24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Haf 8.2.2007 14:50

Re: :-))

Diskuze začala, ale jen mezi VyVolenejma - ty vostatní tomu nerozuměj .

jim. 8.2.2007 14:46

:-))

ale ale pane sobotka, nějak jste si popletl pojmy a dojmy. rozdíl mezi usa a nato "snad" je evidentní. požívat argumentaci o naší věrohodnosti je úmyslná dezinterpretace kterou bych od senátora rozhodně nečekal. váš článek je plný zamlžování, spojování nespojitelného a překrucování. možná tato taktika vaše a vašich spolustraníků je ten hlavní důvod odporu proti stavbě radaru. prostě lež zůstane nedůvěryhodnou lží. a kdy že začne ta diskuse? včera jste zrovna jednu nepřipustili ne? neměla začít dříve než jste něco slíbili?

Jan 7.2.2007 16:25

NE cizí vojenské základně

Plnohodnotnou a sebevědomou součástí demokratického světa díky americké základně? ÍÁ, ÍÁ, ÍÁ (to je pozdrav pro pana Sobotku) 

Proč radar nemůže obsluhovat naše armáda?

Haf 7.2.2007 14:58

Moc se mně to líbilo , Přemku !!

Musí proběhnout odborná diskuze, nebude rozhodovat jen vláda, ale taky Senát a Poslanecká sněmovna. Jak rezolutní názor a hned rozhodnutí a jedině správný, vodborně vošetřený doktorem z Liberce.          Takže partajní řiťolezci, odborníci jako Filip, Vondruška, Ploc, ale i Mach a doktoři všeho druhu sou ty správný vodborníci na diskusi. Vobčani sou Póvl !!! Přemečku , kterápak Sorbona ti dala právo rozhodovat neomylně za jiný ??? Ty máš patent na rozum ? Referendum je pro ODS nestravitelný, protože by přišla vo svoje prebendy a zlodějiny postrkovaný Synerem.

Cruton 7.2.2007 6:24

Re: Re: Poznámka

Nikde nepíši, že máme vystoupit z NATO a hrát sólo. Naopak. Jsem za to, abychom maximálně spolupracovali s ostatními státy. Ale chci, aby to byla rovnocenná a oboustranně výhodná spolupráce. Jako plnohodnotný a sebevědomý stát nás ostatní budou vnímat jen tehdy, když budeme spoléhat především na sebe a když budeme hájit svoje zájmy. V opačném případě nás ostatní země budou vnímat jako otravnou a zbytečnou bačkoru. A skutečnost, že USA necháme bez jakýchkoliv podmínek dělat na našem území co se mu zlíbí určitě naši prestiž mezi ostatními státy nezvedne - i když nás naši politici tímto blábolem vytrvale oblbují.

Pasáček koz z Vermontu 6.2.2007 23:25

Re: Všichni máme pouze čtyři možnosti

Souhlasím s vámi - islám je strašný : zakazuje vepřové a alkohol, hezké ženy jsou příliš zahaleny. Proto by měl být islám zničen !!!

Pasáček koz z Vermontu 6.2.2007 23:21

Vojenská základna USA

Občané, já bych tu základnu doporučoval postavit dále od Prahy. Po americké agresi proti Jugoslávii prezident Putin informoval svět, že bude-li Rusko napadeno, použije atomové zbraně jako první.

Vezmeme-li v úvahu současnou politiku USA, tedy zavádění svobody a demokracie po celém světě (viz Irák), je jasné, že dříve či později na Rusko zaútočíme, tedy neradi a proti naší vůli, ale jako spojenci našeho úhlavního přítele. A  ty protiraketové základny budou zničeny první.

S pozdravem  Trvalými válkami za trvalý mir.

dědek 6.2.2007 23:18

Re: Poznámka

A se svou 22 000 armádou se i ubráníme sami ...... ;-D;-D

dědek 6.2.2007 23:16

Re: Pozdrav z Liberce

No jo  v putyce je všem po pátém pivě všechno jasné.R^

Cruton 6.2.2007 21:49

Re: Re: Re: Re: Nejhorší srážka je . . .

Svým sáhodlouhým příspěvkem jste nám chtěl říci, že Američané nás prostě milují a tak přinášejí oběti pro naše dobro?

demokrat-2 6.2.2007 21:35

Re: Re: Re: Demokrate . . .

Mluvíte mě kolego z duše.My jsme pro ameriku vzduch. Jediné co je zajímá je vlastní kožich a v zájmu svého blahobytu jsou ochotní zlikvidovat svět. Kam vstoupila po druhé světové válce noha amerického vojáka,zůstal jen svrab a neštovice. Děkuji nechci.Udělejte referendum!!!!!!!!  A pan Busch ať jde do (Y) 

BuBu 6.2.2007 21:00

Re: Re: Re: Díky za poučení !

