26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 7.4.2007 12:43

Re: Re: Re: Pan ministr vyjadřuje spíše přání, než budoucí realitu

jistěže chápu, že musí brát ohled na stanovisko koaličních partnerů. Nechápu, že poměr křesel ve vládě je 1:1, když poměr madnátů je 4:1, nechápu, že Topolánek (podle lidovců) sám nabídl křeslo ministra financí, ačkoliv podle Modré šance toto ministerstvo bylo naprosto klíčové pro realizaci  programu Modré šance.

loula 7.4.2007 14:15

Re: Re: Re: Pan ministr vyjadřuje spíše přání, než budoucí realitu

Já to řeknu jinak. Před volbami jsem dosti prostudoval Modrou šanci, pár dní jsem počítal na Modré kalkulačce a vyšlo mě, ža při realizaci toho, co se tam sklibovalo, by byl propad státního rozpočtu 100 až 120 mld. Vznesl jsem tedy dotaz na volební štáb ODS s prosbou o vysvětlení, jak tento propad bude eliminován. Odpověd byly fráze. Zeptal jsem se tedy znova, s konkrétnějším dotazem, a odpověd jsem již nedostal. Spíše než nemožnost realizovat původní program kvůli stanovisku koaličních partnerů se mi jeví to, že bud ten proogram nebyl myšlen vážně od počátku, nebo si dodatečně uvědomili, že ten propad není čím krýt. To by i odpovídalo tomu, že Tlustý nebyl přijat do druhé Topolánkovy vlády.

AeroKarel 8.4.2007 0:38

Re: Re: Re: Re: Pan ministr vyjadřuje spíše přání, než budoucí realitu

Loulo, ekonomika postavená na očekávání je schopná lecčehos. Netvrdím, že za nekoaliční vlády ODS by se Tlustého teorie potvrdily, ani že by byly použity. Jen že nelze odhadnout, co by se ve skutečnosti stalo. Byl by to dost odvážný skok. Kalousek, to je takové přicmrdávání. Jenže od vlády s takovou podporou v parlamentu a tak programově různou nic jiného čekat nelze.

Starý J. 7.4.2007 12:21

Re: Pan ministr vyjadřuje spíše přání, než budoucí realitu

Zjistěte si, jak to se zprávou bylo, kterou měl Langer a která byla zveřejněna! Langer to již vysvětlil, nemůže za to, že jste to nepochopil, nebo neslyšel. Kdyby to bylo podle toho, co tvrdil Bublan, museli by především zavřít jeho, že tomu nezabránil. Proto již mlčí, bohužel u takových jako Vy, to našlo svůj cíl! A navíc - novináři nesmí být do režijní místnosti vpuštěni! Zjistěte si, co je režijní místnost pro dokumenty důvěrné!

Hlavní ale je, že byl zveřejněn jiný výtisk zprávy! A novináři mohli vyfotit jednu až dvě stránky, ne celou!

Marat 7.4.2007 12:24

Re: Pan ministr vyjadřuje spíše přání, než budoucí realitu

Výborně Klátile,bude fajn až socdemáci ožebračí všech deset milionu občanu,ovšem kromě svých politiku.To vám bude héj! To zaručeně budete čurat blahem že nemáte nikdo nic.Už jste zapoměli na bídu a mizerií za dob budpování socioalismu.Potřebujete si to zopáknout. 

AeroKarel 7.4.2007 17:16

Re: Pan ministr vyjadřuje spíše přání, než budoucí realitu

Možná že ta levice příště vyhraje. Domníváte-li se, že si tím pomůžete, musíte být socka na podpoře nebo zbytečný úředník. Všichni ostatní na vládách levice prodělávají. A lékaře by bylo nejlépe platit jako havarijní pojištění. Čím větší spoluúčast, tím nižší pojistné.

