28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jensina1 3.1.2008 18:46

Re: Re: Odpověď autorovi na otázku

Kdo nejde s námi jde proti nám, kupředu levá

LV 3.1.2008 17:53

proč s Klausem souhlasím

Zažil jsem (mnoho let) Sovětský svaz, neblahé paměti, i jím řízené společenství, zvané RVHP. A Evropskou unii "miluji" stejně, jako kdysi tento spolek!

Tatáž bohorovnost v snaze o dirigování (niní již "demokratické"), běžného života občana; totéž umanuté přesvědčení, že lidstvo lze dovést ke štěstí příkazy a zákazy. Že teprve až vše, ale úplně vše, bude "vedecky" naplánováno, řízeno a organizováno, zavládne blahobyt a šťastný lid bude tančit na náměstích...

Proto též vidíme Paroubkovce i jiné komouše tak hlasitě adorovat Velikou Socialistickou Evropu. Vždyť z té Evropy nám oknem tlačí zpět do baráku socialismus, který jsme před 19ti lety s takovou slávou dveřmi vyrazili!!!

V té nešťastné Evroppě se dostali k moci lidé, kterým chybí naše zkušenost s totalitou, a kteří opovrhují moudrostí a zkušeností svých předků. Lidé, kdysi provokující establishment (v roce 1968) na studentských barikádách. Lidé, kteří se dodnes nezbavili nenávisti k (PROSPERUJÍCÍ) kapitalistické společnosti, ve které vyrůstali. Lidé, kteří mají nyní možnost to tehdejší nepochopení svých "světlých ideálů" pomstít. A tak mění. Bourají tradiční rodinu, ve jménu jinakosti všelikých..., většinovou společnost, vnucováním bytostně cizích, mutikulturních, politicky korektních vzorců vyžadovaného chování, a konečně i ekonomiku, podporou nesmyslných sociálistických experimentů!! Fuj !!!

Miluji Evropu, jako kdysi Sovětský svaz!! Držím Vám palce, pane presidente.

Pišta 3.1.2008 17:44

Re: Re: Re: autore nemáte pravdu

To Rakousko-Uhersko bylo tak zaostalé, že političtí vězni nesměli být zamykáni na cele, mohli přijímat návštěvy, byli oslovováni pane, pokud měli zájem dostávali jídlo z venku, nemuseli pracovat, dostávali noviny. To kdyby někdo řekl pokrokovému Urválkovi tak ho trefí šlak. Ještě že jsme takové hovadiny nepřevzali, kam bychom se dostali?

Pišta 3.1.2008 17:38

Re: Re: A co z muže, který byl kdysi protagonistou změn …. učinilo nečekaného

Když tam byl Hiler tak německy.

Lapil 3.1.2008 17:38

Re: Re: Re: Pokus o odpověď

Ne. Veto není zákaz, veto je zakazuji.

Pišta 3.1.2008 17:32

Re: Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

A to ti nestačí, že jsi osobně volil Klause? Nebo nevolil?

Pišta 3.1.2008 17:28

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

A Srebrenic a rozstřílený Dubrovník

Pišta 3.1.2008 17:25

Re: Re: Re: Pane Procházko, podle fotky (pokud je Vaše) se ptám ...

Blbec se směje všemu.Má taky proč.

Pišta 3.1.2008 17:23

Re: Re: stáří

To říkáte jako komunista nebo jako ODesák, ono to nějak nejde rozlišit, I ty "argumenty "jsou stejné.

dragon 3.1.2008 17:23

Re: Klaus - Husák

ty jsi asi vypadl odkud?

W.TEX 3.1.2008 17:12

Re: Naštěstí

Velice pochybuji ,že  modrá mafie opustí svého kmotra v jeho dalším volebním klání o post nejvyšší. možná by bylo lepší,kdyby neměl pan ,VK žádného protikandidáta.Tak tomu bylo dříve za vlády rudé mafie a bylo to všem jasné..Věřím,že V.K. pomůže i podpora Kremlu v podobě medaile,která mu byla nedávno udělena. Jsme opět zpět v Absurdistánu.

Pametnik starejch dob 3.1.2008 17:07

Vůbec se panu Klausovi nedivím, současné vedení EU jsou

zaslepení idioti, vedoucí Evropu k pohlcení islámem. Protože adekvátní obrannou reakci v zemích EU zatím nevidět, chce se V. Klaus držet spíše stranou.

