9.6.2024 | Svátek má Stanislava


Diskuse k článku

POLITIKA: Otazníky nad ODS

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ghost 15.8.2006 13:40

Re: Prosím více informované čtenáře,

Otiskuji ho zrejme jako memento pro slusne lidi, jaky zlorad se uz od tuhych bolsevickych let tvari jako demokrat a lidumil a vykladac prava.Vedouci uloha KSC je pro me zdi pres kterou vlak nejede, abych vubec poslouchal nazory pana Jicinskeho.

Nic si z toho nedelejte, je dobre vedet, co tydle stare kadry kde kujou a protoze Pravo normalni clovek necte tak na NP mate aspon moznost se seznamit s obejktivitou autoru toho platku :-).

Janus 15.8.2006 13:28

Re: Re: Dotaz

No, a to máte ještě kliku, že jste nebyl označen za "rudé hovado" ...:-/

Zebra 15.8.2006 13:17

Vono to pude,

Takže jsme se shodli, že Jičínský byl i statečný, vy jste dokonce iniciativně přidal, že i sebekritický. Teď si ještě ujasněme, jaké že zlo to páše nyní. Že by vyslovování a publikování levicových názorů ?

Rovněž s povděkem kvituji, že ani vy výše citovanou větu nepovažujete za lživou. V čem tedy „okatě lže“ ?

Jirka 15.8.2006 13:11

Re: Při vší úctě

úcza k šeinám není na místě, svině zamlada, a svině pořád

Jirka 15.8.2006 13:10

Jičínský, chcípni už

PetrN 15.8.2006 13:03

Při vší úctě

Více úcty k šedinám geronta Jičínského by mi zabránilo napsat následující: Nechcete už, soudruhu, konečně šířit socialismus v nebi (nebo pekle)?

ze zásady 15.8.2006 12:51

Respekt k "Jičínského paskvilu" nelze mít!

Možná se Husákovi a dalším výtvory pana Jičínského hodily a odpovídaly době, ale pokud pan Jičínský neudělal pořádně svou práci na ústavě současné, pak pláče na cizím hrobě. Je to především JEHO vina, že nic nejde pořádně a slušně a logicky.;-€

SKEPTYK 15.8.2006 12:24

Re: Re: Re: Přečetl jsem první věty a hned jsem věděl ,

pardon my ;-P

SKEPTYK 15.8.2006 12:23

Re: Re: Přečetl jsem první věty a hned jsem věděl ,

Naprostý souhlas! Jen mě uráží, že si soudruh Jičínský myslí, že když nemá paměť on nemáme ji ani mi. :-/

penzista 15.8.2006 12:14

Grafomanií a debilitou senilis stižený Jičínský

se opět projevil. Nic jiného než házení špíny na ODS se od něho čekat nedá.

Novák 15.8.2006 12:03

Re: Dotaz

Je 12.00  - za čtyři hodiny jsem se dozvěděl jen to, že Jičínnsky je darebák a lže. Když asi nejsou fakta a argumenty musí nastoupit víra a to se mi hrubě nelíbí.

Začínám se stydět, že jsem volil ODS .....

Malý Aston 15.8.2006 11:59

Otazníky nad ČSSD!

Pan Jičínský je levicový a já mu to neberu.Z mládí si ponechal ideologii stejných žaludků,rovnostářství a pocit,že stát a úředníci jsou ti vyvolení,kteří nejlépe znají jak má každý žít a dále osobní odpor ke všem,kteří si to nemyslí. On jako představitel budování socialismu pod vedením vedoucí strany komunistické předpokládal,že lze reformovat tuto stranu zevnitř a přitom ponechat její heslo o diktatuře proletariátu. Když komunisté likvidovali komunisty v roce 1969 nebyl dosti rychlý v převleku kabátů a stal se disidentem ale komunistickým. Po roce 1989 hupky cupky jako představitel těch,kteří chtěli ale nemohli se nám zase vrátil do politiky.Ne proto,aby budoval tržní hospodářství a rozvíjel přímou demokracii ale aby se zase pokusil o budování socialismu dle své ideologie.Kdyby to nebylo pravda,musel by nyní kdy je všem jasné,že ČSSD+KSČM je jedna politická strana se stejným programem a ideologií ostře vystoupit proti těm,kteří mu údajně ubližovali. Ale on ne,tetelí se blahem,zase bude bojovat proti NATO,proti USA,zase bude hlásat,že všichni mají stejný žaludek. Kdo se bolševikem narodil,ten jím zůstane až do své smrti.

