2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: O vlastizradě

Pár slov o vlastizradě, o omezování osobní svobody, vnucování dogmat i terorizování občanů v zájmu "vyššího dobra" mne napadá vždy, když slyším, že se dává dohromady další parta "spasitelů", která chce jednou zbavit svéprávnosti, jindy obvinit z vlastizrady prezidenta vlastní země a zadupat, znemožnit, zničit každého, kdo je jiného názoru a měl odvahu to veřejně hlásat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Malstoka 8.2.2013 7:58

Re: Hned v prvním odstavci chyba....

Prosím vás, sundejte si rudé brejle a přečtěte si článek ještě jednou. K vašim plkům, podle kterého článku ústavy se VK dopustil velezrady za "Oposmlouvu" a nakonec i "amnestii".

 

H. Koláček 8.2.2013 8:03

Re: Hned v prvním odstavci chyba....

Nějak jste špatně pochopil podstatu toho, co jsem napsal. Zradou jsem měl na mysli zradu ve smyslu morálky. Nikoliv zákona.

P. Scheck 8.2.2013 9:55

Re: Hned v prvním odstavci chyba....

Souhlasím s panem Koláčkem.

Politici by se neměli chovat pouze v těch mantinelech, že co není zakázáno, je povoleno. V tom jsou si bohužel Václav Klaus i Miloš Zeman velice blízcí. Od politiků čekám něco víc. Možná jsem naivka. Peter Scheck

P. Maleček 8.2.2013 6:19

Vlastizrada ano, jen díky bohu zatím jen v rozpracovanosti

Vlastizrada - občan ve spojení s cizí mocí ...... Ano klasická ukázka tupého výkladu litery, ne ducha zákona. Ale zákon se nepíše aby bylo něco napsáno na papíru, ale proto aby bylo možno potrestat skutky, které poškodí a ohrozí společnost, v tomto případě stát.

No a ona ta amnestie, zvlášť její jedna část ohrožením sátu je. To nemluvě o těch v součtu bilionech Kč, které pod laskavým dohledem pana Klause zmizely při jím řízené divoké privatizaci a následném řízeně nastaveném ( ve spojení s jeho nástupcem Zemanem) korupčním prostředí při rozkrádání státu.

Proč tohle Klaus při jeho nepopiratelných vědomostech dělal? Proč tak výrazně ekonomicky oslabil a společensky rozložil tento stát? Bohužel jediným možným vysvětlením je, že tento stát oslaboval na objednávku zvenku, tj. ve spojení s cizí mocností. No a vidíte - vlastizrada jako fík!

O jakou cizí mocnost se jedná, není, při monitorování zahraniční orientace páně Klause tak těžké zjistit. K tomu si přidejte stále a opakovaně unikající informace o jeho temné historii, kryté angažná v prognostickém ústavu, podle mnohých za socialismu prý řízeném přímo KGB(pupeeční šňůrou spojené se stejnou institucí v Číně)a ono vám sepne proč ten Klaus tak kope do integrace Evropy.

Do integrace Evropy, která přes všechny nevýhody a až hrůzné jevy v jejím ústředí, má jednu velkou výhodu. Proti útoku z východu - ne jen z Ruska zde nestojí spolek rozhádaných států, ale mohutný integrovaný celek. Tak co kapíto - už vám to začíná šrotovat? I s tím proč se prezidentem nesměl stát na západ orientovaný Schwarzenberg, ale poskok agentů LUKOILu, komunistických aparátčíků a generála, který chtěl svými komunistickými tanky v 89 zmasakrovat demosdtrující občany, které tehdy ČSSR vytrhávali z objetí matičky Rusi. Jakpak se tahle figurka, mohutně podporovaná právě Klausem jmenuje? Takže vážený - vlastizrada jak vyšitá,jen díky bohu zatím jen v rozpracovanosti. Přesto zasluhující potrestání!

P. Čech 8.2.2013 8:21

Re: Vlastizrada ano, jen díky bohu zatím jen v rozpracovanosti

Velezrada, pane malečku, velezrada. Vlastizrada je něco jiného.

