7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepticus Maximus 1.2.2007 13:10

janoryno,

co se nehýbá, je mrtvé a musí se to dotovat ;-P

Jarda 1.2.2007 13:09

Proč asi nechtějí?

  Kdo jiný než nejlépe informovaná velmoc s nejvyspělejší technikou by měl vědět jaké nebezpečí hrozí a jak mu čelit? Vážně si někdo myslí, že je možné tenhle problém řešit referendem v situaci kdy 99,9% zúčastněných vůbec netuší která bije? Opravdu máme věřit informacím různých odborníků? Jsou snad seznámeni s tajnými materiály? Jak je to možné? Mají-li k nim přístup, jsou pravděpodobně zavázání mlčením. Proč informace vyzrazují? Mohou to vůbec být věrohodní lidé?

   S informacemi vojenského charakteru nikdy nebudeme všichni seznámeni a proto se nemáme k čemu vyjadřovat. Byl by to od nás naivní podvod. Počet osob zasvěcených do problematiky protiraketové obrany bude vyčíslitelný na prstech jedné ruky. Ti by se mohli rozhodování fundovaně zúčastnit, což už se pravděpodobně stalo. Všichni ostatní bychom však ze sebe udělali blbečky ať budeme pro, nebo proti! Že o rozhodnutí pomocí referenda usilují komunisté se nedivím. Ti to mají spolu s poručením větru dešti stále ještě ve svém programu.

   Existuje možnost, že zatím co se budou „odborníci a znalci“ přít, bude někde v klidu postaveno. Jak chtějí všeználkové zjistit jedná-li se o radar civilní, vojenský, meteorologický, přehledový, pro řízení letového provozu, papundeklový pro všeználky či nějaký úplně jiný?

harry 1.2.2007 13:07

Re: na vecne casy

Ja bych zavedl povinne stridani, tj. pekne kazdych 5 let si sbal kufr a supito presto vlakem ze Zapadu na Vychod, nejlepe do SSSR a hezky zit presne na sve profesi, proste si to na par let prohodit se svych sovetskym protejskem a vychutnat si to a vyzrat se vsim vsudy...... problem by asi byl, ze ten zpetny transfer z vychodu na zapad by bylo nutno zajistit ve sveraci kazajce ci v narkoze. Ja v SSSR byl jen par tydnu, ale stacilo mi to. Pamatuji, ze jednou, kdyz nas nalejvali do Svazu Ceskoslovensko-sovetskeho pratelstvi tak jeden kamarad rekl "ja tam nemužu, opravdu ne, ja v tom SSSR byl".

Skepticus Maximus 1.2.2007 13:07

Ivanehoe,

odkdy inteligence je zárukou správného rozhodnutí? 8-o

Luba 1.2.2007 13:06

Pavle - clovece !

Clovek možná žasne, ale našinec nikdy. Jetliže považujete radarovou základnu za řešení islámského terorismu, pak k tomu vzdělanému národu patrně nepatříte. Když naši mocipáni považují svůj národ za jednolitou lehce manipulovatelnou masu, pak není jiná cesta, než aby se ti občané s vlastním názorem zviditelnili, jinak je nebudou naši velmi dobře placení elitáři brát na vědomí. Obranný systém, existující v rámci NATO, už máme. Chybí nám tu zatím jen vyslanci amerických neokonzervativců v uniformách U.S. Army. Takových nám netřeba.

amiZ .M 1.2.2007 13:05

Pane Beneš, Ještě bych dodal k referendu:

Proč ne? Ať se ukáže, ať je jasné i Američanům, kde Češi stojí. Proč si namlouvat, že jsou Češi rovnocenní Evropané, když tomu očividně tak není. (Pro srovnání: když byli na holandskou základnu převeleni němečtí vojáci, což je emocionálně zcela jiná záležitost, nežli američtí osvoboditelé v Česku, prosadili Holanďané, že museli Němci v místě holandského bydliště přihlásit vlastní auta, čímž platili v Holandsku daně. O suverenitu se nebáli)

S tím K.Gottem Vám nerozumím, chcete tím snad naznačit, že je takový kLaus jako presidentský imitátor lepší? To nemůže být myšleno vážně.

Jarda 1.2.2007 13:04

Nepotřebujeme radary!

Proč zvát do naší vlasti cizáky, když jsme od nepaměti soběstační a nejlepší?

Stačí zavést na vrchol Toku naše známé odborníky, půjčit jim stan CO a na zimu petrolejová kamínka.

Bystrozraký raketu včas uvidí a Dlouhý v dostatečné vzdálenosti zachytí. Zbývá už jen převést Širokého na pevnou stravu a je to!

Pat & Mat  

Myšlenku zaznamenal Jar. Nosek

harry 1.2.2007 13:01

Re: Pěkná blbost,

podle toho si nemeli co vycitat ani Hitler s Rooseweltem ci Churchillem ze? Ja si ale myslim, ze Chruscov i Gorbacev se prisli objimat s Kennedym ci Reganem kdyz zjistili, ze SSSR (svetla budoucnost sveta) si nedokazal od Stalina (a genia Lysenka) vypestovat ani dost obili na chleba. Nazor ze vsichni jsou stejni je u nas oblibeny, zbavuje nas to starosti premyslet a hlavne neco delat pro toho (alespon trochu) lepsiho.