Dále, evropský superhit, "boj proti globálnímu oteplování" a další eurohovadiny jako REACH mohou požrat všechny ekonomické výhody, které nám společný ekonomický prostor přinesl.

Von 3.1.2008 17:05

Re: Re: Re: Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

slávo - děkuju za upozornění za trapný překlep a jinak s těmi státníky máte samozřejmě pravdu, ale asi na rozdíl od Vás se domnívá, že současné euroústavě nemůže rozmět nikdo! No a o špionu- státníkovi Putinovi bych bych raději pomlčel.

Jura Jurax 3.1.2008 17:03

Re: Co je divného na tom, že se brání socialistickým manýrám člověk,

Nic. Ale to mladičký autor nepochopí - on to zažil nanejvýš co batole.

Jura Jurax 3.1.2008 17:01

Re: Re: nezveličujte

IH, předvedl jste klasický způsob nekritického antifandovství a bezmezného odporu k VK. To, že vstup do schengenského prostoru je v první řadě historický průlom ve spolupráci evropských zemí, který nemá pro nás obdoby, je jasné i bez prezidenta.

Jura Jurax 3.1.2008 16:58

Re: Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

Ale jenom pro některé. Proč má český zemědělec menší dotace než francouzský? Protože jsme v EU ;-€

Ondřej Maxmilián Hájek 3.1.2008 16:56

Váženému autorovi

S vaším příspěvkem souhlasím do věty jež se týká Mnichova, poté bohužel ne, tedy krom Shengenu. Jinak vše o R-U a našem prvorepublikovém demokratickém vysvobození je s to s mými názory.

Vůbec nevidím lpění na všem národním za příčinu německé okupace. Zde je podle mně jasná příčina v neukojených a nezvladatelných světovládných choutkách jednoho génia v ovládání masy. Vrátím se ale k podstatnému:...etnická pročištěnost a absolutní bohemizace k obnovení demokratického řádu nestačí... to je absolutní omyl!!! Svět je multikulturní a pestrobarevný, je potřeba aby žili na stejném území zcela rozdílní lidé a právě ona čistka od němců v sudetech byla tou největší chybou, (tedy hned po procesu Národního Obrození) v dějinách českých. To byl první a rozhodující impuls pro proces získání absolutní totalitní moci KSČ, nikoliv pro získání dlouhodobého demokratického řádů. Ano, krátkodobou demokracii to vytvořilo, ale pouze velmi krátkodobou.

Já osobně jsem též Euroskeptik a nevěřím že by toto "perpetum mobile" mohlo dlouhodobě vydržet. Jsem pro sjednocenou Evropu ale nikoliv v měřítku, které nabízí ona hybridní formace, tedy EU. Ale Shengen je jedním z mála dobrých kroků, to musím připustit.

Já bych svůj komentář rád zakončil pochopením pro pana Klause, z hlediska jak se ptáte- Proč?? Je to starý pán a se stářím přichází ať už chceme nebo ne také jakási míra konzervatismu, a touha po klidu bez razantních změn. Srovnáváte jeho současné postoje s postoji před téměř 20 lety, to je obrovské množství času pro razantní změnu v myšlení a názorech, není to pravda?

Jsem také člověk konzervativního ražení a jsem moc rád za pluralitu a multiplicitu co se názorů a politických ideologií týče, protože tak můžeme bezpečně zamezit nebezpečí extrémismu jednoho směru.

Jura Jurax 3.1.2008 16:55

Re: Re: Re: Re: podvodník

Proč přemýšlí málo? Neříkejte, že byste si zmíněný artikl nekoupil!

Jura Jurax 3.1.2008 16:53

Re: Re: Re: podvodník

R^R^R^

Jura Jurax 3.1.2008 16:52

Re: Re: Re: Majoritní české etnikum

No, pobrouzdal jsem se trošku po internetu a vygůglovalo se mi: ČSR měla 13 miliónů obyvatel, Čechů bylo v ČSR 50,3 %, Slováků 15,2 %, Němců 23,4 %, Maďarů 5,6 %, Rusínů 3,4 %, Židů 1,3 %, Poláků 0,6 % a ostatních 0,2 %.

Mirek F. 3.1.2008 16:48

Re: Odpověď autorovi na otázku

Nick opravdu přiléhavý, protože se už zjevně nepamatujete, jak bolšáni umlčovali svoje odpůrce deemagogickými výkřiky, že sypou písek do soukolí... a přitom vámi jmenovaní si dovolují akorát prezerntovat vlastní názory na další vývoj EU. Bohužel pro vás ještě neplatí, že v prostoru Evropské Unie je povolen pouze jeden oficielní názor.

