18.6.2024 | Svátek má Milan


Diskuse k článku

POLITIKA: Pandemie v širším kontextu (12)

Na jakékoli shrnutí či závěry je příliš brzy. Takto mimořádná událost se nám zdá, při nulovém odstupu od ní, strašně veliká, ale to se lidem zdálo už mnohokrát. Proto jsme opatrní. Přesto si toto naše dvanáctidenní putování světem koronavirové pandemie jistou tečku zaslouží, i když to skutečná tečka ani zdaleka není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Victorin 15.4.2020 7:40

Pane Stirsky máte úplně pravdu. Nuže: Píše to spolek, rádoby mudrců, kterým šéfuje sebestředný moula chabého úsudku, což není důležité, ale důležité je, že výsledným produktem jejich snažení je nadprodukce naprosto neužitečných blábolů...

P. Staronový 15.4.2020 9:16

Klasické, kdyby četl, stejně by nepochopil. :-P

Denně zde představuje svou inteligenci na úrovni onoho jím vzpomínaného hoνna. A není sám.

P. Han 15.4.2020 8:12

Hlavně když vy jste pro Klause jasné slunéčko rozumu. Bez vašeho názoru si ani neškytne.

P. Victorin 15.4.2020 8:34

Pane Hane, snad jste zaznamenal v mém předchozím dnešním vyjádření "Proč nejsem ctitelem Václava Klause?", že tak je tomu prostě proto, že jsem se nenarodil dostatečně hloupý, abych řečeného mohl obdivovat. Vy jste na tom zřejmě opačně než já, tak vám tímto k vašemu úsudku gratuluji a přeji... Hezký den!

P. Han 15.4.2020 10:48

Přeji vám, abyste jednou zmoudřel aspoň do té "dostatečné hlouposti". Je skutečně tristní, jste-li na této své škále hluboko pod schopností rozumové (a rozumné) úvahy.

P. Victorin 15.4.2020 11:03

Pane Hane, jste diskutér, zřejmě "sudičkami" rozumově přiměřeně obdarovaný k upřímnému uctívání prof. Ing. Václava Klause, CSc., dr. h. c. mult. K tomu vám sdělím, že k prvému uvedenému osobnostnímu předpokladu, shledávám u vás ještě specifický dar, krajně nesrozumitelného písemného vyjadřování.

Uvítal bych opravdu velmi, kdybyste svou příští pozornost zde věnoval již někomu jinému než mně. Děkuji a přeji... Hezký den!

M. Josovič 15.4.2020 9:47

Pane Šubrte,

proč jste na diskuzních fórech, když nediskutujete a jenom lidi urážíte? Podle fotografie jste už dost starý na to, abyste si uvědomoval naprostou zbytečnost Vás samotného a Vašich hnojových výlevů.

D. Stirsky 15.4.2020 6:31

Zde souhlas docela velký. Je opravdu velká škoda, že ti, co by mohli být spolu, utápějí čas a síly na prkotiny typu genderismus, inkluze, stejnopohlavní sňatky atd. Myslím tím obě strany. Zajímavé je, jak najednou IVK vidí, že v Číně zdaleka není vše OK - to je pěkný příklad, kde by obě strany mohly ubrat. Jedna na nekritické adoraci země, druhá na nekritické kritice všeho (třeba Tibet - klasický příklad, kde černá ani bílá neplatí).

P. Victorin 15.4.2020 6:05

Proč nejsem ctitelem Václava Klause?

