27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Papalášská lobby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stín 23.6.2009 14:49

Re: Vysoké příjmy

Sporotovci vydělávají tolik, protože je někdo ochotnej jim to zaplatit. Já sice nechápu, proč by měl někdo dostávat deset milionů dolarů zato, že je nejlepší an světe v chytání gumy na bruslích, ale když mu to někdo dá, proč ne. Nakonec si musíte uvědomit, odkud ty peníze jdou. Až to pochopíte, tak můžeme dál pokračovat v diskuzi.

A teď  k těm daním. Progrese se mi nelíbí. Někdo je schopnej uplácat z hlíny hrneček a vydělat na něm 30 Kč. A jinej je shopnej zorganizovat 1000 lidí, sehnat pro ně hlínu, naučit je plácat hrnečky a prodat jich 100000 ročně, tak proč by sakra měl platit větší daně?

To je přesně podle hesla bohatým bral a chudým dával. Jenže to co si má člověk od bohatých vzít nejsou peníze, ale ty jejich zkušenosti a schopnosti, kterýma dosáhli toho čeho dosáhli.

JF 23.6.2009 15:54

Re: Vysoké příjmy

Naprosto s vámi souhlasím. Nechápu, proč by někdo měl platit vyšší daně. A zase tady budou lidé, kteří když si vydělají o pětikačku víc, tak budou ve skupině vyššího zdanění a když o pětikačku méně, tak nižšího. Taky si myslím, že je to další důvod daně neplatit. Nevím proč stále nějaký hlupák hází lidem klacky pod nohy a dělá vše složitější.

Eva D. 23.6.2009 19:17

Re: Vysoké příjmy

R^JF!

egoist 23.6.2009 11:01

Tak to jo...

No pane Čermáku zvýšení daně a odstranění stropu na socialní  podle odhadů 8-9 mld. Kolik je za to mateřských škol ? Nebo těžkých operací ? A progresivní daň je na konec ve všech vyspělých zemích.  Já bych to dál neřešil. No pane Čermáku on se nějaký politik chová v souladu s tím jak mluví ? Např. Topolánek , nebo i sám  ods glorifikovaný  velkokníže ?  A ten hotel ? Kam si kdo chodí , když na to má . No to je vás  snad nedůstojné…

Luboš 23.6.2009 12:16

Re: Tak to jo...

Má to malý háček, na který jste zapomněl. Oni tam chodí mimo jiné i za ty nepostavené mateřské školky, protože všechny jejich náhrady jsou NEZDANĚNÉ,  zatímco tobě milý egoisto zdaní i to, že vůbec dýchaš a nepřej si, aby Sobotka uvalil daň i z příspěvků na internetu.;-D

egoist 23.6.2009 12:27

Re: Tak to jo...

To je jiná věc. Tyhle prebendy využívají všichni bez rozdílu, tady se píše o "nehorázném" chování poltiků ČSSD. Mně je celkem i fuk kam chodí Topolánek.  Teď  když už není premiérem.

Luboš 23.6.2009 15:16

Re: Tak to jo...

Jenomže pouze členové ČSSD křící, že je nutné zdanit bohaté, a sami se tímto trikem vyhnuli placení  vysokých daní. To je to, co člověka s vyššími příjmy na Jyrkově klice štveRv

Honza 23.6.2009 21:43

Re: Tak to jo...

Jak příznačné. Nechápu, na co si tedy stěžujete. Pokud člověk není ve funkci, tak si se státními penězi určenými může dělat co chce? Vy jste naprosto neuvěřitelný. Já musím dát do účetnictví naprosto vše a doložit dokladem. Mohl byste mi prosím vysvětlit, jaký že je to vyšší princip mravní, že by poslanci tyto výdaje dokládat nemuseli? Nebo že by z Vás čišela jen oranžgutány naprogramovaná závist? Ta je totiž jejich jediným programem, jiný nemají.

Honza 23.6.2009 22:03

Re: Tak to jo...

Tohle kulhá na všechny nohy.

1. Vy si opravdu myslíte, že někdo bude stavět mateřské školy, že někdo ty peníze dostane do zdravotnictví?

2. Z příkladů spravování veřejných financí předpokládáte, že to nikdo nerozhází do větru?

Podívejte se třeba na sanaci třicetikorunových poplatků, na poskytování tzv. darů, aby dodrželi socdem volební pseudosliby. Vám nevadí, že je to obcházení ZÁKONA? Nepolemizuji, zda je ten zákon dobrý nebo špatný, je to ZÁKON, který je politickou elitou obcházen. Nezdá se Vám to neústavní? Nezdá se Vám, že tu někdo zhovadile a svévolně rozhazuje veřejné prostředky které jsou VŠECH jen někomu? Vždyť je to finanční zločin, který by měl být trestán stejně exemplárně, jako daňové úniky, a o to razantněji proto, že znevažuje úctu k ZÁKONU ze strany státní správy. Za těchto okolností se nedivte, že ti, koho se to týká odmítají do takovéto žumpy své peníze odvádět.

