16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Obžaloba elektronické evidence tržeb

Ministr Babiš chce zavést revoluci v evidování tržeb a slibuje si od toho více peněz do státního rozpočtu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Strakoš 30.5.2015 15:44

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Výše daní, které utíkají v tomto případě nehraje vliv. Ani které jsou placeny.

Jak se vybere více daní díky novému elektronickému systému, které nyní utíkají?

Pokud živnostník nyní nabídne "bez faktury" a finančák ho neumí postihnout, co ho v budoucnu donutí tu fakturu pokaždé vydat, zahrnout do účetnictví a zaplatit z ní daně? Co ten nový systém za 12 miliard přinese tak převratného, že se vybere více?

Už jsem slyšel v životě o dost systémech a věcech, které měly "tak nějak magicky" ušetřit a pokud nebyl jasný důvod většinou vydělali jen prodejci systému.

B. Uhlich 30.5.2015 14:02

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Za to ty Vaše třídně nenávistné a pomstychtivé bláboly by se měli přinejmenším tesat, nebo vydávat knižně jako poučení z krizového vývoje, co kašpárku? Ááá,tak jste se konečně odkopal ...i cenzuru na mě, jo?  Tak socánkovi došly argumenty..tak má péči charakter čtenářů a úroveń diskuze...no to je bezvadné!!!  Ale já Vás uklidním, tady žádná cenzůra ..zatím..nefunguje a já jsem velmi rád, že tu takhle blábolíte, za pár let si můžeme tenhle článek znovu zobrazit včetně diskuze a budete vědět jak jste dnes mimo...ale to už vy tady diskutovat nebudete, co? To už budete fanaticky vzývat a hájit něco jiného..... :(

B. Uhlich 30.5.2015 13:51

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

No to máte recht, třeba zrovna na Vás je to vidět víc než dobře...:-))))  A nežvejkejte nesmysly, Vy jste si nikdy dobře sám neživil...kdybyste se někdy živil sám jak tu tvrdíte, tak byste se tu neztrapňoval takovýma socanskýma kydama... moc dobře byste věděl, že to není jednoduché a nejuchal byste tu jak duševně zakřiknutý nad tím, že na ty živnostníky dojde... Jinak nezoufejte, že jste nebyl u socanů nebo odborářů...třeba když si okopírujete tuhle diskuzi a ukážete jim ji ..tak třeba Vás tam vezmou jako nástěnkáře..a když ne, tak to zkuste u Bureše, tam Vám dá za každý příspěvek koblížek...  :-))))))

J. Pražák 30.5.2015 13:38

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Takové primitivní bláboly bez argumentů už by měli cenzurovat i na NP. To ničí charakter čtenář a diskusi mění na žumpu.

J. Pražák 30.5.2015 13:36

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Ubožáku. Nikdy jsem nevolil socany, nikdy nebyl odborář, vždy jsem se uživil dobře sám. Je vidět, že mezi živnostníky nejsou jen samí skvělí.

B. Uhlich 30.5.2015 13:29

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

No když se Vám to příčí tak nechápu, proč odpovídáte...vy jste nesvéprávný? Asi ano... když nechce te diskutovat tak nediskutujte, ale nepište furt, že jako že ne a přitom jo...to nevědčí nic moc o vaší inteligenci, když už koukám, že Vás to tak vzrušuje každého inteligenčně hodnotit... to bude asi ta touha po nepoznaném :-))))

Vždy mě fascinují lidé, které vzrušuje to, že se něco ve společnosti bude dít a jich se to nebude týkat , lidé kteří mají erekci z toho, že se někomu ublíží..ale pardon to vy vlastně tak neberete pro Vás to bude nastolení spravedlnosti, co? Malej neproduktivní kašpárek, kterej to v životě dotáhl maximálněna to, aby slintal nesmysly do Psa to je věru smutné... tak se neupejpjte, a ještě něco mi tu zaštěkejte, ať je nějaká bžunda...

P. Bolec 30.5.2015 13:25

Re: chudáci .......

Stačí si ověřit daňový přínos živnostníků. Malá nebo nulová daň a na druhé straně plně využívané služby od státu. Neplatí to samozřejmě pro všechny.

