24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
KARTÁČ 3.12.2005 17:09

Re: A proč reformovat?

 Snažím se být realista...S tímto vedením ODS nemůže vyhrát volby...Pochopitelně neříkám,že nesmí....
Žulový Aston 3.12.2005 7:21

Děkuju za tento příspěvek,

Článek se mi zdá velmi konstuktivní a jako možné východisko k další debatě a mám dvě nekonstruktivní poznámky:
1) zdá se mi typické, že ho MfD odmítla, je málo pravicově Kojzarovsko-Bendovsko-Steigerwaldovský
2) termín antilídři-odpuzovači bohužel nezaregistroval sjezd ODS.
huhu 3.12.2005 9:25

Re: Děkuju za tento příspěvek,

chybí vám bod č. 3 ( ti kteří nikdy nepochopí realitu a podstatné. Nebo to chápou, ale nejsou schopni překonat vlastní ego. Mezi ně patří asi i p. Hamerský a vy.
Žulový Aston 4.12.2005 14:03

Re: Re: Děkuju za tento příspěvek,

Milý  Huhu, děkuji Vám, a budu-li mít nějký problém, určitě se na Váš obrátím. Jste zřejmě geniální.Udělejte si volno příští prosinec, to se tuším dávají  Nobelovy ceny.
Ladislav N. 3.12.2005 4:34

...nezbude Zielencovy než aby sám kandidoval...

A tohle mám brát vážně? HN i MFd se rozhodly správně :-D ................................................. Nic horšího, než dohadování straniček málo přes 5% v parlamentu proti silnému bloku ČSSD+KSČm, nás potkat po volbách nemůže.
zoch 3.12.2005 6:36

Re: ...nezbude Zielencovy než aby sám kandidoval...

Zdravím Ladislave ,
ale mám  za to,že nás může potkat i něco horšího. To,čeho se bojíte ,je ta lepší varianta. A dokonce možná pro demokracii i ta nejlepší. Pacifikovat politiku u nás do dvou bloků znamená neprojít si tu cestu k očištění politiky a společnosti do konce. Někdy mám dokonce pocit,že jsme se na ní ani ještě pořádně nevydali.Je jasné,že je to hlavně generační problém. Ale jak vidno,velké strany nemají uvnitř nastaveny samočistící mechanismy. Příklad : Etický  kodex  a jeho parlamentní osud resp. odezva.  A to není jediný příklad.
Ladislav N. 3.12.2005 8:31

Re: ...velké strany nemají uvnitř nastaveny samočistící mechanismy

Plně s vámi souhlasím. Jenomže za půl roku máme volby, grázl Rath nejspíš povede kandidátku ČSSD v Praze - a kdo se jeho lžím a demagogii bude schopen postavit? Zieleniec? Kasl? Já sám se cítím (nejenom) hospodářskou politikou ČSSD ohrožen a na rytíře z Blaníku nevěřím. Jsem ochoten dát svůj hlas třeba ďáblu, jenom ne ČSSD+KSČM. A ten ďábel musí navíc slíbit, že se s nimi nespojí!!!
huhu 3.12.2005 9:23

Re: Re: ...velké strany nemají uvnitř nastaveny samočistící mechanismy

naprostý souhlas. není čas na nějaké hrátky. Proti bloku ksčssd je zorganizována jediná reálná síla ODS+KDU. To další je už jen snaha těch ambiciozních mimo, či voličů, kteří nechápou, že podstatné je zabránit ještě horšímu než ted předvádí Paroubek, Rath a tahle parta. Tihle Hamerší a Zielencové či Kaslové jen tříští síly pravice a pomáhají fakticky k vítězství ksčssd.
Hruboš 3.12.2005 11:13

Re: Re: Re: ...velké strany nemají uvnitř nastaveny samočistící mechanismy

tak nevím, zda-li u vás zde diskutujících funguje totální ztráta paměti, že zde slepě neustále proklamujete, jak PRAVICOVÝ blok z ODS a KDu ..... ODS nikdy nedělala PRAVICOVOU politiku, vždy se jednalo pouze o rétoriku a jejich kongres mne jen v tomto utvrdil. Jsou schopni a ochotni měnit svoje programové priority jak je napadne a jak volební průzkumy prefenecí diktují. A už vůbec nehovořím o těch, kteří by měli být nositeli a realizátory této politiky. Jestli jste ochotni škrtnout pojmy důvěryhodnost, trasparentnost a zaměnit je za korytářství, vychcanost a klientelismus, tak potom jsou pro vás pánové Tlustý, Langr, Říman a další, ideální volební lídři. Good luck, ale v tom případě se s pravicovou politikou rozlučte.
Ladislav N. 3.12.2005 13:01