Proto, že jsem nikdy nebyl komunista a nenarodil jsem se dostatečně hloupý, abych mohl obdivoval toho, 1)kdo při přípravě a realizaci epochální privatizace státního majetku, do omrzení mediálně vytruboval nestoudné zhovadilosti, jako "Kožený je motor privatizace!, Potřebujeme více Kožených!, Neznám špinavé peníze!" a pod., což sice později popíral a zejména svůj výrok špinavých penězích dodatečně překrucoval ve svůj prospěch, ostatně později obdobně nejapně lhal o odcizeném protokolárním peru v Chile, že šlo o "propisku", čím své spoluobčany, nezřídka chytřejší a vzdělanější než je on sám, měl za tak hloupé, že uvěří, že v presidentském paláci v Chile se státní smlouvy podepisují propiskou. Jenomže já natolik hloupý opravdu dosud nejsem a kromě toho patřím mezi ještě žijící svědky, jak to s Klausem po sametové revoluci v mé rodné vlasti skutečně bylo. 2)kdo jako nejvyšší reprezentant mé rodné vlasti na presidentském mítinku v Chile, dne 4. dubna 2011, nestoudně odcizil protokolární pero, které pak chybělo k podepsání dalších třech připravených bilaterálních smluv. 3)kdo neustále vykazuje tak žalostně chabý úsudek a nedostatek sebereflexe, že přes předchozí uvedené "nonsensy", nepřestává spoluobčanům, při každé možné i nemožné příležitosti, sebe sama nadutě prezentovat, jako nepřekonatelně erudovaného a)globálního klimatologa, b)konzervativního ekonoma a c)všestranně geniálního myslitele, což nyní praktikuje v rámci jím založeného, objektivně naprosto nepřínosného Institutu Václava Klause /IVK/.

Mohl bych předkládat další pádné argumenty a ve svých důvodech pokračovat, ale protože za to žádný nadutý, sebestředný papaláš nestojí, byť jeho jméno je zepředu i zezadu obloženo různými tituly, jako "miliardářův sendvič", tímto své zdvořilé osobní zdůvodnění, proč nejsem ctitelem prof. Ing. Václava Klause, CSc., dr. h. c. mult., končím...

J. Western 15.4.2020 6:40

Pane Victorin...Plne souhlasim i kdyz tam mohlo byt spousty jinych spatnych udalosti za ktere muze Klaus

P. Victorin 15.4.2020 7:24

Pane Westerne, máte naprosto pravdu ohledně spousty dalších prokazatelných Klausových provinění proti morálce a ekonomickým zájmům našeho státu, ale diskuzní příspěvky jsou zde limitovány přípustným počtem "znaků", čili jejich přípustná délka je omezená... Přátelsky zdravím! :-)

J. Western 15.4.2020 7:57

Rozumim a posilam pozdrav

D. Stirsky 15.4.2020 6:53

Má to nějaký medicínský název, je to nějaká diagnóza, ta Vaše obsese Klausem. Je to přece člověk jako každý jiný: s dobrými i špatnými vlastnostmi, s plusy i s minusy. No a protože byl ve vysokých funkcích, tak ty plusy i minusy byly hodně vidět, to se týká každého v obdobných funkcích.

P. Victorin 15.4.2020 7:19

Pane Stirsky, myslím, že o obsesi nejde u mne, protože pouze zdvořile reaguji na každodenní, obsedantní, či obsesivní - chcete-li, každopádně nadprodukci, naprosto nepřínosných duševních produktů tzv. IVK, jehož zakladatelem je Václav Klaus alias Pružinský či Timur... Pochopeno?

I. Pávek 15.4.2020 7:25

Souhlas pane Victoríne. No já,i když tady pan Musil v diskuzi napsal ,,Konečně je díl zajímavý" to číst nebudu stejně jako díly předchozí. Ale vzpomněl jsem si na jednu holou větu, která byla vyřčena tetkou Sekyrkou před více jak 60 léty. V té době ještě nebyl obecní rozhlas a agronom objížděl na motorce lidi a naháněl je na sklizeň. Tetka Sekyrka měla v té době přez 90 let a sedíce na lavici na zápraží a točila palci na sepnutých rukou prolásila: ,,Dajtě mu po mordě".

P. Victorin 15.4.2020 7:35

Vážený pane Pávku, Vaše diskuzní příspěvky jsou mimořádně přínosné, nejen pro Váš tzv. zdravý selský rozum, ale i díky Vašemu smyslu pro humor... Přátelsky zdravím! :-)

I. Jouza 15.4.2020 7:29

Pane Victorin nevíte náhodou kdo a také proč platí Klause alias Pružinského alias Timura a jeho paskvil institut ?

P. Victorin 15.4.2020 7:47

Vážený pane Jouzo, děkuji za přínosný dotaz, ale s upřímným politováním Vás musím zklamat, protože na něj, bohužel, nedokáži seriozně odpovědět. Mohu pouze spekulovat, že si nemyslím, že by Václav Klaus anebo někdejší "Prvá dáma", na činnost IVK věnovali něco z ohromných finančních částek, které si po tzv. sametové revoluci na úkor poctivých spoluobčanů svorně nalumpačili... Přátelsky zdravím! :-)

M. Josovič 15.4.2020 9:53

Já Vám pomohu pane Victoríne. Určitě ho podporuje Petr Kellner.

