7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlastimil 1.2.2007 8:17

Nadzvedlo mne

když teď ochránci přírody argumentovali, že americká radarová základna může vážně ohrozit hnízdiště vzácného orla mořského v Brdech. Ostré střelby v tomto vojenském prostoru v minulých desetiletích zřejmě těmto hnízdištím orlů jenom prospívaly!

Koncem loňského roku vešel ve známost záměr postavit sedm větrných elektráren o výšce 150 poblíž Kralovic na severním Plzeňsku. Ochranáři přírody s tímto záměrem souhlasili, zatímco památkářům a mnohým jiným zase vstávají vlasy hrůzou na hlavě, protože větrníky mají stát v těsné blízkosti místní krajinné kulturní dominanty  - barokního proboštství a poutního kostela v Mariánské Týnici. Takže mám o ochranářích přírody své mínění.

... 1.2.2007 8:12

Re: Referendum

JAK BYL POTRESTÁN ŘEDITEL DOSTABY TEMELÍNA, KTERÝ U PÍSKU SMETL ZE SILNICE A ZABIL TŘÍČLENNOU RODINU? ROK ZTRÁTY ŘIDIČÁKU. TI PILOTI DOPADLI HŮŘE.

historik 1.2.2007 8:09

Re: Jaltská konference únor 1945

On taky nepředpokládal únor 1948 a "obranu demokracie" v NDR, Maďarsku,ČSSR a jinde komunisty SSSR.

Mirek F. 1.2.2007 8:06

Referendum

Kdyby tady vládl Paroubek a většina občanů byla pro radar, tak pan Beneš bude patrně první, který až do hrdel a statků bude obhajovat svaté právo lidu rozhodovat o své zemi....

A co se trestání amerických vojáků týče, jak vlstně dopadl ten pilot, který v Itálii strhnul lanovku a dvacet lidí to nepřežilo. tuším, že byl převelen zpět do USA, což patrně za příliš drastický trest pokládat nelze  

Mirek F. 1.2.2007 8:02

Re: Ano

Raději dobře, že nevyjde, případné instalaci radaru by to mohlo uškodit. Ne, že by s v článku nenašla i tvrzení, s kterými lze souhlasit, ale ten arogantní tón by věci pouze uškodil.

zlý kukuč 1.2.2007 7:58

Základna bude za pár let passé

neb se na ni hoši z US vykašlou. Není to až tak úplně nepravděpodobné pokud vyhrají demokraté a přednost dostanou jiné systémy - ono se totiž ukáže, stejně tak jako mnohokrát před tím v historii, že generálové válčí válku, která nevypukne (Maginotova linie, hromadná stavba drahých bitevních lodí, projekt Valkyrie etc). Pokud by autor nebyl US Hujer, musel by tohle vzít v potaz.

Obecně si myslí, že základna nám vojensky ani nepomůže, ani neublíží, ale značně poškodí naši zahraniční politiku. Takže ne.

D.P. 1.2.2007 7:56

Re: Karel Gott

Po Tvrdíkovi, hvězdopravci Baudyšovi může být ministrem či ministryní kdokoli. Třeba nenadělá tolik škody.

pozorovatel 1.2.2007 7:51

Jaltská konference únor 1945

President USA Roosevelt na konferenci v Jaltě uvedl, že nepředpokládá že by americká vojska zůstala po válce v Evropě více než dva roky.

MF 1.2.2007 7:48

Ano

tento článek by měl vyjít ve všech novinách, což se bohužel nestane. Zato se ale určitě objeví názory kdejakého polorudého vypatlance.

kdokoli 1.2.2007 7:21

dobře !

Když už jsme u té justice, je pravda, že vojáci USA občas spáchají nějaký zločin, ale ty tresty potom stojí zato. U nás - škoda slov. ČR rozhodně není právní stát a o té demokracii začínám pochybovat. Co takhle partokracie nebo kleptokracie ?

ladik53 1.2.2007 6:54

Karel Gott

Když může být Parkanová ministryní obrany, klidně může být Gott prezidentem.

honzak 1.2.2007 6:27

Re: neznalost

básník tím chtěl říct co????? Nebo jen po návratu z hospody pocítil básník touhu sdělit něco ze svého moudra spoluobčanům?