Už jsem poslal americkému presidentovi na Vás odkaz. Je Vás tu na NP škoda - takový jeden odborník nahradí nejméně 100 amerických raketových Nýmandů ! ;-D;-D;-D

Luba 6.2.2007 20:37

Re: Re: To, že radarová stanice je . . .

Na rozdíl od nás je Rusko o postojích americké Bushovy administrativy dobře informováno. Zkuste někdy sledovat televizní stanici Fox, hlásnou troubu neokonzervativců, a budete se divit, o čem tam takovou dobu po studené válce ještě mluví!  Méně emocí a více rozumu, prosím. 

Egpist 6.2.2007 20:36

Hmm

neuvěřitelná demagogie..míchat naše závazky k NATO se závazky k USA(?) pane Sobotko vy máte o  sobě pravděpodobně vysoké mínění...

Josef z Liberce 6.2.2007 20:35

Pozdrav z Liberce

Vážený pane doktore Sobotko,

věřím, že si při namáhavých diskusích a debatách občas na Liberec ještě vzpomenete. Měl byste občas navštívit i některý z lokálů v tomto městě a zjistit si co se povídá o Vás a celém senátu. Jen pro zajímavost, když kdysi Petr Pithart prohlásil v tv, že vše v senátu důkladně prodiskutujete a proberete tak jeden štamgast v pivnici U jezírka prohlásil: přesně to samé jako my, akorát my to děláme za své. A v tomto duchu zřejmě pokračujete. Popřál bych Vám mnoho úspěchů v diskusích pokud byste to dělali jako my, ale takto jenom otravujete a obtěžujete. A s raketami a radarem běžte do háje. Už jsme si toho užili víc než dost.

vezvo 6.2.2007 20:34

Re: Re: To, že radarová stanice je . . .

Kdrbyste se jen trochu zajímal o problematiku mezikontinentáůch balistických raket věděl byste, že radarová stanice na našem území před nimi nemůže chránit nás.

BuBu 6.2.2007 20:28

Re: Re: Re: Nejhorší srážka je . . .

. . . s Volem !

Takže naposledy : Kdo do této chvíle nepochopil, že nebýt přítomnosti USA v Evropě po II. svět. válce,  tak je po nás všech už dávno veta - tak nepochopil nic ! Možná ti šťastnější by tu v potu tváře budovali socialismus . . . a hovořili zcela plynně "po rusky" - protože jiného jazyka by zde nebylo ! To v tom lepším případě ! V tom horším by tu byla pouze spálená země . . . o to by se už bolševici postarali !

Crutone a Vám podobní - jste hanbou českého národa a děláte hanbu srovnatelnou jen s hanbou, kterou dělali bolševici ! 

P.S.   A že jsem Vás neslyšel plakat v 80-tých letech, když tu bolševici z SSSR rozmísťovali jaderné zbraně - nota bene i bez souhlasu našeho bolševického parlamentu ? Kde jste byl v tu dobu ...kde byl Jiří Parubek ...kde byl Lubomír Zaorálek...kde byli všichni ti dnešní zarytí protiameričané, když se tu po celé zemi rozmísťovalo to jaderné svinstvo ?

David 6.2.2007 20:17

No tak!

Vážený pane Sobotko, v roce 1989 jsme šli do ulic, aby tady nebyli komunisté, Sovětská vojska a političtí kolaboranti, jako vy!

Cruton 6.2.2007 20:11

Poznámka

Článek je jen snůškou všeobecných frází a obecných tvrzení. Chci se ale vyjádřit k poslední větě článku: "...chceme být plnohodnotnou a sebevědomou součástí demokratického světa".

Plnohodnotnou a seběvědomou součástí se staneme VLASTNÍ usilovnou prací. Nikoliv spoléháním na pomoc kohokoliv.

Cruton 6.2.2007 19:13

Re: Re: To, že radarová stanice je . . .

A proč se na nás tedy USA nevykašlou?

Cruton 6.2.2007 19:11

Re: Re: Re: Re: Demokrate . . .

Toto je diskusní fórum. Takže buď nějaké tvrzení předřečníka vyvraťte nebo nás tady neobtěžujte svými výlevy.

BuBu 6.2.2007 18:47

Re: To, že radarová stanice je . . .

. . . základna namířená proti Rusku - tak to si v Rusku nemyslí ani ten nejposlednější mužik . . . po litru samohonky - natož president Putin. To jste tak zaslepený nenávistí . . . že nevidíte, že se USA mohou (a v minulosti i mohli) na celou Evropu vys.at ? To nevidíte,že to bude ochrana zadarmo - protože Evropa na ni ani nemá ? To nám tu chcete nakukat, že kdyby se jednalo o základnu NATO - tak byste s ní souhlasil ?