vašek 7.4.2007 17:56

Re: Pan ministr vyjadřuje spíše přání, než budoucí realitu

Vážený pane! Reforma není o létajících pečených holubech do huby, jak to tady předváděli puchejřové, ale o utahování opasků, jak to prognostikoval exsocan Zeman! A kde jste přišel na to, že lékaři jsou lidé s malými příjmy? A co soudruzi ve škodovce s průměrným dělnickým platem 22.000,- ?, a ještě jejim to málo!

loula 7.4.2007 20:08

Re: Re: Pan ministr vyjadřuje spíše přání, než budoucí realitu

Nezlobte se, nesouhlasím. Reforma je především o perfektně fungující státní správě, kde se každá vydaná koruna dvakrát obrátí, kde státní orgány fungují tak, aby byly co nejefektivnější. Když toto funguje, je možné podobné žádat i od občanů, tedy aby se uskromnili, aby si utáhli opasky. Jak mám být nadšený pro reformy, které ročně ušetří řádově 10 mld, ale hned se dozvídám, že mninisterstvo dopravy prošustrovalo 100 milionů nedbalou smlouvou, a podle ministra nikdo za nic nemůže. Jak mám akceptovat zvýšení cen potravin, když takový Charouz nechal v bance sekeru 4,5 miliardy, kterou jsem museli zaplatit z daní ( a takovýchto kapitánů průmyslu bylo). Atd atd. Jak mám důvěřovat státní správě, když není schopna ani vyšetřit, kdo zavinil pokutu 10 mld za Novu.

Jap 7.4.2007 11:17

ODS nema duvod jasat.

Je jasne, ze  vlada CR potrebuje provest nepopularni ekonomicke reformy, ODS ma pri tom jen tesnou  vetsinu ve snemovne,  nemusi vydrzet do radnych voleb. Socani by byli hloupi, navrhovat   nepopularni alternativy  k  reforme ODS,  a ucastnit se dikuze, ti ji budou kritizovat, ale kdyz se dostanou k moci, tak reformy ODS nechaji v platnosti, jako Fico na  Slovensku  dnes tezi  z toho co prosadil Dzurinda.  Stejnou taktiku pouziji cesti socani, budou volicum delat nerealisticke sliby a kririzovat reformy i kdyz sami dobre vedi, ze jsou reformy nezbytne. Vse bude zalezet na tom jak chytri jsou volici.  Dalsi tikajici bombou jsou zeleni, ti nemohou kyvat na program ODS do nekonecna, brzy je to bude stat hlasy a prebehnou nalevo kam normalne patri. No a Lidovce uz potapi uspesne Cunek.

IS 7.4.2007 14:10

Re: Proč jsou nutné reformy?

Ekonomika přece roste ?

František 8.4.2007 17:26

Re: Re: Proč jsou nutné reformy?

Podnikání, které je pátěří ekonomiky může fungovat pouze v zemi, kde je stabilní měna a související vazby. Sem patří také vyrovnaný rozpočet ve všech kapitolách. Pokud je to delší dobu v nepořádku, plave ekonomika na vodě a hrozí, že se vše sesype ( před pár roky v Argentině ) a potom i prosperující firmy lehnou. Známkou inteligence je optimální reakce na vznikající situace. Proto inteligentní žídé již ve třicátých létech stěhovali peníze do zahraničí, prodávali fimy, nebo je dislokovali do bezpečí a zavčas práskli do bot. Ti hloupější vyčkávali, doufali a přešlapovali, až bylo pozdě. Ve šlépějích Vůdce kráčeli později Stalinští diktátoři. Náplň a program stejný, jen vlajka jiná. Pokud je u moci socialistická klika, je na čase balit. Peníze do Švýcar, firmu do Monaka a auto s plnou nádrží přichystané před domem.

občanka 7.4.2007 10:59

Kdo je demagog?

Ivan Langr je ten pravý, který může  něco vykřikovat o demagogii. Vždyť on s tím svým přihlouplým rádoby ironickým úsměvem jinak, než demagogicky uvažovat a hovořit neumí. To je JASNÁ věc, že pane ministře? Jestli pravicové idee budou zde propagovat podobní DEMAGOGOVÉ jako Ivan Langr, 8 let se dnešní vláda nedožije. Bude radostí bez sebe, když to zvládne aspoň do příštích voleb.  