Já Vás vůbec nezdravím.

J. Western 15.4.2020 8:06

Pane

JouzaMohu odpovedet i kdyz to neni overene Cetl jsem ze zamecek ktery Klaus pouziva i s cetou proflaklech zkrachovalcu dal k pouziti Klausovi miliardar Kellner dale prispiva rocne 20.000.000 korun Nevim presne proc pan Kellner toto dela ale ma to svuj ucel kdy z neho Klaus udelal vlastne miliardare Urcite ten paskvil IVK stoji velke penize a ze ty nejsou ziskany poctivou praci je jasne.

I. Jouza 15.4.2020 16:41

Díky. Je to možné, zbývá už jen ten motiv. Ze soucitu to P Kellner určitě nedělá. Mohly by to být peníze posílané přes oligarchu z Ruska a Číny. Obě země mojí s zájmy jako V Klaus a jeho parta žoldáků.

M. Josovič 15.4.2020 9:51

Pane Victorine,

vy musíte docházet k orgasmu při Vašich výlevech vůči VK. Jinak to není možné. Vaše duševní zdraví je nejen ohroženo, ale již vůbec žádné nemáte. Ale když Vás to ukojí, pak je to lepší, než když se užíráte sám.

P. Victorin 15.4.2020 10:32

Josoviči, pokud se mnou chcete vyměňovat názory, především je zcela nezbytné, abyste se dokázal zdržet svého potěšení ze sexuálních oplzlostí... Kapišto?

O. Musil 15.4.2020 5:01

Tento díl je konečně zajímavý a klidně mohl nahradit i všechny předchozí, ve kterých vlastně téměř nic navíc nebylo, jen odstavce nabubřelých slov. Pravda, i zde bych se mohl zeptat, podle jakých dat iVK soudí, že v květnu už bude nouzový stav zbytečný. Mám ale dojem, že by iVK nejraději dal tu pověstnou volnou ruku i viru. Nicméně úvaha, jakých všech svobod jsou lidé se ochotni vzdát pod hrozbou nákazy je určitě podnětná.

S. Kubů 15.4.2020 0:55

Velmi vhodná ke zrušení je podpora tzv. obnovitelných zdrojů energie. Každý, komu přijde faktura za elektřinu ví, jak je to zatěžující.

A mimochodem - proč nemůže být v tomto školním roce už zahájena normální výuka ? Že by mase rodičů vyhovovalo být doma na tzv. paragrafu (OČR - ošetřování člena rodiny)? To snad ne...

P. Jiří 15.4.2020 0:49

Důležité pozice ve státě za peníze daňových poplatníků stále ovládají zbabělci a vlastizrádci, pokud se nenajde síla která zarazí mediální moloch, viz ČTV, či zvrhlosti jako je církevní restituce či pozemková v prospěch katolických likvidátorů českobratrské církve nebo rakouské šlechtě kdys vyhánějící a vraždící a dodnes podvádějící český národ těžko se cokoliv změní k lepšímu!

J. Western 15.4.2020 3:58

Hlavne vyhnat komunisty a zlodeje kteri dnes ze sebe delaji beranky a zakladaji ve svuj prospech neziskovky a z nich oblbujou lidi

P. Staronový 15.4.2020 9:24

Sakra, vám muselo být dobře za Husáka ... :-P

P. Jiří 15.4.2020 11:49

Počněme dobou, když Lenin vyslanec Němců rozjel bolševizmus s vraždou Cara, proti čemuž se postavili ČS legionáři. V Čechách tou dobou byl vyvíjen proti-legionářský tlak aby se na čele státu usadili zastánci bolševizmu či pan-němectví (oboje sluhové Němců jako Lenin) a teď za domácí úkol dumej, neznárodňovalo se aby si nakradli? Či kdo k tomu využíval vraždění tzv. Sudeťáků?

Neustále ti samí ať už jim říkají bolševici anebo přívrženci Němců, asi tak a nejinak.

P. Jiří 15.4.2020 11:56

V těch dobách si Husák ještě hrál v uhláku na horníka, takže?