26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Starý J. 8.4.2007 20:03

Re: Re: Šlápli vedle a volby v dohledu ?

Ale s tím si přece levice nikdy nedělala žádné starosti! Slyšel jste Paroubka! Nač nějaké reformy, když nám půjčují? A státní dluh se přece neplatí! Řekl velký ekonom Jyrka!

Starý J. 8.4.2007 20:06

Re: Re: Re: Šlápli vedle a volby v dohledu ?

P.S. Kdyby Vám měl pan Vízek odpovědět, vychrlí na Vás, jako správný levičák patřičná hesla. Oni jsou totiž stále přesvědčeni, že stačí zdaňovat bohaté až do nekonečna. Jenže bohatých je údajně jen 9%.

AeroKarel 8.4.2007 22:04

Re: Šlápli vedle a volby v dohledu ?

Kéž by ČSSD měla pravdu a ODS všechny ty užitečné věci zavedla.

Ale od vás nečekám, že jejich užitečnost pochopíte, na to žijete moc v minulosti.

Jogin z Bagin 8.4.2007 17:23

8 let pro Langera (v kriminálu)

Olomoucký mafián Langer stále dluží vysvětlení, jak dokázal vydělávat 80 tis. měsíčně jako advokátní koncipient. Jistě se zde najde zase nějaký odeesácký podržtaška, který začne blábolit něco o závisti a také něco o tom, že jsem jakási socka, kterou on živí ale to je normální puch, kterou tyto kreatury zkouší zastrašit každého s nepříjemými otázkami. Takže pojďme na to. Mně by opravdu zajímalo, jak by Langer věcně zdůvodnil, že ač byl místopředsedou sněmovny, místopředsedou ODS, poslancem a ještě čímsi v té jejich vyplachovně hlav CEVRO, dokázal pracovat v jedné olomoucké advokátní kanceláři jako advokátní koncipient za plat 80 tis. Kč. Je nutno podotknout, že advokátních koncipientů jsou tisíce a jejich obvyklý plat je do 20 tis Kč. Přitom to tito lidé dělají na plný úvazek. Langer k tomu "stihl" vykonávat všechny další funkce a ještě byl placen pětinásobně lépe než je obvyklé. To přece musí každému duševně zdravému člověku alespoň trochu vrtat hlavou, jak je něco takového možné a jestli v tom není schovaná nějaká špinavost, třeba praní peněz ze spících černých kont ODS z bohatých devadesátých let, kdy ODS privatizovala státní majetek za bilióny korun. Langer na  otázky o tomto svém fiktivním zaměstnání nikdy neodpověděl, vždycky se jenom schovával za jsousi bezpečnosní prověrku, kterou prý má, takže nemůže nic špatného dělat. Vám všem to stačí, když to ústavní činitel takhle vysvětluje?

H.K. 8.4.2007 19:10

Re: 8 let pro Langera (v kriminálu)

Pane Joginne z Bagin, jestli Vám pan Langer slíbil vysvětlení, tak ho požadujte. Pokud to vydělal v soukromé firmě tak je Vám po tom nic. Pokud víte o těch "spících kontech", tak je probuďte a nehlaste orgánům činným v trestní řízení.  Ať jde do tepláků!

Jogin z Bagin 8.4.2007 20:27

Re: Re: 8 let pro Langera (v kriminálu)

Langer mi, ani nikomu jinému žádné vysvětlení neslíbil a taky nedal. Rád bych toto vysvětlení  požadoval přesto, že ho neslíbil, protože Langer je ústavní činitel, který řadu let žije z mých daní. Ale nevím kde bych ho tak mohl požadovat, když Langer na tyto otázky odpovídá (v internetových diskusích samozřejmě, nejsem poslanec nemůžu hointerpelovat osobně), že má bezpečnostní prověrku, takže tím pádem nemohl udělat nic nezákonného. I když to Langer "vydělal" v soukromé firmě, tak mi po tom sakra cosi je, když je to (bohužel) ministr (to je mnou placený úředník) této země a já jsem její občan!!!!! O těch spících kontech já nic konkrétního nevím, nicméně protože Langer nic nevysvětluje, pokouším si nějak vysvětlit já sám, kde se bere měsíčně 80 tis.Kč, které může nějaká firma jen tak platit tomuto Langerovi za tzv. práci, kterou fakticky nijak nevykonává a ani ji logicky nijak vykonávat nemůže, protože den má jenom 24 hodin a on má další tři časově náročné funkce. Nicméně takovouto reakci od nějakého typického odeesáka, na téma, že mi po Langerových příjmech nic není, jsem čekal. Pro odeesáky může Langer lhát, krást i smrdět, hlavně že je jejich.