MILA 1.2.2007 6:25

Re: Tez ekologove protestuji !

copa ty orly, ale ty houby budou trpet!!! to si nenechme libit, az budeme uctivat allaha, tak ty znicene houby nam budou vadit

honzak 1.2.2007 6:24

Re: Tez ekologove protestuji !

zmíněný orel je patrně nějaký poddruh, odolný ostrým střelbám ve VVP Jince, stejně odolný bude i proti elmg. záření zde používaných střeleckých radarů (za mého mlada se to jmenovalo tuším SON). Ale na americký radar si určitě nezvykne, neb je jistě jako melounisti levicového smýšlení.

vorel 1.2.2007 6:13

Tez ekologove protestuji !

Jak se predvedli ochranci prirody, zasadne protestuji, protoze zakladna bude mit tez spatny vliv na hnizdeni orlu skalnich !! Coz je jiste pro nas vsechny problem zasadni a tudiz ZADNOU zakladnu tady nechceme...

To kdyz jsem videl v tv, jak smrtelne vazne prohlasuji, tak jsem fakt myslel, ze me vomejou :-(

hausknechtk 1.2.2007 6:05

neznalost

Vážený pane, jsou pouze dvě možnosti,bud neznáte anatomii a nebo jste pisálek v pravém smyslu toho slova. Položím Vám jednu otázku , co je víc ,samopal nebo zdravé oči.Pokud si dokážete správně odpovědět,přepište rychle a pravdivě svůj pokus o článek,hodný žáka 5B,

Jiri Benc 1.2.2007 6:01

Souhlasim s vami pane Benes

R^

Sarka 1.2.2007 5:10

A co kdyz

tu ocicmaval Ceauseska s Elenou, to byl taky pohled pro bohy :-/

P.M. 1.2.2007 4:55

"Prinasim mir pro pristi generaci!",

rekl po navratu z Mnichova peacenik Chamberlain. Ve stejne lajne vzpominek prijde na mysl dalsi milovnik miru Carter, kdyz se objimal s Breznevem. Nejak prehledl, ze rubasky obrancu rudych zitrku se producirovaly nejen ve stredni Evrope a v Africe, ale i skutecnost, ze predvoje Leninova humanismu navlekaly pionyrske satky detem ve Stredni Americe. Reaganuv vyraz "rise zla" zpusobil neblahe vlnky na hladine bukolickeho spolecenstvi vecnych a vzdy s usmevem ochotnych ustupovacu zla. Kdyz pak kdekym nenavideny Reagan v roce 1982 reagoval na utocne rakety nasazene bolseviky ve vychodni Evrope nasazenim podobnych raket namirenych tentokrat na Vychod, peacenici z celeho sveta kriceli faul! Mnozi z nich pak dodneska tvrdi, ze cinkani klicku vyhnalo Ivany zpatky do stepi. Rekrutuji se z nich take dnesni odpurci radarove zakladny. Tito milovnici miru totiz taky chteji "prinest mir aspon pro pristi generaci". Stejne, jak se to povedlo vyse zminenemu Chamberlainovi. . .

Diky, pane Benesi! 

Pegas 1.2.2007 3:57

Re: No Konečně

Naprostý souhlas a DÍKY!

Jiří Vrla 1.2.2007 3:08

No Konečně

Jsem úplně bez sebe, že se konečně našel někdo, kdo dokázal to mravní bahno, které panuje v Česku už delší dobu dúkladně a po lopatě podat. Díky pane Beneši!

Brunner 1.2.2007 2:53

Ano, tak to je!

Vyborne, pane Benesi!  Je dobre, ze take nekdo vidi necechackovsky.

LubosTX 1.2.2007 2:52

Pane Benesi,

zajimave pohledy na bezne udalosti - a take musim rici, ze 95%-ni souhlas je i z me strany. Specielne soucasne iranske vedeni je banda sektarskych fanatiku a jsou schopni vseho; pripodobnit je k Hitlerovu Nemecku by bylo znacne plytke, protoze absurdita jejich silenstvi je o nekolik radu vetsi.

Borek@Exil 1.2.2007 0:29

Nasi mirotvurci, dle Lenina uzitecni idioti, verne naplnuji rceni: Cin certu dobre, peklem se ti odmeni!

Nika 1.2.2007 0:12

Celkem souhlas,

ale SPUSA existuje :

http://www.spusa.cz/ent_content.html