P. Bolec 30.5.2015 13:22

Re: Tak trochu nechápu argumentaci

Např. zemědělcům nelze zrušit dotace. Jedině za předpokladu, že zruší celá EU. Žrádlo se tím ale zdraží a proto nevěřím, že k tomu bude odvaha.

B. Uhlich 30.5.2015 13:17

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Njn..Vy neodpovídáte..ale odpovídáte, vy neztrácíte a čas a stejně ho ztrácíte... takoví jste vy přihlouplí diskutíři, kteří musí stále vítězit, že...  Vy hlavně dávejte pozor abyste se samou třídní nenávistí nezalkl... to víte každý není takový odborářský vyčůránek jako Vy. O mě mít péči nemusíte, já se tu uživím vždy a Vy z toho mít užitek nebudete... a ještě jedno doporučení hlavně se moc necpěte těma babišovskýma koblikama mohly by Vám nepřijemně zaskočit...

J. Pražák 30.5.2015 12:43

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Na takové hulvátské nesmysly bez argumentů neodpovídám. Připravujte se jak budete přežívat až budete mít stejné podmínky jako každý jiný. Vy asi hodně těžko. Vyčůránků je tady hodně, slušných živnostníků málo.

J. Pražák 30.5.2015 12:40

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Odpovídat hulváto vi se mi příčí, ale pokusím se.

Přeji všem živnostníkům, kteří zkrachují poté, co nebudou moct zaplatit férové daně jako každý jiný, ať jdou na pracák a žijí z podpory, kterou si platili v minimální výši. Jejich místo zaujmou šikovnější. Žádná škoda.

O zvýšení výnosu výběru daní můžeme uvažovat až se systém spustí, ale dle odporu bud jistě významný.

Samozřejmě se dá řešit výběr daní i jinak. Např. hostinský v BRD když platí nízké daně, tak mu berňák spočítá židle a doplatek daně odhadne.

Nevím jak jste přišel na to, že jsem socan. to jste skutečně hooodně ujel. Ale každý živnostník nemůže a ani nemusí mít IQ vyšší než 90, že?

B. Uhlich 30.5.2015 12:34

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

No jasně, když dojdou argumenty je každej ubožák, to je tak u Vás vyšinutých sosánků běžné... Jedinej kdo v tom zmatek jste vy... a když už jste tak vědomostně vyfutrovanej v oboru těch daní tak mi Vy chytrolíne sdělte,kdo ty "firemní daně" nakonec platí? Ta firma nebo jí to musí v ceně zaplatit koncový zákazník, tedy i ten živnostník??? Nějak Vás ten Středula blbě ideologicky připravil na tuhle diskuzi a neplácejte tady něco ztrátě času, jak tak sleduji toto fórum, tak vy ho tady (ten čas) ztrácíte rád a docela vášnivě, že? To víte, kdyby jste něco opravdu dělal,tak byste tu tolik čas neztrácel.....

B. Uhlich 30.5.2015 12:22

Re: sranda

No , pane Kubíne ono ta největší "sranda" nastane až lidé zjistí, že si většinu prací živnostníků nebudou moci dovolit...ono chápu, že mi odpovíte, tak to holt ti živnostníci si asi moc nevydělají...já Vám na to pak odpovím ano, protože drtivá většina živnostníků podniká proto, aby nějak slušně žila a pokud to tak opravdu dál nepůjde pak nevěřím, že by většina byla takoví masochisti, aby se dřeli na to, že budou dál chudí... pak se to holt bude řešit nějak evolučně...část řemeslníků přejde úplně do šedé zóny a ta druhá část se prostě začně nějak společensky přizpůsobovat...někdo se stane zaměstnancem a někdo nezaměstnaným.... Každopáně vůbec nepřemýšlejte nad tím, že by EET zabránilo "okrádání" státu...ne nezabrání, protože od toho tu EET vůbec není...EET je jen z dalších nesmyslů, které fungují jako velmi kvalitni korečkové rypadlo na peníze... přemýšlejte, opravdu všichni kdo se budou motat okolo tohoto systému na tom budou dobře....kdo ovšem bude na té "druhé" straně ten už moc na výběr nemá. Víte ono asi te vést nějaké zanícené diskuze na tohle téma nemá valného smyslu...konec konců já jako živnostník uvidím co to nakonec bude opravdu znamenat a vy jako zastánce EET jednoho dne poznáte, jestli jste jste měl pravdu nebo ne...