Martin 15.8.2006 11:48

Prosím více informované čtenáře,

zda vědí a mohli by sdělit, proč NP přetiskuje Jičínského bolševické bláboly z Rudého práva. Nemohu na ten důvod zaboha přijít. Aby kvetly všechny květy?

Jana 15.8.2006 11:34

Re: Přečetl jsem první věty a hned jsem věděl ,

Jičínský, Jičínský, co slovo, to prasečí perla. Vy také už nevíte, kdy mluvíte pravdu, že? Přitom je to tak prosté "Veritaris simplex oratio est "  Seneca. / Prostá je řeč pravdy /. Držte se toho i s tím Vaším Paroubkem a naučte se chovat jako lidé.Jenom prosím, nelžete nám, lidem.

Petr Boletický 15.8.2006 11:31

Soudruhu Jičínský,

proč mluvíte o despektu k ústavě ze sztrany ODS? Ptám se, je v souladu s ústavou, když ČSSD vyměnila v jednou volebním období 2 x premiéra? Jaký má tato strana mandát a vůbec právio kritizovat jiné politické strany, ať jsou jaké jsou. Je v souladu s ústavou otevřená podpora komunistů ze strany ČSSD. Nejsou mizi nimi ještě ti co Vám tak strašně ubližovali anebo jižmáte tak silnou sklerózu?

Omlouvám se za invektivy, ale Váš článek mi rovněž připadá nemístně provokativní.

Pavel 15.8.2006 11:31

Soudruh ortodoxní bolševik promluvil,

ten který zakotvil článek o vedoucí úloze KSČ v ústavě 1960 měl jít sedět a ne tady blít ty svije názory

Petr Boletický 15.8.2006 11:26

Re: Jako obvykle,

Ale, ale, příteli. S těmi vyhazovama si jenom dělali komunističtí papaláši pakárnu mezi sebou. Vyhazování nepohodlných ze současné ČSSD je to samé. A nejedná se jenom o lidi podezřelé ze spáchání tresných činů.

Hrom64 15.8.2006 11:01

Poslapani ustavy

K tomu kdo poslapava ustavu mohu rict, ze jsou to hlavne poslanci a to viceme vsichni. Vsichni si ji vazi jako toaletniho papiru. Ptatese kdy se tomu tak stalo? Je to opravdu nedavno a to pri volbe organu snemovny. Je jasne psano, ze se voli v tajne volbe a muzeme si priznat ze vsichni poslanci toto pravidlo alespon jedenkrat porusili. Dokonce jedna strana toto pravidlo porusila ve vetsine pripadu. Nebudu ji jmenovat, ale snad se ctenar dovtipi. Co tedy s parlamentem, ktery nejenom si nevazi ustavy ale primo ji porusuje? A co s komentatorem, ktery moralizuje a pritom nema zameteno pred vlastnim prahem?

petrs51 15.8.2006 10:56

Přečetl jsem první věty a hned jsem věděl ,

že to napsal ten který zmatlal ústavu a je jedinný komu se to podařilo 2x.

jonáš 15.8.2006 10:51

Re: Re: Jako obvykle,

 Milej pane, naši mladí, dynamičtí a pragmatičtí politici měli třináct a půl roku čas to veledílo zkorigovat, aby pasovalo -- jedinečná šance byla na podzim 97, ale místo obecnýho řešení se udělalo jednorázový provisérium, jak je v kraji zvykem. Tak se z toho třeba proviposérte.

A jestli nevíte, proč má sněmovna právě 200 ksichtů, tak se tu krátkou historii ČR koukejte doučit. Od začátku ;-D

Stanislav 15.8.2006 10:50

Re: Re: Re: Jako obvykle,

Statečnost v minulosti (mimochodem -- snad jako akt sebekritiky, kdy onen zvrhlý režim vlastními silami zakotvil v ústavě, která má být tou nejprůzračnější esencí demokratických hodnot) není průkazem k tomu, páchat další zla v současnosti. Jednoduše: Nemůžete chválit vraha, i když v minulosti sponzoroval charitu.