MF 1.2.2007 13:00

Re: Nadšeným "radarům"

No, asi neargumentují proto, protože argumenty jsou průměrně vzdělané osobě notoricky známé. Asi jako že voda teče.

Pavel 1.2.2007 13:00

Re: Podvádíte lidi!

Chtel jsem Vás poopravit ve tvrzení, ze Spojené Státy nic dobrého neprinesly. Vyjmenoval bych pomoc pri úkoncení 1. a 2. svetové války, pomoc Evrope ( Marscháluv plán), kontra Komunistické rozpínavosti v Koree, a ve Vietnamu, osvobození Grenady a Kuweitu, kopnutí do zadku Kadáfímu, ukoncení násilí v Bosne a povesení Husaina. To jenom naokraj. Nadelaly taky spousty hloupostí a degenerujou svet exportem své  kultury. Ale k jejími importu nás nenutí! Ten si zádá  ceskej konsument sám!  Buh zaplat, ze tady USA bylo  jako protiváha Sovetskému Svazu. Kdyby mel Stalin A-bombu drív nez USA,  uz bychom byli nekde na Gulagu - jestli ovsem víte co to bylo?

honzak 1.2.2007 13:00

Re: Nadšeným "radarům"

každý radar funguje v jiným terénních podmínkách v závislosti na použité vlnové délce. Každý radar musí být umístěn optimálně vzhledem k místu předpokládaného výskytu cílů. Takových míst je množina, která zmenšuje počet svých prvků v závislosti na dalších požadavcích (dostupnost lokality, logistické zajištění, politická stabilita lokality atd.). Jedním z prvků množiny je vrch Trokavec ve VVP Jince.

Bude -li to dobré pro ČR nebo ne musí rozhodnout odborníci (s dostatečnými technickými informacemi) z vojensko - politické oblasti. Zdejší parta rudých tlachalů nevykazuje potřebné znalosti a dovednosti, takže se jí nikdo ptát nebude. Jejich znalosti a směřování je totožné s neblaze proslulými žižkovskými matkami, protestujícími proti TV vysílači Praha město.

Ladislav 1.2.2007 12:59

Re: a kolik dostal katarsky princ ?

To jak jsou clenove arabskych kralovskych rodin bohati si ani nedokazete predstavit. Pro ne neni zadny problem koupit si Kocourkovskou vladu i s chlupama. Jen nechapu jakou to ma souvislost s tematem.

Jéňa 1.2.2007 12:57

Re: Podvádíte lidi!

A můžeš mi nabídnout lepšího adepta na vládnutí na tomto světě. Snad, že by to byl kolos na hliněných nohou Rusko, popřípadě Čína? Teď mudruj!

Ladislav 1.2.2007 12:54

Re: Clovek zasne

Proti islamskemu terorismu pomuze oficialni program reverzni emigrace muslimu a prisne strezena jizni hranice EU. Americka zakladne je minena jako klacek proti Rusku, az dojde k energeticke krizi. Na nasi bezpecnost bude mit pouze negativni vliv.

harry 1.2.2007 12:52

Re: PĚKNÝ ČLÁNEK BEZ OBVYKLÉHO MLŽENÍ

Jenomze drahy pane, tenkrat by rozvinuli transparent a asi za 30 sekund by navzdy zmizeli v Jachymove, jejich deti by vystudovali tak zakladku, a nikdo, dokonce ani Rude pravo by o tom nepsalo ani carku. Kdezto dnes? Havaj: policie udrzuje pozadek aby si demonstranti mohli poradne zakricet, petice uhledne svazane budou doruceny do Parlamentu.... a vsichni je chvali ze jsou pro mir... ale to je samozrejme v poradku, kazdy ma pravo vyjadrit svuj nazor, jen by melo byt povinne pred tim si zatrast kebuli a precist si k tomu par veci. 

honzak 1.2.2007 12:50

Re: Pane Beneši, díky...

dotyčný radar umí to, co umí a umět může. Milimetrové vlny se chovají podle svého a nenechají si do toho chování kecat od politků libovolné barvy. Pánové z Pentagonu se našich qalifikovaných diskutérů ptát nebudou. Rovněž si rozhodnou, jaké území budou chránit. ČR jim to buď umožní, nebo ne. Jediné, co může ČR ovlivnit je výhodnost takové dohody. Tedy něco za něco.

Kenny 1.2.2007 12:47

Re: Re: A co vam tedy vadi na referendu?

To říká Brodský. Ale jinak souhlas ;-)

Jéňa 1.2.2007 12:46

Re: Re: Re: A co vam tedy vadi na referendu?

A co vám proboha vadí, že se budeme podílet na bezpečnosti svého spojence, kterému musíme být vděční třeba jen za osvobození Plzně. Ubohá prostoto

harry 1.2.2007 12:46

Re: Re: Re: Tak si udělejme malé referendum.

