25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Pane presidente, mlčeti zlato

President Miloš Zeman prošvihl nádhernou možnost zůstat zticha. Místo toho sdělil národu, že jelikož on věří soudruhu plukovníkovi, potažmo ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi, měl by se národ řídit jeho příkladem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lukavsky 22.10.2020 8:48

"jak napovídá zveřejněné video" no docela by mě zajímalo jak na videu kde se mele několik tisíc lidí poznáte policejního provokatéra? Oni mají nějaké speciální uniformy? Že by identifikace podle obječeje (i v masce) byla tak dokonalá? Sakta to muší bejt technika! J.L. end

J. Nevrkla 22.10.2020 9:06

Vidím tam jednoho účastníka, jak šokovaně sleduje člověka usedajiciho za volant policejního vozu a komentuje to - "to snad není možný, vždyť ten to tam provokoval, a on je to policajt! ".

M. Krátký 22.10.2020 8:52

Ano - a taky si to celé dobře pamatuji - osobně jsem trdloval u koně a poslouchal Karla Efu. Tenkrát tam před Aeroflotem "někdo" připravil hromadu dlažebních kostek - proto v dlažbě žádná nechyběla - hezký den R^R^R^

P. Haraším 22.10.2020 7:33

takový blábol jako je tento článek se jen tak nevidí...musím autorovi blahopřát...na Indonésii by měl práci jistou...

S. Donát 22.10.2020 16:18

Zcela výjimečně s vámi souhlasím. Panu Adlerovi zřejmě už hlava moc neslouží. Tedy možná slouží, ale jen jako držák na klobouk.

P. Adler 22.10.2020 7:27

nerad to delam, ale musim se ozvat:

covid (ani jiny virus) nezabil nikdy nikoho ... to uz tak proste je ... clovek, kazdy clovek, je v podstate chodici sbirkou viru, z nichz, ku jeho stesti, je vetsina neaktivnich ...

jak zmineno ve clanku, svetova zdravotnicka organizace pripravila sebe sama o jakekoliv opravneni oznacovat cokoliv jakkoliv ... tento stav trva jiz tucet let ...

ale hlavne: odpovedi nadavkami mi silne pripominaji zpusoby, z nichz jsem pred radou desitek let radeji odesel az za more slane vody, a popsal bych je jednoduse: kdyz vam dojdou argumenty, vzdycky jeste zbyvaji nadavky ...

P. Moravčík 22.10.2020 9:58

Pán Adler, nad Vašim prvým odstavcom musím len pokrútiť hlavou (zrejme veríte aj na chemtrails) a nad tým druhým to isté. Nech sa detaily definícií menia alebo vypúšťajú, pandémia bude vždy označovať RÝCHLE, MASOVÉ rozšírenie ochorenia, spôsobeného určitým patogénom, do väčšiny sveta. Bez ohľadu, či za na to stanovíme hranicu 1500 alebo 2500 chorých na 100000 obyvateľov.. Biologické definície neoperujú s presnosťou na jeden kus, pracujú s charakteristickými znakmi javu. Pletiete si to zrejme s bioštatistikou. Ale keď veríte, že človek zomrie na zápal pľúc zo záhadných dôvodov a vírus sa tomu, spolu s jeho kamarátmi, len pobavene prizerá... Škoda mlčať:-/.

Ale ešte jedno: človek je chodiacou zbierkou baktérií, z ktorých časť má nezastupiteľnú úlohu pri normálnom fungovaní organizmu, ale nie vírusov. "Permanentný", kolonizujúci vírus je v človeku len jeden, presnejšie len jeho genóm, nie proteínový kapsid - zabezpečuje ochranu pred odvrhnutím plodu v tele matky imunitnými mechanizmami.

Z. Lapil 22.10.2020 10:50

Díky za ozvání :-).

Vaše články čítávám se zájmem, ale nezlobte se na mě, tentokrát jste asi opravdu šlápnul vedle.

Protože to, jestli něčemu řeknu nebo neřeknu pandemie, to je dost jedno. Statistika prostě funguje a jestliže od nakažení k smrti trvá choroba měsíc, pak je nutně pravda, že bylo-li před měsícem denně bratru několikrát méně nakažených, než je dnes, pak bude za měsíc několikrát více mrtvých. A několikrát víc lidí bude potřebovat JIP. Samozřejmě bude-li věci nechán volný průběh.

Ad provokatéři: já mám tendenci si o lidech, včetně policajtů, myslet spíš to dobré, a proto upozorňuju na fakt, že fotbaloví řekněme že taky fanoušci se perou rádi jak mezi sebou, tak s policií. Výlohu mohl vysklít osamělý provokatér, ale vyprovokovat celkem rozsáhlou bitku s policíí - k tomu potřebujete duševně připravené lidi.

