26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Pane presidente, mlčeti zlato

President Miloš Zeman prošvihl nádhernou možnost zůstat zticha. Místo toho sdělil národu, že jelikož on věří soudruhu plukovníkovi, potažmo ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi, měl by se národ řídit jeho příkladem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 22.10.2020 22:50

Tak samozřejmě že holka je nezkušená, pro otrlé to šok nebude. Jenže pro amatéry Klausy, Šmuclery určitě ano. A možná i to ochranné oblečení lišící se od televizních záběrů z Prahy. Takže určitě se tam přihlaste, potřebují teď každou ruku. A právě kvůli přeplněným nemocnicím se to mělo zarazit a dostat pod kontrolu.

No a SARS-CoV2 má minimálně 20 násobnou smrtnost než naprosto jiný virus chříka a můzže zmutovat. Tam se skutečně umírá kvůli zanedbání a s chřipkou.

P. Hofman 22.10.2020 21:15

Nevěřím, že tohle může napsat někdo, kdo má všech pět pohromadě.

V. Heidlerová 22.10.2020 20:50

Nebyla jsem ve skautu, ale v sokole. Skaut v mém věku, kdy jsem skauty obdivovala, komouši zrušili, vedoucí byli též v sokole, tak nám, sokolíkům, předávali vše, co učil skaut. Pak zrušili i sokol, ale skautské a sokolské zásady jsem si osvojila na celý život. Když jsem prožila už v dospělém věku velkou tragedii, kamarádka skautka mne mezi skauty zavedla, protože já je všechny znala a obdivovala. Ti mne naplnili novou silou, postupně i chutí do života, přijali mne mezi sebe, jako bych byla odjakživa skautka. Byl to velký dar od života a nikdy to skautům nezapomenu, ale ani neoplatím, protože postupně odcházejí. I když jsme se sešli po letech, naše názory byly stejné. Nikdy je nezradím. Nevím, proč Vám to píšu, když s vámi nesouhlasím a nevážím si vás.:-(

P. Adler 22.10.2020 20:18

pane caslavko, nebyl jsem u stb, byl jsem ale uz tenkrat novinar, a znal jsem onoho sefa kriminalistu, ktery pravidelne, redigovan pritelem a kolegou karlem hvizdalou, psal o nejruznejsich pripadech pro list, pro nez jsem psaval (i kdyz ne o kriminalistickych pripadech) i ja (mlady svet) ...

jak receno v clanku, tohle neusporadali hodinu po zapasu, tohle pripravovali cely ten skoro tyden mezi zapasy ...

ale ano, ochotne verim, ze jste byl mezi spontanne se radujicimi prazaky, jenze to neznamena, ze jste videl uplne vsechno ...

L. Novák 22.10.2020 20:12

Blbej jak tágo! Rv

Argument od osob pracujících na směny v nemocnicích jsem opakovaně slyšel. Názor, že pitomci veřejně zlehčující význam pandemie koronaviru a opatření proti lavinovitému šíření v populaci by měli jít sami alespoň na pár dní do nemocnice "na brigádu" a uklízet lůžka s pacienty těžce bojujícími s akutní koronavirovou nemocí. Prý by jim to pomohlo otevřít oči, aby přestali blbnout...

Vám už nepomůže nic. Leda vlastní COVID prožitek - přežijete-li.

Š. Hašek 22.10.2020 19:08

A víte, že jste to konečně dorazila/ujasnila???!!! Jak vypadá Vaše stydění? Trvalé. Za jiné skauty. Gazdík je také skaut, nemá ovšem ani nováčkovskou zkoušku. Nahradil to politikou.

My skauti jsme si vždy dokázali povídat. Styděli jsme se za křiváky a netáhla.

Zdar skautko Heidlerová. Jakou máte přezdívku?

Š. Hašek 22.10.2020 19:04

To je tak, pokud se jeden zážitek vyjukané studentky extrapoluje (dokonce "exponenciálně") na celou republiku. Když mi bylo dvacet jedna, tak jsem neznal jiné hodnoty, než "vyjukanec/mistr světa", podle vokolností.

Pro mě není žádnou novinkou, že tento vir je velice, komplikovaně a typicky chřipkově zákeřný. Není mi dvacet. ZDŠ. Pro mě je (mírnou) novinkou to blbnutí kolem. Stejně jako pro pět lékařů, které znám. A ti lékaři netrčí v kancelářích! Jsou všichni v první linii! Ve které linii jsou redaktorky ČT09, Seznamu, Lidovek??? Tak ve které???

Zkráceno.

V. Heidlerová 22.10.2020 18:16

Tož za skauty se za vás musím stydět, ale to je už trvalý stav, stydím se, stydím ..... za více lidí a situací....

