28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: O našem důchodu rozhodují genderové neziskovky

Tak to tady „dlouho“ nebylo. Už jsem se vcelku ztratila v tom, kolikátá reforma reformy reformy reformy to má být tentokrát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 4.2.2019 12:51

OK, ale mluvili jsme o vysi duchodu, je to tak ? Jejich jakakoliv nivelizace je proti zdravemu rozumu a zdravemu vyvoji lidske spolecnosti.

F. Navrátil 4.2.2019 12:49

Neziskovky jako džin z láhve vypuštěný

Neziskovky se chovají jako šílenci, protože nenesou žádnou odpovědnost. Za Sobotkovy vlády se parazitické neziskovky zmocnily ministerstva školství a ministerstva práce a sociálních věcí. Jak vidno, nezahálejí a škodí úměrně výši dotací vysávaných ze státního rozpočtu..

J. Kulheim 4.2.2019 12:45

Re:

To není o matematice. Je to pouze otázka co je a co není solidarita Solidarita je dobrovolná. Když je státem nařízená, tak se o solidaritu nejedná. Základní otázka je solidarita nebo není? Jsem solidární nebo nejsem?

Odpovědnost je velká. Umět provést takový úkon chce velkou erudici. Zalouží si 5 x víc peněz než sestřička? Já nevím. Možná ještě více krát. Když pooperační péči nebude na vysoké úrovni, tak je jeho práce znehodnocená. Když bude sestřička správně reagovat na pooperační komplikace, tak může pacietovi ovlivnit jeho bytí nebo nebytí.

Transplantace orgánů zachránila mnohým život. Nedá se spočítat kolika lidem zachránili naprosto neznámí lidé, kteří musí rozhodovat o zdravotní závadnosti potravin. To se spočítat nedá a to, že nejsou problémy je považováno za samozřejmé. To je náplň jejich práce a omyl by byl potrestaný. Těžko si budeme představovat kolik by zemřelo lidí. Bylo by to deset, sto, tisíc, pokud by se do prodeje dostal dobytek, který má např antrax.

Lidé by měli možnost se rozhodnout, jestli chtějí být solidární nebo nechtějí. Pokud říkají, že solidární jsou, tak nech to plní. I tak budou mít ve stáří k dispozici několikrát víc peněz než ta sestřička.

J. Kratochvíl 4.2.2019 12:27

Souhlasím s článkem

důchody se asi vyřeší sami, protože průběžný systém byl před sto lety geniálně vymyšlen, bude potřeba měnit pouze parametry. Toto také potvrzuje argument, že dnes pracuje v zemědělství pouze 1% obyvatel, které uživí zbytek 99%. Tak to bude díky nastupujícím technologiím a produktivitě výroby i v ostatních oborech a nebude potřeba tolik zaměstnanců na produkci tvorby HDP. Nikomu se pochopitelně nebude bránit, aby si na lepší důchod šetřil navíc soukromě, tak jak tomu je dnes a bylo v minulosti.

Hlavně si nesmíme nechat průběžný system "reformovat" od Kalousků a podobných tunelářů, jak se o to již pokoušeli.

M. Sedláček 4.2.2019 12:11

Re: oxymoron

No jasně, že není, když jim stát sebere polovinu výdělku.

J. Lepka 4.2.2019 12:08

Re: Pro E. Janka

Přesto považujete za kdovíjak progresívní se k nim vyjadřovat. To ale můžete možná ve IV.cenové, kde má vždy pravdu ten, co nejvíc řve. Tady se maximálně prezentujete jako hlupák.

M. Sedláček 4.2.2019 12:04

Re: Počkejte moment.

Já měl vždycky za to, že solidarita je věc dobrovolná. To, co popisujete, je jenom přerozdělování.

J. Kavalír 4.2.2019 12:03

Re: Nikoliv vychované dítě, ale pracující dítě!

Pokud máte na mysli onu menšinu, tak těch se to týkat nebude - nemají odpracováno a jedou dál na dávky i v důchodu - u čestných výjimek pracovní návyky předají pravděpodobně i dětem.

A nemám s tím problém ani u nepracujících dětí zbohatlíků, není jich tolik, aby stály za výjimku. Ostatně maminka na tom bude podobně, jako u té menšiny - také nebude mít odpracováno.

