1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tutor 1.2.2007 9:24

autorovi co píše nezbolševizovanou češtinou....

Vážený pane autore, jste zdatný demagog a manipulátor...toto ostatně deklarujete i používání výrokových sylogistických figur typu:"komunisté jsou proti základně a protože komunisté jsou škůdci a usilují o destabilizaci spoečnosti =>každý kdo je proti základně také usiluje o destasbilizaci společnosti" jsou toho důkazem. Mám za to, že část české veřejnosti odmítá základnu ze 2 důvodů: neexistuje přiměřená míra shody na její existenci u nás a jsou zde obavy ze stejného aranžmá účelového vnuceného spojenectví jak jsme znali v minulosti (spojenctví se SSSR). Na prvním místě jsme Evropané a patříme do tohoto spolku (EU) a teprve až potom jinam. Její instalace u nás bez konzultace a respektování názoru EU a české veřejnosti zavání snahou o manipulaci.

jj 1.2.2007 9:58

Re: autorovi co píše nezbolševizovanou češtinou....

Vůbec se amíkům nedivím, že chtějí mít radar pod svým velením. Dohadovat se v okamžiku ohrožení z hlediska operativnosti s něčím tak amorfním, nerozhodným a nevyzpytatelným jako je EU je vyloučené. Zařadit radar do systému pod jednou rozhodovací pravomocí je jediné řešení, které má smysl. Všechno ostatní je politika a ne fungující systém.

tutor 1.2.2007 11:27

Re: Re: autorovi co píše nezbolševizovanou češtinou....

ano máte pravdu, zařazení takového zařízení pod jednu rozhodovací pravomoc je zřejmě účelné ale zde hovoříme o procesu, který k instalaci takového zařízení vede !!!!! Ten je proti pravidlům členství v EU a mínění části populace. Tento proces není v pořádku !!!!!

Gonzales 1.2.2007 10:30

Re: autorovi co píše nezbolševizovanou češtinou....

Právě pro složitost celého systému (satelitní systém včasné výstrahy, navádění a výpočet dráhy "antirakety", propojení satelitem získaných informací na pozemní středisko atd.) je nemožná koordinace v takovém prostředí jako je vojenská síla EU. Stačí jen zmínit projekty ESA, Galileo a koneckonců i mýtné systémy sousedních zemí. Vám se zdá, že podobný systém by mohla sestrojit a nadto ještě provozovat Evropa? Já si to nedovedu představit. Samo že USA má snahu postupovat cestou nejmenšího odporu, o tom není žádná. Ale rozdíl od vašeho příkladu se SSSR je už jen ten, že tu takhle vedeme debatu a koneckonců rozhodne vláda a parlament a ne aparátčík jedné strany na věčné časy. Pokud to tak nevidíte, máte šanci podpořit akci nezákladnám.cz, případně s dalšími občany apelovat na svojí polit. reprezentaci.

Jakub Vosáhlo 1.2.2007 9:23

souhlas

Pane Beneši, naprosto souhlasím. Jsem moc rád, že se konečně zase někdo odvážil napsat, co považuji za naprosto základní: Nebude bezpečný svět, dokud se vyplatí dělat nebezpečné věci. Zatím se nemohu zbavit dojmu, že se to vyplácí. Děkuji i za shrnutí poledních zahraničně politických  aktivit stínového ministra Zaorálka.

herdekbabka 1.2.2007 9:22

osobně mi uniká souvislost a kdo ví co a na co tyhlety "radary" budou - vždyť přece

se amíci chlubí,, že díky satelitům mají přehled a přesně najdou kde se co šustne - tak prosím Vás při takových technických možnostech - NA CO RADARY - COPAK TAM ASI MÁ BÝT A TI NAŠI POLITIKOVÉ NÁM  TUTLAJÍ??? HMM???

Gonzales 1.2.2007 10:17

Re: osobně mi uniká souvislost a kdo ví co a na co tyhlety "radary" budou - vždyť přece

Víte co bude lepší než podobné výkřiky? Zkuste použít internetový vyhledávač a svojí hlavu - určitě najdete dost příkladů (třeba ATM), kde je popsán celý systém i co do funkce.

Ivanhoe 1.2.2007 11:25

Re: osobně mi uniká souvislost a kdo ví co a na co tyhlety "radary" budou - vždyť přece

Pokud se nevyznáte v technice, raději cudně mlčte (aneb kdybys byl mlčel, byl bys zůstal filosofem;-P). Samozřejmě z družice se zjistí, že raketa odstartovala a kam míří; pokud ji však chcete za letu sestřelit, je nutno přesně určit její dráhu - k tomu právě slouží tento radar, jehož úzký paprsek je zaměřen právě jen na tuto raketu, nesleduje nic jiného, a ani se k ničemu jinému pořádně použít nedá... Protože tento radar "vidí" jen to, co je nad obzorem, a protože je Země kulatá, je možno systém vylepšit postavením několika stejných radarů v různých místech, které by si letící raketu předávaly "z ručky do ručky". Jedním (ne jediným) z nich by mohl být ten u nás. Všechny tyto informace jsou volně přístupné, stačí číst a přemýšlet... ale vždyť je o tolik pohodlnější nic si nezjišťovat, nemyslet a jen ječet, herdek - viďte, babko?;-D

herdekbabka 1.2.2007 14:37

no IH když Gagaronovi stačilo půldruhé hodiny na oblet - kolik pak to asi dělá teď a kolikpak času budde trvat to předávání z ručky do ručky - hm, co myslíte

než nám ta sestřelená kecne na kebuli???

merlin 1.2.2007 9:19

výborně pane Beneši

velmi vřele s vámi soulasím a moc děkuji, už jsem si začínala zoufat z té přehlídky malosti, hlouposti, zbabělosti a naprosté neinformovanosti a ignorantství. Děkuji vám. 

milan 1.2.2007 9:19

NEJLEPSI CLANEK ....

