1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Pandemie v širším kontextu (12)

Na jakékoli shrnutí či závěry je příliš brzy. Takto mimořádná událost se nám zdá, při nulovém odstupu od ní, strašně veliká, ale to se lidem zdálo už mnohokrát. Proto jsme opatrní. Přesto si toto naše dvanáctidenní putování světem koronavirové pandemie jistou tečku zaslouží, i když to skutečná tečka ani zdaleka není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 15.4.2020 13:21

No, pane Kratochvíle, že to říkáte zrovna vy, který tu denně předvádí ukázku umu a vykonané práce, po nichž, po vašem celoživotním úsilí, nezbyla ani stopa. Tedy ještě, že tak, zaplať pámbu za to.

A. Nový 15.4.2020 13:32

To se tedy krutě mýlíte, že po úsilí těch bolševických parchantů nezbyla ani stopa. Jejich odkazem Byly dluhy, bordel a zaostávání. Vypadalo to místy tak, že dokonce předběhneme Somálsko. :-))

J. Kratochvíl 15.4.2020 16:42

Máte pravdu pane Vlčku, po mně určitě tolik škody jakou způsobil genius Klaus tomuto státu nezůstane.

S. Donát 15.4.2020 15:00

Jakkoliv Václava Klause považuji za velice úspěšného politika, který pro tuto zem vykonal spoustu dobré práce, nemyslím si, že by se chtěl vracet do nějakých politických funkcí. Nemá to jaksi zapotřebí. Takže se můžete uklidnit, vy i ostatní strašpytlíci.

J. Kratochvíl 15.4.2020 16:52

Opravdu jste mne uklidnil.

Nemyslím si, že by to dnes záleželo na něm jestli se vrátí. Do žádných funkcí ho nikdo nechce, snaží se na sebe upozornit články o které také nikdo nestojí. Pro tuto zemi nic užitečného nevykonal, jenom škody po něm zůstaly. Současné dění to potvrzuje.

P. Staronový 15.4.2020 17:08

Nestojíte vy a další komouši (proč je pak čtete, to je mi záhadou). Za ty klidně pište.

S. Donát 15.4.2020 17:17

Vy o jeho články nestojite, tak sem nelezte. A nemluvte za jiné.

D. Stirsky 15.4.2020 11:38

Kdysi, již poměrně dávno a nešlo o vtip, jakási paní psala do novin, že se její manžel pomátl z Klause. Že jej zpočátku uznával, ale pak že jej začal parodovat, že i z WC se ozývaly Klausovy výroky, že jí třeba najednou řekl, že hraje falešnými kartami a že se musí mračit. Myslím, že paní se podepsala jako Vikt.

J. Vlček 15.4.2020 13:24

Pane Stirský, dnes vám už podruhé tleskám.

J. Matuška 15.4.2020 11:20

Klaus: Profesor z chalupy

Už zítra se možná rozhodne, zda se prezidentem stane Václav Klaus, či Jan Švejnar. Co prozrazují rodokmeny prezidentských kandidátů? MF DNES zmapovala, kam až sahají kořeny jejich rodů. Předci prezidenta Václava Klause žijí v jihozápadních Čechách už přes tři sta let.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/klaus-profesor-z-chalupy.A080207_102842_domaci_adb

Nejen pro pana Victorina...

P. Victorin 15.4.2020 18:39

Pane Matuško, děkuji za vzkaz. Podle jiných zdrojů, pokrevní otec prof. Ing. Václava Klause, CSc., dr. h. c. mult., jistý stalinistický bolševik Pružinskij, pocházel z Haliče.

PS "Bůh suď!", jak to je doopravdy, ale faktem je, že v jižních Čechách pamětníky Klausova otce nenaleznete

F. Grossmann 15.4.2020 10:46

Klaus považuje všechna opatření vůči čínské chřipce z hlediska ekonomie za dlouhodobě přehnané. Parteigenosse Krystlík tvrdí, že Češi si tím léčí komplex méněcennosti. Já jsem zase rád, že jsem se od plukovníka Primuly dozvěděl, že jsem třetinový ibrmenš.

S. Donát 15.4.2020 10:45

Velmi dobrá úvaha. A důležité varování. Pro každou vládu musí být současná pandemie velkým lákadlem, jak ořezat práva a svobody lidí. Některá omezení jsou na místě, ale je nezbytné dohlédnout, aby to byla opatření pouze dočasná. A to nikoliv dočasná ve smyslu pobytu sovětských vojsk u nás, jak se hezky říkalo - jeden furt.

M. Mařák 15.4.2020 10:24

Klausův jakobínský pragocentristický etatismus nacionální jest cestou do horoucích pekel.

Jedinou jiskérkou svobody v temnotách naštěstí stále skomírající je federativní proces evropský a matička národů EU dobrotivá.

S. Donát 15.4.2020 10:46

Současné směřování EU je cestou do řiti. Už aby se tem socialistický spolek rozpadl.

M. Mařák 15.4.2020 10:50

Jak jsem dokázal a doložil železobetonovými argumenty ve svém textu o fízlování občanů na Slovensku, je naopak EU jedinou a poslední ochránkyní svobody individua, která nám zbyla, jak tak pozoruje otřesen a zklamán.

M. Mařák 15.4.2020 10:50

pozoruji

J. Vlček 15.4.2020 13:43

Jediné, pane Mařáku, co z vašich litánií lze brát vážně, je, že jste řádně otřesen a zklamán, což je pravděpodobná příčina vaší zvýšené psací aktivity.