M. Sedláček 4.2.2019 12:02

Re: Ministerstvo k ničemu

Jako ostatně většina ministerstev

J. Fridrich 4.2.2019 12:01

Misto vasi " matematicke " ukazky " kolik komu zbyde z jehoplatu ", se vas zeptam - jaka je narocnost, odpovednost a dulezitost prace napr. spickoveho lekare-kardiochirurga pro spolecnost, ale i pro nas, obcany, lidi ? Ty desitky-stovky lidskych zivotu, ktere zachranil pan Pirk, Pavko, Kunc a dalsi lekari - nebo ta zdravotni sestricka s pani uklizeckou - jiste i ony jsou v lidske spolecnosti potrebne.. Kdo vam pomuze, kdyz pujde " do tuheho " ?........

P. Aron 4.2.2019 11:57

Re: Co rozhoduje o našem důchodu?

:-)))

M. Pivoda 4.2.2019 11:50

Pro E. Janka

Vyjadřuji se k tomu, co jsem četl. Nikoliv k tomu, co jsem nečetl.

Šichtařová se znevěrohodnila už před lety svým článkem o Dieselgate, kdy se přidala ke štěkajícímu IVK. Od té doby nečtu její články podrobně, byla by to ztráta času.

P. Aron 4.2.2019 11:47

Re: Co rozhoduje o našem důchodu?

Čtením článku jste se nezdržoval, ale máte nutkání se vyjadřovat. Naprosto typický internetový diskutér.

Š. Hašek 4.2.2019 11:47

Re: důchody

Trefná poznámka.

J. Kulheim 4.2.2019 11:45

Re: Najděte mi bezpečné investice, které alespoň pokryjí

To nevím. Skutečností je, že pokud začne někdo spořit na stáří např ve 30_ti letech, tak při 2% inflaci, tak z první uložená 100Kč, bude mít kupní sílu 30Kč při 3% necelá jedna koruna. Proto považuji za legrační, když Sobotka a Babiš říkají maldým lidem, aby spořili. Já si myslím, že přirozenější by bylo, aby vláda hospodařila tak, aby inslace nebyla žádná.

Jenomže paní Maláčová, tak jako všichni socialisté, nechtějí zapřahat koně před vůz, ale oni jsou přesvědčeni o tom, že je lepší zapřáhnout koně za vůz. Necha působit zadlužovací ekonomiku a dluhy splácet inflací.

E. Pawlica 4.2.2019 11:38

Re: Co rozhoduje o našem důchodu?

Šichtařová v článku přesně vystihla, jaký nesmysl připravuje současná vládaní koalice. Od toho titulky jsou. Zatímco vy jste se hodnocením článku, který jste nečetl poněkud zemanovsky ... znevěrohodnil.

Ještě že jste neuvedl, že články vlevo dole zásadně nečtete.

:-D

V. Petr 4.2.2019 11:38

Produktivita rozhoduje o sumě peněz ale už ne o jejich

ROZDĚLENÍ! A to rozdělení je třeba o tom, kolik procent průměrné mzdy činí průměrný důchod.

P. Aron 4.2.2019 11:34

důchody

Jednak s paní Šichtařovou souhlasím a považuji za naprosto šílené, že do komise jsou zvány neziskovky typu Gender Studies a Česká ženská lobby. Proč tam není třeba mužská lobby ? A proč vůbec do toho co mají mluvit lidé, které nikdo nevoli a zastupují jen sami sebe. Co se týče reformy je tu jedna věc o které zatím nikdo nemluví. A to není jen věk pro odchod do důchodu ale také věk, v kterém dnes lidé začínají být výdělečně činní a přispívají tak do průběžného systému. Dříve většina populace se stávala výdělečně činnou již po dosažení plnoletosti. Dnes, kdy se hovoří (nesmyslně) o vzdělanostní společnosti a na VŠ studuje. Podíl vysokoškoláků ve věku 25-34 let je již cca 33%. Jenže převažují obory obchod a administrativa, společenské vědy.

Takže průměrný věk, kdy lidé začínají do systému přispívat se zvýšil a tím se snížil objem peněz od ekonomicky aktivních lidí.

