26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Odvážný hlas pravičáka

Nejen kvůli výročí 21. srpna 1968, ale především v souvislosti s tzv. politickou krizí se stále více hovoří o tom, že komunisté jsou už jen krůček od moci. Spolu s "destruktivními" plány prezidenta Miloše Zemana proto mnozí hlasitě varují před přechodem k autoritativnímu režimu, snad podle vzoru Putinova Ruska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 6.9.2013 20:29

Re: Velmi dobrý článek

Pane Mannheime, co konkrétně z toho, co píšu, je podle vás šovinistická hovadina? Že si Slováci museli půjčit na euroval? Nebo snad není pravda, že po přechodu na EUR budeme muset okamžitě vycálovat 40 mld na dřevo a pak dalších 300 mld na ručení pro Cíňany, aby byli ochotni kupovat Řecké dluhopisy? Anebo, že ty peníze nejdou převažně německým bankéřům? Anebo že eurodotace nejsou jen stroj na korupci? Dáme naše peníze, oni nám je laskavě vrátí, ale rozhodnou, na co je máme použít? A kdybychom náhodou nesekali dobrotu a nepřijímali všelijaké zákony o mořeplavbě a žárovkách, tak nám je zadrží. Co z toho je ta hovadina? Komunisti jsou už pasé, sice mají teď podporu, protože rádoby pravicové vladý packají, co mohou, tak je logické, že nacházejí podporu, ale až se jim umožní, aby se znemožnili, tak upadnou v zapomnění. Demokracie pokročila tak, že vedoucí úlohu Strany už do ústavy nezavedou. A hrozby Kremlem jsou taky směšné. Co udělá Kreml, to ani v nejmenším neovlivníme, ať se mu budeme lísat, nebo na něj plivat, všechno závisí od toho, jak se na to budou dívat USA a Čina.

P. Vaňura 6.9.2013 10:35

Naprosto stejně by bylo možno

v Německu r. 1932 argumentovat, že NSDAP nepředstavuje žádné nebezpečí. Nemá mezinárodní podporu tak, jako komunisté. Jsou tam dvě frakce, jedna, která chce ozbrojenou revoluci se znárodňováním, a pak umírněná, v čele s Hitlerem, která je rozhodnutá respektovat demokratická pravidla (k těm dvoum frakcím, v původní verzi Horst Wessel Lied bylo "Hitlerovy vlajky budou vlát nad barikádami," což se změnilo, když zvítězila politika získat moc legální cestou). Možná nakonec NSDAP představovala skutečně menší zlo, než by byli stalinští komunisté u moci.

Ale je vidět, že takováto úvaha je přesto chybná. Ač jí mnozí skutečně v té době uvěřili.

O. Mayer 6.9.2013 10:29

no existuje na na to jeden termín- ...

.. chucpe

(ale to ze mně mluví ten primitivní antikomunismus).  Ale jinak má vlastně autor pravdu, komunismus nám opravdu nehrozí- on nám nehrozil nikdy, protože se jednalo pouze o ideologickou fasádu kontinentálních/celosvětových aspirací jistého slovanskéího dubiska.

P. Běhounek 6.9.2013 10:35

Re: no existuje na na to jeden termín- ...

mě se komunismus moc líbí, každý bude mít vše co bude potřebovat, škoda, že jsem jim to neuvěřil, nedávno jsem slyšel termín popisující socialismus jako nejkrutější státní kapitalismus, ale terminologicky se mi to zdá trochu protimluv

R. Langer 6.9.2013 10:45

Re: no existuje na na to jeden termín- ...

To není protimluv, vždyť tak to normálně funguje v Číně. V normálním kapitalismu má každý (jednotlivec) svou určitou hodnotu (většinou podle toho, jakou je schopen odvést práci, jak je schopen tvořit hodnoty). V komunismu jsou si povinně všichni rovni => nikdo nemá žádnou určitou hodnotu (pochopitelně kromě Vůdců všeholidu) - jde de facto o otrokářství. Zkuste v totalitě odmítnout "povinnost pracovat". Tohle je komunismus v praxi. A věřte nebo ne, je úplně stejný, jako ten v Severní Korei, i když to zvenčí vypadá jako úplně něco jiného.

P. Běhounek 6.9.2013 19:13

Re: no existuje na na to jeden termín- ...

vezmete-li definici kapitalismu tak nikdy nemůže být státní protože základním předpokladem kapitalismu je soukromé vlastnictví a volná cenotvorba

H. Lukešová 6.9.2013 11:38

Re: no existuje na na to jeden termín- ...

Všichni mají všechno a nikdo nemá nic...