Re: Re: Re: Re: ...velké strany nemají uvnitř nastaveny samočistící mechanismy

Nic lepšího tady momentálně není. Nebo máte jinou volbu?
Hruboš 3.12.2005 15:38

Re: Re: Re: Re: Re: ...velké strany nemají uvnitř nastaveny samočistící mechanismy

to raději budu experimentovat s ED, než volit pesudopravicové, ukejhané a arogantní ODS. Když se ED nepodaří dostat do parlamentu, řeknu si, zkusit se to muselo.
Ladislav N. 4.12.2005 0:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...velké strany nemají uvnitř nastaveny samočistící mechanismy

Ovšem dosavadní výstupy a prezentace ED jsou poněkud žalostné. Žádné velké naděje pro úspěch v parlamentní politice. Ještě jsem od nich nečetl/neslyšel nic, podle čeho by se dal posoudit jejich "volební program"...
Hruboš 4.12.2005 9:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...velké strany nemají uvnitř nastaveny samočistící mechanismy

to je ovšem jen váš nezájem se o něco takého zajímat. Tím nejjednodušším, jak si udělat představu o vol. programu ED, je si  ho přečíst. Je volně přístupný na jejich webu. Nebo čekáte, až u vás někdo zazvoní a v předklonu vám ho předá na křídovém papíře. Trochu mne překvapujete, s většinou vašich zdejších příspěvků se s vámi shoduji, a pak taková ignorantská reakce. Tady ho máte: http://www.edemokrate.cz/soubory/o0000000828.pdf
Ladislav N. 6.12.2005 17:10

Re: Volební program ED...

Je pravda, že jsem jej dosud nečetl, ač zástupci ED se často (a nepříliš kvalitně) prezentují i na NP. Po jeho přečtení (výběrově) musím říct, že není špatný. Otázkou je, jaká je pravděpodobnost, že jej strana bude schopna plnit.
Petra 4.12.2005 17:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...velké strany nemají uvnitř nastaveny samočistící mechanismy

A kolikrát jsi to už zkusil? Furt ti to nestačí,trumbero_
Hruboš 4.12.2005 19:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...velké strany nemají uvnitř nastaveny samočistící mechanismy

na vás nereaguji,  bez názoru, vlastního myšlení, jen pozice chytrýho....takových je dnes nahoře bohužel většina. Mezi námi, běžte se vycpat....
Erik 3.12.2005 2:21

Co je to za hloupy nazor?

Proc by se v case posilujici levice mela pravice tristit? Proc je treba sestavovat nejaky dalsi ucelovy slepenec ministran? Pokud nekdo nechce aby CSSD pokracovala ve vladnuti, tak je nejrozumnejsi volit jejiho nejsilnejsiho protivnika, ODS. Riziko propadnuti hlasu dalsich stran je dost velke. Stepeni pravicove sceny jen udela z CSSD nejsilnejsi politickou stranu. A nejruznejsi zviditelnovani se nebo vydirani ministran v pripadne pravicove vlade ODS nebo jejich poslusna kolaborace s CSSD (oboji uz bylo) je luxus, ktery si Ceska republika uz nemuze dovolit.
Erik 3.12.2005 2:14

Co je to za hloupy nazor?

Proc by se v case posilujici levice mela pravice tristit? Proc je treba sestavovat nejaky dalsi ucelovy slepenec ministran? Pokud nekdo nechce aby CSSD pokracovala ve vladnuti, tak je nejrozumnejsi volit ODS. Riziko propadnuti hlasu dalsich stran je dost velke. Stepeni pravicove sceny jen udela z CSSD nejsilnejsi stranu. A nejruznejsi zviditelnovani se nebo vydirani ministran v pripadne pravicove vlade ODS nebo jejich poslusna kolaborace s CSSD (oboji uz bylo) je luxus, ktery si Ceska republika uz nemuze dovolit.
dvd 3.12.2005 5:01

Problém je v tom,

že menší strany na pravici (sic) se vždy vymezovaly a vymezují proti ODS coby konkurentovi a ne proti ČSSD coby politickému protivníkovi. Už jistá ODA měla kdysi volební plakát "Nejsme stranou jednoho muže" a jeden její dávný místopředseda mně před volbami 92 sděloval, že asi budou kandidovat švagrovou Václava Havla, aby se Klaus nasr.l. - byl totiž ještě v paměti její hysterický výstup při volbě VK předsedou OF. 
zoch 3.12.2005 6:26

Re: Co je to za hloupy nazor?

