28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 3.1.2008 10:56

Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

No, za Mnichov si můžeme přece sami - nenechali jsme naše německé spoluobčany přitulit se k Německu, ba ani k Velkoněmecké říši a drze jsme trvali na celistvosti své republiky, ba dokonce jsme se slovanskožidovskou úskočností své hranice byli ochotni bránit a sudetoněmecké teroristy i násilím potírat ... tak se to přece nedělá - viz třeba Srbsko a Kosovo ... 8-o(Y)

eTony 3.1.2008 10:54

Re: Re: Re: Re: I toto může být důvod.

máte zvláštní smysl pro humor.

Streit 3.1.2008 10:52

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Pravdu v mezinárodní politice má vždy silnější. A ten na národní zájmy nikdy nerezignuje, ani kdyby byl v EU. Však už to vidíme u těch "rovnějších" Němců s Francouzi.

Jura Jurax 3.1.2008 10:50

Již několikrát jsem si povšiml jedné jistoty,

totiž že napíše-li něco nějaký hodnostář Institutu K.H.Borovského, jde pravidelně o děsuplnou kravinu, ovšem hezky a bez gramatických chyb podanou.

Nelze zde polemizovat s jednotlivými tezemi článku, to by bylo dlouhého psaní, lze jen říci, že i výchozí teze článku je chybná.

Ostatně soudím, že klatba nad nezdolným šílenstvím postiženými evropeisty, eurokraty či eurocentristy by nebyla zas až tak špatná ...  :-D ... internacionála (i socialistická) tu už jednou byla a nic moc, spíš naopak ...  :-D

Fleischer 3.1.2008 10:47

Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Ale co když jsou ty cizí noty pravdivé, myslím to zcela obecně!

Streit 3.1.2008 10:45

Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

"A právě zesílené lpění na všem národním přineslo společně s dalšími faktory na první pohled dokonalému meziválečnému Československu zánik v podobě Mnichova a následné německé okupace. Poválečný vývoj dokázal, že etnická pročištěnost a absolutní bohemizace k obnovení demokratického řádu nestačí. "

Člověče, vy jste se buď zbláznil, nebo nebo vás platí Stoiber nebo potomci Habsburků. Takovou drzost, kdybyste vypustil ještě před pár lety, tak by vám to nemohlo projít ani v demokratické společnosti. Takže za Mnichov nemůže Hittler a účastníci té zrady, ale asi Masaryk. 8-o Na vrhuji, aby vám bylo odňato české občanství. A to nejsem nacionalista. Ale pískat podle cizích not vždycky bude vlastizrada.

Jde tady o revizi historie a v konečném kontextu o majetkové nároky. Jestli to tak půjde dál, tak budeme vracet ve prospěch cizích zájmů majetky ve stavu po Bílé hoře. Hranice také už nejsou tak nespochybnitelné, jako v minulosti. Ještě se dočkáme třeba polských nároků na Český Těšín a Slezsko, možná až po Ostravici. Vždyť po Schengenu se to bude vydávat za věc nedůležitou.

Proto jsem na straně Klause - pragmatika, který si to nebezpečí uvědomuje na rozdíl od euronadšenců nebo přímo zrádců národních zájmů. Proč zase strkáme hlavu do chomoutu, sotva jsme z jednoho vylezli? Už teď jsou škody nevratné. A skončí to opravdu špatně!

Von 3.1.2008 10:45

Re: Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

Honzo a Milane - připojuji se, ale - co s tím? Patřičně usměrnit sjednocení Evropy se asi bohužel nepovede nikdy! A že se o to pokoušeli nějací státníci už od dob Karla Velikého a u nás pak dalšího Karla či Jana z Poděbrad. Bohužel už dávno nemáme ani my, ani většina evropských národů opravdové státníky! Nebudou to mít naši potomci jednoduché!

honzak 3.1.2008 10:39

Re: A co z muže, který byl kdysi protagonistou změn …. učinilo nečekaného

nebreč! Když tu byla Alžběta, tak se zase mluvilo anglicky.

Fleischer 3.1.2008 10:37

Re: Re: Re: Pokus o odpověď

Zločin to samozřejmě není, ale je nutno domýšlet následky.