J. Kulheim 4.2.2019 11:31

Re: Spravedlivý důchod nebude ten, kdy bez ohledu na vzdělání,

V tom nejsme ve při. Jestliže je pan Pirk je dobrovolně solidární se sestřičkou, tak z měsíčního platu např. 150000 kč měsíčně odvede např. 10%,tj. 15000 Kč a sestřička 3000 Kč s platu 30000Kč. Protože se jedná o dobrovolnou solidaritu, tak dostanou oba z prvního pilíře v důchodovém věku stejně nepř. 9000 Kč. Jestliže pan Pirk dostane 15000Kč a sestřička 3000 Kč, tak tomu neříkejme solidární systém. Pan Pirk má mnohem větší příjem a náklady na energie, potraviny, televizi, atd stejné. Jestili sestřička a její rodina přežije z 27000Kč, tak pan Pirk i když utratí 50000K, tak ušetří měsíčně 85000 Kč. Ty může ještě nějak zhodnotit. Sestřička bude čekat na další výplatu. Je pravdou, že když nebude pracovat pan pirk, tak nebude mít práci ani sestřička.

Různé činnosti je třeba ohodnotit různě, tak jako v rámcin těch profesí je dobré ohodnotit pracovníky lepší a horší.

Jde také o to nazývat věci v souladu s jejich obsahem.

P. Grigar 4.2.2019 11:28

Re: on byl zrušen třetí pilíř?

..pane Šejno, státní podpora i sleva na dani je zase jenom vytahování peněz z kapes daňových poplatníků, kolotoč peněz. Co jedněm stát dává, jiným musí vzít. Jestliže příjmová část nestačí ke krytí výdajů, musím snížit výdaje.. a těmi jsou především sociální transfery, nezaložené na zásluhovosti.

V. Petr 4.2.2019 11:25

To se pletete! Princip "solidarity" je ten, že se někomu

sebere a dá "potřebným!" I současný důchodový systém silně přerozděluje průběžné důchody!

M. Pivoda 4.2.2019 11:21

Co rozhoduje o našem důchodu?

Šichtařová v nadpisu: "O našem důchodu rozhodují genderové neziskovky."

Čtením článku jsem se nezdržoval, ale o našem důchodu rozhoduje především produktivita české montovny. Přičemž produktivita a konkurenceschopnost jsou velmi blízké pojmy.

V. Petr 4.2.2019 11:20

Nikoliv vychované dítě, ale pracující dítě!

Snad udělat vyjímku u postižených!

V. Petr 4.2.2019 11:18

Mají je na Kajmanských ostrovech!

V. Petr 4.2.2019 11:18

Najděte mi bezpečné investice, které alespoň pokryjí

inflaci!

M. Prokop 4.2.2019 11:17

Re: on byl zrušen třetí pilíř?

Pro ty, kteří si neporadí, zůstává výše zmíněný průběžný systém někde kolem životního minima. Zbytek, "každý svého štěstí strojvedoucím".

M. Prokop 4.2.2019 11:15

Re: Tak mi řekněte ALESPOŇ JEDEN PŘÍKLAD kam bezpečně

To vám neřekne nikdo. To si musíte najít sám.

Předpokládám, že nevěříte, že by to uměl státní úředník ...

M. Prokop 4.2.2019 11:14

Mají je ve štrozoku?

"Peníze, uzurpované "vyššími" vrstvami s nesmyslným odůvodněním "supervýkonu", se většinou do oběhu nevrátí." :-P

V. Petr 4.2.2019 11:11

Nezpomeňte, že v systému, kde mají všichni stejně se

každý snaží pracovat co NEJMÉNĚ! Pak ho budete muset za pozdní příchod do práce zavírat do koncentráku, jako to dělal Stalin!

V. Petr 4.2.2019 11:09

Nezapomeňte, že máme "sociální stát!!!"

To třeba znamená, že stát těm, kteří se starali, nedá, přes miliony, zaplacené v odvodech na sociální pojištění, NIC nebo jim sebere i to, co mají a dá to nemakačenkům, kteří se nestarali!

Veškeré "adresné" sociální dávky jsou právě o tom!

Pokud nemáte odvahu věšet zloděje, jste mimo!