To je obecny problem, stejne jako stavba spalovny u nasi obce? NE!!!!!!.  At to postavi jinde a my budeme jenom dodavat odpadky. Cili amikum radar? NE, stejne se o nas musi postarat, kdyby doslo na krajeni chleba, dyt jsme preci tydlencty "spojenci" v NATO. Refendum zalezi na tom na jakou otazku mate odpovedet: nejlepe na : Chcete zajistit bezpecnost bez radaru, raket, zbrani, a vojaku nasich i cizich ? ANOOOOOOOO......

PS: podpisuje se nekde petice PRO radar?

Luba 1.2.2007 12:42

Asi to bude láááááááska !?

Už jste si také všimli, že obrácená srdíčka se stanou zadečky? A že modrá šipka směřuje na východ?

MP 1.2.2007 12:38

Re: Pane Beneši,

tak bacha at se neprastis celem o podlahu:-P

kako 1.2.2007 12:35

Pane Beneši,

jako vždy smekám a hlubokosklon :-D. Buďte zdráv a silen. K.K.

Luba 1.2.2007 12:33

O "repe", a iných rozprávkach

Skutečně nevím, jak můžete srovnávat sira Winstona Churchilla a "druhou světovou" s tímto tématem. To je demagogie těžkého kalibru. Na vše je třeba pohlížet v kontextu doby. Taky netvrdím, že Slováci jsou klerofašisty, i když se jich několik účastnilo pod velením SS "obrany Prahy". Čest národa většinou hájí ti jeho nejprostší příslušníci. Účastníci SNP a čeští výsadkáři v jejich řadách tvrdili, že lepší lidi, než Slováky z těch horských vesniček, za svůj život nepoznali. Není dobré hodnotit věci prvoplánově, z jednostranného podání jednoho hromadně-sdělovacího média. Pan Paroubek je emotivní muž, používající zkratkovitá razantní tvrzení. Své straně moc "nesluší". To ale neznamená, že by neměl často pravdu. Říkat by ji měl ale raději někdo jiný. Ještě dodám, že své vlastní chyby často přisuzujeme těm druhým. Proto zkuste svou CNS zatížit poctivou rešerší, a možná pak Váš úhel pohledu bude méně ideologický a reálnější. Pohádky jsou hezké, ale dospělí jim příliš nevěří.

Pavel 1.2.2007 12:32

Clovek zasne

Clovek zasne, ze se ve vzdelaném státe, za který cesko pokládám, najde 12% nenapravitelných zlobivcu. Jaká kampan se ale strhla proti obrannému systému, to uz je na povázenou. Kazdý evropan má strach z islámského terorismu a kdyz se konecne nabízí krucek k resení, taková lavina protestujících! Ale mozná jich taková lavina není. Jenom se umejí zviditelnit a media jim bohuzel nahrávají!  S panem Benesem souhlasím, v tom, ze obranný systém je treba. A jestli ho neprijmeme, ztrácí Ceská republika nejenom na prestizi ale také financne.

takysoudruh 1.2.2007 12:31

na vecne casy

My jsme byli, v bratrskem sevreni se Sovetskym svazem, na vecne casy. Ale jenom polovina Evropy. Ta druha polovina o to vsechno prisla a ocividne ji to dnes chybi.

Brmboš 1.2.2007 12:30

Podvádíte lidi!

Stále nám vnucujete myšlenku co dobrého dala světu Amerika. Odpovídám nic. Kolik krve muselo být prolito, aby Evropané, kteří obsadili zemi, kterou Amerikou nazvali, aby se jim tam líbilo. Stále dokola si někdo přepisuje dějiny. Jakej američan. Nafoukanej Němec, Ir, Skot, Angličan a také třeba Rus, Polák nebo Čech. Z čeho nafoukanej no přece prožil kus života v zemi zaslíbené. Proč se vůbec vrací a otravuje život v této zemi svým smradem? Kolik lidí je zvědavo na keci těch co utíkali za lepším hlavně potom co nám tady pomohli vybudovat lepší zítřky a u toho minulého režimu si svým poklonkováním a službou zajistili pasy a peníze pro možnost odjet. Jiní nedostali ani ty pasy. Ale proč opouštět zemi jen proto, že není podle mých představ to není ani tato. Nebudu však nikdy dělat lokaje těm co stále jen usilují tomuto světu vládnou a pro své choutky používají všeho i mnohé psavce.

AeroKarel 1.2.2007 12:30

Té jurisdikce

bych se přece jenom nevzdával. Byť naše justice kvalitou neslyne. To je ale spíš důvod k nápravě než k vzdání se. A "já pán, ty pán".

takysoudruh 1.2.2007 12:25

Zpet do kanalu Skeptiku Maxiku

Jak to tady pise Jena. Kanalama chodit nasinec ma !!

MP 1.2.2007 12:19

Re: Bravo pane Beneši

"Bez aktivního přístupu Spojených států, bychom v Evropě po 2. světové válce byli v područí bolševického Sovětského Svazu"

"My rozumní a znalí historie..."

hele, ty znalce historie, my jsme prece po 2.sv. valce BYLI v podruci sovetskeho svazu.