Starý J. 7.4.2007 12:12

Re: Kdo je demagog?

Občanko, nějaký příklad demagogie by se nenašel? 

Občanka 7.4.2007 12:34

Re: Re: Kdo je demagog?

Pane Starý, poslouchejte pozorně Langrovy projevy. Nehodlám Vám napovídat...;-O

Starý J. 7.4.2007 13:02

Re: Re: Re: Kdo je demagog?

Poslouchám, rozhodně v nich není víc lží a demagogie, než u Zaorálka, Sobotky, Paroubka!

Jarda 7.4.2007 14:28

Re: Re: Re: Re: Kdo je demagog?

Tam je to vod Vobčanky povolený........

Občanka 7.4.2007 15:45

Re: Re: Re: Re: Kdo je demagog?

No vidíte, všude je to "prašť jak ohoď..." Proč vůbec chodíme k volbám?;-(

Jiří K. 7.4.2007 10:57

Ivánku, kamaráde!

Vždyť jsi to popletl! Ten článek měl přece vyjít minulý víkend. To bylo přece Apríla!!!;-D;-D

Nebo to snad svou liknavostí pokazila redakce NP?

Jinak ovšem platí titulek jednoho z předchozích příspěvků, že mylné předpoklady vedou k chybným závěrům. Právě ODS je názorným příkladem toho, že ani 8 let v opozici nemusí znamenat žádný přínos, žádnou nápravu. Starého psa novým kouskům nenaučíš a ještě ke všemu lišky nemění své zvyky, jenom kožich.

Vše jsme tu už měli. Stranická legitimace (nebo alespoň blízkost) ODS jako nejlepší pracovní knížka pro úřady, instituce, správní i dozorčí rady, tedy noci dlouhých nožů, které zajistí měsíce (roky) dlouhých peněz těm správným lidem. Privatizace do správných rukou (nebo alespoň pod správnou taktovkou) ať to stojí, co to stojí (Budvar), účelové zákonodárné mičurinství ... A pochopitelně co? Pochopitelně sponzoři, sponzoři, sponzoři ... milión, dva milióny berou - eh, co to plácám - pochopitelně darují - důchodkyně a jiní ...;-D;-D.

Ivánku, kamaráde, více než sto tisíc kapříků připlulo loni! Zcela nezištně! A to je přece skvělá zpráva. :-);-D. Jenom ty konce ... ;-(;-(

Starý J. 7.4.2007 12:07

Re: Ivánku, kamaráde!

....Starého psa novým kouskům nenaučíš a ještě ke všemu lišky nemění své zvyky, jenom kožich....

No vidíte, že to víte. A to jste nám zrovna Vy chtěl namluvit, že komunisté a jejich rodní bratři socani jsou již jiní, lepší, že už nám nepředvedou rukou společnou a nerozdílnou 40 let před revolucí. Takže antikomunismus nemůže být v žádném případě novodobý a primitivní, ale stále stejný - trvalý. Takže - kdo nám vlastně bude vládnout. Sockomunisté se nemění, ODS se nemění - tak co s tím?

Starý J. 7.4.2007 12:09

Re: Re: Ivánku, kamaráde!

P.S. Socani - komunisté, co nezměnili ani trochu své zvyky, jen kožich (firmu)!

Jiří K. 7.4.2007 12:42

Re: Re: Re: Ivánku, kamaráde... pane: jak jste Starý, tak jste popletený

Ach ta skleróza ... Já Vám povím u Klausových spisů, že Vám dávám kuli z dějepisu.

A navíc ukládám domácí samostudium, abyste si pro příště nepletl chronologii a nezapřahal kočár před koně a také si nastudoval něco o konkrétních historických podmínkách a souvislostech i jejich vlivu na vývoj.