Ta citovaná věta není lež, zejména proto, že termíny "hlavní role" a "přezíravé chování" je v zásadě nekvantifikovatelná a v zásadě nevyvratitelná. Holt od právníka.

Stanislav 15.8.2006 10:39

Re: Re: Re: Dotaz

Průšvih je, že narozdíl od uniformou rozlišených členů klasických rudých gard zde máme likvidátory demokracie v demokraticky obsazených pozicích a nejeden (ne, nedonutíš mě snížit se na tvoji úroveň) naivka je ještě veřejně podporuje. V boji rozumu proti zbraním jsem pro rozum, zatím je snad ještě pro něj čas.

BuBu 15.8.2006 10:24

Re: Re: Re: Jak říkám . . .

. . . . Stalinista, jako prase ! :-D . . . ale jako "argumentátor" - tak to jsi 0 !   (Y)

Zebra 15.8.2006 9:59

Re: Otazníky

Ovšem některé děti se naučí počítat a zjistí například, že součet 200+89 je liché číslo.

Zebra 15.8.2006 9:57

Re: Re: Jako obvykle,

to, že jste se Jičínského nemohl zastat když ho normalizátoři dusili, ani to, že dědečka bolševici okradli neznamená, že jsi venku z povinnosti chovat se slušně a vážit si statečnosti. Pokud to necítíte, jste v hospůdce štamgastem.

K věci: ústava není veledílo ale dílo lidské (tvorů chybujících). Rovněž tak není (výhradně) dílem Jičínského. Pokud myslíte okatou lží výrok: „Je to zvláštní tím více, že ODS hrála hlavní roli při vypracování a přijetí ústavy koncem roku 1992, k níž se nyní tak přezíravě chová. ČSSD tehdy přišla s vlastním návrhem, který tyto otázky řešil jednodušeji a flexibilněji, ale ten tehdy pravicoví poslanci odmítli.“ chtělo by to nějaký důkaz.

spaldings 15.8.2006 9:56

Více úcty k tomuto národu

který jste poškodil masivně a dostateně byste měl, soudruhu Jičínský, jít do hajzlu. Včera bylo pozdě.

petr 15.8.2006 9:52

Re: Re: Protože Tvůj slovník . . .

Ty budeš jeden z těch obracečů kabátů,vidím,že slovník jsi ještě nezapomněl.Je spousta směšných věcí,ale pravičák,kterému čouhá z huby kádrovák,to je teprve maso. Holt ten svůj dřívější život jen tak nesundáš,ani transfuze ti nepomůže,možná operace mozku,pokud je co operovat.

Mílinka 15.8.2006 9:48

Znovu do škloly?

Nevážený soudruhu dědečku, už jsem si myslel, že nebudete nikoho unavovat svými "argumenty" a budete v klidu užívat důchodu. Po přečtení vašeho článku ale začínám opravdu pochybovat, zda ještě umíte počítat a podle tohopsát (když už vás pořád svrbí pero!) Mohl byste mi odpovědět, kdo vlastně vyhrál volby? Byl to snad Paroubkův spolek s komunisty?

petr 15.8.2006 9:47

Re: Re: Dotaz

Tak mobilizace říkáš ? A už máš pušku na rameni a bandasku s kafem v ruce ? To víš, boj s rudou gardou nebude jednoduchý. Hňupe.

Stanislav 15.8.2006 9:36

Re: Jako obvykle,

Já osobně "na houbách". Teda při Chartě tuším, že v porodnici. Nicméně k hospůdce -- kdo chtěl zlé buržoazní třídě narvat "nóbl kabáty", "nóbl autíčka" a "lásku a všechno hezké" narvat "do popelnic"? Když dědečkovi zabavovali statek, snad jim ani neměl za zlé tu změnu vlastníků, ale jak se k tomu ti noví chovali, že ho nechali na stáří se stovkou důchodu a bez možnosti obživy.

Kdo asi psal slova: "Poslední široce založený pokus mezinárodní a vnitřní reakce o zvrat tohoto vývoje byl odražen rozhodným vystoupením pracujícího lidu v únoru 1948. Náš pracující lid se tak nejprve zbavil cizáckého panství a poté i kapitalistického vykořisťování" ... a mnoho dalších perel?

K té věci mám já osobně to, že Jičínský okatě lže, jen aby zastřel, že jeho veledílo je samá chyba.