1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Obžaloba elektronické evidence tržeb

Ministr Babiš chce zavést revoluci v evidování tržeb a slibuje si od toho více peněz do státního rozpočtu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 30.5.2015 11:27

Re: Vy řečo, začněte vysvětlovat rostlý spontánní řád Evropy a

Vy jste se už přejmenoval na vámi navrhovaný název.

K. Janyška 30.5.2015 20:56

Re: Vy řečo, začněte vysvětlovat rostlý spontánní řád Evropy a

Není důvod. Mimochodem, co je to spontánní řád ? Dzp.

Z. Rychlý 31.5.2015 15:17

Re: Vy řečo, začněte vysvětlovat rostlý spontánní řád Evropy a

Spontánní řád nastává, když Janyškovi hrabe - takže už vlastně nastal.

J. Vintr 30.5.2015 9:15

Tady vůbec nejde o erární kasu

ta na tom v žádném případě nevydělá ale prodělá (polepší si jen pár stovek nebo tisíc státních zaměstnanců). Jde o to, že pánům jsou milejší občané na pracáku, než ti, kteří se živí sami ...

F. Doušek 30.5.2015 9:11

To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

V dalším budou povinni mít elektronické pokladny všichni, kdo prodávají své služby, tedy např. i trhovci.

Právě se konají Turnovské trhy se spoustou stánků, několika kulturními akcemi a na několika místech v Turnově.

Neumím si představit realizaci Babišova "nápadu" při takovéto konkrétní akci.

M. Vondráček 30.5.2015 9:14

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Ta realizace bude v tom, že turnovské trhy nebudou . Proč by taky měly být , když je nepořádá Agrofert :-)

E. Erat 30.5.2015 9:45

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Zřejmě jste neopustil rodnou vísku.Na trzích na Ibize,Menorce (Španělsko) atd. jsem vždy dostal elektronickou účtenku.I když byl můj nákup třeba za jedno euro. Pravda,nevím zda ta elektronická pokladna byla napojena na jejich finanční úřad.Trhovci a Veitnamci právě potřebují nějákou kontrolu jako sůl. Daňové úniky z jejich činnosti musí být obrovské.

B. Uhlich 30.5.2015 10:25

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Ale prd. To jsou jen žvásty... u těch Vietnamců je to stejné jako u nás... daňové úniky tam vznikají jinde než u nějakého trouby co prodává nějaký šunt, nebo u obchodníků, kteří prodávají ve večerkách. Tohle jsou jen odborářské kydy. Daňové úniky vietnamské menšiny vznikají na jiné úrovni a jsou gigantické, ovšem na tuto uroveň Babišovo EET nedosáhne... Problém této země je jinde než v tom, že živnostníček zapře pár tisícovek... bohužel je tu spousta lidí a Vy jste toho důkazem, že je velmi snadné lidi zblbnout a odvézt jejich pozornost jinam...

E. Erat 30.5.2015 17:25

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Aha,takže když nejsme schopni zabránit obrovským daňovým únikům-v tom máte pravdu.Tak necháme krást drobné živnostníky,tedy spíše meloucháře.Jsem 25 let OSVČ a na každou částku,někdy i marginální vystavuji fakturu.Také mi někteří zákazníci nabízejí,že by to šlo bez papíru.Tak jim řeknu ano, na fakturu 500,-Kč, bez papíru 1 000,-Kč.A divte se,o tuto kulantní nabídku není zájem.

F. Svoboda 30.5.2015 17:45

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

To co píšete je obrovská pitomost.

E. Erat 30.5.2015 17:48

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

A můžete mojí pitomost blíže specifikovat,prosím.

L. Novák 1.6.2015 18:21

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Vystavovat fakturu i na malou částku je samozřejmě blbost.

Otázkou je, jaká částka je pro vás "marginální".

B. Uhlich 30.5.2015 22:34

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Pokud jste indoktrinován tou pitomostí, že živnostnící zásadně kradou...tak nemá cenu s vámi vést jakýkoliv dialog. Jak vy se chováte ke svým zákazníkům je Váš problém, to co tady píšete nesvědčí nic moc o Vašem zdravém rozumu.... i když ono je to asi jinak, pán je internetový diskutér a potřebuje něco neustále pindat aby mu ego nesvěsilo, že? Kdybyste 25 let podnikal tak byste psal něco jiného.... tohle je bohužel problém internetu, že su tu dost často nejeden hraje na něco co není...

Jinak mě ovšem to co píšete nijak z míry nevyvádí, už jsem si zde na N.P. zvykl... jsou prostě lidé, kteří rádi platí daně a radují se z toho, že dojde na ty co je rádi neplatí... jo, dobrý...hlavně, že jinak zdravíčko slouží... :-)

M. Vondráček 30.5.2015 10:44

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

"Pravda,nevím zda ta elektronická pokladna byla napojena na jejich finanční úřad."

V tom bude ten problém. Víte k čemu se používá v obchodě registrační pokladna ?? Opravdu to není z důvodu elektronické centrální evidence tržeb :-)

E. Erat 30.5.2015 17:16

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Opravdu nevím,ale vím že mám účtenku a tedy mohu uplatnit záruku atd. Ale vím,že každá taková pokladna má paměť,jako počítač.Tedy dá se zpětně zkontrolovat.K čemu tedy jinak slouží tato pokladna,abyste neokrádal majitele prodejny ???

J. Jurax 30.5.2015 20:16

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Pokladna má paměť, jako počítač ... jenže dnes i robě školou povinné umí upravit soubory v paměti počítače ... a je rozdíl, zda kasu kontroluje majitel prodejny, jestli není okrádán zaměstnanci, nebo jestli tentýž majitel - plátce daně - si údaje z té kasy zaváděné do účetnictví upraví podle potřeby, aby platil co nejmíň daní ...