J. Pražák 30.5.2015 12:07

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Jste ubožák, kterému chybí argumenty a zastírá to hulvátstvím. Zapomínáte, že jsou i zaměstnanci v nestátních firmách, které si na sebe musí vydělat. Přeji všem živnostníkům, aby měli férové podmínky. Tedy aby všichni platili stejně daně, neokrádali erár, aby si zaplatili alespoň na základní vzdělání svých dětí, aby zaplatili do státního fondu dopravy na výstavbu silnic po kterch jezdí. Zejména těm notoricky známým neplatičům, jako jsou hostinští, taxikáři,....

Věřím, že stát vybrané daně nepromrhá na podpoře neschopných, nepřizpůsobivých a že je tzv. "lobbisté" "neodkloní".

Vaše zmínka o silniční dani je směšná. Ta tvoří necelých 10% částky, kterou stát z jiných daní dává do státního fondu dopravní infrastruktury. Spotřební dně a DPH platí všichni. Tady se jedná o firemní daně,... Ale s takovými jako vy je škoda ztrácet čas.

B. Uhlich 30.5.2015 12:04

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

To není pravda, živnostnící se prostě brání tomu stále dokola platit něco co si někdo vylobuje, Vy jste opravdu tak zoufale naivní, že si fakt myslíte, že se tady může zvednout výběr daní??? Hehe..tak to jste opravdu vrchní komik... tak pane Pražáku, celej tenhle nesmysl je jen další vylobovaná 3,14vina, která se stane nekonečnou studánkou, kde zmizí libovolné množství oběživa s naprosto mizivým účinkem. To že Vy sociální blouznivci si stále vytváříte mentální obrazy nenažraného zbohatlého živnostníka, je opravdu jen Váš problém. Bohužel jste přesně ten typ člověk kterému to moc nemyslí za to rád a vášnivě příjmá jednochuchá řešení..obzvlášť taková, která mu někdo předžvýká a označí za jediná správná..

Ano možná, že tu jsou skupiny "živnostníků", kteří si opravdu hlavu s daněni a s čím koliv jiným nelámou, ale věřte tomu, ti si tu hlavu lámat nebudou ani pak... prostě daně platit nebudou a pokud by to ten systém opravdu umožnil tak už nebudou ani podnikat... tedy co to bude za výsledek? No jasně ...opět žádný výběr... co pak takový živnostník bude dělt...no to je složitější...část z nich se nechá zaměstnat..(bude-li kde) , část z nich se stane nezaměstnanými (tak je vy a Vám podobní budete msuet živit) a nebo se plně rozvinou v šedé ekonomice. (ta tu totiž je a bude..).a to ještě v lepším případě..v horším případě, si pak budete musete dát na dveře ještě lepší zámky a koupit si ještě větší flintu...neboť se ty lidi nějak budou muset živit... Tak ale daleko váš rozoumek asi nejde, co? :-))))

F. Kusák 30.5.2015 12:01

Re: Tak trochu nechápu argumentaci

Souhlasím s Vámi, jen je třeba to otevřeně říci a nebýt farizejem. Jen nesmím vlastní podvody zakrývat nějakými pseudorgumenty. Taky si

myslím, že ten, kdo neumí vystavit elektronickou účtenku, si na to buď

musí někoho najmout nebo raději nepodnikat z důvodu nízké inteligence. Já jsem také pro "malý stát" a nízké daně. Pracoval jsem celý život ve výrobní a později soukromé sféře, i jako OSVČ jsem se živil technickými projekty, takže vím o čem mluvím. Domnívám se, že lidé by měli být co nejvíce odpovědni za svůj život. Ta odpovědnost mně bohužel dnes schází asi nejvíce a rád vzpomínám na své prarodiče, kteří se dokázali rvát se životem i za válek nebo v emigraci. Jsou pro mě obrovským moralním vzorem.