Xury 3.1.2008 10:33

Majoritní české etnikum

Většinu mých výhrad už prezentovali předchozí přispěvatelé, takže jen jednu malou faktickou opravu. V Československu v letech 1918-1938 nemělo české etnikum majoritu,ale tvořilo jen nejpočetnější menšinu. Proto přišel Masaryk s účelovou konstrukcí československého národa, aby vytvořil slovanskou většinu. Slováci to bohužel nepochopili a nikdy mu to nezapoměli.

Mirek F. 3.1.2008 10:09

Re: Re: Pokus o odpověď

Přednést alternativní názor na koncepci vývoje EU a pokusit se ho prosadit není žádný zločin. Jestliže se to nepodaří, nemusíme samozřejmě z EU vystupovat, jestliže přijatý koncept bude pořád výhodnější než odchod.

Bylo by ovšem velmi varovným znamením, kdyby samotné vyslovení alternativního názoru snad mělo být zločinem, za který by hrozilo div ne vyloučení z Unie.

Štváč 3.1.2008 10:01

podvodník

Klaus nakonec prohraje a bude se stěhovat z Hradu. A oprávněně. Ten náš nacionalisticky a narcisně upečený prezident s falešnou profesůrou, dostane tentokrát nakládačku, protože bůh mu jeho všechny lži a podvody spočítá právě 8.2.08.

milan 3.1.2008 9:57

Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

PRESNER^R^R^R^R^ EU JE V PODSTATE SSSR V ZAPADNIM PROVEDENI.....

Lapil 3.1.2008 9:49

Re: Pokus o odpověď

To je - podle mě - jen půlka pravdy. Druhá půlka je:

V dobách Československé socialistické republiky byly státy západní Evropy přinejmenším proti státu našemu skvělou ukázkou svobody politické i ekonomické. Čas oponou trhnul, a dnes jsme oproti mnohým z nich a EU zvláště těmi svobodnějšími my. Počínaje ekonomikou (za všechny - stát obchodům nekecá do toho, kdy smějí mít otevřeno), přes osobní (černochovi se říká černoch a ne afroameričan, což nás zbavuje problému, jak označit černocha rodem z  Austrálie), až po politickou (zákon je zákon a přijímá ho parlament, zatímco v EU je místo toho směrnice a přijímá ji vláda, která se ale nejmenuje vláda, nýbrž komise).

V souvislosti s EU je také zajímavý Šamanův článek ze včerejška o reálně pětikomorovém parlamentu ČSSR. Mají-li v EU jednotlivé státy právo veto (nepřepsal jsem se: veto=zakazuji; veta je zmršenina), jedná se reálně o "parlament" sedmadvacetikomorový, což nemůže dost dobře fungovat. - viz Šaman.

Za sebe pak dodám (převzatou, ne svoji) myšlenku, že země Evropy se staly ekonomickými a vývojovými špičkami právě skrze svoji rozdrobenost: nevadilo, že Komenského nechtěli v Čechách. Šel jinam a jeho nápady nezahynuly na nepřízeň vrchnosti. Že "jsme" se skrze neustálé půtky o hranice a sem tam nějakého pánaboha stali tak skvělými válečníky, že ještě šedesát let po poslední velké válce, kterou jsme si de fakto podrobili svět, se naši nepřátelé nezmůžou na nic většího, než vraždění civilistů. Čímž jsme si podřízli vlastní větev - v míru pomalu zahníváme, protože máme cokoliv za čtyři hodiny práce denně (to ostatní je přestávka na odpočinek a dávky pro ty, kteří dokážou žít bez práce). A pravda je už pro nás natolik nepodstatná, že vrahovi na sociálních dávkách  ve státě s parlamentem a tajnými volbami říkáme bojovník za svobodu.

Ne že by se mi to líbilo, ale když mám horečku, tak do přece do sebe láduju antibiotika a ne živnou půdu pro streptokoky v naději, že když se budou mít dobře, tak toho nechají.

StandaT 3.1.2008 9:35

marná snaha

Institutu K.H.Borovského, Masarykova dělnická akademie... jména velkých intelektuálů z naší historie v názvech organizací z Vás myslitele neudělají, autore.

Mirek F. 3.1.2008 9:12

Re: Re: Re: Re: Re: I toto může být důvod.

Kdy, že měla ODS v parlamentu absolutní většinu, aby Klaus mohl protlačit cokoliv?

