1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Obžaloba elektronické evidence tržeb

Ministr Babiš chce zavést revoluci v evidování tržeb a slibuje si od toho více peněz do státního rozpočtu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 30.5.2015 21:50

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Tak zde s Vámi naprosto souhlasím.

Váha voličského hlasu budiž násobena koeficientem větším než jedna velmi výrazně přímo úměrným výši odvedených daní z příjmu bez odpočtů na vyživované osoby - berňák vše ví a pamatuje a kdo platí, poroučí ... kdo neplatí daně, měl by jen základní jeden hlas; u důchodců by se vzal řekněme průměr koeficientů za posledních deset let před důchodem ...

J. Pražák 30.5.2015 22:11

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Tento systém fungoval spolehlivě, než ho zničili. Jak to dnes vysvětlit politikům, nebo nějaké nové straně, která tento spravedlivý systém opět prosadí?

J. Jurax 30.5.2015 23:59

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

V dohledné době nijak. Rovné a všeobecné volební právo je nedotknutelná posvátná kráva. Bohužel.

M. Vondráček 30.5.2015 8:30

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

S poctivostí začněte prosím Vy i pan Babiš u sebe a neurážejte podnikatele a živnostníky . Nepoctivců a lumpů je u nich stejné procento jako u státních úředníků či jiných profesí :-)

PS: My tu nejsme pro stát , ale stát pro nás (měl by být)

J. Pražák 30.5.2015 8:57

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Svobodní živnostníci by si měli minimálně zaplatit (odvedenými daněmi) za užívání a výstavbu silnic, policii, která chrání i je, svou penzi,...... Bohužel dnes živnostníci daně skoro neodvádějí. Všem je třeba měřit stejným metrem-zaměstnancům i živnostníkům. Není spravedlivé, aby jedni měli výhody.

P.S.: Původně jsem neměl chuť vám vůbec odpovídat - nechápu jak si dovolujete mě spojovat s nepoctivostí. To je drzost - pomalu na žalobu. Příště SLUŠNĚ.

M. Vondráček 30.5.2015 9:07

Proč ?

Ze stejného důvody jako obviňujete Vy a Babiš podnikatele a živnostníky . Bývá obvyklé , že zloděj křičí chyťte zloděje. Možná , že by stačilo přestat krást ve státní správě a pak by bylo peněz ve státním rozpočtu dost i bez takových ptákovin jako je sledování tržeb.

J. Pražák 30.5.2015 9:15

Re: Proč ?

Kdyby děti živnostníků měli vzdělání podle toho, kolik jejich rodiče odvedou daní, tak by nevychodily ani 5 obecných.

O velikosti vybraných daní od 1milionu živnostníků a 5 milionů zaměstnanců si udělejte představu n a webu. Je to tristní.

Kradení a neúčelné vynakládání příjmů rozpočtu je jiná věc, ale i za to si můžeme sami. Voliči volili socany, komunisty a anonysty. Podporují se nemakačenci, lenoši a neschopní i v tom, aby měli velké rodiny a tím hodně dalších voličů levice závislých na "dávkách". Nejlepší antikoncepce je vysokoškolský diplom. Proto to tak u nás vypadá.

M. Vondráček 30.5.2015 9:50

Re: Proč ?

Když rovnost tak rovnost . Zaměstnanci budou mít neplacenou dovolenou , žádné odstupné v případě ukončení pracovního poměru, budou za své chyby ručit celým majetkem . Budou si platit celou sociálku a zdravotní a ne že za ně bude půlku platit zaměstnavatel .

Pak můžete mluvit o rovnosti daní :-)

J. Pražák 30.5.2015 9:55

Re: Proč ?

Pletete pojmy a dojmy. Na placenou dovolenou musí zaměstnanec svou prací zaměstnavateli vydělat. Dtto odstupné, sociálka, zdravotní,..... Z čeho myslíte, že to zaměstnavatel platí? Zaměstnavatel nemá jiné zdroje než ty, které mu zaměstnanci vydělají. Proto jsou výdělky zaměstnanců nižší. I zaměstnavatel i živnostník musí vykazovat zisk, a tedy i platit daně, jinak by činnost ukončili.

M. Vondráček 30.5.2015 10:13

Re: Proč ?

Máte to hodně popletené. Vymyslel jsem technologii na re vulkanizaci pryžové směsi, postavil na to továrnu a zaměstnávám 25 lidí.

Živí mě ti lidé , nebo já je . Myslím si , že to vychází z faktu vzájemné užitečnosti. To jen Vy do toho taháte relikty třídního boje.

J. Pražák 30.5.2015 10:18

Re: Proč ?

Co to píšete za nesmysly?? Nevyjádřil jste se k tomu, z čeho pocházejí peníze na platbu zdravotního, důchodového pojištění, odstupného,.... pro zaměstnance. Jako podnikatel s těmito náklady musíte počítat a zisk musí být i po jejich započtení do nákladů. Zkuste odpovědět konkrétně.