B. Uhlich 30.5.2015 11:46

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Myslím, že jedinej kdo vůbec nic nechápe jste Vy pane Pražáku. Kvákáte tady socansko-odborářský nesmysly, které hraničí s třídní nenávistí a ještě se máte za borce, kterej všemu rozumí. Tak vašnosto, živnostníci daně platí, protže je je tady systém postaven tak, že drtivé většině daní se vyhnout nelze..tak živnostník platí DPH, platí veškeré ekologické daně, platí veškeré spotřební daně, když si chce započítat i provoz auta musí platit i silniční daň, platí zdravotní a sociální pojištění...ano neplatí ho v takové výši jako zaměstnanci..jednoduše proto, že by to bylo pro většinu živnostníků likvidační...což ovšem chápu, že Vám je jedno a dokonce byste zjevně řičel blahem, kdyby tu řádní živnostnící nebyli. Lidé jako Vy místo toho, aby trochu mysleli a zamysleli se nad tím jak si stát se zaměstnanci doslova vytírá zadek, budou podléhat nenávistným blábolům a budou kvákat nesmysly.... jako to o těch dětech, ona je tady nějaká školská daň, kterou živnostnící neplatí????? Víte Pražáku, Vy si samozřejmě můžete myslet o živnostních co chcete a já vám k tomu, mohu říct jediné, že mám docela radost, že tohle pindání je asi to jediné co Vám zapšklým marxistům ještě zbylo...  :-)))))))))

J. Pražák 30.5.2015 11:42

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Pan Mach vaří z vody. Nemá konkrétní informace kolik daní uniká. Když se podívám na taxikáře, hospodské,.....tak je jasné že výběr stoupne výrazně.

J. Strakoš 30.5.2015 11:35

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Ale kdepak v tom článku čtete tuhle argumentaci, že by se schvalovalo podnikání bez placení daní?

Já si to vykládám tak, že Svobodní, resp. Mach protestují proti opatření, které bude více stát než prodělá a které nakonec k ničemu nebude, pouze se o kousek zvedne daňová zátěž, trošku vše zdraží a to pravděpodobně povede k dalšímu úbytku živnostníků.

Je to podobné, jako bych například chtěl zlepšit dodržování max. rychlosti a donutil všechny řidiče koupit černé skříňky s GPS a vybudoval mechanizmus jejich kontroly a nakonec stejně nechal rozhodnutí, zda skříňku zapnou na nich.

P. Papež 30.5.2015 11:27

Re: Vy řečo, začněte vysvětlovat rostlý spontánní řád Evropy a

Vy jste se už přejmenoval na vámi navrhovaný název.

J. Kulheim 30.5.2015 11:06

Re: Tak trochu nechápu argumentaci

Kdo si myslí, že těm, kteří se rozhodnou vzít osud svůj a své rodiny do svých rukou je blaze, tak nech to udělá také. Na co řemeslník potřebuje stát? Stát ať nechá lidem peníze a neřeší problémy do kterých by se lidé nedostali, kdyby se jim nehrabal neustále v peněženkách. Za odvedené peníze občané dostávají služby o které nemají zájem.

Dostává občan za svoje odvedené peníze přiměřenou službu?Celkově stát lidem sebere cca 80% výdělku. Daň z příjmů + sociální a zdravotní pojištění cca 45%. Dále daň z nemovitostí, daň z nabytí nemovitých věcí, silniční daň.Nepřímé spotřební,DPH /podnikatel, zákazník v obchodě/, ekologická (daň z elektřiny, ze zemního plynu a z pevných paliv), poplatky za znečištění vzduchu či vody, poplatky za odpad,Poplatky- dálniční, koncesionářský, soudní, notářský, správní, poplatky místní/např. lázeňský pobyt, ubytovací, vstupné, psi, parkovací a p./, déle clo, bankovní, komora, poštovné, balné, solární, atd.

Čím víc peněz stát vybere, tím víc se jich rozkrade. V tom je přímá úměra. Na tom těžko kdokoliv co změní. Legalizované okrádání ve formě dotací, grantů, pobídek, solární daně a p., sebere lidem víc peněz než jakýkoliv řemeslník. Ten si musí práci sám vyhledat. Když práci nemá, nemá ani peníze.

