16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Obžaloba elektronické evidence tržeb

Ministr Babiš chce zavést revoluci v evidování tržeb a slibuje si od toho více peněz do státního rozpočtu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Uhlich 30.5.2015 10:25

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Ale prd. To jsou jen žvásty... u těch Vietnamců je to stejné jako u nás... daňové úniky tam vznikají jinde než u nějakého trouby co prodává nějaký šunt, nebo u obchodníků, kteří prodávají ve večerkách. Tohle jsou jen odborářské kydy. Daňové úniky vietnamské menšiny vznikají na jiné úrovni a jsou gigantické, ovšem na tuto uroveň Babišovo EET nedosáhne... Problém této země je jinde než v tom, že živnostníček zapře pár tisícovek... bohužel je tu spousta lidí a Vy jste toho důkazem, že je velmi snadné lidi zblbnout a odvézt jejich pozornost jinam...

M. Vondráček 30.5.2015 10:23

Re: Tak trochu nechápu argumentaci

Podle mě existuje jediný recept , zjednodušit daňový systém , odstranit výjimky (třeba biopaliva) , zrušit dotace .

M. Vondráček 30.5.2015 10:21

Re: Proč ?

Pro Vás konkrétní je to co je v souladu s Vaším marxistickým pohledem na svět . Takže ode mě se podle Vašich měřítek "konkrétní" odpovědi patrně nedočkáte.

F. Kusák 30.5.2015 10:20

Tak trochu nechápu argumentaci

Je přeci každému naprosto jasné, že mnoho tržeb se děje bez úhrady daní. Každý ten dotaz zná, když se vás řemeslník ptá, jestli chcete účtenku. Většina odpovídá, že nikoliv a předpokládá nižší konečnou cenu. Že tím stát přichází o peníze je nabíledni, že je to trestný čin je snad také zřejmé. Dobře, zrušíme tento navrhovaný systém. Ale pak řekněme, že rezignujeme na výběr daní nebo navrhněme systém jiný. To bych také doporučoval panu Machovi. Je také důležité říci těm, kdo daně neplatí, že se jedná o trestný čin, a že budou za to postihováni. To bohužel slyším od politiků jen velmi zřídka. Zato vnímám neustále podivnou ochranu všech neplatičů, od černých pasažérů až po neplatiče faktur a výživného. A světe div se, i takovou neharáznost, že stát bude hradit některým i nevymahatelné alimenty, přičemž již dnes hospodaříme s ohromným rozpočtovým schodkem. Jestli chceme dopadnout jako Řecko, tak jen tak dál.

J. Pražák 30.5.2015 10:19

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Zapomněl jste ty poctivé, kteří se brání, dát do uvozovek.

J. Pražák 30.5.2015 10:18

Re: Proč ?

Co to píšete za nesmysly?? Nevyjádřil jste se k tomu, z čeho pocházejí peníze na platbu zdravotního, důchodového pojištění, odstupného,.... pro zaměstnance. Jako podnikatel s těmito náklady musíte počítat a zisk musí být i po jejich započtení do nákladů. Zkuste odpovědět konkrétně.

M. Vondráček 30.5.2015 10:15

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Vy opravdu nevíte , proč se Ti poctiví tak brání ??

M. Vondráček 30.5.2015 10:13

Re: Proč ?

Máte to hodně popletené. Vymyslel jsem technologii na re vulkanizaci pryžové směsi, postavil na to továrnu a zaměstnávám 25 lidí.

Živí mě ti lidé , nebo já je . Myslím si , že to vychází z faktu vzájemné užitečnosti. To jen Vy do toho taháte relikty třídního boje.

J. Pražák 30.5.2015 9:57

Re: Stejný metr znamená likvidaci všemožných regulací,

Poděkujme zvoleným eurosocialistům i našim polancům. Zákaz žárovek, podpora biopaliv, nemakačenků, imigrace.

Změny podmínek fungování EU bez možnosti toovlivnit a vystoupit.

