16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Obžaloba elektronické evidence tržeb

Ministr Babiš chce zavést revoluci v evidování tržeb a slibuje si od toho více peněz do státního rozpočtu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Uhlich 30.5.2015 22:39

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Ty blbe, ty se oháněj vzděláním, když neumíš ani opsat jméno, který má 6 písmenek.....

B. Uhlich 30.5.2015 22:34

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Pokud jste indoktrinován tou pitomostí, že živnostnící zásadně kradou...tak nemá cenu s vámi vést jakýkoliv dialog. Jak vy se chováte ke svým zákazníkům je Váš problém, to co tady píšete nesvědčí nic moc o Vašem zdravém rozumu.... i když ono je to asi jinak, pán je internetový diskutér a potřebuje něco neustále pindat aby mu ego nesvěsilo, že? Kdybyste 25 let podnikal tak byste psal něco jiného.... tohle je bohužel problém internetu, že su tu dost často nejeden hraje na něco co není...

Jinak mě ovšem to co píšete nijak z míry nevyvádí, už jsem si zde na N.P. zvykl... jsou prostě lidé, kteří rádi platí daně a radují se z toho, že dojde na ty co je rádi neplatí... jo, dobrý...hlavně, že jinak zdravíčko slouží... :-)

F. Zemek 30.5.2015 22:22

Re: chudáci .......

a jak řešíš případné reklamace, bez papírů )))))))

J. Pražák 30.5.2015 22:11

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Tento systém fungoval spolehlivě, než ho zničili. Jak to dnes vysvětlit politikům, nebo nějaké nové straně, která tento spravedlivý systém opět prosadí?

J. Jurax 30.5.2015 21:50

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Tak zde s Vámi naprosto souhlasím.

Váha voličského hlasu budiž násobena koeficientem větším než jedna velmi výrazně přímo úměrným výši odvedených daní z příjmu bez odpočtů na vyživované osoby - berňák vše ví a pamatuje a kdo platí, poroučí ... kdo neplatí daně, měl by jen základní jeden hlas; u důchodců by se vzal řekněme průměr koeficientů za posledních deset let před důchodem ...

J. Pražák 30.5.2015 21:30

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Příčinou je všeobecné rovné volební právo. To podporuje populisty, kteří "krmí" neschopné voliče, nemakačenky, kteří natahují ruce po státních dávkách, které přerozdělovači rádi poskytují (z cizího). Kdyby se volilo jako v Rakousku Uhersku dle Taafeho nebo i Badeniho volební reformy do kurií, kde by váhu hlasu ovlivňovala výška voličem zaplacných přímých daní, tak by se k moci dostali zástupci produktivních aktivních občanů. Ale to eurosoudruzi nepřipustí. To by musela přijít revoluce.

J. Jurax 30.5.2015 21:28

Daně

se staly tak složitými, že se jim dá utéct.

Zaveďmě daň z hlavy - každý svéprávný a plnoletý bude platit stejně měsíčně x peněz - já nevím třeba 10 000 Kč - čímž zaplatí veškeré své daně včetně zdravotního a sociálního - a co si vydělá nadto, bude jeho. Stát ušetří desetitisíce úředníků. Prosté, jednoduché - a neproveditelné :-)

Připadá-li těch 10 000 někomu moc, tak nechť si na http://www.penize.cz/kalkulacky/mzdova-kalkulacka#mzda2015 ověří, že tuto sumu odvádí státu pracovník bez vyživovaných osob s hrubou mzdou 20 000 Kč měsíčně - superhrubá je 26 800 Kč, čistá mzda je 15 850 Kč a rozdíl - 10 950 Kč - spolkne stát na dani s příjmu a povinných pojištěních. Připodotýkám, že průměrná mzda ve 4. kvartále 2014 byla 27 200 Kč a medián 22 847 Kč - viz https://www.czso.cz/csu/czso/cri/prumerne-mzdy-4-ctvrtleti-2014-truea9fbwn

Jak podobně jednoduše s daněmi firem ale nevím ... :-)

J. Pražák 30.5.2015 21:25

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Tak to byste měl vysvětlit podrobněji. Já nikoho neurážím, diskutuji věcně s argumenty, to je podstatný rozdíl od p. Ulricha, který argumenty nahrazuje hulvátstvím.

J. Jurax 30.5.2015 21:04

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

To kdybych věděl, tak dostanu nobelovku ...