Starý J. 7.4.2007 13:01

Re: Re: Re: Re: Ivánku, kamaráde... pane: jak jste Starý, tak jste popletený

Konkretní historické podmínky znám dobře, ale jejich vliv na vývoj nepřeceňuji. Nikdo nenutil české komunisty, aby se v padesátých letech chovali tak, jak se chovali. Maďary a Poláky k tomu nikdo nedonutil. Prožil jsen si CELÉ období jejich vlády jako chápání již schopný, abych si mohl jejich konání dobře zapamatovat, navíc na straně "nepřátel lidově-demokratického zřízení".

Nově zvolená metoda zdůvodňování jejich zrůdností politickou situací ve světě je jen další alibismus a opravování historie. Zvláště komunisté v ČSR byli vždy papežštější, než papež sám. Nepotřebuji nic doštudovat, co mám mně stačí, navíc na rozdíl od Vás mám osobní prožitky "z druhého břehu". Věřím, že Vám se to líbilo. Také na rozdíl od Vás nemusím pro tu dobu hledat obhajobu.

No a nakonec - když věříte v reinkarnaci sockomunistů, proč tutéž možnost odpíráte ODS?

Frank 7.4.2007 12:44

Re: Re: Re: Ivánku, kamaráde!

Myslíte jako např. Tlustý a spol?

Starý J. 7.4.2007 13:03

Re: Re: Re: Re: Ivánku, kamaráde!

Kdo je ten SPOL? Ve špiččce (a dnes už ani to ne) ODS je jen jeden bývalý komunista. Podívejte se k socanům! Tam víc než polovina!

Jiří K. 7.4.2007 13:16

Re: Re: Ivánku, kamaráde!

Jednoduchá odpověď. I kdyby cíle zůstaly stejné, komu je umožní naplnit podmínky a situace současného světa?

Komunisté již tu šanci nemají a nikdy mít nebudou. Jenom to možná někteří z nich dodnes nepostřehli a s nimi (účelově?) i spousta dalších - pan Starý, pan Langer, pan Topolánek, zbytek ODS ... On se totiž nepíše rok 1945, ani 1948, ba ani 1968. Poválečná prokomunistická a prosocialistická euforie je již dlouhá desetiletí pryč, předválečné selhání kapitalismu, demokracie i západních spojenců dávno zapomenuto (překryto jinými selháními a zradami), SSSR již dávno neexistuje, Stalin i Brežněv jsou pochováni cca půl/čtvrt století. ČR je součástí EU a NATO. Svobodu slova či svobodný přístup k informacím již v dnešním digitálním světě nelze účinně omezit.

Takže pokud u někoho hrozí opravdu recidiva, je to na opačné straně spektra a ODS nás už o tom více než půl roku názorně přesvědčuje. Za nadšené podpory (nebo alespoň souhlasného mručení) skoro všech médií. Propaganda modrých úspěchů již byla spuštěna a k ní podpůrné pseudokampaně o pseudoaférách, k odvedení pozornosti. Ostatně nic nového, v 90 letech jsme to zažili. 

Budeme se intenzivne hrabat v padesát let staré historii, jejíž opakování je nereálné, aby se nechala na pokoji historie deset až patnáct let stará, jejíž opakování nejen že akutně hrozí, ale jejíž restaurace vlastně již nastala.

Tuneláři všech zemí, těšte se!

Starý J. 7.4.2007 14:52

Re: Re: Re: Ivánku, kamaráde!

To, že to bude s tím věšením těžší, to vím také. Ale dostatečně stačilo to, co předvedl Paroubek. Jakým způsobem se volilo v jeho partaji, jak dopadli v médiích ti, kteří si na něj dovolili tvrdší slovo, chystaný nový tiskový zákon, mafiáni navěšení na jeho partaj, jeho nekompromisní a protivné jájínkovství, žití na dluh, lži, StB v policii, politická policie (inspekce min.vnitra), zatloukání a nešetření okaté korupce (Rath-Klimkovičová, Doležel, Bobyho praní špinavých peněz v Ghaně, Zgarba, Palas....). Navíc existují ještě ve světě tvrdé komunistické režimy, i mírnější (Bělorusko). Z toho všeho úplně stačí politická cenzura a žití na dluh. Nakonec 10 let před revolucí (poslední léta normalizace) zde také bylo už jen žití na dluh a cenzura.