Chce se mi zvracet.

J. Pražák 30.5.2015 9:55

Re: Proč ?

Pletete pojmy a dojmy. Na placenou dovolenou musí zaměstnanec svou prací zaměstnavateli vydělat. Dtto odstupné, sociálka, zdravotní,..... Z čeho myslíte, že to zaměstnavatel platí? Zaměstnavatel nemá jiné zdroje než ty, které mu zaměstnanci vydělají. Proto jsou výdělky zaměstnanců nižší. I zaměstnavatel i živnostník musí vykazovat zisk, a tedy i platit daně, jinak by činnost ukončili.

P. Vaňura 30.5.2015 9:54

Stejný metr znamená likvidaci všemožných regulací,

nuceného odkupu Babišových biosinstev...

M. Vondráček 30.5.2015 9:50

Re: Proč ?

Když rovnost tak rovnost . Zaměstnanci budou mít neplacenou dovolenou , žádné odstupné v případě ukončení pracovního poměru, budou za své chyby ručit celým majetkem . Budou si platit celou sociálku a zdravotní a ne že za ně bude půlku platit zaměstnavatel .

Pak můžete mluvit o rovnosti daní :-)

J. Pražák 30.5.2015 9:45

Re: Zapomněl jste na jinou variantu. Živnostník oficiálně

Když půjde živnostník na pracák, může. Sociální platí většina minimální, tak budou v bídě, max. 11 měsíců. Každý svého štěstí strůjce. A nepoctivě dál podnikat na černo.? To okrádá všechny. To snad ani Svobodní nechtějí.

S biopalivy je to nesmysl, to je jasné. Vypalování pralesa pro pěstování palmy olejné, u nás řepka vraždí zvěř. Jestli tu hrůzu neznáte, tak stojí za vidění:

http://www.ac24.cz/videodokumenty/zivotni-prostredi/2316-zluta-nemoc-v-nejzlutejsi-zemi-sveta-se-srnkam-nedari

E. Erat 30.5.2015 9:45

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Zřejmě jste neopustil rodnou vísku.Na trzích na Ibize,Menorce (Španělsko) atd. jsem vždy dostal elektronickou účtenku.I když byl můj nákup třeba za jedno euro. Pravda,nevím zda ta elektronická pokladna byla napojena na jejich finanční úřad.Trhovci a Veitnamci právě potřebují nějákou kontrolu jako sůl. Daňové úniky z jejich činnosti musí být obrovské.

J. Pražák 30.5.2015 9:41

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Mach píše, ničím nepodložené fámy, že systém bude drahý a nic nevybere. Živnostníci dostanou slevu na dani na zakoupení technologie.

Proč se tedy živnostníci tak brání? Ti poctiví se ničeho bát nemusí, bude stejné prostředí pro všechny, tedy přežijí jen ti lepší.

P.S.: K vaší odpovědi: Dnes už existují léky, které vám pomohou. Nechte si je předepsat. Hulvátům příště neodpovím, zejména "nedámě" (dáma mluví jinak).

J. Pražák 30.5.2015 9:38

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Tak tedy po lopatě: státní fond dopravní infrastruktury vydává řádově více na výstavbu a opravu silnic než je částka vybraná na silniční dani. Do fondu živnostníci skoro neplatí, protože skoro neplatí daně.

Děti živnostníků chodí do školy, školné je placeno z daní, které živnostníci skoro neplatí.

....

Jestli jste i nyní nepochopil, tak to vzdávám.

P. Vaňura 30.5.2015 9:35

Zapomněl jste na jinou variantu. Živnostník oficiálně

pověsí podnikání na hřebák, půjde na pracák, čímž se mimo jiné VYHNE NUTNOSTI PLATIT ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ POJIŠTĚNÍ ale v menším rozsahu bude dál pracovat na černo.

Poslední věta, o 5 miliardách ročně, které schlamstne podpora biopaliv TESAT DO KAMENE.