H.K. 8.4.2007 20:45

Re: Re: Re: 8 let pro Langera (v kriminálu)

Po příjmech od soukromé firmy Vám skutečně nic není a pokud odvádí daně, soc. a zdrav. pojištění tak je dobré. Pokud máte podezření, že firma krade nebo získala státní zakázku nezákonným způsobem,  nechte všechno prošetřit. Já Vám pomůžu, bude-li to v mých schopnostech.  Spící konta zatím necháme spat. Já o nich taky nic nevím. Příště pana Langera nebudete volit a nech se živí jak umí, když se to prokážete,  já ODS volit taky nebudu.

,loula 8.4.2007 23:47

Re: Re: 8 let pro Langera (v kriminálu)

Máte pravdu,. kdo má jaký plat v soukromé firmě, tak do toho nikomu nic není. Problém je ale v tom, když výrazně nadpůměrný plat v soukromé firmě má špičkový politik, který je politicky aktivní, je poslancem, předsedou poslaneckého výboru a adeptem na místo ministra. Pak se neubráníte podezření, že jeho působení v této soukromé firmě souvisí spíše s provázaností soukromého sektoru na politiku než se schopnostmi tohoto politika.

AeroKarel 8.4.2007 22:09

Re: 8 let pro Langera (v kriminálu)

Hele závistivá socko, proč se nezeptáte toho, kdo ho zaměstnával? Jak a proč se mu to vyplácelo/nevyplácelo?

Irena 8.4.2007 23:50

Re: 8 let pro Langera (v krimin lu)

Absolutně nesouhlasím! Uvědomujete  si vůbec o jak krásné úsměvy a špulení rtů bychom na televizních obrazovkách přicházeli! Vy jeden......

Irena 8.4.2007 23:55

Re: 8 let pro Langera (v krimin lu)

J'o, kdo umí , ten umí!Vždycky a všechno!

orim 8.4.2007 17:11

gestapo

Topolanek + Langer = modre gestapo

AeroKarel 8.4.2007 22:11

Re: gestapo

No, je vidět, že studiu historie jste se moc nevěnoval. Ale chcete-li ze sebe udělat blba ....

Derik 8.4.2007 15:32

Dost by pomohlo kdyby volici po skonceni vladnuti zaplatili dluhy

za strany ktere volili. Popripade si rozdelili prebytky. Jednak by se rozhodovali zodpovedneji a jednak by se lepe provadeli vsechny ty reformy. Proste aby nova vlada zacinala vzdy bez dluhu.

Standa 8.4.2007 11:32

Strach a zametání

všeho možného pod koberec, je příznačné pro tuto vládu. Místo věcných a racionálních argumentů zaznívají pouze demagogické a emocionální reakce. Věta "Místo..." se může napsat jak vidět pro jakoukoliv stranu. Činy jsou zatím velmi špatné. Je-li vulgární premiér, je vulgární vláda a je také vulgární koalice. A tolik demagogických řečí o zlepšení kultury v politice ještě uslyšíme? Daňový poplatník platí bohaté politiky a bohaté podnikatele. Lepší už to nebude!

Příjemné svátky.

tatina 8.4.2007 11:59

Re: Strach a zametání

Máte sice pravdu,ale to samé platilo a stále platí i lidech z ČSSD pod kuratelou s.Paroubka.Ti totiž tento trend nasadili,a tak se pak člověk ani nediví.

H.K. 8.4.2007 15:44

Re: Strach a zametání

Vážený pane Stando uveďte něco konkrétního. Totiž věta, zametání všeho možného pod koberec je všeobjímající , ale nic neříkající. Uveďte něco konkrétního, ať se poučíme. Místo věcných a racionálních argumentů ....... Uveďte něco Vy konkrétního co se Vám nelíbí. Vulgární premiér........ Daňový poplatník platí bohate podnikatele ...... Kdyby jste napsal něco o čem by se dalo případně diskutovat.