Nic proti tomu, ale mohl byste alespoň trošku myslet na nás ostatní, kteří se snažíme ve vašich blábolech nalézat něco k zamyšlení, ale bohužel, nic než eurohujerské žvásty v těch blábolech nalézt nelze.

S. Donát 15.4.2020 10:59

Nemyslím si to. Já zase pozoruji, že EU je zlo, které musí být ukončeno. Ale je fajn, že můžeme mít tak rozdílné názory a svobodně si o nich veřejně psát, že? Snad nám to vydrží :)

P. Brich 15.4.2020 14:37

Doufám, že při soumraku bohů Čtvrté říše, maskované putovní provozovnou v Bruseli, nebude tolik obětí, jako při soumraku bohů říše Třetí.

I. Jouza 15.4.2020 16:48

Klaus je nebezpečný narcistický psychopat a makroekonomické nula, který odmítá přiznat, že už je konec.

P. Victorin 15.4.2020 10:21

O ctitelích prof. Ing. Václava Klause, CSc., dr. h. c. mult., čili o tzv. klausofilech

Výskyt klausofilů je zde nemalý a z hlediska psychologického, možná přesněji z hlediska psychopatologického, je někdy specificky docela zajímavý.

1) Např. klausofil, zjevný agresivní primitiv, který k mému včerejšímu diskuznímu příspěvku "Někdejší Prvá dáma", který jsem zde předložil k výstupu č. 11, IVK, vydolovat ze své dutiny lebeční toliko krátký oplzlý dotaz, zda jsem se "udělal"? Pokládám za naprosto logické, že právě jedinec tak skromného intelektu, či možná výlučně právě takový, může zákonitě zahořet upřímným obdivem k řečenému Klausovi alias Pružinskému či Timurovi, a pokud má navíc ještě sklon k sexuální deviaci, jako právě zmiňovaný tazatel, pak tím spíše. 2) Lze se zde ovšem shledat i s klausofily, kteří neoperují vulgárními oplzlostmi, avšak nikoliv rozumněji. Jde o několik zdejších klausofilů, kteří mne umanutě označují za "komouše", ač jsem nikdy v žádné politické straně nebyl a od svého pubertálního věku se netajím s názorem, že jak marx-leninismus, tak "vědecký" i veškerý jiný komunismus, považuji za mimořádně nebezpečnou společenskou pomatenost. Plnohodnotným důvodem, k mému veřejnému označování za "komouše" či za "bolševika", kausofilové této kategorie shledávají vzhledem k objektivní pokleslosti svého ducha v tom, že otevřeně přiznávám, že jsem se nenarodil dostatečně hloupým, abych Klause-Pružinského dokázal uctívat. 3) Existuje zde i poslední skupina klausofilů, kteří nejsou oplzlí a kteří mne neoznačují za komouše, kteří operují různými pseudoargumenty ve prospěch svého Idolu a v neprospěch můj. Jen a jen s takovými jsem zde ochoten a připraven zdvořile vyměňovat názory, tedy diskutovat...

Všem diskutérům zdravého úsudku, neobdivujících Václava Klause, jakož i klausofilům výše zmíněné třetí skupiny... Hezký den!

O. Uživatel 15.4.2020 10:38

Uživatel požádal o vymazání
J. Western 15.4.2020 11:15

iI ja se pripojuji k prani hezkeho dne pane

Victorine i kdyz ja uz mam 19.PM ....Jen male upozorneni ze kazdy Klausomil se ukazuje ze je udavac Vas povazuji za komunisty i me... dokonce me pripisuji ruzne jmena a nestiti se udavat v redakci na diskutery kteri s nema nesouhlasi a pritom jmena Lenc...Han...Vlcek....Josovic...Staronovy ...Donat zde urcite vystupuji pod temito nicky ve dvou nebo trech osobach

P. Manda 15.4.2020 12:12

Tak se nestyď přiznat viktoríne. Zjevně jsem se strefil do černého.

Nezkoušej na mne tykání. Tykám pouze lidem kterých si mohu vážit. Tedy úchylům tykám. A ty jsi král úchylům. Zdá se však, že velmi málo nebezpečný. A nenarozen dostatečně hloupý. Tady s tebou nesouhlasím, tvá skromnost je zde nežádocí a falešně skromná. Narodil jsi se výborně hloupý. Tvůj agresivní. Pa Pa.

J. Western 15.4.2020 12:20

Manda = Jasny primitiv

P. Manda 15.4.2020 13:20

oh od tebe to urážka není. Zmetku.

J. Western 15.4.2020 14:46

Rup Mando rupla cevka?? Bacha uz jich moc nemas uz ted ses poradnej hulvat a hlavne primitiv :):):)

M. Mařák 15.4.2020 9:41

Cesta ke svobodě individua vede skrze evropskou federaci. Národní státy zákeřně využily zbytky své jakobínsko-centralistické suverenity a nastolily sanitární totalitu. Je třeba je zbavit toho nebezpečného atavismu a zrušit to nacionální třeštění momentálně založené na epidemii chřipky.

Co jsme si vycinkali klíči a Havel vyseděl v base, jsme ztratili za pár týdnů a ještě jsme vládě vděční. To je neskutečná tragikomedie, hotové absurdní drama hodno Havlových her divadelních. Jeho busta v americkém Kongresu možná začne ronit slzy jako socha panenky Marie v mexickém městě Hobbs. Ani bych se nedivil.

Lidé bděte!

Unie u vycházejícího slunce:

https://www.youtube.com/watch?v=hbDVVf-hhl0

P. Staronový 15.4.2020 10:05

Vládě nejsem vděčen. Dělá ± to, co musí.

Centralisticky byrokratickou zelenou EU nechci, to by bylo ještě horší.