Nepleťte mě do ODS, nejsem straník, nikdy jsem nebyl. ODS je pro mě jen zdaleka nejmenší zlo ze všech možných. U ODS hrozí recidiva? Víte o nějaké aféře ODS? O čem Vás názorně přesvědčuje? Že zatrhne úplácení lenochů a nemakačenků - voličů to sockomunistů?

Když se nechcete intenzivně hrabat v 50 let staré historiii, proč honíte hololebky a vysvlékáte je, co mají vytetovaného? Máte strach, že je možná recidava německého fašismu? On má dnes podmínky k návratu? Když v EU Německo nejvíce předstírá následováníhodnou demokracii se socialisty dlouhá léta v čele? Navíc Němci se s nacizmem vypořádali, my s komunismem NE! V Německu žádná NSDAP neexistuje, u nás komunisté ano. Nikdo nebyl (až na Štěpána) odsouzen, nikdo nepykal i za nejhorší zločiny (Grebeníček). Nevím o jaké restauraci režimu 90. let mluvíte. Prostě volby vyhrála ODS. Proč mluvíte o nějaké propagaci režimu. Proč si stejně jako Paroubek nepřipustíte, že jste asi něco nedělali dobře! ODS si svým martiriem prošla - prohrála volby, rozštěpila se a po letech vládnutí ČSSD (s nejhorším obdobím posledního roku), má zase podporu rozumných lidí!

Jiří K. 7.4.2007 15:19

Re: Re: Re: Re: Ivánku, kamaráde! - Ach jo

Napsal jste pane Starý: "Víte o nějaké aféře ODS?"

Bezvadný vtip!! ;-D;-D;-D

Vzdávám to, s tak informovaným či tak zaujatým člověkem nemá cenu diskutovat.

Starý J. 7.4.2007 16:46

Re: Re: Re: Re: Re: Ivánku, kamaráde! - Ach jo

Myslel jsem nyní! Protože píšete, že už je to TADY ZASE!!!

Starý J. 7.4.2007 16:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ivánku, kamaráde! - Ach jo

P.S. Pokud píšete o "zaujatosti", pak jste na tom minimálně stejně! Jen s opačným znaménkem!

Malý Aston 7.4.2007 10:25

Rudoši a růžovky nemají pravdu!

Já ty naše levičáky třímající v rukou rudý prapor chápu.Tak pěkně vládli,tak pěkně společně válcovali poslaneckou sněmovnu svými stupidními zákony,upláceli voliče a nevládnou.To musí každého komouše a každou socku pěkně nasrat.A tak doporučuji těm,kteří věří nesmyslům od Paroubka a Filipa,nechlastejte a běžte se podívat na západ od našich hranic,tam uvidíte že lze dobře žít i bez komunistické ideologie nebo se vydejte na Ukrajinu nebo do Ruska,jak to tam vypadá po vládě komoušů a jejich ideologie a odhadněte,kolik desetiletí jim bude trvat než to tam dají dohromady. A nepište mi,že že komouši již nejsou komouši a socani kteří 41 let kolaborovali s komanči jsou jiní,lepší a krásnější.Když se podívám na Paroubka je to celý Kléma a když vidím Ratha,tak celý Bilak ale český.Filip,který vede komouše byl placený agent rozvědky proti NATO a ten bachař co sedí v poslanecké lavici za komanče to celé dokresluje.O co Vám komouši a socky jde?Vládli jste tady 8 let,proč ti Vaši chudí nejsou již bohatí a proč ti bohatí nejsou po bolševicku chudí?