neofyt 23.6.2009 10:24

Závist

Kdo volí ČSSD (a KSČM), která prosadí progesívní daň je prý pouze závistivec, jenž si dělá nárok ne peníze těch pracovitějších. Z části je to jistě pravda, staré struktury nevymřely a závist je jakousi stálou částí lidských povah. Ne všichni lépe situovaní lidé si ale své bohatství vydobyli svými nápady, pracovitostí, nebo výjimečností svých schopností. Mnoho z nich mají své majetky díky podvodům, mafiánským způsobům jednání, díky penězům na nejlepší advokáty, díky svým kontaktům a lobbismu. V podstatě díky nekalému, až kriminálnímu (ale neprokázanému) jednání. Pokud budou dobré zákony a pokud stát, jenž jako jediný má právo vynucovat dodržování těchto zákonů, bude dodržování zákonů vynucovat pomocí policie a soudů, pak jistě ubude i mnoho voličů ČSSD. Dnešní divoký západ socanům jen nahrává a pravicově orientovaní politici už dávno neobstojí s pouhým varováním před rudým nebezpečím. Rudé nebezpečí už po dvaceti letech trochu vyčpělo (což je sice nebezpečné, ale je to tak), ale moc kapitálu, která už sahá za hranice kriminality, je tady a všude.

Myslím, že socani a komouši by se divili, kdyby pravicí politici začali skutečně potírat mafiánské způsoby kriminálníků. Pak by i jejich voliči ztratili  překážku je volit.

www racek 23.6.2009 13:02

Re: Závist

tebe se to netýká, v tvojí příjmový kategorii naopak daně snížej :-D

barča 23.6.2009 13:03

Re: Závist

Peníze jsou jenom jedny - budˇ je vydělám rukama  nebo chytrým nápadem, anebo je ukradnu /rukama, "chytrým nápadem")

-ferry- 23.6.2009 9:42

Teorii o vzdělaných,úspěšných a pracovitých ...

... razí v poslední době Kalousek.Škoda,že ještě neřekl,zda mezi ně počítá třeba i Mrázka,Krejčíře,Pitra a jiné kapitány našeho průmyslu.Vekslák,potomek bývalého režimáka,zelinář ... Jsou mezi nimi i bývalí pinglové.... Kalousek taky není nic moc.Komunisté mu dali vzdělání (VŠCHT),jak sám kdysi v tisku pravil,už dávno zapomněl,co vystudoval.Lidovecká Příbram byla svého času semeništěm zločinů,Kalouskova švagra dokonce zastřelili... Ekonomické vzdělání Kalousek nabyl jako obchodní cestjící u jednoho socialistického podniku.Pak dvacet let v politice,to už bude pěkně bohat,u nás to jde samo,jinak by nikdo nedělal.Dnes pracuje pro bohaté,tedy i pro sebe.Nechápu,kdo může fandit té jeho nové straně,snad jen ti Kalouskovi podobní.Je jich dost,ale je-li jich přes 5%,pak pánbů s námi ...

petr 23.6.2009 10:24

Re: Teorii o vzdělaných,úspěšných a pracovitých ...

!! Zase manipulace masmédií ve prospěch vyvolené strany! Samotná mediální kampaň kolem TOP 09 je podezřelá, normální neparlamentní strany do médií NESMÍ!!! Důkaz zde: http://www.webvize.cz/play.php?vid=432

lary 23.6.2009 10:55

Re: Teorii o vzdělaných,úspěšných a pracovitých ...

...Kalouskova švagra dokonce zastřelili !!!!! ...komunisté mu dali vzdělání !!!! to jsou tedy argumenty opravdového blba.

Milan 23.6.2009 11:51

Re: Teorii o vzdělaných,úspěšných a pracovitých ...

No ale je to pravda,vemte si zpěváky,nebo herce,kolik z nich získalo svou kvalifikaci za komoušů,dneska když mluví,tak většinou nadávají jak se měli špatně.Samozřejmě,nikdo neměl na růžích ustláno,jenže právě oni mají nejmenší důvod na něco nadávat,ta doba je udělala a platy mají oproti všem ostatním bohovské.

jirka.s. 23.6.2009 13:33

Re: Teorii o vzdělaných,úspěšných a pracovitých ...

No, bodejť, vemte si třeba takovou Zagorovou! Ona je to hodná holka, ale..... Proč si říkáš Milan, když jsi vlastně Milouš??? ;-D

http://video.ihned.cz/c1-30100080-video-vzpominka-na-komunismus-legendarni-projev-jakese-o-platu-hany-zagorove

Petr Zenkl 23.6.2009 14:42

Re: Teorii o vzdělaných,úspěšných a pracovitých ...

Komunisté mu sice "dali vzdělání" (jako koneckonců mnohým z nás), slušno ale připomenout, že mu (stejně jako mnohým z nás) komunisté nedávali jaksi moc na výběr, zdali chce studovat u nich nebo u kapitalistů. Pokud si dobře pamatuji, komunistické byly všechny školy v tehdejší ČSSR a studium v nekomunistické cizině se povolovalo jen těm opravdu dobře prověřeným soudruhům.