J. Lukavsky 22.10.2020 18:10

"covid (ani jiny virus) nezabil nikdy nikoho" říká Vám něco pravé neštovice, vzteklina, španělská chřipka, SARS, HIV.... je toho přehršel? Evidentně říkáte nesmysl. Ona i ta nejobyčejnější chřipka poslala do hrobu spoustu lidí a to nemuseli být nad hrobem kvůli stáří. Učit se, učit se, učit se! J.L. end

V. Církva 22.10.2020 17:42

Zajdite si na JIPku nějaké okresní nemocnice mimo Prahu. Není to tam taková paráda jak v televizi, žádné skvělé respirátory a obleky. Tak maximálně plexisklo nějakou roušku a nástup čistit zadky, protože ti lidé na přístrojích se podělávají.

A budete znat odpoved.Nejsou to už jen 80 letí "se chřipkou". Určitě doporučuji tam zajít na brigádu. Já to nepotřebuju. Věřím informaci od důvěryhodných.

A Adlery považuji za plácaly co nechápou. No a pokud jsme nejhorší v Evropě asi to nebude tvrdostí vlády jak v 68 či 69. Tehdy kostku hodil provokatér. Oslavu vítězství ale každý normální člověk podporoval. Demonstraci proti vládním opatřením člověk s alespoň zbytkem mozku podporovat nemohl. To zranění policajtů nebylo něco co tam nepatřilo. To se dalo očekávat. Na na rozdíl od oslavy/demonstrace u aeroflotu to byla od začátku debiloina.

Takto proč se opravdu může ptát jen člověk bez logického úsudku

V. Církva 22.10.2020 17:24

Pane Adlere seberte se a hybaj na JIPku. Známou studentku prvního ročníku mediciny tam nahnali. Podělaný 40ník s COVID19 na mimotělním oběhu o kterém ani neví jestli přežije. Kde je Pirk? Toho kdybych potkal na ulici osobně do těch nemocnic dokopu. Beztak se někde schovává. I když doufejme nezemře víc než 10, 20 tisíc lidí, zdá se, že hodně jich může mít následky i mladší ročníky.

Jistě není to pandemie tak jak bývala definovaná. Není to polovina nakažených mrtvá a čtvrtina národa v masových hrobech. Jenže když by toto bylo ve vzdálené Africe, kde lidé umírají hlady asi by to bohužel pro nás nevypadalo drasticky, protože takový život tam je. Ale Evropa už není zvyklá, že medicína nevyléčí. Co kdyby dnes doktoři a sestry řekly. Už máme odpracováno, jdem domů.

Takže opatření děláme kvůli nim. Kvůli těm doktorům a sestrám a desítkám tisíc důchodců kteří nemusí přežít když Adlerové a Klausové nepochpí, žeto není legrace a normální když lidé umírají na přeplněných JIPkách. I když jich nebude 1 milion, ale 10tisíc.

M. Šejna 22.10.2020 17:15

jste si jistý, že reagujete na to, co jsem napsal?

Mám pocit, že Vám nenávist snižuje rozlišovací schopnosti a IQ.

:-P

S. Donát 22.10.2020 16:18

Jo, evidentně se na něm ten věk už dosti podepsal.

S. Donát 22.10.2020 16:18

Zcela výjimečně s vámi souhlasím. Panu Adlerovi zřejmě už hlava moc neslouží. Tedy možná slouží, ale jen jako držák na klobouk.

L. Novák 22.10.2020 16:14

Statisticky je to vaše kecání (co do průkaznosti "argumentace") bezvýznamné, co do množství vašich příspěvků na NP, které označuji za umanuté nesmysly a bláboly, jste významný nadprůměr... Jasná jednička je magor "Rada", a Pivoda se jej snaží stůj co stůj dohnat a předehnat... ;-D :-P

L. Novák 22.10.2020 16:09

;-) R^

M. Sedláček 22.10.2020 16:07

Jako, že by Vám měl Aston dán ban?

M. Sedláček 22.10.2020 16:01

Tak mlčte a budete bohatá;-D

M. Hartmann 22.10.2020 15:48

To Vaše ÚDAJNĚ je úsměvné, pane autore, a to hodně. Spíš bych ale řekl, že smutné. Nejste schopen dokázat ani A, ani non A, ale melete svou haši dál. Až dokážete, že komorbidita Cov-19 spolu s chorobami, které zemřelí měli, jim situaci s ohledem na pravděpodobnost jejich úmrtí VYLOŽENĚ snížila, rád si takový důkaz poslechnu. Do té doby by Vám slušelo mlčet a navíc neplivat ani po jiných, pana prezidenta nevyjímaje. Tím neříkám, že jste povinen ho milovat, ale soudný člověk jistě nejdřív zváží, co a jak bylo řečeno.

