2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: O vlastizradě

Pár slov o vlastizradě, o omezování osobní svobody, vnucování dogmat i terorizování občanů v zájmu "vyššího dobra" mne napadá vždy, když slyším, že se dává dohromady další parta "spasitelů", která chce jednou zbavit svéprávnosti, jindy obvinit z vlastizrady prezidenta vlastní země a zadupat, znemožnit, zničit každého, kdo je jiného názoru a měl odvahu to veřejně hlásat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 8.2.2013 10:02

Podle Psa to vypadá,

že v Klausově nejmenovaném otvoru je už pořádný nával. Co se všemi těmi užitečnými idioty bude dělat? Měl by si zavčasu zaregistrovat sektu.

P. Pokorný 8.2.2013 10:22

Re: Podle Psa to vypadá,

Co se dá dělat, když imitace žen si ucpaly své otvory, přešly na emancipaci, feminizaci a jako sufražetky se vrhly na politiku?

J. Václavíková 8.2.2013 10:54

Re: Podle Psa to vypadá,

Vy byste měl přesídlit nejlépe do Pákistánu či Afghánistánu. Tam byste byl zřejmě s využitím otvorů spokojen. Navíc by do očí tolik nebila Vaše mentální nedostatečnost.

M. Sedláček 8.2.2013 16:54

Re: Podle Psa to vypadá,

Od Vás to tedy sedí. Vždyť tady jenom všechny urážíte. Argumenty žádné nemáte, jenom hystericky kvičíte. Ale jo, já to vlastně chápu, ten článek byl o Vás.

J. Jurax 8.2.2013 22:07

Re: Podle Psa to vypadá,

Vy nemáte ráda Klause, že? A čípak jiný nejmenovaný otvor jste si tedy zvolila?

S. Ševeček 8.2.2013 9:48

Ano.

P. Čech 8.2.2013 8:19

Pane Svobodo!

Nevím, jak jste stár, ovšem pokud Vám je více než 21 let, měl bystese mnou souhlasit. Narodil jsem se v Československé republice a tuto budu až do své smrti považovat za svou vlast. Mimo jiné i z důvodů, které jste ve svém článku uvedl. Pan Václav Klaus splečně s pány Strázským, Čarnogurským, Mečiarem, Slotou a několika málo dalšími v roce 1992 svévolně, bez vyjádření občanů ČSFR, ČR a SR rozbili ČSFR na dva samostatné státy. Při tak zásadní věci, jakou rozbití státu bezesporu je, se vůbec neobtěžovali svých spoluobčanů zeptat, zda si to přejí. A tak dodnes nevíme, zda si to přála většina Slováků, Čechů či Čechoslováků. Mám za to, že si to většina jmenovaných nepřála. Někdo jiný (zejména Pražáci, Žiliňáci a Bánsko bystričáci) mají názor opačný. Rozsoudit nás mohlo jedině referendum. To je však institut, kterého se Václav Klaus bojí jako čert kříže. Vůle většiny spoluobčanů je mu cizí, podle něj netřeba se jí zabývat. Občané jsou přece plebs, méněcenní a nesvéprávní jedinci, určení k tomu, aby se jim vládlo. A k tomuto vládnutí je přece vyvolen a předurčen právě on, veliký a nejchytřejší Václav klaus. Ptám se, co ještě jiného by musel způsobit jedinec, aby jej bylo možno soudit za vlastizradu (nikoliv velezradu, to je něco jiného)?

T. Kočí 8.2.2013 9:10

Re: Pane Svobodo!

Obrať se na Mečiara!

P. Čech 8.2.2013 9:16

Re: Pane Svobodo!

Obraťte se, obraťte! Nepásl jsem s Vámi kozy. V Československé republice si tykali obecně jen komunisti, víme? Ostatní byli slušně vychovaní!

R. Langer 8.2.2013 9:24

Re: Pane Svobodo!

Myslím si, že v tomto nemáte pravdu. Většina Slováků si to evidentně přála, a dávali o tom dost jasně vědět, a většině Čechů to bylo jedno. Nakonec to dopadlo, jak to dopadlo, a já myslím, že to bylo nejlépe, jak to šlo.

P. Čech 8.2.2013 9:53

Re: Pane Svobodo!

Nechci se s Vámi přít, pravdu můžeme mít oba. Nicméně způsob jak objektivně zjistit co si většina občanů přeje je jen jeden. Referendum. Výsledek referenda v případě potřeby prosadit silou státu. Jsem ochoten uznat rozdělení státu i v případě, že by se pro něj vyslovila většina Slováků.. Poněvadž však názor většiny Čechů, Slováků a Čechoslováků dodnes není znám a zjištěn již být nemůže(dospěla další generace, která to nedokáže posoudit, poněvadž to na vlastní kůži nezažila), musím trvat na tom, že rozdělení ČSFR bylo svévolným, vlastizrádným aktem několika mocichtivých jedinců. Nic více a nic méně.

