7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Pane presidente, mlčeti zlato

President Miloš Zeman prošvihl nádhernou možnost zůstat zticha. Místo toho sdělil národu, že jelikož on věří soudruhu plukovníkovi, potažmo ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi, měl by se národ řídit jeho příkladem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 22.10.2020 8:46

Pomocí statistiky lze, jak předvedl autor, popřít realitu.

D. Stirsky 22.10.2020 8:34

Zemanův projev jsem neposlouchal, Prymulův ano. Pramula není Havel, je to epidemiolog a bývalý voják. Čili nečekal jsem "Naše země nevzkvétá", to vojáci a vědci většinou neumějí. Prymulovi jsem rozuměl. Ale po četbě autorova výblitku se mně vybavila věta Josefa II z Amadea: "Mozarte, já necenzuruji zbytečně."

Š. Hašek 22.10.2020 8:38

Prymula je plukovnický chaotik. Ostatně "správný velitel" nikdy nemusel dbát na současné ani budoucí náklady akce. To přenechal nevojákům.

To neříkám jenom já, znám tři vystudované lékaře s praxí kolem 30 let. kteří to říkají taky. Tedy stran údajů kol viru.

B. Lukáš 22.10.2020 9:48

Pane Hašku, bylo by dobré, kdybyste spolu s Vámi uvedenými 3. lékaři šli sdělovat Vaše názory do nemocnic a tam přesvědčoval, pacienty, lékaře a zdravotníky, že pandemie covid-19 je nabubřely statistický podvod ve službách boháčů farmaceutické loby. Myslím si, že byste tam vstupoval pod jménem Hašek, ale odcházel s nálepkou „ vševědoucí „šašek“.

Š. Hašek 22.10.2020 10:06

Pane Lukáši,

bylo by dobré, kdybyste malinko zkrátil opratě emocím.

Dva z "mých lékařů" pracují v nemocnici. Krom máloprocentního zvýšení pacientů zaznamenali pouze dramatický nárůst telefonátů, požadavků na vyšetření nevirová, požadavků na všemožné preparáty, konzultací po telefonu - že jako sestřenice to asi (ASI!!!) má, a co dál! A jestli roušku z kapesníku, nebo z 0.3 mm nerezplechu ....... A jestli .....

Suchá data svědčí o "značné manipulaci s počty zemřelých" a psychologickém špektáklu sdělovacích prostředků. Největší odbornost mají blondýny z ČT09.

Ti moji kamarádi budou velice rozveseleni, až jim řeknu, že občan Lukáš nás všechny čtyři označil za šašky.

Víte, Lukáši, do periskopu atomové ponorky se nemontuju, protože neznám ani jednoho kapitána ponorky.

Do viru se budu montovat, protože vir je kolem mě, zažil jsem ho mnohokrát, chodil jsem do školy a mohu si o něm povídat se třemi odborníky. Jeden je praktik, od těch dvou si každý druhý den občané nechají rozřezat břicha, protože se doslechli, že nejsou šašci, ale machři.

Vlastně z nemocnice pokecávám se třemi doktory. A s jednou zubařkou.

Tak Zdar!

L. Novák 22.10.2020 16:14

Statisticky je to vaše kecání (co do průkaznosti "argumentace") bezvýznamné, co do množství vašich příspěvků na NP, které označuji za umanuté nesmysly a bláboly, jste významný nadprůměr... Jasná jednička je magor "Rada", a Pivoda se jej snaží stůj co stůj dohnat a předehnat... ;-D :-P

Z. Lapil 22.10.2020 10:12

Velitel musí zatraceně dbát přinejmenším na současné náklady akce, maje k dispozici konečný počet vojáků, nábojů...

Koneckonců studená válka skončila právě skrze náklady (uzbrojení protivníka), na reálnou válku ani nedošlo.

Podporučík v.v. :-)

Š. Hašek 22.10.2020 10:22

Myšleno takto, pane Lapile:

Velitel jednotlivého Gefechtu nemusí příliš dbát na to, kolik mrtvých vojáků se nevrátí po válce k rodinám, kdo to všechno po válce zaplatí, jak ten útok pomohl jiným útokům, atd.

Velitel Prymula si určitě neláme hlavu se splácením toho všeho dnešního. Na pozadí v mozku mu zcela jistě běží již potřeba vakcín, které zajistí "jeho výrobci". A ten počet vakcín je jasně závislý na "současné reklamě".