K. Kužel 8.2.2013 4:49

Je naprosto neuvěřitelné

jací tajtrlíci se najdou v našem senátu. Že se jich našla celá čtvrtina, lze snad přičíst jen nadměrné konzumaci nápojů v senátní osvěžovně.

R. Gramblička 8.2.2013 7:22

Re: Je naprosto neuvěřitelné

jsou to soudruhové tělěm i duší. Od takových nelze nic dobrého čekat. Smutné je, že ausgerechnet takové lidi si pořád volíme, aby nám vládli

S. Ševeček 8.2.2013 9:51

Re: Je naprosto neuvěřitelné

Je to o zájmech a o strachu - mocná DEU ist da.

P. Pokorný 8.2.2013 10:19

Re: Je naprosto neuvěřitelné

Pane Kuželi, nikoliv. Oni zvolili taktiku totální konfrontace a lid to (zatím) baští. Všímejte si agresivních slov stále se opakujících. Od Roučka, přes Sobotku, Tejce až k Mládkovi (pseudoekonomovi). A ODS zatím mlčí, místo aby se bránila špinavostem. Nebo dokonce útočila. Ne, to je taktika stálého obviňování a podávání žalob na cokoliv. Prší, je zima, jen horko, za to může vláda, ODS a Klaus a tak do basy s nimi. Za nás by bylo socialistické slunce seno a... Nakonec lidé pochopí že i těch pár facek. Ale pozdě.

L. Krajicek 8.2.2013 4:26

Každý právní pologramot

si otevře trestní zákon a čte:

§ 309 - vlastizrada

1) Občan české republiky, který ve spojení s cizí mocí nebo cizím činitelem . . . .

A dál už nemusím číst, protože amnestie nebyla ve spojení s cizí mocí ani s cizím činitelem.

R. Langer 8.2.2013 9:28

Re: Každý právní pologramot

Jenom aby to nesvalovali na cizí moc ve vlastních řadách - to víte, ti imperialisté jsou nevyzpytatelní... :-D

P. Scheck 8.2.2013 1:20

Strašení se nosí

Dobře jste, pane Svobodo, uhnul od průšvihu V.Klause k tomu, co se teď nosí.

Na tohle strašení teď lidi dobře slyší, byť tomu často ani moc nerozumí. Ale věta, že ztratíme suverenitu zní vždycky dobře a přesvědčivě.

Říkáte, že "soudci" obviňují prezidenta z vlastizrady za to, že využil svého ústavního práva a vyhlásil amnestii.

Je to stejná hloupost, jako kdyby někdo tvrdil, že by měl být potrestán fotbalový rozhodčí za to, že pískal.

Pokud ale vyloučil hráče se zdůvodněním, že měl kopačky v divné barvě, nařídil penaltu za faul u rohového praporku a nastavil normálně probíhající utkání o 20 minut, pak by asi neměl být povolán k zodpovědnosti za to, že pískal. Nicméně, dle vaší logiky, to bylo jeho svatým právem a všichni mají akorát držet ústa... Peter Scheck

J. Jurax 8.2.2013 1:02

Taky souhlasím

akorát byste si měl dávat bacha - EU si rozvracet nedáme! A v bruseli to myslí dobře -  tedy s námi ne, ale sami se sebou ...

P. Brodský 8.2.2013 3:11

EU, to jsme my.Klaus je reliktem národního(nacionálního) socialismu.

Poraďte končícímu presidentovi, ať si alespoň na poslední měsíc vyvěsí nad Hradem Benešovy dekrety a Norimbergské zákony,Ať si je jeho nacionalističtí přívrženci ještě chvíli užijou.

L. Krajicek 8.2.2013 4:31

Re: Benešovy dekrety a Norimbergské zákony

by měly viset v každé úřední místnosti místo fotografie strejdy.

Norimberské zákony proto, abychom všichni věděli, co by nás čekalo (Židy už potkalo) a Benešovy dekrety proto, abychom věděli, jak mírně to civilizovaný svět potrestal.

K. Frauknecht 8.2.2013 7:38

No to je úža:)

Bez brejlí vypadá vaše ikona jako dámské přirození - to by odpovídalo!

