29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
egi 30.3.2009 20:57

nedúvěra vládě

nevznikla z odborných důvodů, ale z osobní ješitnosti obou pánů-o dámách radeji pomlčím podívejte se na výraz pana Tlustého na fotografiích - Jidáš je hadr.

franta 30.3.2009 20:53

dovládnout

(Y);-O prostě bych ty blby nechal dovládnout a v nejbližším možném termínu volby.toto k ničemu nespěje,ať tam bude Petr nebo Pavel, stejně už nic neudělají do voleb.Musíme zvolit nějaké slušnější pravostředové politiky "pokud nějací existují" haha asi ne

santa 30.3.2009 15:45

klaus je ješitnej senilní magor

vlasta 232 30.3.2009 14:52

USMÍVÁM SE

nad všemi těmi bláboly- jaká by měla být vláda do předčasných voleb! A nikdo se nezamyslí, po duvodech kdy v polovině našeho předsednictví- a nelehké době hospodářské recese- musela tato situace nastat?? A přitom je to tak jednoduché! Topolánek začal při řízení EU- sklízet veliké uznání - od politiku EU-  ODS - začali rust preference- a to velký světský nemuže dopustit, i kdyby to mělo tuto zem stát nějakou miliardu!!  A že to díky jemu v této bídné situaci nezaviněné touto vládou stát bude pěkné častky- to vám potvrdí každy - jen trochu schopný ekonom!

Ludva 30.3.2009 16:22

Re: USMÍVÁM SE

Nesmíte věřit našim novinářům, v zahraničí je Topolánek hodnocen podstatně hůře: zpackal jednání o plynu (dodatek Ukrajiny), Sarkozy mu odmítá podávat ruku, teď   zase urazil Obamu, o Kremlu ani nemluvě. A Entropa urazila několik dalších států. Situace nastala, protože se o ni Topolánek zasloužil - vládnutím pomocí nedemokratických metod.

Vašek 30.3.2009 20:31

Re: USMÍVÁM SE

Pane Ludvo, nesmíte věřit úplně všemu co napíší v Halo novinách8-o;-O!!

Ludva 31.3.2009 9:16

Re: USMÍVÁM SE

Jen si zajeďte v létě do Bulharska s jejich obrázkem z Entropy na tričku. Pak se Vám rozsvítí.

Marat 30.3.2009 13:33

Chce to odhodit tu Ústravu na hnojisko a dát si záležet na vypracování nové.

Za staré Habsburské monarchie, vždy když padla vláda, tak okamžitě byly vyhlášené volby. To už ovšem není možné v "demokratické" ČR .

Proč by nyní nemohly být vyhlášené volby a do voleb aby vládla vláda současná? Tá Konstituce ČR je narychlo uplichtěný zmetek.

vládík 30.3.2009 15:48

Re: Chce to odhodit tu Ústravu na hnojisko a dát si záležet na vypracování nové.

Jenže toto bylo i v těch předchozích ústavách. Obecně v žáném státě pád vlády neznamená automaticky nové volby. Vždy musí politici na základě patu k těmto volbám dospět

ladik53 30.3.2009 18:55

Re: Chce to odhodit tu Ústravu na hnojisko a dát si záležet na vypracování nové.

Vyhlášeny klidně mohou být v tom není žádný problém, ale na řádnou přípravu voleb potřebuje ČSÚ nejméně 5 měsíců.

Landys 30.3.2009 11:52

Pan Perlín trochu zaperlil, ale to teď všichni odéesáci !

No, chtěl jsem něco podobného napsat, ale autor příspěvku přede mnou, mě předběhl. Jako kdyby mi mluvil z duše. Pan Perlín zaperlil v obavě, že se stane něco hrozného, když nikde v ústavě nenašel termín úřednická vláda. Když se nějaký čas pohybuje v politice, tak by mohl vědět, že je to jen takový pracovní terminus technikus k představě, že se bude jednat o vládu složenou z odborníků,  přijatelných pokud možno pro všechny. Stejně je to za současné vyhrocené situace pro tento stát jen nejlepší řešení. Rozhodně lepší, než když  na ministerských postech vegetují  (ne)odborníci dosazení podle nějakého koaličního klíče. Pak se tam vyskytují taková individua jako Čunek, Liška a někteří další.  A kde slyšel autor, že opozice nechce předčasné volby ? Pokud mě zrak a sluch neklame, tak se Topolánek s Paroubkem dohodli na nejbližším možném termínu v září nebo říjnu. Pokud to pan Perlín dokáže zařídit za týden, ať dá vědět. Rv

123 30.3.2009 12:10

Re: Pan Perlín trochu zaperlil, ale to teď všichni odéesáci !

