11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Aleš Běhounek 6.12.2005 11:52

Nesmysl...

Pan Železný je zločinec a jen stěží se může se svojí pidistranou plnou politických nul dostat do sněmovny. Přečtěte si dnešní HN, kde je výčet všech soudů, které toho křiváka odsoudí...
 
OBČAN XY - 6.12.2005 14:37

Re: Nesmysl...

 Železnicin se obrátí vehementne na důchodce,tělesně i duševně postižené,různé zoufalce a svým populismem podpořeným financemi a jeho známostí pěstovanou v TV Nova se bude snažit svoji imunitu atd.získat.Oslabí tak voličskou základnu levice a pokud se takové to neštěstí přihodí,završí je ve spolupráci s ODS , S KTEROU MÁ ZŘEJMĚ JIŽ DÁVNOU DOHODU přes další národní neštěstí- Klause......
Marta 5.12.2005 20:14

vláda v roce 2006

Koalice by se mohla skládat  ODS ,KDU-ČSL, a Strana Železného. Sice nemám radost z KDU,protože to vždy byla strana podrazáků. Je jasné,že tyto volby vyhraje pravice.
Korba 6.12.2005 3:31

Re: vláda v roce 2006

Hlod roku, KDU-ČSL je strana podrazáků a Železný se svojí stranou zachránce české pravice a možná národa jako takového. Proč ne, akorát by si měli napřed nechat ušít od Krejčíře Kožený kalhoty a vydělávat v pražských podnicích zábavným pořadem pro německé turisty. Holaloidý, cvičte, střádejte, až našetříte dlužných 10 miliard korun, přijďte, zúčtujeme spolu. Pak se můžete cpát do politiky.
AeroKarel 4.12.2005 21:15

"Jestli někdo neselhal v realizaci volebních slibů a koaličního programu, tak právě US-DEU."

Oni slibovali spoluvládu se socany, socanský zákoník práce a zvyšování daní například?
No tak to tedy splnili.
Jen ti voliči ne a ne to pochopit.
Pamětník I. 4.12.2005 22:32

Re: "Jestli někdo neselhal v realizaci volebních slibů a koaličního programu, tak právě US-DEU."

AeroKarle,
vy faklt nemáte v počítači zvukovou kartu?
Korba 4.12.2005 19:08

Strach z další US nebo ODA?

Spojení ED, SNK (a skromně opomenuté Liberální strany) sice možná může malinko přiživit naději, kterou Doležal tak úplně neodmítá, což (kupodivu?) autor článku nepostřehl, ale jak vysoká ta naděje reálně je? Problematická místa jsou minimálně tři: 1. Fatální selhání Unie svobody s nedůvěryhodným ministrem Němcem, polovičatým (jednookým?) Mlynářem a nevýrazným Kühnlem spolu se skanzenem "nezávislých osobností" a nejistota, zda se z nového seskupení nevyklube něco podobného. 2. Mediální neschopnost. Zatímco o Janu Kaslovi minimálně Pražané tak nějak vědí a strana se angažuje v místní politice, kdo ví něco o Zieleniecovi? Dá se věřit narychlo sestavené slepenici, která připomíná neúspěšnou čtyřkoalici? 3. Negativní vymezování se proti ODS a nic navíc - jak chtějí sestavovat koalici s ODS, když jejich důvod k existenci je v podstatě "být tím, čím by měla být ODS", což je trochu málo. Můžou například zahrát na strunku eurooptimistů (které Klaus arogantně a hloupě nazval eurofanatiky). Ale mnoho dalších témat mě nenapadá. Nechám se překvapit.
Pamětník I. 4.12.2005 20:38

Re: Strach z další US nebo ODA?

O fatálním selhání US-DEU si na http://www.us-deu.cz/index.php?typ=UEA&showid=252 poslechněte ze záznamu  republikového shromáždění projevy Pavla Němce  a Karla Kühnla, abyste aspoň tušil jaký je rozdíl mezi realitou faktů a mediální realitou. Jestli někdo neselhal v realizaci volebních slibů a koaličního programu, tak právě US-DEU. Jenže nikdo jí to veřejně nepřizná a hlavně neodpustí. Relevantní informace k vám nepřijdou na stříbrném podnose, ty musíte pracně nebo s pomocí vyhledávat sám nebo zde být jen za blafala.
Korba 4.12.2005 22:36

Re: Re: Strach z další US nebo ODA?