Mirek F. 3.1.2008 9:11

Re: Re: Re: I toto může být důvod.

S cizími nepřátelskými zájmy by naopak korespondovalo zachovávání nefunkčího modelu Československa. Už jen zákaz majorizace nutně onu nefunkčnost generoval.

Ale co mě nadzvihlo, je hodocení našeho postoje k zásahu v Jugoslávii. Jak vy si vlastně předtavujete spojenectví? Že my musíme odkývat každý zásah, i když s ním nesouhlasíme, i když nejde o agresi vůči členu NATO? Tomu se obvykle říká vazalstvíRv.  

Co se transformace týče, to je dle vás zřejmě už rutinní záležitost, přeměna 100%ně státní ekonomiky na privátní přece už byla nespočetněkrát vyzkoušena, všechny chyby vychytány, klaus měl k dispozici přesnou "kuchařku" , jak postupovat, v jiných postkomo zemích žádné ztráty nevznikly.....:-)

abc 3.1.2008 8:45

Masarykovské Československo, Klausem obdivovaný ideál demokraticky řízeného státu

Odkud to pan místopředseda vzal. A co dělá prezident IKHB Hammerský. Lobuje za Svejnar.

Děda 3.1.2008 8:37

Re: Pokus o odpověď

Naprostej souhlas, jen trouba to nevidí!!

Honza42 3.1.2008 8:32

Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

Jak jinak si vysvětlit elektronicky sledovanou kozu apod. A to prosím platíme z daní. Tak jako jsme se víceméně všichni posmívali RVHP a brali to za spolek slabomyslných, tak postupně klesá i kredit EU.  EU jsou prostě ti blbečci z Bruselu. 

Já jsem velkým příznivcem společné Evropy a zásadním odpůrcem současné EU. A nevidím v tom žádný rozpor, naopak. Bruselská "jedličkárna" je totiž  spolek, který rozkládá Evropu zevnitř účinněji, než tisíce Klausů. A to mně je líto. A skončí to špatně.

zoch 3.1.2008 8:26

Re: Re: Re: Re: I toto může být důvod.

To je sice pravda,že podvody byly vždy a budou,ale ve chvíli,kdy má předseda vlády sílu protlačit parlamentem resp. celou legislativou zákon směřující proti podvodným praktikám v petrochemii například a neučiní to,nabízí se otázka ve smyslu toho, v čí zájem takto činí.  To samé se týká fondů.

Ano,po bitvě může být i moje maličkost generálem. Chápu Vaší výtku visící ve vzduchu. Já si ale jinak než jak výše uvedeno neumím vysvětlit,že vzdor informacím přicházejícím zdola a z médií,neučinil předseda vlády po dlouhou dobu nic. Snad by mě napadlo navíc jen to,že tak činil v zájmu své strany resp. jejich členů.

Richard 3.1.2008 8:18

Klaus má pravdu

Pane Procházko tak jste si v novém roce plivnul na pana prezidenta. Jinak Vy o nebezpečí evropské unie nevíte vůbec nic. Schengen je pěkný průser. Víte o centrálním rozdělování imigrantů z Bruselu ?!? Pochybuji !! Víte o plánech zřídit centrální imigrační lágr odkud nám úředníci budou distribuovat běžence z třetích zemí ?!? Jste asi mladej sebevědomej, ale potřebujete trošku zmoudřet . Doporučuji kouknout třeba na www.euportal.cz Jo a vynikající kniha o EU je "Skryté dějiny evropské integrace.

eTony 3.1.2008 7:50

Re: Re: Re: I toto může být důvod.

zochu, nesrovnávejte dobu 1992-1996 s dneškem. Jsme diametrálně jinde. Tehdejší vláda neměla jen zájem, ale chtěla dokonce vyrovnaný státní rozpočet uzákonit, ani se nezmiňuji, kdo to zhatil. Žádná vláda na světě nemůže zabránit podvodu, podvod znamená protizákonné jednání, a zákony byly u nás dány.

