28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Adolf 6.2.2007 16:01

Re: Re: Pane Sobotko, jste tak trochu lhář

Běžte si nafackovat. Ty výplody máte ještě z VUMLU...

asd 6.2.2007 16:00

Re: Re: Taky si vzpomínáte na

No, on mezi tím zas tak velký rozdíl není, ostatně ty rakety na Kubě měly být pouze reciproční opatření na základnu v Turecku, s jadernými raketami, namířenými na SSSR. 

Adolf 6.2.2007 15:59

Re: Plně se ztotžňuji se vyjádřením Saši

Ano, to jsou silne a vypovídající argumenty...

Adolf 6.2.2007 15:57

Re: Re: Proč být pro?

Karle, Vy popleto jeden...

BuBu 6.2.2007 15:54

Re: Demokrate . . .

. . . je to sice pod lidskou důstojnost, reagovat na tu Vaši snůšku kreténství a demagogie - ale protože jsem si kvůli Vám nablil do klávesnice, tak musím . . .

Přirovnávat zvací dopis soukromé aktivitity soudruhů Bilaka, Koldera, Švestky, Indry a Kapka v r. 1968 na pozvání okupačních armád (které tu poté 21 let loupily a drancovaly) . . . přirovnávat tento dopis ke schválení umístění radarové stanice demokraticky zvoleným parlamentem a senátem - tak to tedy vyžaduje obrovskou, ale obrovskou dávku kreténství a imbecility !

Jsem naprosto přesvědčen, že Pepek Vyskoč byl proti Vám inženýr !

JH 6.2.2007 15:23

Re: Re: Pane Sobotko, jste tak trochu lhář

Doporučuji si přečíst přesné znění Washingtonské smlouvy. Nezavazuje se nikdo k ničemu, formulace "... jakou bude považovat za nutnou, ..." opravdu není závazek.

Stejně tak USA buduje svůj antiraketový systém zcela mimo struktury NATO, tudíž řeči o tom, že "jednou, možná, třeba,...", jsou jenom řeči.

pepe 6.2.2007 15:05

Re: Je to jako obvykle.

Naprostý souhlas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karel II 6.2.2007 14:41

Re: Proč být pro?

Dr.Edvard Beneš po Mnichovu řekl, kdo je náš jediný přítel.Takže Ti ,Tatino ,doporučiji k pořečtení jeho projevy po Mnichovu a 2. světové válce.Ten kopec bych bral, můžeš mě ho věnovat.Předem děkuji.

tatina 6.2.2007 14:28

Proč být pro?

Je to jednoduché.Já raději amiky,než východní"osvoboditele".A za druhé,se tu budu cítit o něco jistěji.Ať si klidně ty radary postaví u mne na zahradě.Pokud by jim stačilo 14 arů,tak jim je věnuji.Navíc mám ještě jeden pozemek,kterým je jeden velký kopec,o rozloze asi 4,5 ha.To už by stálo za to ne?

kdokoli 6.2.2007 14:26

Re: Taky si vzpomínáte na

Je tu malý rozdíl mezi základnou útočných raket s jadernou hlavicí a protiraketových střel s kinetickou hlavicí.

kdokoli 6.2.2007 14:23

Re: Re: Plně se ztotžňuji se vyjádřením Saši

A proč by měli ? Co jsme kdy udělali my pro ně ?

kdokoli 6.2.2007 14:22

Re: Názory politiků

No a ? Co jste tím vlastně chtěl dokázat ?

třetí 6.2.2007 13:33

Názory politiků

uveřejněné dnes na NP jasně dokazují, že poltik je od toho, aby rozumněl všemu. Leč tu narazili drahoušci. Ukazuje se, že jde především o odbornou věc a na tu se umí řada našinců podívat se znalostí věci. Je to asi tak, jako by amíci tvrdili, že E nerovná se mc na druhou a všichni politici by nás přesvědčovali, že je v našem národním zájmu aby to tak bylo a že to američanům za naše osvobození dlužíme. Krásně hovořil Topolánek, když říkal, že systém je určen k ničení jaderných, nebo konvenčních nosičů.

milan007 6.2.2007 13:13

Re: Liberecký pragovák

Nejsta Vy náhodou z dvojčat ??

demokrat 6.2.2007 13:04

Liberecký pragovák

Liberecký pragovák Sobotka se chystá podepsat zvací dopis pro dočasné umístění bratrských vojáků USA na naše území.. A´t  žije nerozborné přátelství lidu Čech a USA, na věčné časy a nikdy jinak !