Dámy prominou.

R. Langer 8.2.2013 9:30

Re: No to je úža:)

Copak, vy jste nějaký sudeťák? :-D

J. Jurax 8.2.2013 21:59

Re: No to je úža:)

Těžko říct, zda sudeťák, ale blbec nepochybně.

I. Skolin 8.2.2013 9:54

Re: No to je úža:)

S brýlemi také...

L. Krajicek 8.2.2013 16:16

Re: Teda Frauknecht,

už jsem jich viděl spousty, ale jestli toto má vaše stará mezi nohama . . .   :-))

M. Sedláček 8.2.2013 17:05

Re: No to je úža:)

Podle Vaší inteligentní polemiky mi přijdete jako přirození pánské.

J. Kanioková 8.2.2013 0:23

Velmi s vámi, pane autore, souhlasím. A už taky tuším ty rozhořčené antikomentáře

Máme důvod být hrdí na svůj národ? Stále stejný scénář. Čech proti Čechovi. Vážím si mnoha českých lidí, ale vážit si tohoto národa.... je čím dál těžší. Protože není téměř nic, za co by si to zasloužil. Není nic, na co být hrdý. Můžeme být hrdí na některé jedince. Ale národ.....vždyť se při každé příležitosti mezi sebou osočujeme, oponenty dehonestujeme, rveme se jako psi.

Když Hus začal kázat proti Římu, rozdělilo se to - jak překvapivé - zase jsme se prali mezi sebou. I na Bílé hoře stáli proti českým pánů jiní čeští pánové. Když přišla první světová, zas část čechů bojovala "za císaře pána" a část proti. A když už jsme si sami proti sobě vybojovali Československý stát připraveni čelit hrozbám světa, moblizováni při Hitlerově hrozbě - vzdali jsme se. Sic zrazeni, ale mohli jsme se aspoň trochu projevit. Mohli bychom dnes mít na co být hrdí. Ale kromě pár statečných, krom hrstky odvážných náš národ stáhl ocas a zase stál soused proti sousedovi. A zvesla se donášelo.

Pak i díky našim vojákům - opět v cizineckých legiích - byl Hitler poražen a znovu jsme měli svůj stát, a zase stál soused proti sousedovi, plivala se žluč a hnis. A po 48? Po 68? Stále tentýž scénář. Čech stojí proti čechovi.

A dnes? Pořád to samé v bledě modrém. Jen už donášet není tolik komu. Zato okrádá se v malém i velkém. A v hospodách je plno mudrců. A zas stojíme jeden proti druhému. A zase s ohnutým hřbetem. Umíme se spojit jen na krátké okamžiky, když přijde někdo horší. Když ale největší nebezpečí pomine, už je tu hned zas jen zášť a osočování. A v hospodách je plno mudrců.

Už se opavdu nedivím, kde se v tom malém národě bere tolik podvodníků, lidí bez páteře. 

P. Sulc 8.2.2013 1:48

Re: Velmi s vámi, pane autore, souhlasím. A už taky tuším ty rozhořčené antikomentáře

Mila pani Kanikova, nechte ty ceske pany spat. Nebojovali proti "ceskym psnum", ale proti cisari ktereho si zvolili, zcela dobrovolne, nejen cesti ale i nemecti pani. Jen omilate skolni lzi. Ku osvezeni zemdlele pameti:  Jan Kucera "Bila hora", Havran, Praha, 2003.A v te prvni valce

''udatni " Cechove jsou hrdi na vojaky, kteri zradili svou prisahu. Divne, divne, ze?. Muj otec byl v Italiii zajat, po prustrelu nohou. Jako kluk jsem se zeptal proc nesel do legii.. "Jak jsem mohl bojovat proti cisari, kdyz jsem mu prisahal vernost". Az po letech mi to doslo, jsem na nej hrdy, nebyl zradce. A jak se delal nabor do italskych legii? Josef Fucil "Piava 1918" a "Soca /Isonzo/ 1917 ". Obe knihy doporucuji, ono to nebylo tak,jak je to v beznem povedomi //stejne jako si lid''''vybral'''' na Narodni divadlo, ze ano?. Bez slechty a cisare by tam dodnes stala jen drevena bouda na lopaty. On ten''''lid'''' se nepredal, spise kradl, tehda jako dnes//.