Ludva 8.4.2007 17:24

Re: Strach a zametání

Uvidíme Stando, až tato vláda skončí, co po ní zbyde. Doufám, že to nebude jenom americký radar a masa zbídačených důchodců.

H.K. 8.4.2007 18:50

Re: Re: Strach a zametání

Tato vláda důchodcům fandí. Průměrný důchod klesl za vlády ČSSD na 40 % průměrného platu. Ihned po nástupu této vlády se zvýšily důchody a dosahují 42 % průměrného platu.

Standa šel asi spat.

Starý J. 8.4.2007 10:51

Zdeněk Dvořák

Dovolím si vyjádřit výhrady k Vašemu jinak velice slušnému příspěvku (což zde nebývá  tak častým zvykem):

....ODS zvítězila díky efektu "Kubiceho zprávy"...Jak již bylo konstatováno přede mnou, toto tvrzení vyplývá POUZE z tvrzení Paroubka. Výzkum veřejného mínění (kterému jindy Paroubek přikládá váhu) na toto téma, odpověděl jasně, že Kubiceho zpráva volby neovlivnila. (Navíc je třeba si uvědomit, že Kubiceho zpráva byla odezva na akci Inspekce, která pod nesmyslnou záminkou cesŤáků, zabavila ÚOOZ počítače se sezbíranými informacemi Mrázka na Paroubka - oficiálně uváděno TV a tiskem). Volby si prohrál Paroubek sám, tvrdošíjnou nominací Ratha v Praze, kde Rath drtivě prohrál s Topolánkem 50%:20%. Když si to přepočítáte na počet voličů v Praze, moc hlasů do rozdílu ve volbách scházet nebude!

....arogancí ve vztahu k obyčejným občanům-např. radar,...Tu samou aroganci projevuje Paroubek při volbě presidenta. Zcela ignoruje přání občanů, vyjadřované ve výzkumu veř.mínění. Rozhodně občan může kvalifikovaněji rozhodnout o presidentovi, než o způsobu a technických parametrech obrany. Také nebylo referendum o NATO, Gripenech, našich vojácích v cizině a pod. O válce by rovněž nebylo.

...Program nemá špatný... Neznám žádný program, před volbami i nyní po volbách byl představen JEN program ODS mínus. Byl to od ČSSD velice šikovný trik, nic neslibovala, nikdo ji nic nemůže vytýkat, její voliči to ani nepostřehli. Jen říkala, co ODS navrhuje špatně (samozřejmě maprosto vše)! Ani Vy jej nemůžete tedy znát. ČSSD jednala na př. o radaru, nyní je zásadně proti. Žádný program na toto téma nepředstavila. Neprovedla ani jednu reformu, reformu důchodovou ohlašovala tak za 20 let, zdravotnictví řešila nalitím peněz ze státního rozpočtu. Podle mého názoru měla a má jediný program - další žití na dluh! A ptám se: JAK DLOUHO TO JEŠTĚ VYDRŽÍ???

Děkuji za pozornost!

Kubeš 8.4.2007 11:00

Re: Zdeněk Dvořák

Děkuji Z.D., napsals to i za mne.

Zdeněk dvořák 8.4.2007 11:33

Re: Zdeněk Dvořák

 Dobré poledne, pane Starý. Děkuji za Váš text. Za svým názorem na dopad Kubiceho zprávy na volby si budu i nadále stát. ODS ji měla k dispozici zdá se dříve (viz vypjaté televizní diskuse p. Topolánka a p. Paroubka), okolnosti a načasování její prezentace (jakož i současná situace v policii) jsou podle mého názoru dost výmluvné...V Praze by ODS vyhrála vždy, celkem s Vámi souhlasím v tom, že někdo jiný než pan dr.Rath by možná uhrál o nějaké procento víc. Ale že by p. dr. Julínek byl nějaká výhra, to se mi nezdá. Na diskusi o programu a reformách tady není dost prostoru. Reformy jsou nutné, ale měly by "bolet" všechny vrstvy společnosti. O nárůst mandatorních výdajůse před volbami zasloužili i poslanci ODS... Mějte se dobře. Zdeněk Dvořák