Eriku,
snažím se vymyslet na příkladu ukázku,jak bych se rozhodoval,ale nějak mi nesedí pr.el na hrnci....Ještě tomu něco chybí...že by rozum  ?  Ale přesto :
Jste postaven do nelehké role .Musíte jít volit a svýma očima to vidíte tak,že
na jedné straně kandiduje prostopášný rozhazovačný a názorově labilní úředník a na druhé straně sportovně vyhlížející ,šetřivý a elegantní lump
Koho si vyberete ?  Nebudete se do poslední chvíle rozhlížet,zda nedorazí nějaká poslední naděje ?
Ne všichni mají toto za realitu,ale budou rozhodovat minority a autor příspěvku celkem trefně nazval vedení ODS jako antilídry.
 
 
 
Csaba Tomanovics 3.12.2005 9:19

Re: Re: Co je to za hloupy nazor?

   Kdo by měl být ten elegantní lump? Myslíte asi jedinou stranu která má zcela precizně propracovaný program. Vždyť kdyby voliči měli vždy volit podle programu stran, tak by ODS musela dostat nechutných 100%, neboť žádná další strana mimo obecných proklamací toho není schopna. Kdo chce komentovat politiku objektivně a měřit stranám stejně, tak nemůže popřít totální převahu ODS v kvalitě programu (nemyslím samozřejmě ideovou kvalitu, ale připravenost provádět okamžitě po volbách potřebné reformy).
dvd 3.12.2005 9:39

Volba je jasná

vyberu si toho, kdo mně více vyhovuje. Tedy buď úředníka nebo lumpa. Pokud se ovšem domníváte, že nějaká nová partaj tam dosadí někoho jiného než úředníka či lumpa, tak budete šeredně zklamán. (tedy může tam ještě dosadit Fischerovou nebo Karáska, ale to už je kategorie sama pro sebe.)
Golda 3.12.2005 10:17

Re: Re: Co je to za hloupy nazor?

Opravdu vám ODS přiomíná elegantního sportovce - i po posledním sjezdu? Spíš vypadá jako rozespalý opelichaný medvěd, kterému se zdálo o dutině plné medu a teď zděšeně zjišťuje, že na stromě už debužíruje někdo jiný. Tak teď slibuje králíkům, co chodí okolo, že jim dá taky líznout, když mu pomohou.
Ladislav 3.12.2005 13:08

Re: Re: Re: Co je to za hloupy nazor?

Zkuste naznačit možné řešení. Já žádné "rychlé" nevidím a Unii Svobody zcela učitě volit nebudu. :) Ani žádné další, o nichž dnes ještě není ani vidu ani slechu - lidé z plakátů těsně před volbami, které vůbec neznám, mě nezajímají.
zoch 3.12.2005 13:31

Re: Re: Re: Re: Co je to za hloupy nazor?

Ladislave,
pro mne je do budoucna hlavní,aby strana měla dostatečný koaliční potenciál. V tom vidím východiska a nejhlavnější prioritu,kterou stavím na ˇpozici alfa vedle požadabvku netolerance vůči bolševikovi. ODS toto nesplňuje a ČSSD z jedné poloviny.
Zase to vidím tak,že budu doma.
Ladislav N. 6.12.2005 15:30

Re: Zase to vidím tak, že budu doma.

Jestli vám zrovna tahle "volba" přinese více uspokojení než stres z potlačení vlastních představ dostupnou "volbou ďábla", nic proti tomu. Já zatím k volbám do PS PČR chodím. A nechodím jen tam, kde má nepřítomnost znamená jasné NE pro voleného kandidáta.
P. 3.12.2005 1:57

Sněmovní volby rozhodne úspěch či neúspěch Zieleniece!"

 A nebo Železného. 
mol 3.12.2005 1:09

"finančních zdrojů především od US-DEU, SOS a LiRA"

tak ty vase financni zdroje by me fakt zajimaly... 20 Kc na vkladni knizce?
Pamětník I. 3.12.2005 6:47

Re: "finančních zdrojů především od US-DEU, SOS a LiRA"

Pokud nechcete být jen "vtipný", ale jste skutečně neznalý nečtenář, vězte, že podstatné finanční příjmy stran tvoří příspěvek za volební hlasy a pravidelné státní příspěvky za získané poslanecké a senátorské mandáty. Slučování malých stran však formálně brání výklad ministerstva financí, dle kterého na takto nově vzniklý subjekt pohledávky nepřecházejí, ale závazky zůstávají.