J. Kanioková 8.2.2013 18:28

Tak mám pocit, že jste nepochopil, o čem jsem psala

Nebo jsem to možná já napsala tak, že to není poznat.

Možná bude jednodušší napsat - jako národ nestojíme za nic moc. Jedni uznávají svébytnost, hrdost a suverenitu a jsou případně ochotni pro to i cosi obětovat (samozřejmě v rozdílné míře dle okolností), druhým je suverenita či hrdost ukradená a přijmou jakoukoliv nadvládu. Mají přizpůsobivou páteř. A pak podskupin je ještě víc. 

Problém je v tom, že neexistuje ochota to respektovat, o ochotě vyslechnout druhou stranu bez okamžitých urážek ani nemluvě. Je tu v lidech zažraná latentní zloba za to, že si vůbec někdo dovolí vidět situaci jinak. Že je tu kritické myšlení obrovsky nedostatkové. Že si lidi dělají, nebo převezmou od jiných, názor, nad kterým už dále nepřemýšlí a každý jev si filtrují jen přes něj.

Že tu jsou lidi, kteří umí jen obviňovat, podezírat ty s jiným názorem z nejhorších vlastností a úmyslů. Že jsou někteří schopni pro tu svou nenávist vykonstruovat z některých skutečností tak překroucenou a neobjektivní záležitost, jen aby mohli z oponenta vytvořit satana. A jsou ochotni pro to své vidění světa třeba poslat jiné i k soudu, případně "až na hranici." Urážky, osočování, zesměšňování, izonizování - to je jejich základní výbava pro sociální vztahy, kontakty.

Pořád nevím, jestli se mi to podařilo vysvětlit, oč mi jde. Prostě mě vychovali jako obrovského vlastence, patriota a k tomu mám ekonomické vzdělání. Z toho vychází mé hodnoty a podle nich hodnotím svět i události. Nikdy nikoho neurážím, neosočuju. Moc bych ráda, aby tak podobně jednali i druzí. A aby si vážili své země, svých kořenů, aby nebyli lhostejní.  Abychom tu spolu mohli solidně koexistovat.

B. Rybák 11.2.2013 12:01

Re: Tak mám pocit, že jste nepochopil, o čem jsem psala

Možná, že by bylo dobré, kdyby jste to vzala za opačný konec a spočítala si, kolik důvodů k hanbě mají i ty národy, kteří jsou na sebe tolik hrdí. Já osobně neznám národ, který by neměl hory důvodů k tomu, aby se "plazil kanálama". Jenomže o "organismu národním" platí totéž, co platí o organismu lidském: Ten, kdo nemá dostatečnou sebedůvěru, nemůže udělat nic (dobrého) a obvykle nemůže ani přežít.

P.S. Nemáme-li být na co hrdí, tak proč se bráníme pohlcení tou skvělou západní Evropou?

J. Schwarz 8.2.2013 7:37

Re: Velmi s vámi, pane autore, souhlasím. A už taky tuším ty rozhořčené antikomentáře

pokud je to tak, pak je "národ"  škodlivým sociálním konstruktem. Pokud bychom se rozdělili na skupiny "Čech_1 a Čech_2", obě dvě grupy by si mohly žít po svém a nebojovat "Čech proti Čechovi". Pokud proti sobě furt bojujeme rozděleni zhruba na poloviny, pak k sobě nepatříme podle "vlasteneckých" kriterií a většina obyvatel této země je loajální jiným hodnotám než byly ty národně buditelské. Jinak by "národ" nemohl být tak často rozdělen přibližně na poloviny, které při sobě drží mnohem silněji než "národní celek". Ten je potom spíš původcem problémů než garantem harmonie a míru.

J. Jurax 8.2.2013 22:02

Re: Velmi s vámi, pane autore, souhlasím. A už taky tuším ty rozhořčené antikomentáře

A co je mi do Čechů_1 a Čechů_2, já su Moravan :-)