J. Tulejová 22.10.2020 15:19

Protože srovnávat československou vládu v roce 1969 a vládu současnou v době koronavirové je kravina.

Š. Hašek 22.10.2020 14:22

Neumím.

Já to napsal v "širších souvislostech". Stále si pamatuji, že na to stahování nemusel mít poradce, v dbatě měl naslouchátko.

Vy si rád platíte senátora-stahovače? ;-)

Š. Hašek 22.10.2020 14:19

Určitě nejsme ve při, pane podporučíku Lapile.

Dovolil jsem si jen něco málo poznamenat. A Vy zcela jistě dobře víte, že podporučík bez vojínů mnoho nezmůže.

Chtělo by to hospodu, probrat všechno ......... mám kamaráda, poručík abs., ten když vezme v lesích papírovou mapu do ruky, tak má přesnost 28 m na celý den. Nekecám. Skaut. Tudlenctu GPS má jako hračku, aby před vnučkou nebyl za debila.

V. Heidlerová 22.10.2020 14:01

Jsem bývalá knihovnice do r. 1969. Učím se snaživě demokracii, i když ve mně zůstalo hodně z totalitní výuky, jsem málo tolerantní. Vyletuju jako raketa proti názorům, které nesdílím. Je to těžké učení. A času mi už moc nezbývá.... Ale dokud ještě nějaký mám, tak dám o sobě slyšet, nejsem a nebyla jsem ušlápnutá ovečka.:-P

M. Valenta 22.10.2020 13:49

Buďte v klidu. Hradní fraška se konat nebude. Plukovník se zakázal vyznamenat. Asi chápe předčasnost a nevhodnost toho aktu .

D. Stirsky 22.10.2020 13:24

Díval jsem se na net a vyšlo mně, že i pan Adler, stejně jako já a mnozí další, žil v dobách, kdy sám byl častokrát oslovován “soudruhu” a jiné “ soudruhu” oslovoval. Čili trochu sebereflexe by neškodilo. Avšak buďme tolerantní, panu A. je již cca 90 let.

M. Šejna 22.10.2020 13:18

Ještě uvedu čísla, které ignorant Adler budťo nezná, nebo záměrně zatajuje:

v srpnu zemřelo na Covid19 45 lidí , v zaří už jich bylo 244. V říjnu už dokonce už 1039 lidí, a to říjen ještě neskončil.

Ta smrtnost dokonale kopíruje exponenciální růst počtu nakažených. Jen je to s asi měsíčním zpožděním. Srtelné případy totiž nastávají v průměru jeden měsíc po nakažení.

Takže před měsícem bylo 51 tisíc nakažených a dnes máme 1739 mrtvých. Smrtnost na Covid19 je u nás tedy ve skutečnosti okolo 3,4%.

Aktuálně máme nakažených už 209 tisíc, takže za měsíc stoupne počet mrtvých na 7126.

V. Kolman 22.10.2020 13:03

Nevšimnul jsem si pane Kříži, že by policie někoho mlátila za MLUVENÍ!!! Policie pouze mírnila (NEMLÁTILA!) bordeláře a násilníky.

A to je PODSTATNÝ!!! rozdíl.

J. Lukavsky 22.10.2020 12:48

"Covidová opatření začala platit v půlce března" spousta starších spoluobčanů od první vlny žije de facto v izolaci a stále a automaticky dodržuje antivirová pravidla. Bojí se totiž že to chytnou a mají pravdu, i když na to umřeli už i docela mladí a zdraví. To spíš mladí jsou rebelové a automaticky obcházejí či porušují všechna pravidla. Staříci a stařenky jsou vopatrný! Dokonce se dosti hromadně nechávají očkovat proti chřipce. J.L. end

V. Kolman 22.10.2020 11:56

Kontrolní otázka. Dokážete pane Hašku stáhnout králíka?

Dodnes jsem nepochopil, co je na znalosti "stahování králíků" směšné. Já to například neumím:-(

Z. Lapil 22.10.2020 11:25

Právě že jste se tu snad včera k vojínovi hrdě hlásil, společně s četařem Šejnou, dokonce i kapitána jste přibrali, proto ten podporučík. Jako že o velení něco vím - považte, vozil jsem, ještě jako absík, svoji četu na stavbu do Dukovan a i v Temelíně máme svoji stopu :-).

Ale vážně: velitel se na jednu stranu o státní rozpočet samozřejmě starat nemusí, na druhou stranu i vojenská velmoc USA má KONEČNÝ počet řekněme letadlových lodí a postavit novou nějaký pátek trvá i při neomezeném přísunu peněz.

Počítám, že nejsme úplně ve při, zejména ohledně skutečnosti, že je-li velitel tankového vojska majitelem továrny na tanky, jsou kritéria jím provedené optimalizace bitvy přinejmenším podezřelá.