Roy Boehm 6.2.2007 12:47

Re: Re: Politik

Kraviny. Kterou hrozbu bude hájit základna v N.Dakota? A proč není nic na East Coast? A co třeba zbytky prvních a druhých stupňů antiraket? Myslíte, že zůstanou viset ve vzduchu?

Nás a většinu Evropy to chránit nebude. To by ty rakety nesměly létat po balistické křivce. V té sestupné části dráhy to nepadá kolmo k zemi.

Americká raketa 6.2.2007 12:36

Re: Politik

Američané nestaví základny podle obydlenosti, ale podle toho aby co nejúčinněji chránily co největší oblast jejich území. Není překvapivé, že když útok od případného útočníka hrozí ze severzápadu až severu, že základny staví právě tam.

Stejně jako není překvapivé, že když ruské rakety měly létat přes Arktidu, že radar měli v Grónsku.

Systém bude v Evropě chránit podstatně větší území (včetně nás), než je Británie.

Roy Boehm 6.2.2007 12:35

Re: Plně se ztotžňuji se vyjádřením Saši

ad3) A kvůli tomuto vztahu, který Američané, jako národ, nijak intenzívně neopětují, se máme pro ně nechat zabít? Upřímně milovat a obdivovat lze jednotlivce. Mít stejné city k národu (kde se zákonitě musí vyskytovat jisté procento vrahů, zlodějů, podvodníků) mi připadá poněkud úchylné.

Roy Boehm 6.2.2007 12:31

A ještě

Čtyři roky držíte, vy politici, basu. Žádný z vás neměl tu odvahu (a slušnost) dát toto téma do svého volebního programu, abyste dostali jasný mandát od svých voličů. A referendum se Vám zdá zbytečné. A  jaké odborné posouzení všech aspektů bude probíhat v obou komorách parlamentu? Vždyť jediná odborná činnost, které je většina členů schopná, spočívá v počítání procent provizí z peněz prošustrovaných na státních zakázkách. A v tom jste si všichni rovni: oranžoví, modří, zelení či černí. Snad jen ti Komančové mají posledních sedmnáct let smůlu. 

Roy Boehm 6.2.2007 12:21

Politik

Lžete, pane senátore, ale pro politika je to zřejmě nejběžnější způsob komunikace. Co je to za čest, dělat někomu slouhu, který se nechá zabít, aby pán přežil? Co je to za nesmysl, dávat své území druhým k dispozici zadarmo a bez podmínek? Proč si USA, které doma staví radary a základny v neobydlených končinách (Aljaška, Sev. Dakota), vybrali zrovna ČR? Nebude to proto, že znají kvality zdejších politiků? Zejména jejich zkorumpovanost? To, že se rozšíří oblast chráněná protiraketovým systémem, je z mála pravd, které jste ve svém článku uvedl. Ale, jako volič Vaší strany, Vám musím říct, že je mi bezpečnost severoafrických a blízkovýchodních zemí zcela lhostejná. Když už pominu nesmyslnost jejich obrany před ISLÁMSKOU hrozbou z Iránu či Sýrie. Chránit budeme z celé Evropy toliko Irsko a část V.Británie. Zcela bez ochrany bude (kromě nás) i Německo, Polsko, Rakousko, Slovensko, Slovinsko, značná část Itálie, Španělska, Francie. A to jsou naši spojenci v NATO, jestli si tu organizaci pamatujete!

Americká raketa 6.2.2007 12:13

Re: Možná blbá otázka

V Německu ho asi těžko mohou chtít, když Německo zdaleka není takový americký spojenec jako my. Američané dokonce mluvili o stahování existujících základen v Německu jinam. Maďarsko a Slovensko možná osloveny být mohly, ale  možná právě těch pár set km na východ znamená, že systém by již nedokázal ochránit ani sám sebe ani území USA. V Polsku to chtějí a část systému tam také zřejmě bude. Řekněme, že kombinací technických a politických možností máte 3 státy: ČR, Polsko a Slovensko. 2 z nich byly osloveny. To se zatraceně liší od situace, kdy ve Vesničce chtěli zrovninka jednoho člověka z miliónu vhodných.

Americká raketa 6.2.2007 12:05

Re: Pane Sobotko, jste tak trochu lhář

USA deklarovali, že se jedná o součást jejich raketového deštníku sloužícího pod jejich velením k ochraně území USA i jejich spojenců - zejména států NATO. Souvislost s NATO je taková, že NATO buduje jiný druh balistického deštníku (ne k ochraně území, ale bojiště) a ten americký v tom minimálně nepřekáží. Souvislost s NATO je i taková, že NATO zavazuje (i když jenom formálně a nevynutitelně) jednotlivé státy pomáhat si v národních obranách.

Takže souvislost s NATO sice není taková, že to není projekt aliance řízený aliancí, ale také rozhodně není nulová.