I Vy jeden šprýmaři ! 8-o;-D8-o:-D

Rys 6.2.2007 18:17

Podstatne je vynechano.

Ze se jedna o zakladnu USA ktera neni odsouhlasena v NATO - to se nedocteme. Take to ze velke zeme EU jako Francie a Nemecko jsou proti zakladne namirene proti Rusku. EU je uzce provazana s Ruskem zvlaste v energeticke oblasti a je proti zajmum Evropanu vztahy k Rusku zatezovat.

BuBu 6.2.2007 18:04

Re: Re: Re: Demokrate . . .

Za prvé: Komunisty léta vštěpovaná nenávist ke všemu americkému . . .ve Vašem případě slaví úspěch. Vám stačí říci USA . . . a oči máte zalité krví !

Za druhé: Nebýt USA v poválečné Evropě - tak už tu nejste ani Vy, ani já ! To, že bolševici připravovali jadernou válku, tak to ví každé malé dítě (z nebolševické rodiny)

No a za třetí: To, že nedokážete pochopit, proč je v USA zavedena pro mnoho zemí vízová povinnost - tak to mne utvrzuje v jednom: Pepek Vyskoč nebyl proti Vám inženýr . . .ale Princ Sulejmánský ! 

Jara London 6.2.2007 17:54

Re: Re: Pane Sobotko,

Bohužel, Petře, jen z blbosti. Jak pravil Pán: Blahoslaveni chudí duchem, neboť jejich je království nebeské. A bylo řečeno rovněž: "Nejveselejším a nejnadšenějším člověkem jest idiot, neboť nechápe světa běhu". Mám rád nadšené lidi - jsou solí země.

Dan 6.2.2007 17:40

děkuji

Pane senátore, plně s Vámi souhlasím. Kdyby se na politické scéně objevovalo více lidí Vašeho typu začal bych se možná i domnívat, že politika je normální obor, jako každý jiný.

LV 6.2.2007 17:25

pane senátore, máte mou podporu

je smutné, jaká část obyvatelstva je zblá levicovou, pacifistickou propagandou. A vede ji stejná strana, která se financováním pacifismu a všelikých "mírových hnutí" pokoušela rozložit veřejné mínění demokratických zemí v dobách studené války. Kde byli oni stateční levicoví (komunističtí) pacifisté a hrdinní bojovníci za mír a státní suverenitu v sedmdesátých letech, kdy SSSR neblahé paměti rozmístil v Hranicích a okolí své rakety?? Podle jejich většinového vzhledu, viděného v TV, tu dobu pamatují.

Vážení, obrana útok nepřivolává, ale oddaluje! Copak si pořizujeme zámky, abychom vyburcovali zloděje k činu?? Každá obrana má svá negativa, ale bez ní je to perspektivně horší. Právě připravenost k zničující odvetě zadržovala komunismus po II sv. válce a zabránila jeho expanzi do celé Evropy a kdoví kam ještě! A teď máme ve světě co do činění se stejně nenávistnou ideologií!!

demokrat 6.2.2007 16:42

Re: Re: Demokrate . . .

....a tito jsou příslušníky armády, která loupí a vraždí i nyní v Iráku a Afghánistánu a říká celému světu, že tam buduje demokracii. A ten, který chce budovat radar u nás, tak lhal celému světu, že ti, které dnes vraždí mají ABC zbraně. A jak si můžeme být jisti, že v případě základen nelže i nám, že nás budou chránit proti Korejcům a muslumanům. Mimochodem USA a ODS horlivě podporují vstup muslimského Turecka do EU a ještě nedávno kvůli muslumanům házeli v Jugoslávii bomby na hlavu jižním Slovanům. A my jsme pro ně taková pakáž, že si nás nechtějí pustit ani volně do země a musíme mít víza.

Karel II 6.2.2007 16:42

Re: Re: Re: Proč být pro?

Omlouvám se Adolfe za přehmaty. Ale ty  myšlenky!

JH 6.2.2007 16:39

Re: Plně se ztotžňuji se vyjádřením Saši

1. oni to neudělali zas tak nezištně, abych neviděl historické souvislosti, loni šlo na ČT2 dostatek dokumentů o této době

2. no, nás možná ne, ovšem americký vývoz demokracie se stává docela velkým průšvihem pro nás ostatní. Navíc se domluvili se SSSR o nelezení do zelí a podle toho se k nám dříve chovali, takže bych je neviděl jako úplné svatoušky

3. mohu mít k sousedovi přátelský vztah, ovšem proto mu nebudu dávat kus svého soukromí k dispozici a zcela otevřeně, v případě Států, také ke špionáži. Doporučuji pohledat heslo Echelon, pokud nevíte, o čem je řeč.