J. Pražák 30.5.2015 22:51

Re: To mluvíte pane Machu pouze o 1. kroku.

Naprostý souhlas. Potrefené husy se rozkejhaly.

F. Vejr 30.5.2015 8:32

Více daní, nebo zeslabit stát

Ministr financí byl zvolen voliči proto, že se vyjádřil, že vybere o 100 miliard daní více. Tento populizmus se lidem líbí. To se mu ale nepovedlo. Proto ty elektronické pokladny a když nebudou hrozí dalším zvyšováním daní. Proč je ale zvyšovat, když je stát stejně neumí vybrat. Na to doplatí jen ti poctiví podnikatelé. Problém je jinde, ale to Babiš jaksi nevidí.

J. Jurax 30.5.2015 20:20

Re: Více daní, nebo zeslabit stát

Na to zvýšení daní doplatí poctiví podnikatelé - takže jich ubude - a samozřejmě zaměstnanci, protože ti se jednak nějakým tvůrčím účetnictvím bránit nemohou, jednak ubude-li peněz jejich chlebodárci, pocítí to i oni na stagnaci či pomalejším růstu mezd, krácení benefitů a tak podobně.

J. Pražák 30.5.2015 7:39

Svobodní podporují svobodu podvádět.

Svobodní podporují nerovné prostředí, kde nepoctivec má výhody. Jestli podnikatel není schopen platit daně jako každý jiný, tak ať jde do zaměstnání. Tam je za něj odvede šikovnější zaměstnavatel a jeho místo zaujme lepší konkurent. Podvody a falší se ke svobodě nedopracujeme. Lituji, že jsem Svobodné volil. Už takovou chybu neudělám.

F. Lesniak 30.5.2015 7:59

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Za to zvýhodnění Burešovy firmy je rovné podnikání jako hrom. Celkem je to 20 miliard a nejméně 5 miliard dostane Bureš.  Mimochodem, v  daňových rájích, které jsou i v Evropě, je přes 11 tisíc firem. Odhad ztráty pro náš stát je 50-60 miliard. Ale je pravda, že na státní moloch a stovky agentur někdo musí vydělat.

Český veřejný sektor zaměstnává zhruba 935 tisíc osob, tedy téměř pětinu pracovní síly země. Státní rozpočet pak reguluje a hradí platy zhruba 420 tisíc z nich.

J. Pražák 30.5.2015 8:04

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Argumentovat proti všeobecnému okrádání tím, že jiný krade víc, je nesmyslné. Svobodní by měli prosazovat SNÍŽENÍ VŠECH DANÍ, zejména korporátních, aby FIRMY NEUTÍKALY DO ZAHRANIČÍ. V tom je problém tohoto státu. Ale to socanovi nevysvětlíte, že menšími korporátními daněmi by vybral více, stejně jako třeba Kypr nebo Holandsko. Proč Škoda, RWE a spousta dalších irem je registrována v zahraničí?

F. Doušek 30.5.2015 9:14

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Zavést bič na všechny jen proto, že státní moloch je neschopný vybrat daně, dopadnout a potrestat pár nepoctivců, je podle vás co?

J. Pražák 30.5.2015 9:19

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Pro všechny stejný metr. Všichni jezdí po silnicích, děti chodí do škol, jsou nemocní, v penzi.... Tak na to musí platit. O smysluplnosti rozhodnutí vlády a parlamentu kam s vybranými penězi to není. Jako vládu si lidi zvolili, takovou mají. Za 4 roky se to změní.

P. Vaňura 30.5.2015 9:54

Stejný metr znamená likvidaci všemožných regulací,

nuceného odkupu Babišových biosinstev...

J. Pražák 30.5.2015 9:57

Re: Stejný metr znamená likvidaci všemožných regulací,

Poděkujme zvoleným eurosocialistům i našim polancům. Zákaz žárovek, podpora biopaliv, nemakačenků, imigrace.

Změny podmínek fungování EU bez možnosti toovlivnit a vystoupit.

Chce se mi zvracet.

J. Jurax 30.5.2015 20:24

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Za 4 roky se to nezmění - ať je u moci libovolná fangle, v důsledcích je to furt stejná pakáž. Liší se jen v technických detailech své schopnosti či neschopnosti. O smysluplnosti rozhodnutí vlády a parlamentu kam s vybranými penězi to právě je, a to velice velmi.

J. Pražák 30.5.2015 20:31

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Jaké řešeni má tedy tento marasmus?

J. Jurax 30.5.2015 21:04

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

To kdybych věděl, tak dostanu nobelovku ...

Ono to v demokracii - tedy vládě lidu - asi moc jinak nejde, protože lid je takový, jaký je. Jde jenom o to, aby toho marasmu nebylo přesmíru; ovšem míra téhož je vnímána subjektivně, takže ... a tom je taky politika, že ano.

J. Pražák 30.5.2015 21:30

Re: Svobodní podporují svobodu podvádět.

Příčinou je všeobecné rovné volební právo. To podporuje populisty, kteří "krmí" neschopné voliče, nemakačenky, kteří natahují ruce po státních dávkách, které přerozdělovači rádi poskytují (z cizího). Kdyby se volilo jako v Rakousku Uhersku dle Taafeho nebo i Badeniho volební reformy do kurií, kde by váhu hlasu ovlivňovala výška voličem zaplacných přímých daní, tak by se k moci dostali zástupci produktivních aktivních občanů. Ale to eurosoudruzi nepřipustí. To by musela přijít revoluce.