R. Langer 8.2.2013 10:24

Re: Pane Svobodo!

Asi máte pravdu, nicméně si nemyslím, že by zrovna v tomto případě referendum něco vyřešilo...

O. Istvanfy 8.2.2013 9:28

Re: Pane Svobodo!

Tak teda presne. P.Klaus postavil p.Mečara pred dve alternatívy: Unitárny štát na spôsob 1.republiky, kedy Slovensko bolo prakticky kolóniou Čiech alebo rozchod. P.Mečiar presadzoval voľný zväzok - konfederáciu alebo úniu. Túto možnosť ale zablokovali vo federálnom zhromaždení českí poslanci. Keďže sa p.Mečiar nemohol spoľahnúť na slovenských poslancov vo federálnom zhromaždení, musel voliť menšie zlo a teda rozchod. Čo sa týka názoru Slovákov, tak mnohým bolo a je vcelku jedno, či ich okrádajú Česi alebo Bratislavčania.

R. Langer 8.2.2013 9:39

Re: Pane Svobodo!

Jo, ale přesně ty řeči o tom, že Češi Slováky jenom okrádají, nebyly zase Čechům zas až tak jedno, to si pamatuju ještě poměrně dobře, a proto byl všeobecný názor ten, že pokud chtějí Slováci táhnout za vlastní provaz, mají to mít.

J. Kos 8.2.2013 10:03

Re: Pane Svobodo!

To som počúval již na vojně, ako ich drbeme. Potom jsem z vlaku při cestě do Tater obdivoval ty jejich domčeky. Tady v té době se tak nestavělo. Takže já byl příznivcem rozdělení a vždy budu. Nakonec Slováci, stejně jako my jsme společně v EU a na hranicích není PS.

R. Langer 8.2.2013 10:27

Re: Pane Svobodo!

Asi tak.

S. Ševeček 8.2.2013 9:49

Re: Pane Svobodo!

Opakovaný Čechův blábol.

P. Pokorný 8.2.2013 10:10

Re: Pane Svobodo!

Autor má (podle mě) ve většině pravdu. Vynechme náboženské války, kdy ortodoxní náboženští fanatici jedné i druhé strany se chovají jako zvířata (ne, ani zvířata nezabíjejí děti svého druhu) , zabíjejí děti a druzí také. Ale plácat tady o Pražácích, Klausech, když v parlamentu bylo vše zablokováno díky slovenským fanatikům? Píšete jak jste stár. No nevím, když už si nic nepamatujete, tak asi hodně. Já v tu dobu také žil, mnoho Slováků jezdilo do Prahy protestovat jak na Palachův týden, tak 21. srpen, ale oni chtěli svéprávnost a samostatnost. Co by, proboha pomohlo referendum Čechů, když slováci chtěli samostatnost? Dokonce Pražáků? Jste normální? Nevím. A dokonce ho měl v Čechách vyhlásit Klaus? Ani Mečiar nechtěl původně totální rozdělení. Tuto špínu mu přišili. Tomu velel Húska, Ján Čarnogurský a jejich suita! Skleroza je špatná....

P. Čech 8.2.2013 10:35

Re: Pane Svobodo!

Nikde jsem se nezmiňoval o referendu pouze Čechů, ale také Čechů. Slováci mohli mít také své referendum. Nikoho nelze ke společnému státu nutit, pokud si to většina nepřeje. Pokud by se Slováci v referendu rozhodli pro samostatnost, byl bych pro! Považuji se totiž za demokrata. Ovšem nejsem ochoten naslouchat lžím politiků a jimi zaplacených PR agentur. Opakuji, že jsem ochoten se vždy podřídit výsledku referenda. Toto však nebylo vyhlášeno a proto mohu rozbití státu považovat za svévolný diktátorský zločin několika málo mocichtivých jedinců na obou stranách.

R. Langer 8.2.2013 10:48

Re: Pane Svobodo!

Jak, pokud by Slováci byli pro, tak bych byl pro? A co kdyby zbytek Čechů byl proti? Jak byste to řešil? Nechal byste společný stát, nebo jak?

V. Němec 8.2.2013 10:55

Re: Pane Svobodo!

Zajímalo by mě, co by následovalo, kdyby se Slováci vyjádřili, že oddělení chtějí, a Češi ne!

Referendum v Čechách je kravina! 

J. Vyhnalík 8.2.2013 16:44

Re: Pane Svobodo!

Zjevně vůbec nechápete o co šlo.

Ve svém opojení přímou demokracií si pořád myslíte, že by referendum mohlo něco vyřešit. I kdyby bylo stanoveno, že Československo bude zachováno, pokud se pro zachování vysloví většina jak v českých zemích, tak na Slovensku, tak by to problém neřešilo. Zůstal by totiž základní problém. Jak by řekl major Terazky: "A Kefalín, čo si predstavujtete pod takým slovom Československo?"