Jak to bylo s uzavřenými ulicemi, to netuším, ale jako první mě napadá, že zálohy, považoval-li je někdo za nutné*/, musely být někde připraveny, a za druhé - ze Staromáku vedou kromě "normálních" ulic také ulice luxusní (Pařížská; Celetná) a úzké (Železná; Melantrichova). V těch prvních může dav napáchat velké škody (speciálně v Pařížské je spousta drahých aut a ta mohou dojít k úhoně, aniž by je někdo cíleně ničil), v těch úzkých někdo blbě zakopne a před ušlapáním nikdy nikoho žádná rouška nezachránila.

*/ A za nutné je považoval mj. proto, že kdyby se situace vymkla (rozbité výlohy+ zapálená auta, nedej pámbu nějaký realizátor myšlenky "všechnu tu svoloč je třeba postřílet"), to by bylo v novinách keců, jak někdo něco nezvládl.

L. Novák 22.10.2020 16:09

;-) R^

J. Lukavsky 22.10.2020 18:10

"covid (ani jiny virus) nezabil nikdy nikoho" říká Vám něco pravé neštovice, vzteklina, španělská chřipka, SARS, HIV.... je toho přehršel? Evidentně říkáte nesmysl. Ona i ta nejobyčejnější chřipka poslala do hrobu spoustu lidí a to nemuseli být nad hrobem kvůli stáří. Učit se, učit se, učit se! J.L. end

L. Caslavka 22.10.2020 7:19

No ja jsem p. Adlere shodou okolnosti v 69. u Aeroflotu stal. Vzpominam, jak jsme se smali parte mladych, stojicich na korbe nakladaku pred A - spolecne skakajicich... Tehdy se jeste nepouzivalo: Kdo neskace.... Kazdy, kdo tam tez byl to potvrdi...

První hodil kostku mladej kluk /tak 18 let/ se zvolanim... Zabili me ty k+++y brachu /nebo nekoho z rodiny?/. A ta kostka jen vytvorila na vykladu jen "pavucinu". Dav nasledne odstoupil a zacaly letat dalsi kostky... /Jak se tam asi podle vysetrovani dostaly??/ Mne osobne to pripadalo prirozene a na konspiraci STB neverim. Jeden strep z vykladu mam jeste nekde doma.

P. Adler 22.10.2020 7:29

pane caslavko, nevim, u ceho jste stal a co jste videl, vim jen, ze ty pany z kriminalky to zjisteni (a zatceni) prvniho hazece stalo vzapeti mista ...

L. Caslavka 22.10.2020 7:50

Vy jste byl u STB? Nebo jak to vite, ze prisli o misto?? Vase tvrzeni postrada logiku. Neverte p. Adler na konspirace, STB nebyla tak akcni, aby zrealizovala behem 1 hod po zapase takovou akci. Tvrdim, ze Aeroflot byla spontalni akce Prazaku a byl jsem jejim ucastnikem.

P. Adler 22.10.2020 20:18

pane caslavko, nebyl jsem u stb, byl jsem ale uz tenkrat novinar, a znal jsem onoho sefa kriminalistu, ktery pravidelne, redigovan pritelem a kolegou karlem hvizdalou, psal o nejruznejsich pripadech pro list, pro nez jsem psaval (i kdyz ne o kriminalistickych pripadech) i ja (mlady svet) ...

jak receno v clanku, tohle neusporadali hodinu po zapasu, tohle pripravovali cely ten skoro tyden mezi zapasy ...

ale ano, ochotne verim, ze jste byl mezi spontanne se radujicimi prazaky, jenze to neznamena, ze jste videl uplne vsechno ...

R. Holub 22.10.2020 5:53

Kazdy rok umre v Cechach pres 100 tisic lidi. Asi 300 denne. Ve svete kazdy rok asi 70 milionu, 4 miliony jsou (predcasna) umrti kvuli zamoreni vzduchu. prevedeno na Cechy, z tech 300 lidi jich umre ze zamoreni vzduchu neco pres 40. Tedy 100 mrtvych za 2.5 dne. Hlavni zdroje zamoreni vzduchu jsou auta, uhelne elektrarny, topeni v kamnech a dalsi. Hazeni dlazebnich kostek a delbuchu je neprijatelne - ale, na rozdil od Ameriky, nepalili auta a neloupili obchody. Ja nevim kdo to tam pachal, ale predstavte si, ze z duvodu zabranit predcasnym umrtim ze zamoreni vzduchu, by byla zakazana auta a autodoprava, zruseny elektrarny, a zakazano topeni. Statisice lidi by kvuli tomu umiralo. To jen tak pro srovnani. Ja nevim jestli ma p.Adler pravdu proc policie zasahla relativne tvrde, ale rozhodne bych to nenazyval blaboleni co napsal.

