18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 1.2.2007 12:14

Pane Beneši, díky...

...je to dobré, ale něco mi tam chybí. Jednak jsme fakt členové NATO, a z toho vyplývají vzájemné závazky, takže by radar měl být opravdu asi v rámci NATO, a ne na základě nějaké smlouvy o umístění radarové základny mezi námi a USA - z té toho pro obranu neme moc vyplývat. A jednak by místo nálepkování, kdo je vpravo a kdo bolševík, měla proběhnout opravdu vážná, hluboká a odborná diskuse (ne jako tyto diskuse na Psu) o tom, co ten radar má umět a jaké území má chránit. 

honzak 1.2.2007 12:50

Re: Pane Beneši, díky...

dotyčný radar umí to, co umí a umět může. Milimetrové vlny se chovají podle svého a nenechají si do toho chování kecat od politků libovolné barvy. Pánové z Pentagonu se našich qalifikovaných diskutérů ptát nebudou. Rovněž si rozhodnou, jaké území budou chránit. ČR jim to buď umožní, nebo ne. Jediné, co může ČR ovlivnit je výhodnost takové dohody. Tedy něco za něco.

Jéňa 1.2.2007 13:24

Re: Pane Beneši, díky...

Copak USA nejsou v NATO hlavním činitelem, tak o čem je pořád řeč, když jednáme se svým spojencem?

Jéňa 1.2.2007 12:01

Bravo pane Beneši

Bravo pane Beneši, přesně tak bych stylizoval svoje názory na výstavbu radarové základny já. Své názory jsem prezentoval již při jiných diskuzích na toto téma a musím říci, že ve stejném duchu. Je potřeba neustále připomínat a objasňovat těm ignorantům úlohu USA jak v minulosti tak i v přítomnosti při zajištění demokracie ve světě. Bez aktivního přístupu Spojených států, bychom v Evropě po 2. světové válce byli v područí bolševického Sovětského Svazu. Nyní, kdy nás pravděpodobně čeká tvrdý střet kultur a nejen jich, budou hrát a už vlastně hrají hlavní úlohu. Je to nevděčná role, protože ne všichni lidé to dovedou pochopit a hlavně ocenit. Vidí především negativa spojená s tímto bojem, ale bez obětí to prostě nejde. Proto i my se musíme aktivně podílet na boji se zlem, i když je to  možná spojeno s nějakým rizikem. Nemůžeme však strkat hlavu do písku a čekat jako vždycky, že to za nás někdo vyřeší a nás to nebude nic stát. To jsme už v historii našeho státu udělali mnohokrát a vždy se nám to nevyplatilo.

Tak si to představují ti naši hrdinové, kteří s takovou vervou bojují proti základně na našem území. My rozumní a znalí historie se jim musíme razantně postavit do cesty a nepřipustit jejich balamutění veřejnosti. Kdybychom mohli udělat analýzu co je to za lidi, určitě bychom zjistili, že jsou to aktivní bolševíci, se kterými jsme se nedokázali rozloučit po roce 1989. Komunistická drzost je do nebe volající. Místo, aby lezli kanálama, jsou neustále schopni čeřit politickou scénu v této zemi. Je potřeba, abychom jim už jednou rázně nakopali do zadku. To, že se neustále ohánějí, že byli demokraticky zvoleni, nevím teď přesně kolika procenty voličů, je jen ukázka kolik zakuklených komunistů ještě mezi námi žije - podle hesla "až nás budou miliony". A ony jich za totáče miliony byly. Národe otevři oči a nenech se znovu těmito komunisty obalamutit, byli a jsou strůjci všeho zla.

Ještě jednou vám pane Beneši  děkuji za váš podnětný příspěvěk do diskuze o základně

Skepticus Maximus 1.2.2007 12:07

Komsomolci a svazáci jsou koukám věční,

vemte nějakou funkci v EU, budete mezi svými. (Y)

takysoudruh 1.2.2007 12:25

Zpet do kanalu Skeptiku Maxiku

Jak to tady pise Jena. Kanalama chodit nasinec ma !!

borel 1.2.2007 13:37

Re: Komsomolci a svazáci jsou koukám věční,

 ....jak se vám milý grandseptiku podařilo na závěr vašeho postřehu umístit tak věrnou ikonu autoportrétu a to dokonce v animaci???

Skepticus Maximus 1.2.2007 13:59

Helejte bordel, škoda že tu nemají pro Vás použité kondomy jako ikonu, co?