Díky za odkaz, pustím si to. Nicméně važte slova, než se pustíte do urážení. Trvám na tom, že US selhala. Koho zajímá program? US-DEU se nedostala do parlamentu proto, že by byli lidé přesvědčeni, že je to strana odborníků na slovo vzatých a že mají dokonalý program. Byla to "strana lidí s morálním kreditem", to byl jejich hlavní prodejní artikl. Když teď odmyslím Mlynářovy přehmaty, které zaujaly málokoho a je za ním přece jenom vidět kus práce, pak nemohu nevidět průšvihy Pavla Němce. Ať už se jedná o "spanilé jízdy" Dimuna po Praze, nepříjemné spory s Benešovou nebo o "katarskou kauzu". I pokud budu předpokládat, že je Němec čistý jako lilie, tak prostě udělal straně medvědí službu a prodal svoje ministrování mediálně nejhůře, jak to šlo. Podívejte se na kauzu Gross, kde namísto toho, aby zaujala strana postoj, který od ní byl očekáván, vzbudila dojem, že se snaží udržet u koryt, protože po volbách už na ni žádné nezbydou. A nedůvěryhodný Němec se utká v "boji" o předsednictví s naivním disidentem Karáskem v době, kdy má tento politický druh už jaksi prošlou záruční dobu. Taková strana je nevolitelná a to je v politice nejdůležitější selhání. Ze svého programu prosadila velmi málo, což je druhé selhání. Jasně, EU atd. Jenže to lidé nevnímají jako zásluhu US a navíc to byl úspěch časově omezený a neopakovatelný. Podařilo se jí zprofanovat hodnoty, které zastupovala, ať už to bylo vinou zkorumpovanosti nebo neschopnosti, což je třetí významné selhání. Ještě mi chcete, Pamětníku, tvrdit, že strana neselhala?
Ladislav N. 6.12.2005 12:14

Re: Smysl další existence US...

Především je nutno říct, že US při založení před lety byla jinou stranou, než po vstupu do koalice s ČSSD - především personálně. To, co z ní zbylo, už sloužilo jen jako prostředek k udržení vládních koryt (Němec, Kuhnl...). Budoucnost US neexistuje, protože není ani žádná myšlenková náplň programu strany. A že se o získání šéfování US pokoušel S. Karásek, je už jenom součástí kocourkovského folklóru. Kvůli "Sváťovi" bych US zcela určitě do parlamentu nevolil.
zoch 4.12.2005 21:07

Re: Strach z další US nebo ODA?

No vida !  Na něco jste si přišel.
Ona absence sebereflexe ODS tím vlastně dává šanci jiným subjektům uchopit správně otázky,které ODS řeší chybně,nebo je obchází jen proto,aby nemusela např. říci,že její čestný předseda je mimo.A že by se jich našlo dost.....
To je jedna z cest,která pokud bude spojena s eurooptimisty,má svou cenu. A vím o další pro Kasla se Zielenecem. A oni dva v parlamentu by mně nevadili na rozdíl od  nezávislého demokratického zloděje,který už zase honí imunitu... Že má ale žaludek,co  ???
Korba 4.12.2005 22:53

Re: Re: Strach z další US nebo ODA?

Komentovat Železného imunitní tanečky nebudu, ve slušné solečnosti se snad o jeho volbě nahlas ani nemluví. Pro mě jsou volitelné tři strany, res. okruhy stran. ODS, KDU-ČSL nebo některá menší strana, která mě řesvědčí, že má smysl ji odořit i za ředokladu, že se nedostrane do sněmovny. Rozhodně to ale nebude díky tomu, že "to ti kluci a holky myslí dobře". Raději zvolím schoné lumy nebo oortunisty než neschoné dobráky. Levici volit nemohu, rogram nerogram; Paroubek za sebou námluvami s KSČM sálil mosty. Z Křečka a odobných socdemáků se mi ale beztak zvedal kufr.
Korba 4.12.2005 22:55

Re: Re: Re: Strach z další US nebo ODA?