Ono to v demokracii - tedy vládě lidu - asi moc jinak nejde, protože lid je takový, jaký je. Jde jenom o to, aby toho marasmu nebylo přesmíru; ovšem míra téhož je vnímána subjektivně, takže ... a tom je taky politika, že ano.

J. Jurax 30.5.2015 21:00

Re: sranda

No - bude-li to tak, pak ovšem živnostník nezkrachuje, protože to DPH s povinným papírem zaplatí zákazník a živnostník bude furt na svém :-) ... pokud neuvažujeme takové subtilnosti, jako že se se zvýšením ceny sníží poptávka nebo na druhé straně konkurence nedovolí přenést celou tíži na zákazníka :-)

A nedělejte si iluze, při naší povaze jak někdo v té lotynce vyhraje něco k závidění a patřičně se to zmedializuje, tak lidi si budou kupovat na trhu jabka po jednom každé s extra paragonem :-)

K. Janyška 30.5.2015 20:56

Re: Vy řečo, začněte vysvětlovat rostlý spontánní řád Evropy a

Není důvod. Mimochodem, co je to spontánní řád ? Dzp.

J. Jurax 30.5.2015 20:51

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

No jo, kdybyste trochu krotili vášně a odpustili si urážky, zjistíte, že oba - tedy i pan Uhlich - máte v zásadě pravdu.

J. Jurax 30.5.2015 20:50

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

No jo, kdybyste trochu krotili vášně a odpustili si urážky, zjistíte, že oba - tedy i pan Pražák - máte v zásadě pravdu.

J. Jurax 30.5.2015 20:44

Re: Proč ?

Z obého, pane, z obého. Bez Vašeho nápadu by ti zaměstnanci holt dělali jinde něco jiného, bez těch zaměstnanců by byl Váš nápad leda tak na prodej - bez nich byste toho asi moc nevyrobil; proto je taky zaměstnáváte.

A ti zaměstnancí svou prací musí vydělat na mzdové náklady (supehrubou mzdu), na svou dovolenou, na odstupné, na firmou placenou nemocenskou, na benefity, které jim případně skýtáte, taky na režii výroby, taky musí zbýt něco pro Vás a sám patrně víte líp jak já na co všechno. A Vy s tímhle vším - nebo Váš ekonom - musí kalkulovat při stanovení výše mzdy zaměstnanců.

Koneckonců - pokud nejste nějak dotován, nemáte jako firma jiné prostředky než ty, které utržíte za vyrobený tovar - Vámi vymyšlený a Vašimi zaměstnanci vyrobený.

Ergo OSVČ je na tom stejně. Taky si na dovolenou etc. musí vydělat, akorát je to víc vidět a je to i pro neprobudilé mysli pochopitelnější než u zaměstnanců.

Nikdo nic nemá zadarmo.

J. Pražák 30.5.2015 20:31

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Jaké řešeni má tedy tento marasmus?

J. Jurax 30.5.2015 20:24

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Za 4 roky se to nezmění - ať je u moci libovolná fangle, v důsledcích je to furt stejná pakáž. Liší se jen v technických detailech své schopnosti či neschopnosti. O smysluplnosti rozhodnutí vlády a parlamentu kam s vybranými penězi to právě je, a to velice velmi.

J. Jurax 30.5.2015 20:20

Re: Více daní, nebo zeslabit stát

Na to zvýšení daní doplatí poctiví podnikatelé - takže jich ubude - a samozřejmě zaměstnanci, protože ti se jednak nějakým tvůrčím účetnictvím bránit nemohou, jednak ubude-li peněz jejich chlebodárci, pocítí to i oni na stagnaci či pomalejším růstu mezd, krácení benefitů a tak podobně.

J. Jurax 30.5.2015 20:16

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Pokladna má paměť, jako počítač ... jenže dnes i robě školou povinné umí upravit soubory v paměti počítače ... a je rozdíl, zda kasu kontroluje majitel prodejny, jestli není okrádán zaměstnanci, nebo jestli tentýž majitel - plátce daně - si údaje z té kasy zaváděné do účetnictví upraví podle potřeby, aby platil co nejmíň daní ...

J. Jurax 30.5.2015 20:07

Re: Tak trochu nechápu argumentaci

Zrušení dotací muže jít ruku v ruce se snížením daní, z nichž ty dotace jsou; navíc nebude křiven trh. Zdraží se - možná - potraviny, sníží se daně a nula od nuly pojde. Tedy v globále. Ale přineslo by to jisté turbulence, takže máte recht - politikové s obzorem od voleb do voleb nic takového nepřipustí.