Myslím, že největšími kritiky jsou lidé, kteří jsou závislí na státní kasea nikdy neměli odvahu postavit se na vlastní nohy a sami přispívat do státní kasy.

F. Zemek 30.5.2015 10:49

chudáci .......

copak, židáček nenakeťasí na činžáček, že ? a o to tady jde !!!

když si naevyděláš ani tolik, aby jsi si mohl pořídit pokladnu a připojení na int, proč to děláš ? Proč zavazíš na ,,trhu,, a mrvíš ceny, socko ))))))))))

J. Pražák 30.5.2015 10:45

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

To jsem nechtěl. Po zavedení elektronických tržeb by měli být všichni poctiví. Ale ti, kteří se dnes tolik brání asi mají co skrývat.... Jiný důvod nevidím.

J. Pražák 30.5.2015 10:44

Re: Proč ?

Váš nápad vám dává podmínky pro podnikání lepší, než má konkurence (než vyprší patentová ochrana). Ale ekonomicky se musíte chovat standardně, jako každý jiný subjekt dosahovat zisk po odečtení nákladů na podnikání. A jsme u merita: náklady na odstupné, zdravotní a sociální,..., které platíte vašim zaměstnancům jsou vaše standardní náklady, stejné jako má každá jiná firma, že? Jestli je to jinak, vysvětlete to, ale prosím konečně konkrétně odpovězte jako čestný chlap.

M. Vondráček 30.5.2015 10:44

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

"Pravda,nevím zda ta elektronická pokladna byla napojena na jejich finanční úřad."

V tom bude ten problém. Víte k čemu se používá v obchodě registrační pokladna ?? Opravdu to není z důvodu elektronické centrální evidence tržeb :-)

M. Vondráček 30.5.2015 10:41

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Nezapomněl , a neurážejte Ty poctivé .

B. Uhlich 30.5.2015 10:41

Re: Tak trochu nechápu argumentaci

Mno, pane Kusáku obávám se, že do "řecka" nás spíš přivede Babiš, než cokoliv jiného... Možná,že v tom máte hokej,ale právě Řecko dopadlo tak jak dooadlo díky tomu, že tam chce být každý úředník a nikdo tam nechce podnikat... hehe.. nepřipomíná Vám to náhodou něco??? Tedy tzv. "řecko" nevzniká tím, že by se neplatily daně, ale tím, že ty daně nakonec už nemá kdo platit... víme? A ti poslední kdo chtějí něco dělat ty už to nespasí,že?

Jinak třeba já s EET problém nemám...pořídím si to a budu vykonávat patřičné hovadiny a budu zaznamenávat každou tržbu... což mmch dělám i teď. Problém bude v tom, že to celé bude další vydání a ty peníze, které vynaložím na provoz toho systému už neutratím jinde... což třeba Vám asi vadit nebude, ale třeba lidem u kterých něco kupuju.. ano.

M. Vondráček 30.5.2015 10:39

Re: Proč ?

Poraďte mi , pocházejí ty peníze z mého nápadu na kterém jsem pracoval léta , či z práce zaměstnanců ??

J. Pražák 30.5.2015 10:25

Re: Proč ?

Nechte vaše nesmyslné soudy o mně stranou a konečně odpovězte konkrétně z čeho financujete náklady na odstupné, na část platby sociálního a zdravotního,... pro vaše zaměstnance, nebo přiznejte, že argumenty pro nižší daně živnostníků nemáte. Zachovejte se jako čestný chlap a neuhýbejte, nebo raději mlčte a nešiřte lživou demagogii.

A. Zajícová 30.5.2015 10:25

Re: Tak trochu nechápu argumentaci

Tak já tedy účtenky chci...pokud vy ne, pak jste aktivní účastník toho daňového podvodu. Proč tím mám trpět já? Jak řemeslníka donutíte, aby elektronicky tržbu zaznamenal, to tedy netuším, nicméně fakt, že ani celý gigantický státní aparát se zákony na míru šitými nedokáže dělat dobře svou práci, není důvod k dalším a dalším šikanám.

Jak víte, kolik tržeb se děje bez úhrady daní? Nejspíš od politiků...to je tedy zdroj...