Referendum může rozhodovat o tom, jak se společný stát bude jmenovat, ale nemůže jednoznačně rozhodnout o tom jak má fungovat.

Slovenští poslanci sice mluvili o Československu, později o Česko-Slovensku, ale požadovali vlastní ministerstvo zahraničí, vlastní rozpočet, vlastní židli v EU atd. Zkrátka byli ochotni zachovat společnou značku, ale pod podmínkou, že budou fakticky samostatní.

Referendum by rozhodnutí mohlo oddálit za cenu zvýšení následných ekonomických a morálních škod. Situace v tehdejší Jugoslávii byla pro všechny lidi, kteří dokáží dohlédnout dál než na špičku vlastního nosu dostatečným varováním.

R. Langer 8.2.2013 10:43

Re: Pane Svobodo!

Ano, já si to pamatuji podobně jako vy, ono nešlo o to vypsat nějaké referendum o "rozdělení republiky", ale šlo prostě o to, že Slováci chtěli samostatnost, a z Čechů proti tomu prostě nikdo nijak zvlášť neprotestoval. Jinak Mečiar, pokud se dobře pamatuji, chtěl dvojdomek - společné peníze, ale vlastní suverenita, na což mu ovšem nikdo soudný kývnout nemohl, takže to rozdělení jeho přispěním není zase až taková povídačka (protože jiné řešení už pochopitelně nebylo). Panu Čechovi to tak tehdy možná nepřipadalo, mně třeba ano, a nemyslím si, že by referendum něco řešilo, nebo že by se snad dostavil jiný výsledek. Po prezidentských volbách jsem naopak velmi skeptický - výsledek se dostavil - nasranost národa vzrostla o cca 25%. Nevím nevím, co by udělalo v tehdejší době referendum o rozdělení republiky, ale mám pocit, že škody by bylo více, než užitku.

P. Čech 8.2.2013 12:30

Re: Pane Svobodo!

Pezidentské volby sice byly demokratické a přímé, nikoliv však svobodné. Byly pod diktátem zákona č.71/2012 sb., kde je v čl. 56, odst.5 diktováno občanům kdo smí a kdo nesmí (za zcela nerovných podmínek a v rozporu s Listinou základních práv a svobod)býti kandidátem. Naštvanost lidí vzrostla jen proto, že jim je jasné, kdo to všechno zapříčinil. Politické strany, které nemohly unést jasnou věc, že jejich kandidáti by jinak do druhého kola postoupili pouze v počtu jednoho. Pakliže by k volbám bylo připuštěno všech 15 kandidátů, kteří se přihlásili, dozajista by volby dopadly v druhém kole jinak

R. Langer 8.2.2013 12:59

Re: Pane Svobodo!

Ale ano, v tomhle já s vámi pane Čechu v podstatě souhlasím, ale holt je potřeba vycházet z reálné (i když špatné) situace. :-(

P. Schuh 8.2.2013 10:15

Re: Pane Svobodo!

Souhlasím s Vámi.

V. Němec 8.2.2013 7:56

Máte pravdu,

jsem jeden z těch 75%, ale pro tohle bych nehlasoval!

K. Frauknecht 8.2.2013 7:48

Ano! Souhlas.

Amnestie se mohla třeba udělat jinak (lépe? v menším rozsahu? vůbec?). Neudělala! Howgh!

A ti malí, uňafaní, závistiví štváči, čerpající "sílu" z podobných plátků...? Ty přece známe, jsou tu pořád. Jo pozor - soused má tlustší kozu, hajzl jeden!

P. Lenc 8.2.2013 9:00

Re: Ano! Souhlas.

Ano, byli tu za protektorátu, za komunistů a jsou tu zas.Špína, která se vyskytovala a bude vyskytovat vždy.Dejte jí dostatek prostoru a máte tu znovu koncentráky s "přidruženou" výrobou.Kdo nejde s námi jde proti nám.Tak vzniká fašismus, ať si potom říká jak chce.A připojení senátorů k této sebrance je již alarmující.Lidi , vzpamatujte se, dokud je čas.

H. Koláček 8.2.2013 7:47

Hned v prvním odstavci chyba....

Hned v Snažíte se vytvořit dojem, že "spasitelé" chtějí potrestat prezidenta za názory:

"...obvinit z vlastizrady prezidenta vlastní země a zadupat, znemožnit, zničit každého, kdo je jiného názoru a měl odvahu to veřejně hlásat...."

Chyba, autore. To obvinění z vlastizrady není za hlásání názorů, ale za konkrétní čin. Jakkoliv ve spojení s Klausovou amnestií nesouhlasím s jeho obviňováním z vlastizrady. Zrada, to ano, to ta amnestie nepochybně je, ale takových zrad VK už napáchal vícero. Například opoziční smlouva.

Takže se nesnažte vzbudit dojem, že oněmi, jak píšete "spasiteli" je VK popoháněn před soud za své hlásané názory. Tak to opravdu není.

Zbytek článku je pak touto úvodní chybou poznamenán.