Nehledě na to, že dotace jsou občas i na to, že se půda neobdělá a potraviny nevyrobí, což je už celkem šílenost.

Nicméně chtít po EU zrušení dotací do zemědělství - to by byla efektivní cesta k rozkladu EU. Protože ta na dotacích stojí.

J. Jurax 30.5.2015 19:59

Re: chudáci .......

Ale fuj - mně jako spotřebiteli nízké ceny vyhovují :-)

J. Jurax 30.5.2015 19:58

No a pokud by zrušení daňového zvýhodnění

biopaliv vygenerovalo málo, lze zrušit i podporu fofrníků a fotovoltaiky.

Ale obojí se samozřejmě nestane.

Nicméně k finančním rozkladům páně Machovým lze vznést námitku, že míchá výdaje jednorázové a průběžné.

E. Erat 30.5.2015 17:48

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

A můžete mojí pitomost blíže specifikovat,prosím.

F. Svoboda 30.5.2015 17:45

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

To co píšete je obrovská pitomost.

E. Erat 30.5.2015 17:25

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Aha,takže když nejsme schopni zabránit obrovským daňovým únikům-v tom máte pravdu.Tak necháme krást drobné živnostníky,tedy spíše meloucháře.Jsem 25 let OSVČ a na každou částku,někdy i marginální vystavuji fakturu.Také mi někteří zákazníci nabízejí,že by to šlo bez papíru.Tak jim řeknu ano, na fakturu 500,-Kč, bez papíru 1 000,-Kč.A divte se,o tuto kulantní nabídku není zájem.

E. Erat 30.5.2015 17:16

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Opravdu nevím,ale vím že mám účtenku a tedy mohu uplatnit záruku atd. Ale vím,že každá taková pokladna má paměť,jako počítač.Tedy dá se zpětně zkontrolovat.K čemu tedy jinak slouží tato pokladna,abyste neokrádal majitele prodejny ???

J. Pražák 30.5.2015 16:19

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Něco zkusit je vždy lepší než zafixovat standardní okrádání. Jako větší problém vidím to, že socani, anonisti a ostatní vládci zase rozhodnou o prošustrování vybraných daní na nesmyslné projekty, "dávky", podpory nemakačenků, začleňovaí experimenty, a to hlavně proto, aby měli více voličů. Tato vláda potřebuje co nejvíc neschopných, závislých na přerozdělování těm, kteří se nesnaží o samostatný život. To jsou její voliči. Důležité problémy zametá pod koberec. Takže volit bude třeba někoho úplně jiného dříve, než se budeme povinně řídit šarií a Evropě bude vládnout londýnský chalífa....

J. Pražák 30.5.2015 16:13

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Nedostatek věcných argumentů sprostotou nenahradíte. Pouze ještě více vyniká vaše omezenost a hloupost. Mezi živnostníky je větší procento vyučených nebo se základním vzděláním, takže se není čemu divit...

J. Kulheim 30.5.2015 16:11

Re: Tak trochu nechápu argumentaci

Souhlasím s Vámi, ale nemyslím si, že elektronická evidence tržeb vyřeší rozpočtové deficity. Neustále se hrabat lidem v kapsách je demotivující. Je lepší, pokud peníze zůstanou lidem, kteří pracují produktivní sféře, než je dát k dispozici státním úředníkům, kteří rozkradou daleko víc než řemeslníci. Řemeslník peníze investuje a státní úředník to neudělá.

Je mnohem víc věcí, pokud by se zrušily, tak by si stát nemusel půjčovat a dělat strukturální rozpočtové deficity. Solární energie vytáhne z kapes nás všech 40 miliard Kč ročně, dotace bohatým, atd.

Čím víc peněz stát sebere, tím víc lidí se stává na státu závislých. Mám obavu, že právě toto je účelem takových opatření.

J. Pražák 30.5.2015 16:11

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Nedostatek argumentů hulvátstvím v žádném případě nenahradíte. Pouze ještě více vynikne vaše omezenost a hloupost. Ono mezi živnostníky zrovna příliš studovaných není. Takže není čemu se divit....

P. Manda 30.5.2015 15:49

Re: chudáci .......

ale, ale