7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Odstup, nebo zemři!

Při komentování událostí kolem demonstrace Milionu chvilek na Letné jsem na novinky.cz narazil na zajímavý požadavek demonstrantů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kohout 19.11.2019 5:09

Dneska zcela bezchybně, každé slůvko sedí. Málokdy se to dá takto zhodnotit.

D. Müller 19.11.2019 1:33

Přečetl jsem si celkem pozorně článek. Když to shrnu, tak si pan Bartoň vybral jeden nepříliš šťastný transparent a na něm vykroužil žurnalistickou piruetu včetně závěrečného hodnocení a dokonce si povolal na pomoc rozpatlaný Brexit.

Celá potíž je ale v tom, že politici ani novináři z větší části nenaslouchají. Řeší, kolik toho kdo vystudoval, jakou měl košili, kdo jaké má vlasy... Jenže na Letné nešlo o transparenty, ale o vyjádření obavy několika set tisíc lidí, že prorůstání soukromého kapitálu do státní správy nás pomalu, ale jistě vede do průšvihu.

Lidé z Letné cítí, že se Agrofert ve své plné síle zvolna převléká do podoby tohoto státu.

Tak tedy dobře..., neumí to mnohdy správně pár slovy vyjádřit. Je ale jejich protest skutečně nelegitimní? Nesmějí mít obavy? Smějí své obavy prezentovat jen v naprosté dokonalosti svého projevu?

Kolik tam tedy musí přijít lidí a kolik na ně bude potřeba nakydat špíny, abychom se začali bavit o podstatě věci?

S. Kneifl 19.11.2019 0:48

Je škoda, že se pan Bartoň neporadil s nějakým alespoň průměrným cimrmanologem. Mohl snížit na polovinu... opotřebení klávesnice.