R^R^R^R^R^V>-

Boris 1.2.2007 9:17

Naprostý souhlas

Vážený pane Beneš,

musím s Vašimi argumenty naprosto souhlasit. Měli bychom také něco udělat proto, abychom zase nebyli jen ta mlčící většina a aby v televizi neukazovali jen ty t.zv. odpůrce. 

Přeji hezký den

Boris

Jiří 1.2.2007 9:10

Děkuji

Naprosto souhlasím s názory uvedáděnými autorem článku.  Rád bych je podpořil. Rád bych něco udělal pro jejich ještě větší rozšíření a zveřejnění. Autorovi děkuji.

Martin 1.2.2007 8:57

Naprostý souhlas s panem Benešem,

jednoznačné ANO základně. Jen maličkost: v případě, že USA zruší viza.

jm0 1.2.2007 13:33

Re: Naprostý souhlas s panem Benešem,

já třeba osobně ta víza zase tolik neužiji, radši bych jako Polsko ty Patrioty

Skepticus Maximus 1.2.2007 8:41

Zajímavé,

takhle nějak si představuji obhajobu člověka, který prodal svou ledvinu šéfovi, který ji podle jeho mínění vlastně ani moc nechtěl. Nechtěl by pan Beneš přidat i srdce, ať je od něj a jemu podobných pokoj? ;-D

Ladislav 1.2.2007 9:09

Re: Zajímavé,

Takhle psaval Vladimir Krychtalek neblahe pameti, o nutnosti stat pod ochranou Velkonemencke rise. V roce 1945 ho za to popravili.

BERAN 1.2.2007 9:17

Re: Zajímavé? Ne zcela typické!!!

Neochvějný obhájce NÁRODNÍCH ZÁJMŮ zase jednou zaperlil.

Tuto reakci na článek pana Beneše si uložím, abych si ji mohl přečíst vždy, když mi tento myšlenkový obr bude kázat o českém národu.

Skepticus Maximus 1.2.2007 10:17

Uložte bezmyšlenkový trpaslíku

;-D

BERAN 1.2.2007 8:28

No fuj! Co tomu řeknou zastánci práv dítěte?

"Nedokážeme-li rozpustilé dětičky přesvědčit, že sirky nejsou na hraní, a nemáme-li jistotu, zda jim je někdo nepodá za našimi zády, je dobré opatřit si aspoň hasicí přístroj."

Hanyz01 1.2.2007 8:23

pěkný článek

Děkuji pane Beneši, ne vždy s Vámi ve všem souhlasím, ale tentokrát jste podle mého trefil 100% hřebík na hlavičku.R^

Vlastimil 1.2.2007 8:17

Nadzvedlo mne

když teď ochránci přírody argumentovali, že americká radarová základna může vážně ohrozit hnízdiště vzácného orla mořského v Brdech. Ostré střelby v tomto vojenském prostoru v minulých desetiletích zřejmě těmto hnízdištím orlů jenom prospívaly!

Koncem loňského roku vešel ve známost záměr postavit sedm větrných elektráren o výšce 150 poblíž Kralovic na severním Plzeňsku. Ochranáři přírody s tímto záměrem souhlasili, zatímco památkářům a mnohým jiným zase vstávají vlasy hrůzou na hlavě, protože větrníky mají stát v těsné blízkosti místní krajinné kulturní dominanty  - barokního proboštství a poutního kostela v Mariánské Týnici. Takže mám o ochranářích přírody své mínění.

honzak 1.2.2007 8:29

Re: Nadzvedlo mne

až teď?

Skepticus Maximus 1.2.2007 8:43

Vlastimile,

nepletete si ochránce přírody s památkáři? ;-P

janoryna 1.2.2007 9:35

Re: septiku, on mezi nimi

není ve způsobu argumentace a její účelovosti rozdíl. U těch poctivých je to o tom, že se s ničím nesmí hnout. a ti rozhodující podle toho, jakým zájmům moemntálně slouží.

Skepticus Maximus 1.2.2007 13:10

janoryno,

co se nehýbá, je mrtvé a musí se to dotovat ;-P

Mirek F. 1.2.2007 8:06

Referendum

Kdyby tady vládl Paroubek a většina občanů byla pro radar, tak pan Beneš bude patrně první, který až do hrdel a statků bude obhajovat svaté právo lidu rozhodovat o své zemi....

A co se trestání amerických vojáků týče, jak vlstně dopadl ten pilot, který v Itálii strhnul lanovku a dvacet lidí to nepřežilo. tuším, že byl převelen zpět do USA, což patrně za příliš drastický trest pokládat nelze  

... 1.2.2007 8:12

Re: Referendum

JAK BYL POTRESTÁN ŘEDITEL DOSTABY TEMELÍNA, KTERÝ U PÍSKU SMETL ZE SILNICE A ZABIL TŘÍČLENNOU RODINU? ROK ZTRÁTY ŘIDIČÁKU. TI PILOTI DOPADLI HŮŘE.

Mirek F. 1.2.2007 8:24

Re: Re: Referendum

To je náš průser ale fungování českých soudů mohou občané ČR ovlivnit přece jenom snáze než fungování spravedlnosti americké.

... 1.2.2007 9:59

Re: Re: Re: Referendum

Ano? JAK ?