Jura Jurax 3.1.2008 16:35

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Ještě že jsem Moravan ... nosíte takový ten knírek pod nosem a patku do čela, Adolfe? Názorově by to sedělo ... :-P

Jura Jurax 3.1.2008 16:30

Re: Proč ?

No jo, na Váš příspěvek obdržíte hodně reakcí. Nesouhlasných.

Hobo 3.1.2008 16:30

Re: Re: Re: Neskutečné kecy

Šlo mi o vysvětlení, jestli je skutečnost, že "Aktivity IKHB jsou možné jen v míře v jaké získá finanční zdroje" dobře nebo špatně. A k čemu je mi konstatování, že "asi získali zdroje..."? Co si s tím mám počít? Chtěl tím bebe naznačit, že je článek dobrý nebo špatný? Zatím si teda - mezi námi (nikomu to neříkejte) - myslím, že bebe plácá mnohem víc než V. Procházka. S ním v lecčems nesouhlasím, ale jeho článek má názorově hlavu i patu. Zejména počínaje odstavcem o Rakousko-Uhersku a dále o Masarykovské ČSR s vypjatým národovectvím je velmi zajímavá úvaha.

Nejsem ani zhruba ročník Vašeho nejmladšího syna, dívám se naopak velmi zblízka do očí svému důchodovému věku. Nemyslím si však, že existují témata adekvátní zkušenostem. Zhruba v autorově věku vytvořil Einstein tu nejdůležitější teorii, zatímco není nutno se dlouze rozhlížet po starých páprdech, jejichž zkušenosti dosáhly úrovně nejhorší putyky (neodpustím si jmenovat F.Vízka). Vadí mi, shodí-li se nějaká práce poukazem na věk, zkušenosti, vzdělání atd. To není hodnocení, to je podpásovka.

Takže: poradíte mi, co si mám počít s informací, kdy a jak je aktivní IKHB?

Jura Jurax 3.1.2008 16:29

Re: Re: Pane Procházko, podle fotky (pokud je Vaše) se ptám ...

Od kterého věku ... hm, nejspíš od toho, v němž názory přestanou býti blbými. Vlastně i dřív, ale pak se Vám lidi budou smát ... :-D

Jura Jurax 3.1.2008 16:27

Re: Re: Re: Neskutečné kecy

R^R^R^

Ludva 3.1.2008 15:57

Re: Odpověď autorovi na otázku

Třeba ho vzali na vědomí ti umrzlí za současné zimy v USA, co se zřejmě spoléhali na globální oteplování.  

honzak 3.1.2008 15:49

Re: Odpověď autorovi na otázku

"stroj EU" je něco podobného jako perpetuum mobile? Sypat písek do něčeho, co se během krátké doby samo zastaví (v lepším případě nedostatkem peněz, v horším přebytkem machometánských přistěhovalců je zbytečné.

Pán nemá s praktickým dopadem euronesmyslů žádné zkušenosti, neníliž pravda?

honzak 3.1.2008 15:45

Re: Re: Neskutečné kecy

pro mladého rozhněvaného muže - je to špatně. Pan autor se montuje do něčeho, co mu jeho životní zkušenosti nedovolují hodnotit. A špatně je, že na to spotřebovává ty omezené zdroje. přeloženo do hovorové češtiny, kdyby držel hubu, udělal by líp.

Tím nemyslím, že je blbec, ale měl by volit téma svým zkušenostem adekvátní. Ani o Vás si nemyslím, že jste blbec. Jste jen zhruba ročník mého nejmladšího syna, se všemi klady i zápory toho věku (23).

Václav Nepamatuji se 3.1.2008 15:40

Odpověď autorovi na otázku

Na Západě "profesionála"  V.Klause nikdo nebere, tam je mimo hru. Proto je (EU) aspoň kope do kotníků. Na Američany si už netroufá,dostal facku a má tam utrum. To ví i lstivý kágébák Putin. Proto se chová vlídně k našemu nynějšímu prezidentovi. Ten mu zato spolu s pár lidmi v Evropském parlamentu pomáhá sypat písek do stroje EU.  Ale to co dělají vůči EU Klaus, Zahradil nebo Železný je zrada.   Vztah Klaus-Putin mi připomíná Beneše a Stalina.