Š. Šafránek 6.9.2013 9:49

Politická anamnéza autora

je úžasná - z odvážného komunisty se jako mávnutím proutku stal odvážný pravičák. Skoro bych mu to zbaštil, kdyby z dnešního článku nevyplynulo, že je spíše pátou kolonou KSČM, vyslanou do prostředí "autentické pravice". Odvahu mu nicméně vytknout nelze, i když bych to spíše nazval nedostatkem sebereflexe.

V. Ondys 6.9.2013 10:46

:)))))))))))))))) Vážení exsoudruzi, syfilis nás stejně nebolí

společensky příkladně si začneme v zájmu pokroku mazat :))))))))))))) beďary!

H. Lukešová 6.9.2013 11:42

Re: Politická anamnéza autora

Tito "autentičtí pravičáci" nejsou skutečnými pravičáky, ale kovanými nacibolševiky. Tu si něco vezmou od nácků, tu od komoušů...

R. Langer 6.9.2013 11:50

Re: Politická anamnéza autora

Přesně!

H. Lukešová 6.9.2013 11:53

Re: Politická anamnéza autora

A mnohem hůře je, podíváte-li se na čtenost článků, že má Zemánkův článek velikou čtenost. Jen doufám, že mají lidé rozum a tomuto článku plného ohavnosti nevěří.

M. Sedláček 6.9.2013 17:51

Re: Politická anamnéza autora

Na druhou stranu, pokud bych to nečetl, nemohu si udělat názor.

V. Ondys 6.9.2013 15:06

:))))))))))))))))) Dyť se taky neobejdou bez

:))))))))))))) socialistickýho přerozdělování, aby si osobně přišli na svý, když v tvrdé a transparentní soutěži by jako :)))))))))))) společensky příkladní lidumilové očividně neměli nejmenší šanci!

P. Běhounek 6.9.2013 9:44

KDYŽ ČTU TAKOVÉTO ČLÁNKY NAPADÁ MI, ŽE JE POTŘEBA NĚKOLIK ÚSTR

možná, že se ještě dožiju článků, že za ČSSR byla vlastně demokracie a komunisti, od šedesátých let, byli normání politická partaj, Husák kultivovaným a dobrým prezidentem a jejich ideje nejsu nic špatného a nemusíme se jich obávat a v obchodech bylo všechno i když v minimálním sortimentu a bože - ta výtečná kvalita...

M. Urban 6.9.2013 9:14

Keci keci

Nevím proč bych měl po letech smutných zkušeností říkat něco jiného. Na komouše a jejich zastánce si musime dát bacha. Zlo je stejné i po stovkách let.

R. Houška 6.9.2013 9:26

Re: Keci keci

No jo, ale když oni nejpravicovější ze všech pravičáku, soustředění kolem tatíčka Klause, nejspíš od Putina dostali jiné instrukce. Komunisty je třeba bagatelizovat až do posledního okamžiku...

P. Běhounek 6.9.2013 9:33

Re: Keci keci

„Zhovadilost všeobecná povstane byť by komunisté i jen v jedné generaci panovati měli.“ František Palacký

R. Hroza 6.9.2013 9:09

konečně pár rozumných slov

Konečně solidní a relevantní rozbor naší situace. Dík, pane Zemánek.

M. Kosejk 6.9.2013 9:06

hm...

Vše napsané je tak trochu devalvováno faktem, že tenhle "odvážný pravičák" byl ještě nedávno "odvážným komsomolcem".  Mnohé jeho texty z této jeho myšlenkové etapy lze ještě vygoogovat. :)

J. Sova 6.9.2013 9:18

Re: hm...

A teď je zas bigotní katolík.

Třeba to tak velký posun není.

J. Novotný 6.9.2013 8:43

Nové, smrtelné choroby společnosti

NWOismus, havlismus, homosexualismus, eurohujerismus! Ty tam jsou staré jednoduché časy, kdy třeba Gustáv Husák měl být oběšen za "buržuazně-nacionální úchylismus"! Ještě, že u nás existuje pevné, zdravé jádro, vyznávající modernizované přikázání z desatera: "nepokradeš v malém!", jako záruka zachování konzervativních hodnot a rodiny!

P. Čech 6.9.2013 8:05

Mnozí hlasitě varují?