Zkráceno.

Vojín v.v. Pětimetr, tedy vidíte, že služebně nic moc.:-)

Vira jsem malinko pochopil, u studené války bych neodhadl ani počet tkaniček.

Z. Lapil 22.10.2020 11:25

Právě že jste se tu snad včera k vojínovi hrdě hlásil, společně s četařem Šejnou, dokonce i kapitána jste přibrali, proto ten podporučík. Jako že o velení něco vím - považte, vozil jsem, ještě jako absík, svoji četu na stavbu do Dukovan a i v Temelíně máme svoji stopu :-).

Ale vážně: velitel se na jednu stranu o státní rozpočet samozřejmě starat nemusí, na druhou stranu i vojenská velmoc USA má KONEČNÝ počet řekněme letadlových lodí a postavit novou nějaký pátek trvá i při neomezeném přísunu peněz.

Počítám, že nejsme úplně ve při, zejména ohledně skutečnosti, že je-li velitel tankového vojska majitelem továrny na tanky, jsou kritéria jím provedené optimalizace bitvy přinejmenším podezřelá.

Š. Hašek 22.10.2020 14:19

Určitě nejsme ve při, pane podporučíku Lapile.

Dovolil jsem si jen něco málo poznamenat. A Vy zcela jistě dobře víte, že podporučík bez vojínů mnoho nezmůže.

Chtělo by to hospodu, probrat všechno ......... mám kamaráda, poručík abs., ten když vezme v lesích papírovou mapu do ruky, tak má přesnost 28 m na celý den. Nekecám. Skaut. Tudlenctu GPS má jako hračku, aby před vnučkou nebyl za debila.

J. Basler 22.10.2020 8:33

Začínám mít dlouho pocit, že naprostým ignorováním M. Zemana bychom si udělali nejlépe. Ať se baví s těmi svými kompány a my ho ignorujme. Jeho cílem je, co nejvíc lidí zaujmout a hlavně naštvat svými postoji a zároveň to udělat tak, aby se o něm, co nejvíc mluvilo. Nechte to Babišovým médiím a PL. Jo a IVK a ProtiProudu... Kašleme na něj, nic nepřináší

Š. Hašek 22.10.2020 9:06

A co by ti kecalové "demokratičtí" dělali? Pokud by se nemohli nimrat v činnosti presidenta Zemana??? Sice nevědí, o co jde, ale všechny průplavy Evropy mají v malíčku. Rovněž Peroutku, že.

"Líbí se mi" postoj jistého Drahoše, zalezl do kanclu v Senátu ČR, občas stáhne králíka na chalupě, a ani nedutá! Občas mrkne na sporožiro, jestli se něco neopožďuje. Nebude tedy úplně hloupý, pochopil system a zařadil se.

To takový Vystrčil čerpá víc, jezdí dál, než na chalupu. Tedy lítá.

V. Kolman 22.10.2020 11:56

Kontrolní otázka. Dokážete pane Hašku stáhnout králíka?

Dodnes jsem nepochopil, co je na znalosti "stahování králíků" směšné. Já to například neumím:-(

Š. Hašek 22.10.2020 14:22

Neumím.

Já to napsal v "širších souvislostech". Stále si pamatuji, že na to stahování nemusel mít poradce, v dbatě měl naslouchátko.

Vy si rád platíte senátora-stahovače? ;-)

P. Kmoníček 22.10.2020 9:08

Ještě těžkých dva a půl roku !

V. Heidlerová 22.10.2020 9:15

Na škodu ani není ignorovat některé diskutující.;-D;-D

Š. Hašek 22.10.2020 11:01

Vy neznáte knihu "Hlava 22"? Že ne?

Jest tam kapitolka, kdy jednomu mudroprdovi se nelíbila uroveň diskuse na školení mužstva. A vydal přípis, že kdo "blbě kecá", tak nebude v diskusi vyvoláván.

Víte, jak to skončilo? .......... Zakrátko všichni čučeli, chrněli, vzadu mastili karty. Možná, že zbyl jeden snaživý chytrouš, co neustále chtěl diskutovat o tom, že "volej je mastnej".

Jsem ostatně hrdý na to, že mě stále ještě plně neignorujete. Potěší to.