M. Vondráček 30.5.2015 10:21

Re: Proč ?

Pro Vás konkrétní je to co je v souladu s Vaším marxistickým pohledem na svět . Takže ode mě se podle Vašich měřítek "konkrétní" odpovědi patrně nedočkáte.

J. Pražák 30.5.2015 10:25

Re: Proč ?

Nechte vaše nesmyslné soudy o mně stranou a konečně odpovězte konkrétně z čeho financujete náklady na odstupné, na část platby sociálního a zdravotního,... pro vaše zaměstnance, nebo přiznejte, že argumenty pro nižší daně živnostníků nemáte. Zachovejte se jako čestný chlap a neuhýbejte, nebo raději mlčte a nešiřte lživou demagogii.

M. Vondráček 30.5.2015 10:39

Re: Proč ?

Poraďte mi , pocházejí ty peníze z mého nápadu na kterém jsem pracoval léta , či z práce zaměstnanců ??

J. Pražák 30.5.2015 10:44

Re: Proč ?

Váš nápad vám dává podmínky pro podnikání lepší, než má konkurence (než vyprší patentová ochrana). Ale ekonomicky se musíte chovat standardně, jako každý jiný subjekt dosahovat zisk po odečtení nákladů na podnikání. A jsme u merita: náklady na odstupné, zdravotní a sociální,..., které platíte vašim zaměstnancům jsou vaše standardní náklady, stejné jako má každá jiná firma, že? Jestli je to jinak, vysvětlete to, ale prosím konečně konkrétně odpovězte jako čestný chlap.

J. Jurax 30.5.2015 20:44

Re: Proč ?

Z obého, pane, z obého. Bez Vašeho nápadu by ti zaměstnanci holt dělali jinde něco jiného, bez těch zaměstnanců by byl Váš nápad leda tak na prodej - bez nich byste toho asi moc nevyrobil; proto je taky zaměstnáváte.

A ti zaměstnancí svou prací musí vydělat na mzdové náklady (supehrubou mzdu), na svou dovolenou, na odstupné, na firmou placenou nemocenskou, na benefity, které jim případně skýtáte, taky na režii výroby, taky musí zbýt něco pro Vás a sám patrně víte líp jak já na co všechno. A Vy s tímhle vším - nebo Váš ekonom - musí kalkulovat při stanovení výše mzdy zaměstnanců.

Koneckonců - pokud nejste nějak dotován, nemáte jako firma jiné prostředky než ty, které utržíte za vyrobený tovar - Vámi vymyšlený a Vašimi zaměstnanci vyrobený.

Ergo OSVČ je na tom stejně. Taky si na dovolenou etc. musí vydělat, akorát je to víc vidět a je to i pro neprobudilé mysli pochopitelnější než u zaměstnanců.

Nikdo nic nemá zadarmo.

F. Doušek 30.5.2015 9:15

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Slyšel jste někdy o silniční dani?

J. Pražák 30.5.2015 9:22

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Za co např. chodí vaše děti do školy? Kdo jim to platí? Myslíte, že za těch pár korun vybraných na silniční dani by se zalepily jen ty největší díry? Nová výstavba je za co? Slyšel jste o Fondu dopravní infrastruktury? Vy do něj asi neplatíte....

F. Doušek 30.5.2015 9:32

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Vaše odpověď mi nedává smysl. Nešlo by to věcně?

J. Pražák 30.5.2015 9:38

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Tak tedy po lopatě: státní fond dopravní infrastruktury vydává řádově více na výstavbu a opravu silnic než je částka vybraná na silniční dani. Do fondu živnostníci skoro neplatí, protože skoro neplatí daně.

Děti živnostníků chodí do školy, školné je placeno z daní, které živnostníci skoro neplatí.

....

Jestli jste i nyní nepochopil, tak to vzdávám.

B. Uhlich 30.5.2015 11:46

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Myslím, že jedinej kdo vůbec nic nechápe jste Vy pane Pražáku. Kvákáte tady socansko-odborářský nesmysly, které hraničí s třídní nenávistí a ještě se máte za borce, kterej všemu rozumí. Tak vašnosto, živnostníci daně platí, protže je je tady systém postaven tak, že drtivé většině daní se vyhnout nelze..tak živnostník platí DPH, platí veškeré ekologické daně, platí veškeré spotřební daně, když si chce započítat i provoz auta musí platit i silniční daň, platí zdravotní a sociální pojištění...ano neplatí ho v takové výši jako zaměstnanci..jednoduše proto, že by to bylo pro většinu živnostníků likvidační...což ovšem chápu, že Vám je jedno a dokonce byste zjevně řičel blahem, kdyby tu řádní živnostnící nebyli. Lidé jako Vy místo toho, aby trochu mysleli a zamysleli se nad tím jak si stát se zaměstnanci doslova vytírá zadek, budou podléhat nenávistným blábolům a budou kvákat nesmysly.... jako to o těch dětech, ona je tady nějaká školská daň, kterou živnostnící neplatí????? Víte Pražáku, Vy si samozřejmě můžete myslet o živnostních co chcete a já vám k tomu, mohu říct jediné, že mám docela radost, že tohle pindání je asi to jediné co Vám zapšklým marxistům ještě zbylo...  :-)))))))))