Ptám se i vás - co to jsou ti odborníci, ze kterých by měla být složena vláda? Na co jsou odborní? V jakém oboru? Kde se vezmou? A co vůbec budou dělat, budou-li na podzim volby. Chtěl bych vidět odborníka, jak vstupuje do vlády, jako ministr....na 3-4 měsíce! O několika bych přece jen věděl - jsou velmi často k vidění v hospodách nižších kategorií nebo i zde, na Neviditelném psu...

R.J. 30.3.2009 12:39

Re: Pan Perlín trochu zaperlil, ale to teď všichni odéesáci !

Nahraďte slovo odborník  slovem neutrální osoba,která je přijatelná pro parlament a je to jasné. Ale toto je na rozhodnutí toho předsedy strany, který dostal mandát k sestavení vlády, nikdo mu to ale nemůže vnucovat. Pokud proběhne třikrát nedůvěra k jmenovaným vládám, jde se volit. Statistický úřad hejbne kostrou a v Červnu je jasno.No asi spíše polojasno.

Landys 30.3.2009 13:08

Re: Pan Perlín trochu zaperlil, ale to teď všichni odéesáci !

Když jsou tedy ve vládě na všechno ti  nejlepší odborníci, proč se tedy utvářel nějaký NERV ? Vždyť máme nejlepšího, dokoce oceněného, ekonoma ve Střední Evropě, i nejlepšího poválečného premiéra - ti by to tedy měli v pohodě ukočírovat  i sami dva. A určitě by o tom byli i přesvědčeni, kdyby se nacházeli tohoto času v  opozici !

yt 30.3.2009 13:53

Re: Pan Perlín trochu zaperlil, ale to teď všichni odéesáci !

Vždyť může Jirka být ještě lepší! Vyrukuje se 101 podpisy (vč. komoušů a státotvorné Zubovové) a být nejlepší na světě.

Šerlok Homeless 30.3.2009 12:37

Re: Pan Perlín trochu zaperlil, ale to teď všichni odéesáci !

Zrak a sluch Vás zřejmě klame. Tady slyšám od Jyrky cosi jiného:

http://www.ct24.cz/vysilani/2009/03/29/209411030500329-12:00-otazky-vaclava-moravce/

Je to v čase 8:10.

Věra 30.3.2009 13:20

Re: Pan Perlín trochu zaperlil, ale to teď všichni odéesáci !

Jé nevím co bude dělat pan Perlin počkají s Bartoněm jak to dopadne a pak nám to tady spočítají ale asi obráceně ,časy se mění  aperlit se bude dál ale opravdu třeba to zařídí vše dříve my obyčejní lidé kteří čtou tyto výroky  musíme čekat a jít volit ,třeba na vozíku ale pojedeme už je nikdy nechci ani vidět moc nás zklamali>-

Šerlok Homeless 30.3.2009 13:46

Re: Pan Perlín trochu zaperlil, ale to teď všichni odéesáci !

Nějak mi uniká větná vazba a smysl toho, co jste napsala.

Všra 30.3.2009 16:34

Re: Pan Perlín trochu zaperlil, ale to teď všichni odéesáci !

Omlouvám se že. jsem zaperlila nesmysly zrovna to čtu nemají se dělat dvě věci najednou.Již jsem zticha. nedává to smysl.Rv

vládík 30.3.2009 15:50

Re: Pan Perlín trochu zaperlil, ale to teď všichni odéesáci !

A podle jakého klíče se budou dosazovat ti odborníci? Vy vážně myslíte, že jsou strany ochotny nominovat někoho jiného, než osobu spřízněnou?  Vy máte dojem, že v Tošovského vládě nelze vyjmenovat, za koho ten či onen kopal?  Jste jen naiva, nebo člověk s nižším koeficientem?

hafusak2 30.3.2009 11:25

Ta sci-fi je reálná:

Vláda odborníků jmenovaná presidentem je naprosto reálná věc neodporující Ústavě. Podívejte se na politickou situaci s nadhledem: je ODS momentálně akceschopnou stranou? Vždyť je napůl vnitřně rozložená, jen silácké řeči vedení mají dodat dojem síly a stability. Zelení a lidovci jsou na tom stejně. Takže: 1.) ODS bude pokračovat v započatém trendu společně s koaličními partnery - výsledkem by bylo definitivní rozložení těchto stran vnitřně a všeobecný odpor voličů. 2.) ODS udělá kosmetické úpravy aby byla přijatelnější - nově nalakovaný Trabant se automaticky nestane Mercedesem, to nikdo nesežere. 3.) Všichni si "vezmou čas" , nechají pár měsíců úřednickou vládu a připraví si pořádné volební programy na podzimní volby. - Pak už bude vše na voličích. Je to snad sci-fi?

ladik53 30.3.2009 11:06

Nezlobte se autore,

ale tohle je už slaboduchost. Že mě to už vůbec nepřekvapuje je taky pravda. Přece u nás platí, co není zákonem zakázáno je povoleno. Úřednická vláda je přece vláda jako každá jiná, jde jenom o název. Vláda se přece nevolí, vzniká jmenováním, Důležité je jenom, zda se tak děje podle zákona!