;-D

MP 1.2.2007 12:19

Re: Bravo pane Beneši

"Bez aktivního přístupu Spojených států, bychom v Evropě po 2. světové válce byli v područí bolševického Sovětského Svazu"

"My rozumní a znalí historie..."

hele, ty znalce historie, my jsme prece po 2.sv. valce BYLI v podruci sovetskeho svazu.  

takysoudruh 1.2.2007 12:31

na vecne casy

My jsme byli, v bratrskem sevreni se Sovetskym svazem, na vecne casy. Ale jenom polovina Evropy. Ta druha polovina o to vsechno prisla a ocividne ji to dnes chybi.

harry 1.2.2007 13:07

Re: na vecne casy

Ja bych zavedl povinne stridani, tj. pekne kazdych 5 let si sbal kufr a supito presto vlakem ze Zapadu na Vychod, nejlepe do SSSR a hezky zit presne na sve profesi, proste si to na par let prohodit se svych sovetskym protejskem a vychutnat si to a vyzrat se vsim vsudy...... problem by asi byl, ze ten zpetny transfer z vychodu na zapad by bylo nutno zajistit ve sveraci kazajce ci v narkoze. Ja v SSSR byl jen par tydnu, ale stacilo mi to. Pamatuji, ze jednou, kdyz nas nalejvali do Svazu Ceskoslovensko-sovetskeho pratelstvi tak jeden kamarad rekl "ja tam nemužu, opravdu ne, ja v tom SSSR byl".

Jéňa 1.2.2007 13:34

Re: Re: na vecne casy

A mně, když podnikoví komunisté vyčítali proč jsem nebyl na poslední veřejné schůzi KSČ, jsem jim odpověděl, že kdybych věděl, že je to jejich poslední schůze, tak bych přišel s celou rozvětvenou rodinou

tommi38 1.2.2007 19:08

Re: Re: Re: na vecne casy

...ale Jéňo, to je přece prastarý vtip, já jsem za něj na vojně dostal 7 dní po službě...:-(

promirul 1.2.2007 13:45

Jéňo

Více takových Jéňů,díky za ta slova,my kteří jsme prožili na vlastní kůži dobu temna,jsme již dávno přesvědčeni kde je pravda.Bohužel jeden blázen kdysi řekl,že nejsme jako oni a tím sešlo z potrestání bolševických zločinů.Nyni vidíme,že jsou finančně silní a politicky provokují tak,že poblázní další křiklouny a pošuky.

Petr 1.2.2007 15:18

Re: Jsem proti radaru ale nejsem komunista,

nesnáším levici a komunisty.Vy jste primitiv,vy nedokážete pochopit,že nás je takových lidí více.Tak mě neurážejte.

Marek V. 1.2.2007 11:44

JSEM PRO RADIOLOKÁTOR.

Ti PITO..CI od "Tamáše" , anarchistů, komunistů a některých socánků nehovoří mým jménem !!

Marek V. >-

MP 1.2.2007 11:50

Re: JSEM PRO RADIOLOKÁTOR.

Tak to jste mel vedle te ceske vlajecky pridat jeste americkou a heslo: "s USA na vecne casy a nikdy jinak !!!"

Luba 1.2.2007 11:36

Nadšeným "radarům"

Snažil jsem se najít mezi množstvím glosátorů rozumné argumenty pro radar, ale kupodivu - nenašel jsem. Zdejší obhájci radaru s autorem článku buď nadšeně souhlasí, bez vyjádření svého pohledu nebo nálepkují jeho odpůrce či umírněné kritiky jako "bolševiky", pacifisty, antiamerikanisty, komunisty, aniž by se snažili o rozumnou polemiku. Právě tento postoj je postojem bolševika, který se snaží potlačovat opačný názor emotivními výlevy a spokojí se s vírou v neomylnost strany a vlády. Historie nás učí, jaké ideologické veletoče a tzv. prozření chybujících stojí za kariérami mnohých "úspěšných". Kolaborant s nacisty konvertoval v komunistu, komunista nyní horuje pro ODS. Pro demokracii je hrozné, že bolševickou rétoriku slýcháváme spíše ze strany tzv. pravice, než od dnešních okrajových komunistů. To totalitní myšlení je vlastní mnoha politikům mnohých stran. Z toho pramení to okázalé pohrdání pomýlenými nevědomými občany, kteří se odvažují s radarem zbaběle nesouhlasit! Nehledě na to, že člověk, který se o věc zajímá může v mžiku získat spoustu informací z různých stran. Občané už nemusí být věřícím stádem - stačí jen vůle k vědění. I když religiozita je jednou z potřeb člověka, předmětem uctívání by patrně neměl být pan Lenin, pan Hitler nebo pan Klaus.

cxx 1.2.2007 11:55

Re: Nadšeným "radarům"

Nechcem Vam kecat do politickeho usporiadania, ale obvinovat ODS z bolsevizmu po prejave s. Paroubka bezprostredne po volbach vyzaduje hodne oranzove okuliare na ociach a uplnu odstavku vyssieho nervoveho systemu.

Podla vasej logiky bol sir Winston Churchil bolsevikom ako repa predovsetkym pocas 2WW.