tatina 8.4.2007 12:01

Re: Zdeněk Dvořák

Tak to je za jedničku s hvězdičkou.Jako bych to napsal sám.Díky za pomoc.R^

loula 8.4.2007 16:44

Re: Zdeněk Dvořák

Nezlobte se, ale na tzv.Kubiceho zprávu vidím jinak. policie má plné šuplíky nejrůznějších poznatků od vážných a podložených podezření až po drby zhrzených milenek, provokace zločinců a pod. Povinností policie je všechna tato podezření prověřovat, nepotvrzené vylučovat a potvrzené dotáhnout k obvinění. Nejhorší průser policie je, když se tyto vyšetřovací verze nějak dostanou na veřejnost. A tady, podle mého přesvědčení, byly programově připraveny pro to, aby se na veřejnost dostaly.Zda a jak ovlivnily volební výsledky, je irelevantní. Nicméně není třeba brečet, Kubiceho zpráva je venku, Topolánek na jejím základě udělal smlouvu s občany, kde slíbil, že se zasadí o prošetření asi 15 konkrétních kauz ve smlouvě vyjmenovanýcjh a slíbil veřejnost o tom informovat. Brzy to bude rok, takže očekávám v červnu zásadní vystoupení Topolánka, kde uvede, jak se postupuje ve vyšetřování jmenovitých kauz, ale zcela konkrétně.

Co se týče radaru, jsem pro jeho postavení, ale nesouhlasím s bláboly politiků, že jde o ryze obranné zařízení bla bla bla. Jde o součást zbrojního systému,který bude dělat jen a jen to, co mu přikáže řídící software. Postavení základen je otázka roků, výměna software je otázka desítek minut. Takže ty rakety ve spolupráci s radarem mohou kinetickou energií ničit rakety darebáckých států, stejně jako mohou - po výměně hlavic - zaútočit na libovolný bod země v doletu těch raket. Američané toto ví, Rusové to ví, a proto se organisují rozhovory USA-Rusko, aby se smluvně toto nebezpečí eliminovalo. Pouze naši politici mlží.

Co se týče programů, ano, reformy jsou nezbytné. Program ODS byl - podle mě - alespon v ekonomice dosti jasně popsaný, nicméně když jsem vznesl konkrétnmí dotaz volebnímu štábu ODS, tak odpověděli frázemi a po upřesnění dotazu již neodpověděli vůbec.

Ludva 8.4.2007 17:21

Re: Zdeněk Dvořák

V programu "žití na dluh" vesele pokračuje i nynější vláda. Dokonce hospodaří s největším deficitem v historii. A představená pseudoreforma to možná vylepší na úkor důchodců o pár šupů. Nevím, co si představujete jako důchodovou reformu, podle mě je to jedině způsob jak ubrat lidem peníze, které si celý život ukládali. Prostě nutit lidi pracovat co nejdéle a vrátit jim co nejmíň na důchodech. No uvidíme, jestli s tím taková vláda vydrží 8 let.

Mike´s 8.4.2007 20:30

Re: Zdeněk Dvořák

Děkuji Vám, velice skromně popsáno a s náležitým nadhledem.

Rad 8.4.2007 10:31

Možná by nebyl špatný zákon o volbách

kde by se ve volební kampani mohly prezentovat jen skutky, které se již staly. Keců (tedy hlavně planých slibů) slyšíme pořád dost.

Starý J. 8.4.2007 10:57

Re: Možná by nebyl špatný zákon o volbách

R^R^R^

VP 8.4.2007 9:55

úvodník Rudého Práva

Tak jsem se probudil do předpřevratového tisku a čtu najednou vodník Rudého Práva. Jo a jak je to s prověrkou na stupěň přísně tajné u lidí co nechávají povalovat bez dozoru dokument Důvěrné?

Starý J. 8.4.2007 11:00

Re: úvodník Rudého Práva

Bez dozoru???? Jak to? Zákon říká, jak mají být voleny místnosti pro jednání s dokumenty tohoto charakteru (nebo aspoň to přesně říkal!!!) Pokud to tak nebylo, nebylo to vinou Langera. Proto také nemohl být potrestán. Navíc Bublan přihlížel!