Americká raketa 6.2.2007 11:58

Re: 2 otázky k radarové stanici

-Podle informací z americké ambasády ano, podle informací odpůrců základny nikoliv. Vyberte si sám.

-Partnerům v EU a NATO do toho může být pendrek, protože se jich to zatím netýká. A partnerů v EU se to nebude týkat ještě dlouho, protože EU takové věci jako je obrana neřeší a ještě nějaký pátek řešit nebude. Partneři v NATO mají na celý systém názory různé, někteří základny systému na svém území hodlají strpět, jiní nikoliv. NATO jako celek zatím systém ochrany členských států proti mezikontinentálním raketám nechystá. Nicméně chystá systém ochrany bojiště proti balistickým raketám krátkého (a středního) dosahu. A tento NATO systém pochopitelně bude s tím americkým spolupracovat (minimálně bude spoléhat na jeho senzory) a časem se dost možná oba systémy propojí a i ten co je dneska striktně americký bude začleněn do struktur NATO. Rozhodně to není nic co by šlo proti zájmům aliance.

F. Čech 6.2.2007 11:57

Protiraketová obrana už tady měla být!

V roce 2011, kdy má být evropská část proti raketové obrany USA funkční může být pro nás už pozdě. Irán může být schopen zasáhnout evropské území (USA zatím ne) raketou s jadernou hlavicí už za tři roky!

nepolitik 6.2.2007 11:54

Plně se ztotžňuji se vyjádřením Saši

k příspěvku Karla Pacnera, za který mu děkuji: "Vedle různých ekonomických, právních apod. důvodů je zde to hlavní:

1. Protože Američané už dvakrát nasadili vlastní životy, aby zachránili ty naše.

2. Protože Američané na rozdíl od jiných nás ještě nikdy nenapadli, nikdy naši zem neokupovali, nikdy neomezovali naši svobodu individuální ani skupinovou, občanskou ani politickou.

3. Protože Češi mají k USA tradiční dobrý, přátelský a obdivný vztah, který se již po mnoho generací projevuje různorodými formami a není nadekretovaný, leč z lidí pocházející a upřímný, a naše národní záliba například v country hudbě a v trampingu apod. přečkala i nacionální sociálismus z Berlína i internacionální sociálismus z Moskvy a přinejmenším v mé rodině nemizí ani pod náporem eurosociálismu z Bruselu."  

Miloš Zfrantišku 6.2.2007 11:49

Je to jako obvykle.

Hlavně aby po nás nikdo nic nechtěl a když tak ať platí. Ostudné. Český národ měl možná kdysi zlaté ručičky, nyní je ale pouze pěkně vyčuraný. Já bych opravdu nechtěl mít naši republiku za spojence.

vládík 6.2.2007 10:59

Re: Fuj,

PetřeH, máte krásnou argumentační metodu. Takovou argumentaci jsme slýchali 40 let. Kdepak jste se ji naučil?

Co je podle vás kulturní svět?  Ten, který má naši kulturu. Co je na ni kulturnějšího oproti kultuře arabské /prosím: celoarabské/, čínské, japonské či kultuře polynézských národů?

My jim dovolíme bránit kulturu americkou (nepleťte se, není to naše kultura, obě mají významně jiné kořeny za těch půl tisíciletí). Za jakou cenu? V tom je problém.   Zatím nikdo neodpověděl na námitku: Je známý fakt, že američané začali uvažovat o umístění "předsunutého" systému poté, co zjistili, že nemohou uchránit pobřeží USA.  Chráněno je území  (v nejlepším případě) cca 100 km za radarem. Takže radar umístěný u nás uchrání (možná) Německo. Rovněž se nikdo nevypořádal s bezesporným faktem, že první útok bude veden proti naváděcím systémům.

Karel II 6.2.2007 10:53

Re: Re: Pane Sobotko, jste tak trochu lhář

Pane Sobotko,pokud tady radar bude, doporučuji senát přesunout do Španělského sálu  a dát do pořádku protiatomový úkryt pod sálem. Neprozrazuji žádné státní tajemnství, ukázal ho a komentoval dramatik v televizi.

gerontusinza 6.2.2007 10:44

Nikoli, většinou je stejný blb jako předtím, jen je na něj podstatně víc vidět.Re: Re: Pane Sobotko, jste tak trochu lhář

Tohle mohl vyplodit jen skutečný veleduch blbosti a řiťolezectví.;-(:-/(Y)

local 6.2.2007 10:44

Re: Všichni máme pouze čtyři možnosti

5. EU (v budoucnu) , z toho ovšem modrým soudruhům naskakují pupínky