J. Pražák 30.5.2015 12:07

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Jste ubožák, kterému chybí argumenty a zastírá to hulvátstvím. Zapomínáte, že jsou i zaměstnanci v nestátních firmách, které si na sebe musí vydělat. Přeji všem živnostníkům, aby měli férové podmínky. Tedy aby všichni platili stejně daně, neokrádali erár, aby si zaplatili alespoň na základní vzdělání svých dětí, aby zaplatili do státního fondu dopravy na výstavbu silnic po kterch jezdí. Zejména těm notoricky známým neplatičům, jako jsou hostinští, taxikáři,....

Věřím, že stát vybrané daně nepromrhá na podpoře neschopných, nepřizpůsobivých a že je tzv. "lobbisté" "neodkloní".

Vaše zmínka o silniční dani je směšná. Ta tvoří necelých 10% částky, kterou stát z jiných daní dává do státního fondu dopravní infrastruktury. Spotřební dně a DPH platí všichni. Tady se jedná o firemní daně,... Ale s takovými jako vy je škoda ztrácet čas.

B. Uhlich 30.5.2015 12:34

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

No jasně, když dojdou argumenty je každej ubožák, to je tak u Vás vyšinutých sosánků běžné... Jedinej kdo v tom zmatek jste vy... a když už jste tak vědomostně vyfutrovanej v oboru těch daní tak mi Vy chytrolíne sdělte,kdo ty "firemní daně" nakonec platí? Ta firma nebo jí to musí v ceně zaplatit koncový zákazník, tedy i ten živnostník??? Nějak Vás ten Středula blbě ideologicky připravil na tuhle diskuzi a neplácejte tady něco ztrátě času, jak tak sleduji toto fórum, tak vy ho tady (ten čas) ztrácíte rád a docela vášnivě, že? To víte, kdyby jste něco opravdu dělal,tak byste tu tolik čas neztrácel.....

J. Pražák 30.5.2015 12:43

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Na takové hulvátské nesmysly bez argumentů neodpovídám. Připravujte se jak budete přežívat až budete mít stejné podmínky jako každý jiný. Vy asi hodně těžko. Vyčůránků je tady hodně, slušných živnostníků málo.

B. Uhlich 30.5.2015 13:17

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Njn..Vy neodpovídáte..ale odpovídáte, vy neztrácíte a čas a stejně ho ztrácíte... takoví jste vy přihlouplí diskutíři, kteří musí stále vítězit, že...  Vy hlavně dávejte pozor abyste se samou třídní nenávistí nezalkl... to víte každý není takový odborářský vyčůránek jako Vy. O mě mít péči nemusíte, já se tu uživím vždy a Vy z toho mít užitek nebudete... a ještě jedno doporučení hlavně se moc necpěte těma babišovskýma koblikama mohly by Vám nepřijemně zaskočit...

J. Pražák 30.5.2015 13:36

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Ubožáku. Nikdy jsem nevolil socany, nikdy nebyl odborář, vždy jsem se uživil dobře sám. Je vidět, že mezi živnostníky nejsou jen samí skvělí.

B. Uhlich 30.5.2015 13:51

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

No to máte recht, třeba zrovna na Vás je to vidět víc než dobře...:-))))  A nežvejkejte nesmysly, Vy jste si nikdy dobře sám neživil...kdybyste se někdy živil sám jak tu tvrdíte, tak byste se tu neztrapňoval takovýma socanskýma kydama... moc dobře byste věděl, že to není jednoduché a nejuchal byste tu jak duševně zakřiknutý nad tím, že na ty živnostníky dojde... Jinak nezoufejte, že jste nebyl u socanů nebo odborářů...třeba když si okopírujete tuhle diskuzi a ukážete jim ji ..tak třeba Vás tam vezmou jako nástěnkáře..a když ne, tak to zkuste u Bureše, tam Vám dá za každý příspěvek koblížek...  :-))))))

J. Pražák 30.5.2015 16:11

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Nedostatek argumentů hulvátstvím v žádném případě nenahradíte. Pouze ještě více vynikne vaše omezenost a hloupost. Ono mezi živnostníky zrovna příliš studovaných není. Takže není čemu se divit....

J. Jurax 30.5.2015 20:51

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

No jo, kdybyste trochu krotili vášně a odpustili si urážky, zjistíte, že oba - tedy i pan Uhlich - máte v zásadě pravdu.

J. Pražák 30.5.2015 21:25

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Tak to byste měl vysvětlit podrobněji. Já nikoho neurážím, diskutuji věcně s argumenty, to je podstatný rozdíl od p. Ulricha, který argumenty nahrazuje hulvátstvím.