Ale kdo jsou oni "mnozí"? Odpůrci komunistů  mezi politiky? Mají-li společné toto krédo, potom proč nekonají?  Žvaněním, kecáním a varováním ničeho nedosáhnou. A přitom stačí tak málo. Je-li takových varovatelů hodně a já mám za to, že ano, potom stačí maličkost. Zavedení většinového dvoukolového volebního systému do sněmovny a do všech úrovní veřejného života a posléze uzákonění obecného referenda. Pokud by k tomu došlo, komunisté by už nikdy neměli šanci získat kdekoliv více než pár jednotek  svých lidí ve volených postech (viz volby do senátu). Ono totiž nebezpečí získání moci komunisty skýtá jedině a pouze volební systém podle zásad poměrného zastoupení. Stejně jako při volbách v roce 1946, kdy získali "většinu" (nikoliv skutečnou, nedpoloviční) a následně jim bylo prezidentem umožněno vytvořit vládu v čele s Gottwaldem. Rusofilním prezidentem Benešem - zrádcem většiny svých spoluobčanů. Skutečné většiny, nadpoloviční.

P. Vaňura 6.9.2013 10:42

Gottwald pouze zopakoval to,

co udělal Hitler r. 1933. V Německu byl tehdy také sytém poměrného zastoupení. A také snaha o prezidentskou vládu založenou na tzv. „25/48/53 receptu,“ tedy chyby v ústavě.

P. Čech 6.9.2013 11:26

Re: Gottwald pouze zopakoval to,

Nechci se přít o to, kdo kdy co udělal. Pouze jsem chtěl upozornit na skutečnost, že na vině za vše nejhorší je poměrný volební systém. Nevím, jak dalece by Hitler uspěl v případě většinového dvoukolového volebního systému ale dozajista vím, že v případě tohoto volebního systému v roce 1946 u nás by KSČ nikdy nemohla ve volbách zvítězit.  Stzejně, jak jsem napsal, v případě tohoto volebního systému nyní do sněmovny, by se tam dostali tak max 2-3 komunisté.

K. Frauknecht 6.9.2013 7:54

No, to bude řevu :-))

Nemohu si pomoct, ale s autorem prakticky souhlasím. Historie se neopakuje, nemůže, je jiná doba (pokrok, globalizace, informační "veletok"...). Komunismus, tak jak nám byl podáván v minulých letech, opravdu nehrozí.

Podle mého hrozí to co autor naznačil. Ztráta svobody jednotlivce, ztráta tradičních lidských hodnot... Zpohodlnělý lid se zbaví odpovědnosti za svůj život (zdraví, práce, vzdělání, důchod, zábava...) ve prospěch vládnoucí skupiny (stát?, EU? - lhostejno). Výsledek? Pohodlný život, "bezplatné" školství a zdravotnictví, podpory, regulace a povolení, ale ... levné potraviny - hurá. Děti ve školních uniformách - symbolické - všichni jsme si rovni, všichni jsme stejně chudí, bohužel i na duchu :-(((.

P. Čech 6.9.2013 8:13

Re: No, to bude řevu :-))

Přesně tak. Socialismus stříknutý notně anarchií pod vedením ODS, TOP 09, ČSSD, VV, SZ, KDUČSL, a dalších a dalších politických stran snad vyjma KAN a politických hnutí. Snad vyjma. Ztráta svobody? Oprvadu ztráta toho velmi mála svobody. Pouhá svoboda slova a svoboda cestovat zdaleka nestačí. Hlavně je zapotřebí svobody volebního procesu, svobody občanů sami sobě vládnout a jiných mnohem důležitějších svobod. Pokud nebude např. odstraněn systém voleb podle zásad poměrného zastoupení, návrat komunistů k moci bude vždy hrozit.

A. Sedláčková 6.9.2013 8:35

Re: No, to bude řevu :-))

Pane Frauknechte, souhlasím.

V. Ondys 6.9.2013 11:05

:))))))))))))))))))) Melete nesmysly

lidskej život je furt boj o přežití jedněch na úkor druhejch, mění se jenom způsob úspěšného ohlupování,  převleky a kulisy!

K. Frauknecht 6.9.2013 12:25

Třeba melu :-)),

ale rozhodně s Vámi v tomto nesouhlasím. Nejedná se o "boj o přežití jedněch na úkor druhých" to bychom pořád žili v korunách stromů. Velmi zajímavé a slušně podané čtení o souvislostech :-) http://www.mises.cz/clanky/puvod-socialni-spravedlnosti-1206.aspx

Zde jde o to, že skupina jedinců parazituje na svém okolí. Je šumafuk jestli se jedná o skupinu nepřizpůsobivých spoluobčanů nebo vládnoucí elitu, komouše nevyjímaje! Problém vidím v tom, že normální společnost by měla chtít zavedení režimu, pravidel, aby se tento nešvar (zločin) minimalizoval nebo lépe zcela eliminoval. Soudě podle některých reakcí na článek stačí zaškatulkovat autora, trochu si zanadávat a jedeme dál :-((.

PS: Pana Zemánka neznám, tedy nesoudím (ani mě to nepřísluší), reaguji na článek, který pořád považuji za dobrý.