Fleischer 3.1.2008 7:44

Re: Pokus o odpověď

Komiku, problém je však v tom, že další vývoj EU se děje za účasti a podpory VŠECH členských států (snad s vyjímkou Velké Británie?). Vždyť i slovutný pan Zahradil prohlásil, že pro naše názory nenajdeme spojence. Náš pan prezident tedy bojuje proti všem. Pokud tento boj vyhraje, máme šanci opět se dostat do izolace mimo hlavní dění v Evropě. Rusko se už na to těší.

honzak 3.1.2008 7:33

podle fotografie

(na stránkách IKHB se jeho jméno nevyskytuje) vypadá autor jako Husákovo dítě, nemající praktické zkušenosti s fungováním "rozvinutého socialismu". Proto se také upřímně diví snahám VK o zabrždění postupující centralizace rozhodování o všem v bruseli. Už jednou se ukázalo, že to je kravina a nástroj velkých států pro ovládání těch menších. Místo tanků a letadel stačí normy, směrnice a rozhodnutí "předsednictva rady ministrů".  Karel Havlíček Borovský by měl vstát z hrobu a chlapce z LI nakopat tam, co si sedají. Třeba by se jim rozsvítilo.

Na VK naleznu i já několik podstatných vad, ale proti VH je minimálně o třídu lepší.

zoch 3.1.2008 7:07

Re: Re: I toto může být důvod.

To,že svět ocenil způsob nic nemění na faktu,že to plně korespondovalo se zmíněnými zájmy. Poslanec Vágner byl jazýčkem až později. Jugoslávii nejste schopen vyargumentovat a nedivím se Vám. On se totiž takový fatální spojenecký úlet ani moc obhajovat nedá. Snad jedině kdybyste předpokládal,že se vyjadřujete jen k lidem z pomocné školy. Co se eura a kroků k němu týče,nevyhnul se problém zadlužování ani vládě VK ale uznávám,že tehdejší vláda měla větší zájem na udržení vyrovnaného rozpočtu. O to menší zájem ale měla na omezení podvodů různého druhu a netřeba připomínat opět banky,petrochemii,fondy atd.... S pokladnou děravou jako cedník se toho pak moc nedokázalo. Pouze na náladu mnohých to mělo vliv přesně v zájmu jak jsem uvedl.

astro 3.1.2008 7:03

nezveličujte

Nemanipulujte, autore. Pokud jde o vstup do schengenského prostoru, řekl Klaus jenom to, že musíme být připraveni i na negativa tohoto kroku. Toho jsou si všechny okolní státy vědomy a určitá zákonná opatření týkající se možné  zvýšené kriminality už přijaly. My zase čekáme , až  k něčemu dojde. Potom budou média pokřikovat, proč že se o tom nemluvilo a proč že se nic nedělalo.

Rpuť 3.1.2008 6:40

Co je divného na tom, že se brání socialistickým manýrám člověk,

který je na vlastní kůži zažíval 40 let? Co je nepochopitelného na tom, že odmítá bruselské RVHP s jeho nesmyslnými kvótami, direktivami a zelenou vírou, když už jednou bylo názorně předvedeno, kam to všechno vede...?

eTony 3.1.2008 6:36

Re: I toto může být důvod.

zochu, přestaňte blbnout, ano ? "Rozbití" Československa bylo nevyhnutelné, při zachování klidu a pořádku - tento akt "svět" naopak ocenil. Právě v té Jugoslávii se to nepovedlo a došlo tam k válce, kdy VH drmolil něco o humanitárním bombardování. Klaus je proti násilným aktům. Záměrné brždění privatizace bank má na svědomí sosbolševický poslanec Wagner, který privatizaci bank svým hlasem poslal do kopru. A jestliže bude vládnout ve veřejných financích takový svinčík jako za vlád sosanů, nemá žádný význam vůbec nějaké euro zavádět. Ono vůbec zavedení jednotné měny a hlavně následná "daňová optimalizace" v EU je cesta do pekel. Sosanské centralistické řízení společnosti, podobně jako kdysi RVHP, je odsouzeno již dnes k zániku, jen si to EUrososani odmítají uvědomit.

eTony 3.1.2008 6:26

Pokud se

mění principy fungování EU jako centralistické řízení společnosti ve všech oblastech života, od elektronické identifikace ovcí a koz po jednotného stanovení termínu senoseče ve členských státech, netřeba se divit, že prezident Klaus důrazně reaguje na tento "EUráj" právě jako liberál. Zásadní postoje nemění.