28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: O našem důchodu rozhodují genderové neziskovky

Tak to tady „dlouho“ nebylo. Už jsem se vcelku ztratila v tom, kolikátá reforma reformy reformy reformy to má být tentokrát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Anděl 4.2.2019 8:43

Re: Spravedlivý důchod nebude ten, kdy bez ohledu na vzdělání,

Nic ze světa neodchází. Lidstvo bylo šílené vždycky.

Š. Hašek 4.2.2019 8:42

Re: Počkejte moment.

Pozor!!!

Podívejte se na současný výpočet důchodů!!! Tam je jiné čertovo kopýtko, to, že platíte dnes důchod svým rodičům - o to nejde. To je jiná kapitola.

Dnes je výpočet koncipován tak, že ten co více vydělával potom cca pětinu důchodu dá jiným!!! To dnes někdo neví a ani nechce vědět (protože je v té skupině, která dostává).

Průběžný system je jedna věc. A komunistické přepočítání konkrétního vypláceného důchodu je druhá. Hnusně schovaná a nemluví se o ní. Fakt hnus, mrkněte se na to. Zjistíte, že "co je nad", už nikdy neuvidíte. Maláčové je to určitě ještě málo!!! "Solidarita" příkazem.

P. Kubáč 4.2.2019 8:39

Ministerstvo k ničemu

Ministerstvo práce a sociálních věcí je jedno z těch, které ani vteřinu po dobu své existence nebylo nijak užitečné

B. Hudzieczek 4.2.2019 8:37

Protože

nemají jinou možnost zaměstnání. A částečně také proto, že mladí lidé - kolem 30 let - ještě o důchodu moc nepřemýšlí.

Š. Hašek 4.2.2019 8:35

Re: Kdy CSSD vyresi cerne mzdy? Tam utika nejvice penez

Černé mzdy mi nevadí. Vadí mi jen jejich rozfofrování na dovolenou a potom docházka pro dávky. Umím si představit, že si je dám do kolonky "dlouhodobé úspory", nebudu rozvádět, každý ví.

Poznámka - peníze na ruku nepovažuji za škodlivé. Peníze a ekonomiku mimo pařáty politiků, do výše cca 15% mají i v akurátním Švýcarsku. Nikdo se nepozastavuje nad platbou "přes plot" ..... ale, jak jsem uvedl, "musí to mít glanc", tak těch deset procent.

Ti gauneři nahoře jsou lační i těch deseti procent, proč ji tak leží na srdci hotové peníze v rukách občanů? Jó, všechno přes kartu a platit a platit (daně)!

V. Student 4.2.2019 8:28

Počkejte moment.

Princip solidarity neznamená, tedy alespoň až doposud neznamenal, že se někomu něco vezme a dá jiným. Princip solidarity v důchodovém zabezpečení znamená, že naše peníze jdou na důchody současným důchodcům, přičemž doufáme, že na naše důchody budou peníze z toho, co vydělají ti, kteří přijdou po nás. Tohle je princip solidarity. Já neříkám, že je ideální nebo že vydrží, ale takhle to prostě v současné době je.

Š. Hašek 4.2.2019 8:27

Re: oxymoron

Určitě.

Pokud nemáte vlastní střechu nad hlavou a v truhle zlato, tak Vás papírky v nějakém fondu nezachrání.

Jakás takás jistota je - aspoň něco dostat z průběžného (pokud jste celý život platil těm předchozím penzistům. Krom samozřejmě vlastního majetku, nikoliv papírků s číslíčkama. Těch by mělo být něco, ale nesmí to být to hlavní.

Zkráceno.

Š. Hašek 4.2.2019 8:23

Re: Zásluhovost

Váš názor.

Vyšší penzi na základě celoživotních vyšších plateb považujete za ošklivé privilegium??? Já za zaslouženou odměnu celoživotní práce.

Budete možná jeden z těch, kterým je doplácen důchod z mého. No nic, je mi to šumák. jen se domnívám ........ když zas má být nějaká ta diskuse.

Š. Hašek 4.2.2019 8:19

Chytří ekonomové, starší

přišli již v minulosti s návrhy (průběžný, státní system):

1. Platba v procentní výši platu - penze podle svých plateb. 2. Platba jednotná pro všechny, nízká - relativně nízká a jednotná penze pro všechny. Občanům jsou finanční prostředky tedy ponechány jejich další iniciativě stran penze.

Výjimky by se týkaly pouze invalidů a vdov.

Zbývá vyřešit "problémky", že neplátce nedostane nic. Maloplátci nešetřiví se nám budou řadit u výdejen dávek Maláčové.

Upozorňuji, že se stejně nic neudělá, národ a politici jsou prosáklý ošklivě pokřiveným socialismem a rovnostářstvím. Občané si ještě ani nestačili všimnout, že současný důchod je komunismus, kdy více vydělávající potom doplácí důchod sousedovi, který byl třeba (v součtu) několik let doma, on samozřejmě tvrdí, že nesehnal práci.