Autor ale zapomíná na vedlejší důsledek "podpory biopaliv," kterou je ZDRAŽENÍ POTRAVIN (to ví každý, kdo chodí nakupovat). V CELOSVĚTOVÉM MĚŘÍTKU vedla podpora biopaliv a zdražení potravin k "Arabskému jaru," Islámskému státu a invazi primitivů do Evropy !!!!!

A. Zajícová 30.5.2015 9:32

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

je to věcné. Pokud jste pochopil páně Machův článek tak, jak na něj reagujete, jste socialista...navíc zpitomělý propagandou.

F. Doušek 30.5.2015 9:32

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Vaše odpověď mi nedává smysl. Nešlo by to věcně?

K. Janyška 30.5.2015 9:23

Vy řečo, začněte vysvětlovat rostlý spontánní řád Evropy a

vůbec teorii  spontánního řádu lidského světa a spontnáního řádu obecného. Jinak se vaše politická činnost stává poštěkáváním. Musíte na to zgruntu, Svobodní. Jinak se budete muset přejmenovat na Blázniví... Dzp.

J. Pražák 30.5.2015 9:22

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Za co např. chodí vaše děti do školy? Kdo jim to platí? Myslíte, že za těch pár korun vybraných na silniční dani by se zalepily jen ty největší díry? Nová výstavba je za co? Slyšel jste o Fondu dopravní infrastruktury? Vy do něj asi neplatíte....

J. Pražák 30.5.2015 9:19

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Pro všechny stejný metr. Všichni jezdí po silnicích, děti chodí do škol, jsou nemocní, v penzi.... Tak na to musí platit. O smysluplnosti rozhodnutí vlády a parlamentu kam s vybranými penězi to není. Jako vládu si lidi zvolili, takovou mají. Za 4 roky se to změní.

J. Pražák 30.5.2015 9:17

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Vaše odpověď mi nedává smysl. Nešlo by to věcně?

J. Pražák 30.5.2015 9:15

Re: Proč ?

Kdyby děti živnostníků měli vzdělání podle toho, kolik jejich rodiče odvedou daní, tak by nevychodily ani 5 obecných.

O velikosti vybraných daní od 1milionu živnostníků a 5 milionů zaměstnanců si udělejte představu n a webu. Je to tristní.

Kradení a neúčelné vynakládání příjmů rozpočtu je jiná věc, ale i za to si můžeme sami. Voliči volili socany, komunisty a anonysty. Podporují se nemakačenci, lenoši a neschopní i v tom, aby měli velké rodiny a tím hodně dalších voličů levice závislých na "dávkách". Nejlepší antikoncepce je vysokoškolský diplom. Proto to tak u nás vypadá.

J. Vintr 30.5.2015 9:15

Tady vůbec nejde o erární kasu

ta na tom v žádném případě nevydělá ale prodělá (polepší si jen pár stovek nebo tisíc státních zaměstnanců). Jde o to, že pánům jsou milejší občané na pracáku, než ti, kteří se živí sami ...

F. Doušek 30.5.2015 9:15

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Slyšel jste někdy o silniční dani?

M. Vondráček 30.5.2015 9:14

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Ta realizace bude v tom, že turnovské trhy nebudou . Proč by taky měly být , když je nepořádá Agrofert :-)

F. Doušek 30.5.2015 9:14

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Zavést bič na všechny jen proto, že státní moloch je neschopný vybrat daně, dopadnout a potrestat pár nepoctivců, je podle vás co?

A. Zajícová 30.5.2015 9:11

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

ne, vy ji, prosím, nedělejte. S liberalismem, nesocialismem a svobodou pro lidi nemáte zjevně nic společného.

F. Doušek 30.5.2015 9:11

To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

V dalším budou povinni mít elektronické pokladny všichni, kdo prodávají své služby, tedy např. i trhovci.

Právě se konají Turnovské trhy se spoustou stánků, několika kulturními akcemi a na několika místech v Turnově.

Neumím si představit realizaci Babišova "nápadu" při takovéto konkrétní akci.