Tímto děkuji autoru redakčního systému, že mi zajímavým algoritmem určeným k odstranění html tagů zmrvil předchozí příspěvek.
Pamětník I. 4.12.2005 23:34

Re: Re: Re: Re: Strach z další US nebo ODA?

Urážet jsem v žádném případě nechtěl, jen jsem měl z vaší poslední věty pocit, že budete jen čekat, co vám US prostřednictvím medií nabídne. Máte zcela pravdu v tom, že mediálně nebyla schopna prodat ani své vnitrokoaliční úspěchy. Jenže mediální prostor je si třeba nejprve koupit, což se dělá pomocí zpřízněných novinářů nebo inzercí zpřízněných firem v daném mediu. Jinak se mediálně zajímavými stávají jen prohry a skandály. Naivně "poctivější" politik si s menšími náklady nechá vytisknout osobní bilboardy a vypadá pak před veřejností i spolustraníky jako blbej exhibicionista. Proto má smysl, pokud chcete být lépe v obraze, sledovat jen původní zdroje informací tj. webové stránky jednotlivých stran s dokumenty a tiskovými prohlášeními. Jsou určeny převážně členům, kteří do toho vidí, takže se tam moc vymýšlet nemůže. Ani na stránkách US se ale nedočtete, že Karásek se nezbláznil, ale dlouhodobě usiluje o regeneraci a renesanci liberální podstaty strany odspoda a je organizačním centrem pokusu o propojení ostatních středopravě-liberálních stran a sdružení viz www.synteza.cz. A pro upřesnění - to vše píšu jako nečlen US.
Korba 4.12.2005 22:56

Původní příspěvek po odstranění tagu "p"

Komentovat Železného imunitní tanečky nebudu, ve slušné společnosti se snad o jeho volbě nahlas ani nemluví. Pro mě jsou volitelné tři strany, resp. okruhy stran. ODS, KDU-ČSL nebo některá menší strana, která mě přesvědčí, že má smysl ji podpořit i za předpokladu, že se nedostrane do sněmovny. Rozhodně to ale nebude díky tomu, že "to ti kluci a holky myslí dobře". Raději zvolím schopné lumpy nebo oportunisty než neschopné dobráky. Levici volit nemohu, program neprogram; Paroubek za sebou námluvami s KSČM spálil mosty. Z Křečka a podobných socdemáků se mi ale beztak zvedal kufr.
Marta 5.12.2005 20:18

Re: Re: Strach z další US nebo ODA?

Já myslela,že Zielenec už neexistuje a on stále oxiduje jo?To je větší podrazák než byl Lux. Všichni co měli podíl na Sarajevském atentátu by měli jít do propadliště dějin.Kdo je na křiváky zvědavej.To platí i o Havlovi.
Ladislav N. 6.12.2005 12:21

Re: Kdo je na křiváky zvědavej.

Vy budete nejspíš nějaká "pivní" fanatička, nebo se mýlím?
Greg 4.12.2005 16:19

Hamerský je hlupák

"...nezbude Zielencovy", jo
Vrať se do školy, hlupáku
Alrfons 4.12.2005 11:36

Dnešní politické strany

fungují jako rozmetadla hnoje.A  komunisti z toho mají legraci a jsou jak se zdá v současné době u nás relativně nejslušněji se chovající stranou.
Ladislav 4.12.2005 12:01

Re: Komunisti "nejslušnější" stranou?

Hehe, slušný komunista neexistuje, jsou to gauneři už z podstaty ideologie, kterou používají!
zoch 4.12.2005 16:35

Re: Re: Komunisti "nejslušnější" stranou?

Gauneři to jsou,o tom se nemusíme bavit. Jenže jejich zdrženlivost v útočných výrazech při styku s médii může vytvářet v lidech dojem slušnosti a uměřenosti.
Trága je v tom,že hulváti typu Bendla,Kalouska,Langera a dalších odpuzovačů srážejí výsledky snahy mnoha solidních do bažin. 
Mirek 4.12.2005 20:02

Re: Re: Re: Komunisti "nejslušnější" stranou?