BOMBON 23.6.2009 7:48

...a sami plátci to nijak bolestně nepocítí....

autor se zrejme pasoval na znalce psychiky vsech bohatsich, ktere stat odira nejvyssimi sazbami... nebo na jejich mluvciho...

bohuzel si zjevne neuvedomuje, jak zvrhly je tento nazor, ze "jim to nevadi, maji i tak dost"... je mi z takovychto nazoru na zvraceni...(Y)(Y)(Y)

karas 23.6.2009 11:39

Re: ...a sami plátci to nijak bolestně nepocítí....

Nějak vám ušlo, že se mezi ně sám počítá (mezi ty bohatší) takže má minimálně právo se k tomu vyjádřit. Viz:

"Nerozčiluje mě možnost, že na mě socialisté potenciálně uvalí vyšší daň. Pokud se tak stane, budu v tom roce pracovat ještě víc a usilovněji, abych se do té kategorie dostal. A mohl si pak zapálit doutník a lamentovat nad tím, jak Paroubek a jeho hoši nás milionáře okrádají. Jistě, není to vize, které ve volbách dám svůj hlas. Ale rozhodně to přežiju. "

Kam patříte vy?

BOMBON 23.6.2009 14:54

Re: ...a sami plátci to nijak bolestně nepocítí....

neni podstatne, kam patrim ja, neni ani podstatne, kam patri autor. kaslu na to, kam patri autor, i na jeho prihloupla (a asi i virtualni) gesta typu "zapalovani doutniku", ktera zrejme odkoukal v priblblych americkych filmech...

proste onen pristup "bohate to neboli, protoze maji stejne dost" je dementni projev rovnostarskeho mysleni a je zhoubnou tendenci rozhodovat o tom, jak se ostatni citi... at si autor hovori za sebe, ze jenmu nebude vadit, kdyz bude platit vic na danich, at klidne statu cpe treba veskery svuj prijem, ale at neplaca takovehle hovadiny....:-/

JF 23.6.2009 16:11

Re: ...a sami plátci to nijak bolestně nepocítí....

R^

Eva D. 23.6.2009 19:14

Re: ...a sami plátci to nijak bolestně nepocítí....

Bombone, souhlasím! Plácám se sice celý život kolem průměru,ale i tak mi takový přístup připadá odporný. jestli chce pan Čermák odevzdávat dobrovolně víc, určitě se najde nadace, kam může přispět. Ale proč má mluvit za ostatní?!

Kdybych měla podstatně víc, než mám, moc ráda bych třeba založila školu pro potřebné, přispěla na spoustu věcí,zatímco teď si musím vybírat. Ale proč to cpát státním úředníkům? Aby si kupovali obrazy od spřízněných "umělců", vylepšovali rozpočet "své" vesnice ( i kdyby to byly druhé Beverly Hills) jako např. Rath, nebo přihrávali kšefty "ze státního" a brali za to "provize"?

Jen tragický naiva si může v jednom článku stěžovat na politiky a být ochoten jim cpát prostřednictvím daní víc peněz. Nikdy nebudou mít dost! A na ty potřebné pak zase zbyde zakládat konto a prosit o příspěvky a nebo to vzdát úplně...;-€

Pamětník 2 24.6.2009 14:04

Re: ...a sami plátci to nijak bolestně nepocítí....

Nejsem ekonom,ani vyznavač novot,které signalizuje Paroubek,jenom by mne zajímalo co na vyšší daně říkají bohatí v mnoha zemích světa,kde je pro ně daň 50% i více.(Rakousko,Německo i jiné země).

EVa 23.6.2009 7:11

Když on je tlustý Jyrka v podstatě trouba.

Nezná ani ty základní poučky komunistů z minulosti. Krásně je to demonstrováno ve filmu "Skřivánci na niti" v nezapomenutelné scéně, kdy jde komunistický funkcionář Svěrák mezi pracující lid. Po vystoupení z auta sundavá kravatu a klobouk, bere placatou čepici a jde oslovit pracující. Jyrka má pocit, že mu na to stačí růžovoučké tričko. Prostě "sexy mozek".

No.... 23.6.2009 7:10

Někam se "vytratila"továrna Bendy a marjánková pěstírna...

Kdopak nám to tutlá.....???Viz Blesk před třemi dny ....

yorik 23.6.2009 7:09

Selektivní rozhořčení

Možná, že by se jinak dalo tomu co píšete i věřit.  

Kajda 23.6.2009 5:38

Máte pravdu.

Je to hnus, velebnosti;-O(Y);-€

vladimír ondys 23.6.2009 0:31

Socanští milionáři z osvědčené šedé zóny vědí

že se nemusí bát zdanění, a tak se jim to dobře káže o vodě, když hážou led do skotský!;-P

Jirka 23.6.2009 0:42

Re: Socanští milionáři z osvědčené šedé zóny vědí

R^R^R^