidí nejen kolem ní.  Tisíce štvavých dopisů požadujících šibenici -  které přinášely noviny dennodenně - sloužily režimu jako omluva pro ony hrůzné „soudní procesy“ a popravy lidí, zcela nevinných.  Hlas davu (= ulice, občanů, pracujících) byl využit a  hanebně zneužit.

Dnes žijeme v jiné době. Podobná státem organizovaná  zvěrstva už nehrozí, tím spíše nepatří do politické kultury jitřit dav a provokovat nízké pudy. To nemá se soupeřením myšlenek, idejí a programů nic společného.

Vždyť v  každé společnosti je i nemálo dementních lidí, kteří by dokonce beztrestně mohli "škůdce lidí a republiky" i fyzicky zlikvidovat ...  Čekat, až se tak stane není potřeba. Proti svinstvu je třeba zakročit dříve... 

Bořek 15.10.2008 20:20

Re: Parlament vs. ulice ?

Ani Paroubek a Topolánek se nezasloužili ,že jsou vůdci dvou nejúspěšnějších stran.Oba jsou spíš hrobaři.

LV 15.10.2008 18:00

pravda

S tím státní zástupce nic dělat nemůže - tak lapidární pravdy, jako že v zimě padá sníh, voda je mokrá, oheŇ pálí a Paroubek škodí republice jsou nenapadnutelné.

AndyO 15.10.2008 18:42

Re: Opravdu Paroubek ohrožen není?

proč schizofrenik ? Co třeba Vízek, toužící po pořádném socíku, nejen takovém nakašírovaném s miliony v kapsách?

Kobylka Lajda 15.10.2008 19:26

Re: Opravdu Paroubek ohrožen není?

Kdyby byly v (Y) ryby, nebyly by v rybníku... Spíš se zdá, že by nositel toho trička byl zmlácen mafií ČSSD!

Harpyje 15.10.2008 20:12

Re: Opravdu Paroubek ohrožen není?

Takové nebezpečí je daleko pravděpodobnější. Ale i to není žádný důvod tato trička zakázat, jak by si to pan soudruh Vízek přál.

F.VÍZEK 88.100.57 15.10.2008 14:53

Nebojme se pravdy, zdejší diskutující!

Kdyby nekomunistické strany po "sametu 1989" lépe pracovaly a občany ČR přesvědčily, že jsou kvalitní a lepší než někdejší státostrana, musela by se současná KSČM krčit někde na třetím místě od konce na seznamu politických stran a hnutí (čili byla by tak 57.). 

Ale ona ta KSČM je po svobodných demokratických volbách třetí nejsilnější (a tedy nejoblíbenější) stranou, dokonce má více mandátů v Poslanecké sněmovně než lidovci a zelení dohromady.  A to všechno 19. rok od pádu totality.  V krajských volbách dokonce předstihla i ČSSD.

Takže: čílit se, hudrat, nadávat, vyhrožovat, ironizovat, napadat, zakazovat - je zbytečné, ba trapné.  Pouze lepší kvalita nekomunistických stran může KSČM umenšit až k nule...  Takže ne bolševické praktiky, které v  EU  obstát nemohou a neobstojí !

huhu 15.10.2008 15:07

Re: Nebojme se pravdy, zdejší diskutující!

a vy že stále nejste přesvědčen..;-P

Ale 15.10.2008 16:16

Re: Nebojme se pravdy, zdejší diskutující!

Místo hlásání tradičních vízkovských klišé byste mohl objastnit, proč se konkrétně ona partaj, která by měla být civilizovanou alternativou KSČ a NSDAP a jejíž členem jste se v logice věci nakonec na čas stal i vy, stala něčím, co připomíná zdivočelé komunisty

F.VÍZEK 88.100.57 15.10.2008 16:32

Hlavně, že se nejen u nás...

V totalitním režimu se bojovat úspěšně s vládní mocí dalo jistě obtížně, zejména když občané z 99,9% mlčeli a kývali a  když KSČ měla pod palcem všechno od armády a policie přes soudy, školy, úřady...  Ano, všechno mohlo začít leda uvnitř oné státostrany - a tak to začalo u nás i v SSSR a jinde...  Vždyť komunista Gorbačov zrušil Sovětský svaz a komunista Jelcin přivedl komunisty do opozice a komunista Putin s komunistou Medvěděvem  je tam drží dodnes...

Ruku na srdce: vylévat s vaničkou dítě?  Proč?

Kdyby v této zemi zmizely všechny filmy, všechny knihy, všechna umělecká díla a všechny divadelní kusy,  všechny sportovní rekordy a úspěchy,  za kterými stáli či které přímo stvořili někdejší komunisté... co by tady zbylo...   Kolik obdivovaných a milovaných umělců: herců, spisovatelů, režisérů, malířů,  atd. a profesorů, vědců a i sportovců... bylo členy KSČ  - nelze spočítat, takže s odsudky opatrně !  

Harpyje 15.10.2008 16:35

Re: Hlavně, že se nejen u nás...

A jaký je, Vízku, Váš poměr k NSDAP?