Bohužel je to tak - některé gaunery prostě volit nelze a je celkem jedno, ve které jsou straně.
AeroKarel 3.12.2005 23:07

Inu, milý autore,

obecně souhlasit lze.
Ovšem, račte nabídnou něco lepšího než Zieleniece, Kasla, ???????? ..........
Ani nevíte, jak toužím najít liberální stranu překročivší 5% a volit ji.
Nevida nic takového, nezbývá než ODS.
zoch 4.12.2005 10:24

Re: Inu, milý autore,

Zdravím,
ale je třeba říci,že u nás se do politiky mnoho lidí nežene.Tedy těch schopnějších.Dokonce mezi některými lidmi,kteří se setkávají po letech je dehonestující přiznat se k činnosti v politice. Myslím si,že je to tím,jak je nastaven systém. Ve chvíli,kdy je nejdůležitější účel a prostředky,kterými toho bude dosaženo jsou vedlejší je paradoxní,že opticky ( viděno z pozice tel. diváka ) vypadají bolševici jako ti nejslušnější. Pravda,ne vždy,ale dost často v poslední době házení hnoje.
Nemalý vliv má i podnikatelský sektor i mezinárodní společnosti,které si mohou dovolit dobře zaplatit a člověk se tam může cítit celkem příjemně pokud stačí intelektuálně. A o takové lidi přece jde.
Vidím to proto tak,že pro první krok by stačilo spokojit se např. s Outratou,Zielenecem atd. do chvíle střídání stráží. Pokud ve své budoucí straně nastaví výchozí parametry pro všechny příchozí výrazně lépe,než je nastavil Klausův tým,může to být produktivní.  Jenže kde pro takovou anomálii našeho naprosto jinak fungujícího arganismu najít potřebnou horu peněz ?  S troškou úsměvu mě napadá,že snad z EU fondů na životní prostředí.
Že i Vy byste přišel už na to,že ODS není to pravé ořechové v této podobě ?
huhu 4.12.2005 10:49

Re: Re: Inu, milý autore,

zochu, vy jste myšlením v totáči, kdy se vynucovala "společenská angažovanost". Lidé mají demokratický výběr z existující nabídky. Pokud se jim nelíbí, mohou sami do politiky vstoupit. Nenuťte někoho jiného, aby se "angažoval", když sámotnému se vám nechce. A je realitou, že jiná síla nežli ODS/KDU zorganizována proti ksčssd není a zorganizovat se nedaří.
Jojin 4.12.2005 18:55

Re: Re: Re: Inu, milý autore,

Tomu kýblu sraček říkáš výběr?Ty máš ale žaludek...
huhu 4.12.2005 20:19

Re: Re: Re: Re: Inu, milý autore,

pak ti nezbývá, nežli se "angažovat" a zjistit v demokratické soutěži, zda máš něco lepšího
KARTÁČ 6.12.2005 14:28

Re: Re: Re: Re: Re: Inu, milý autore,

Ne každý má potřebu stát se politikem z profese.Je však přirozené,že občan a volič má určitá očekávání i právo chtít po politicích,aby odváděli svoji práci co nejlépe,nejslušněji a profesionálně.Politici přece patří do bující skupiny jedinců,které si občan vydržuje....
Mrchožrout 3.12.2005 22:01

Chi chi, ODS a KDU, to jde k sobě

dohromady jako to tolik neustále připomínané KSČSSD.Prý pravice se spojí..Jestli se po volbách dostane k moci Kalousek s Topolánkem, tak do dvou let půjdeme volit znova.Modrokabátníci se svým socanským programem spíše potřebují komunisty, s nima by se jim vládlo líp.  
huhu 4.12.2005 10:51

Re: Chi chi, ODS a KDU, to jde k sobě

lepší jít za 2 roky volit znovu, nežli po vítězném červnu 2006 ksččsd pak uže jen pravidelně jednou za 4 roky s výsledkem 99,9% pro společnou kandidátku.