O. Uživatel 4.2.2019 7:42

Uživatel požádal o vymazání
J. Holíček 4.2.2019 7:19

Dnes jsem, výjimečně, na straně Šichtařové.

Maláčová se chová jako utržená ze řetězu a je zřejmé, že vůbec nechápe která bije, přes všechny neužitečné tituly, které zatím stihla posbírat. Hodně mně připomíná Pavla Kohouta z padesátých let, který ale přeci jen zdaleka neměl takový prostor k tomu, aby mohl škodit. Kohout z mladického nadšení vyrostl, obávám se jen, aby nebylo pozdě až z toho vyroste Maláčová, pokud vůbec.

Snad jí Alena dokáže zabrzdit a Andrej se vzpamatuje.

M. Šurgot 4.2.2019 6:48

Kdy CSSD vyresi cerne mzdy? Tam utika nejvice penez

Vsichni v tomto state vime, ze obrovske mnozstvi malych podniku a zivnostniku nuti sve zamestnance, aby pristoupili na tzv. mzdu oficialni a mzdu na ruku, ktera v souctu udela jejich celkovy prijem. Oficialni mzda je bud na hranici minimalni mzdy, nebo tesne nad ni, mzda na ruku pak udela doplatek, ktery s oficialni mzdou vytvori mesicni prijem.

Kazdy politik v tomto state, od prezidenta Zemana, pres poslance a senatory, az po obecniho politika o tom vi. Vedi o tom vsichni urednici ministerstva financi a ostatnich ministerstev.Vsichni vime, ze firmy a firmicky musi nekde nahrabat cerne nezdanene penize. Vsichni vime, ze tito zamestnanci jsou okradeni o prislusnou nemocenskou, jsou okradeni o odvody na budouci duchody, jsou okradeni o moznost dostat v pripade ztraty zamestnani socialni davky, odpovidajici predchozimu celkovemu vydelku. Vsichni vime ze je stat okraden na danich, zdravotnich a socialnich odvodech. A samozrejme vsichni vime, ze ceske odbory uz desetileti rezignuji na svou hlavni roli, ochranu pracujicich, protoze odstraneni falesneho odmenovani zamestnavu je i jejich parketa.

Dokud se tento obrovsky a zasadni problem nevyresi, nepomuze zadna komise.

Navic se musim velmi durazne ohradit proti ucasti nikym nevolenych neziskovek na rozhodovani o zasadnich vecech, ktere prislusi vylucne statu, zastupovanem nami zvolenymi zastupci.

Ceska zenska loby je exemplarnim prikladem podivne neziskovky, prosazovane buhvi kym.

J. Fridrich 4.2.2019 6:14

Spravedlivý důchod nebude ten, kdy bez ohledu na vzdělání,

Spravedlivý důchod nebude ten, kdy bez ohledu na vzdělání, pracovitost, náročnost a přínos občana budou mít všichni stejné důchody - jak nyní z pomatených menšin, genderu a socanů zaznívá.. Ze světa odchází ZDRAVÝ LIDSKÝ ROZUM, smysl pro vnímání REALITY, znalost a poučení z Historie - a přichází IRACIONALITA. Velký podíl na tom má nadprodukce levicových " intelektuálů " z universit a vysokých škol Západních zemí.. Přibývá lidí kteří věří zcela přihlouplým konspirativním teoriím, čtenářů Blesku, sledovačů primitivních seriálů a stupidních reklam v televizi, odmítačů očkování svých dětí a naopak příznivců rodit děti v obýváku a pod..

Hodně lidí věří všemu co " objeví " na NETU např. že Američané nebyli v r. 1969 na Měsíci ( ten radarový odražeč a vozítko Lunar Rover tam asi poslali Američané poštou a milion Američanů a tisíce novinářů se dívali asi na film o startu Saturnu 5 z mysu Canaveral v kině.. ), WTC-dvojčata v NYC si odpálili atomovou pumou Američani sami - jak napsal jeden Ruský akademik..

J. Bruner 4.2.2019 5:47

oxymoron

kouzlo nechtěného.Zajistit se na stáří domem,fondem apod. A kdo v něm bude bydlet a platit mi? No jedině ti, co žádný dům nemají. A kdo jim bude platit důchiod? Jediným perspektivním řešením je průběžný systém. Ten , prosím, NIKDY neopouštět.

J. Strakoš 4.2.2019 5:40

Zásluhovost

Předpokládám, že prosazením zásluhovosti je myšleno oficiální prosazení vyšších důchodů především politikům - takové podtrhnutí jejich privilegovaného statusu.

A zašťitování komisí mi připomnělo jednu debatu s Petrem Machem - https://www.youtube.com/watch?v=m_kPDj2c-8Q - v komisi se tak-nějak nehlasuje, jen se vyjadřují své názory a někdo to zapíše.