Kolik obdivovaných a milovaných umělců: herců, spisovatelů, režisérů, malířů,  atd. a profesorů, vědců a i sportovců... bylo členy NSDAP!

F.VÍZEK 88.100.57 15.10.2008 16:49

Celá demokratická Evropa...

Celá demokratická Evropa se oddělila od nacistického režimu, za zločineckou organizaci označila SS i  špičky NSDAP  a  propagace nacismu se nikde netrpí, všude trestně stíhá...   Ale všude v demokratické Evropě (i v USA) běžně pracují komunistické strany.

Těch se nikdo neleká a také jejich síla je zanedbatelná. Tam totiž nekomunistické strany pracují tak dobře, že komunisté nemají šanci ... 

Přemýšlejte o tom, proč v  ČR je KSČM tak oblíbená!

Harpyje 15.10.2008 16:54

Re: Celá demokratická Evropa...

Běžně pracují? Takže komunismus podle Vás není zločinecká ideologie, komunistická strana a všechny složky, sloužící k udržení její moci nebyly zločinecké organizace. Děkuji, sociální demokrate, který jste bezpochyby vždycky byl, to jsem od Vás chtěla slyšet! ;-D

Novák 15.10.2008 17:36

Re: Celá demokratická Evropa...

A co je zločinného na hlavní myšlence komunismu, že každý pracuje pro společnost podle svých možností, co svede a společnost jej zase na oplátku zabezpečí dle jeho potřeb? To je totiž hlavním cílem. Nikoliv ona diktatura, perzekuce apod. Jenže, tohle dneska nikdo pomalu neví ani nechápe. Za komunistu lze dnes klidně označit i papeže, protože v podstatě hlásá to samé.

Kobylka Lajda 15.10.2008 19:33

Re: Celá demokratická Evropa...

A proč má Paroubek a Drát tak velké potřeby, Kočka miliony v kapse - a "lidé práce", tj. potenciální viliči ČSSD si to dovolit nemohou? Že by vzpomínaní měli nějaké veliké zásluhy , to se mi nezdá. Pracují podle "svých" možností a drze si berou podle "svých" potřeb - a ty jsou astronomické. Blbečci-zastánci ČSSD jim to žerou.;-D;-D;-D;-D;-D

PetrH 15.10.2008 16:49

Re: Hlavně, že se nejen u nás...

Ale jo. A kdyby nedejpánbůh u nás vyhrál volby komunista Filip s komunistou Grebeníčkem, komunista Štěpán by byl v opozici pořád. A co má být? Komunistovi Gorbačovovi se CCCP rozpadl a Varšavská smlouva s RVHP taky, na tom mají komunisté zásluhu jen takovou, že v záchvěvu zdravého rozumu nezačali jadernou válku, která mohla ze skomírajícího impéria vytvořit hrdinsky padlé impérium na mrtvé planetě. Komunista Jelcin byl ze všech novodobých ruských carů největší demokrat (což o míře demokracie v Rusku lautr nic nevypovídá) a komunista Putin nepotřebuje komunisty, když má KGB.

Jo, spousta umělců či vědců a sportovců bylo v komunistické straně, někteří z nich dokonce z pžesvědčení, valná většina proto, aby mohli vykonávat svou práci. Za Hitlera byli zase v NSDAP. Což cosi vypovídá o jejich morální úrovni, o jejich úrovni vědecké, umělecké či sportovní to nevypovídá pranic. A lidé obdivovali jejich práci, ne jejich stranický průkaz!

J.G. Pašek 15.10.2008 16:30

Re: Nebojme se pravdy, zdejší diskutující!

Vízku, nikdy nepodceňuj blbost českého voliče  . . . . ta pověstná blbost se za 19 let nevydejchá! 

Novák 15.10.2008 17:28

Re: Nebojme se pravdy, zdejší diskutující!

V politické ekonomii, kterou musel absolvovat povinně každý student VŠ, se mimo jiné učilo též to, že zvítězí ten politicko-ekonomický systém, který poskytne většině, ne menšině, obyvatelstva lepší zabezpečení a kvalitu života. A tak se dnes nedivím stoupajícím preferencím levice.

Franta 15.10.2008 13:37

Kdo je to Tvrdík?

To je ten úspěšný manager, který dovedl do krachu ČSA ? Bylo by lépe, kdyby přepočítával fusekle ve skladu, jako kdysi. Prostě náš milý houpací kůň.

Schuspeitel 15.10.2008 15:09

Re: Kdo je to Tvrdík?

Jo, taky první slibovač radaru v Brdech !

Šerlok Homeless 15.10.2008 13:33

Milióny po kapsách nosí asi jen kamarádi Jiřího Paroubka a jim podobní.

Ostatní to mají zakázané (resp. k tomu nemají důvod), protože zákon č. 254/2004 Sb. zakazuje platbu téže osobě týž den nad limit 15 000 EUR v hotovosti:

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/ochrana_ekonom_zajmu_1033.html?vd=1

huhu 15.10.2008 14:00

Re: Milióny po kapsách nosí asi jen kamarádi Jiřího Paroubka a jim podobní.

..však se taky Duričko s Kočkou přeli o to, kdo z nich své peníze zdanil...