L. Novák 22.10.2020 4:30

Hrozný blábol. A to ;-O Zemana nemůžu ani cejtit.... :-P

V. Mokrý 22.10.2020 7:15

:-)R^ !!

M. Hartmann 22.10.2020 2:59

Zase jeden pisálek nepolíbený ani statistikou, ani epidemiologií. Rozumí tomu za pendrek, hlavně, že kolem sebe může plivat jedovatou slinu po jiných. Ono se to totiž některým líbí, tak proč ne, že? Ách jo.

J. Kovaříček 22.10.2020 1:55

Článek pana Adlera je hodnotnÿ a stojí za zamyšlení. Jak známo z jejich zbytečnē častÿch pripodotÿkání zde tēmto dvēma pisálküm ovšem myšlení činí potíže.:-)

M. Šejna 22.10.2020 0:47

Soudruh Adler se pokusil udělat z prezidenta a z ministra zdravotnictví blce, ale místo toho udělal totálního idiota sám ze sebe.

Covid19 už u nás zabil 1700 lidí, nejtěžší obdobi epidemie teprve blíží, ale idiot Adler je schopen napsat, že předchozí epidemie chřipek byly mnohem horší

K. Nový 22.10.2020 1:10

Vidím to stejně.

PS: Mám takový pocit (ale možná se pletu), že autor Petr Adler v ČR nežije. Pokud je to tak, tak se mu to hezky kecá, když nemusí nést následky.

V. Mokrý 22.10.2020 7:17

Za to je však autor v tom " správném " spolku, co dnes letí.

R. Langer 22.10.2020 5:36

No, to byly. :-P

R. Langer 22.10.2020 5:37

Pokus

M. Adler 22.10.2020 6:52

"Covid 19 už u nás zabil 1700 lidí..." - údajně, pane Šejna, ÚDAJNĚ! Už byste se to měl naučit, než začnete druhým nadávat do idiotů. Protože jinak, z hlediska informovanějších nebo schopnějších kritického myšlení, vypadá jako idiot někdo jiný...

V. Mokrý 22.10.2020 7:14

Sám Covid19 ?

Z. Lapil 22.10.2020 11:12

Rozdílu mezi "s covidem" a "na covid" rozumím, ale když zdravý člověk (čti: nikoliv na neschopence) onemocní, je pozitivně testován na virus, který tuto nemoc způsobuje, je několik týdnů léčen, aniž by se choval nějak "virově neobvykle" a nakonec umře, je hypotéza "umřel na virus" celkem přijatelná. Dobrá, ukecal jste mě - mrtvých není 1700, ale řekněme 1400. Mění to něco podstatného?

Samozřejmě: můžeme donekonečna spekulovat, jestli nad tím mávnout nebo nemávnout rukou. Osobně se zájmem sleduju, jestli a jak se projeví zdejší opatření, zatím to vypadá spíš na hypotézu "čím víc opatření, tím víc viru".

Osobní zkušenost: dojíždím do Prahy, celkem z daleka. Do minulého týdne byl provoz zhruba normální. Teprv tento týden (středa nevím - práce doma) jezdí v dálkovém expresu (rozhodně nikoliv školní spoj) na příjezdu do Prahy naprosto zásadně míň lidí (10%? Ať nežeru - 20%) proti normálnímu provozu. Cestou od vlaku k autobusu MHD rovněž pusto prázdno, v autobuse neobvykle volno, ale nijak zásadně. Myslím, že funguje omezený (prázdninový) provoz, ale nevím to jistě.

M. Hartmann 22.10.2020 15:48

To Vaše ÚDAJNĚ je úsměvné, pane autore, a to hodně. Spíš bych ale řekl, že smutné. Nejste schopen dokázat ani A, ani non A, ale melete svou haši dál. Až dokážete, že komorbidita Cov-19 spolu s chorobami, které zemřelí měli, jim situaci s ohledem na pravděpodobnost jejich úmrtí VYLOŽENĚ snížila, rád si takový důkaz poslechnu. Do té doby by Vám slušelo mlčet a navíc neplivat ani po jiných, pana prezidenta nevyjímaje. Tím neříkám, že jste povinen ho milovat, ale soudný člověk jistě nejdřív zváží, co a jak bylo řečeno.