V. Heidlerová 22.10.2020 14:01

Jsem bývalá knihovnice do r. 1969. Učím se snaživě demokracii, i když ve mně zůstalo hodně z totalitní výuky, jsem málo tolerantní. Vyletuju jako raketa proti názorům, které nesdílím. Je to těžké učení. A času mi už moc nezbývá.... Ale dokud ještě nějaký mám, tak dám o sobě slyšet, nejsem a nebyla jsem ušlápnutá ovečka.:-P

J. Lukavsky 22.10.2020 8:33

"letošní vlna je nejslabší vlnou posledních sedmi let." Vysvětlení může být docela prosté, je to následek protivirových opatření. Takže nejen covid ale i chřipka je zbržděna. Navíc proti chřipce je očkování a zřejmě spousta lidí se nechala naočkovat. Vím to protože jsem se na to musel u své dvorní MUDr. předem zamluvit. A diskuze o tom zda někdo umřel na covid nebo s covidem? Když zastřelím cukrovkáře (ne cukráře prosím, neplést) tak umřel na cukrovku nebo "otravu olovem"?. No a furt je lepší bejt chudej a živej než bohatej a mrtvej. J.L.

M. Kanda 22.10.2020 8:45

Demagogie. Chřipkové epidemie se vyskytují v období od prosince do února. Covidová opatření začala platit v půlce března a na chřipkovou epidemii tak měla zanedbatelný vliv.

J. Lukavsky 22.10.2020 12:48

"Covidová opatření začala platit v půlce března" spousta starších spoluobčanů od první vlny žije de facto v izolaci a stále a automaticky dodržuje antivirová pravidla. Bojí se totiž že to chytnou a mají pravdu, i když na to umřeli už i docela mladí a zdraví. To spíš mladí jsou rebelové a automaticky obcházejí či porušují všechna pravidla. Staříci a stařenky jsou vopatrný! Dokonce se dosti hromadně nechávají očkovat proti chřipce. J.L. end

R. Meišner 22.10.2020 8:13

Adler--další takový, co slyší trávu růst. doporučuji mu jedinou věc, a to podívat se na dnešní počet nakažených a strmou křivku, místo rozepisování se o hokeji před 50 (!) lety. toť vše.

F. Kusák 22.10.2020 8:02

Tedy fakt, odborné články by se neměly psát květnatě. Ale tohle se jen tváří odborně. Dalo by se to napsat pár větami.

O. M. 22.10.2020 8:02

Astone, já vím, že máme tu svobodu slova, ale fakt je nutné, aby takovíto pomatenci, co jsou přesvědčení, že všemu rozumějí ze všech nejlíp, dostávali tolik prostotu?

Jistě, dozvíme se aspoň, že sebevědomí mají mbohem větší než rozumové schopnosti, ale je to pěkná otrava.

V. Kříž 22.10.2020 8:42

pane Bože, spoustu horších pomatenců vidíme v TV každý den několik hodin. A ti na to mají monopol, ostatní, když promluví, tak jsou zmláceni policií

V. Kolman 22.10.2020 13:03

Nevšimnul jsem si pane Kříži, že by policie někoho mlátila za MLUVENÍ!!! Policie pouze mírnila (NEMLÁTILA!) bordeláře a násilníky.

A to je PODSTATNÝ!!! rozdíl.

M. Sedláček 22.10.2020 16:07

Jako, že by Vám měl Aston dán ban?

P. Haraším 22.10.2020 7:46

tady Adlere...když rád čísla...- Americká Centra pro zvládání a prevenci nemocem (CDC) zjistila, že v USA letos ve srovnání s předchozími lety zemřelo o 300 000 lidí více než normálně. 66 procent, asi 220 000 těchto úmrtí bylo přímo způsobeno koronavirem. Normálně umírá v USA od února do konce září asi 1,9 milionu lidí, letos zemřelo 2.2 milionu Američanů - nárůst o 14,5 procenta. Největší počet tzv. přebytečných úmrtí, 95 000 úmrtí, tedy 21,5 procent, je v kategorii lidí ve věku 75-84 let. Avšak největší relativní nárůst, 26,5 procent, je ve věkové kategorii lidí 25-44 let. Největší nárůst úmrtí - 54 procent - byl mezi Američany hispánského původu.

J. Nevrkla 22.10.2020 7:46

A člověk se dozvídá, že při protestu proti rouskam na Staromaku byli zřejmě také provokateri ze strany policie, jak napovídá zveřejněné video - a hezky to funguje, jak za totality s Aeroflotem. I v demokracii?

Š. Hašek 22.10.2020 8:35

Přesné.