Skepticus Maximus 1.2.2007 12:02

cxx,

nejde ani tak o bolševismus, jako o bolševické manýry. ODS má plnou hubu demokracie, občanství a svobody, ale ve skutečnosti těmi občany myslí ODS straníky, demokracií oligarchickou vládu a svobodou rozumí svobodu souhlasit s názory vůdců. :-/

Luba 1.2.2007 12:33

O "repe", a iných rozprávkach

Skutečně nevím, jak můžete srovnávat sira Winstona Churchilla a "druhou světovou" s tímto tématem. To je demagogie těžkého kalibru. Na vše je třeba pohlížet v kontextu doby. Taky netvrdím, že Slováci jsou klerofašisty, i když se jich několik účastnilo pod velením SS "obrany Prahy". Čest národa většinou hájí ti jeho nejprostší příslušníci. Účastníci SNP a čeští výsadkáři v jejich řadách tvrdili, že lepší lidi, než Slováky z těch horských vesniček, za svůj život nepoznali. Není dobré hodnotit věci prvoplánově, z jednostranného podání jednoho hromadně-sdělovacího média. Pan Paroubek je emotivní muž, používající zkratkovitá razantní tvrzení. Své straně moc "nesluší". To ale neznamená, že by neměl často pravdu. Říkat by ji měl ale raději někdo jiný. Ještě dodám, že své vlastní chyby často přisuzujeme těm druhým. Proto zkuste svou CNS zatížit poctivou rešerší, a možná pak Váš úhel pohledu bude méně ideologický a reálnější. Pohádky jsou hezké, ale dospělí jim příliš nevěří.

gerontusinza 1.2.2007 11:59

Tím méně pan Beneš. Re: Nadšeným "radarům"

a jeho vzývaný "svatý RADAR". Bože, chraň mě před hňupy a podvraťáky , s profesionály a jinak chytrými lidmi se vždy domluvím.:-/

jirka.s. 1.2.2007 17:00

Re: Tím méně pan Beneš. Re: Nadšeným "radarům"

Třeba se septikem, viď? Vy dva jste skutečně tak nějak "jinak" chytří lidé. (Poslední slovo jsem napsal jenom proto, že pro vás dva konkrétně nemohu nalézt žádný vhodný výraz, vyjadřující vaši "originalitu".)

honzak 1.2.2007 13:00

Re: Nadšeným "radarům"

každý radar funguje v jiným terénních podmínkách v závislosti na použité vlnové délce. Každý radar musí být umístěn optimálně vzhledem k místu předpokládaného výskytu cílů. Takových míst je množina, která zmenšuje počet svých prvků v závislosti na dalších požadavcích (dostupnost lokality, logistické zajištění, politická stabilita lokality atd.). Jedním z prvků množiny je vrch Trokavec ve VVP Jince.

Bude -li to dobré pro ČR nebo ne musí rozhodnout odborníci (s dostatečnými technickými informacemi) z vojensko - politické oblasti. Zdejší parta rudých tlachalů nevykazuje potřebné znalosti a dovednosti, takže se jí nikdo ptát nebude. Jejich znalosti a směřování je totožné s neblaze proslulými žižkovskými matkami, protestujícími proti TV vysílači Praha město.

Luba 1.2.2007 13:27

Re: Re: Nadšeným "radarům"

To odborné posuzování je líbivé klišé na výrobu dobrého dojmu. Vláda byla svěřena do rukou moudré vlády, ta rozhodne a odborníci jim vystaví příslušné dobrozdání. Modří tlachalové svou erudovanost, znalosti a dovednosti již předvedli, takže si o nich může jen bláhovec, případně modrý věřící, dělat vůbec nějaké iluze. Lidé v demokracii a informační společnosti se mají řídit svým zdravým rozumem a nenechat sebou jednoduše manipulovat. Ve vzdělané společnosti je referendum dobrou volbou. Ukazuje se, že politici sledují především osobní prospěch, či prospěch jejich týmu té správné barvy, a osud a mínění veřejnosti je jim zcela lhostejný. Zosobněním těchto "kvalit" je například pan Topolánek, nadšený "radarovec".

honzak 1.2.2007 14:03

Re: Re: Re: Nadšeným "radarům"

Už mi docvaklo! Pravda&Láska zase bude "diskutovat" až se udiskutuje. Netušíš jako většina zdediskutujících jak radar funguje, jak lítá balistická raketa, jak se může aniraketou zničit, ale budeš "diskutovat". Jako Venda Veškrna, který svými kecy zrušil prosperující vojenskou výrobu na Slovensku.

Luba 1.2.2007 14:18

Poučte se, modrý soudruhu:

Zde je odkaz:

http://www.atmonline.cz/analyzy/pro/zakladna.htm

MF 1.2.2007 13:00

Re: Nadšeným "radarům"

No, asi neargumentují proto, protože argumenty jsou průměrně vzdělané osobě notoricky známé. Asi jako že voda teče.

jm0 1.2.2007 13:54

rozumné argumenty pro radar, ale kupodivu - nenašel jsem

co třeba "jste-li hlupák, tak skutečně není, co dodat"

jej, pardon, to bylo proti! to rozumné bylo z definice.

Xaver 1.2.2007 10:50

Pane Beneši, děkuji.

Není co dodat.