R.J. 30.3.2009 12:08

Re: Nezlobte se autore,

Tak to není, Vaše tvrzení platí pro občany, ne pro státní správu, ta se  naopak musí řídit pouze  zákony. Z toho nesmí vybočit ani o píď. Pokud se týká vlády, máte pravdu, pokud dostane důvěru ve sněmovně, je právoplatná. Nikde není napsáno , že to musí být pouze členové parlamentu či straníci.Tím, že je nominována pověřeným člověkem  od prezidenta, jedno zda vítězem voleb nebo druhého či třetího, získá legitimitu vyslovením důvěry. To k teorii. Já osobně pro úřednickou vládu nejsem, do léta se stejně nepodaří jí sesmolit.  Horší je přístup prezidenta, ten nemá právo něco říkat o 101. Protože je možná , z ústavy, menšinová vláda, tím, že prezident tvrdí a chce 101, překračuje svůj mandát k jmenování předsedy vlády.Měl by se držet zvyklostí a pověřit  předsedu vítěze voleb. Neodkladně, to je jeho povinnost. Pokud jmenuje tento vítěz voleb, nečleny stran, je to jeho právo, ale nikdo ho k tomu nemůže nutit, to je protiústavní. Nikdo nemůže říkat, tady máš mandát k sestavení vlády a omezit ho nějakou podmínkou. To, jestli ta jmenovaná vláda, předsedou nejsilněší strany,  dostene důvěru, je otázka jiná, to ale řeší ústava. Pokud nebude dodržen tento postup, je to komplot, který porušuje úzus  a ducha ústavy.

ladik53 30.3.2009 13:25

Re: Nezlobte se autore,

Víte já si myslím, že prezidentovi rozumím. Tím prohlášením o 101 asi chtěl naznačit to nejrychlejší řešení. Že je to asi to nejméně pravděpodobné je druhá věc. A s těmi zákony nejsme v rozporu. Já rozumím Ústavě tak, jak jsem napsal. Pokud by v ní bylo vyslovně uvedeno že musí prezident pověřit předsedu vítězné strany voleb, tak by to byl zase asi další problém, protože třeba vyhraje strana, která nemá předsedu (má třeba generálního tajemníka...). No a pokud to tam napsáno není, může podle mého názoru pověřit kohokoliv a ten mu navrhne třeba celou vládu včetně premiéra. To vše už tady bylo, když byl sestavením vlády pověřen Josef Lux. No a ten premiérem nebyl. Sestavil vládu Tošovského.

R.J. 30.3.2009 13:58

Re: Nezlobte se autore,

Ano, souhlas,ale nebylo to prostě v duchu ústavy. Volby se dělají proto, aby byl zvolen vítěz, ten má právo navrhnout vládu, prezident jen dohlíží, aby nebyl jmenován třeba  odsouzený k trestu doživotí, nebo cizí stát.příslušník, např. , jinak pokud jmenovaní jsou občani ČR, nemá do toho nikdo co mluvit.  Ani prezident ne. Ten má za povinnost prostě pověřit neodkladně předsedu vítěze voleb k sestavení vlády. To,jestli je to tajemník  nebo největší předseda, to je jedno, na názvu nezáleží. Tak napíši leader, a je po problému se slovíčkařením. Souhlas ?

Šerlok Homeless 30.3.2009 16:32

Re: Nezlobte se autore,

No, původně jsem se chtěl ládíkovi vysmát. Pokud se pamatuju, tak po volbách 2006 až do vyslovení důvěry Topolánkově vládě úřadovala vláda Paroubkova. Tak jsem se podíval do Ústavy ČR a vidím skutečně: Ne do vyslovení důvěry, ale do jmenování.

Šerlok Homeless 30.3.2009 16:41

Re: Nezlobte se autore,

Ovšem - úřednická vládaje nesmysl. Vláda je povinna do 30 dbů požádat o důvěru Sněmovnu a pokud ji nedostane, jmenuje prezident znova předsedu vlády a na jeho návrh novou vládu.

Vašek 30.3.2009 20:38

Re: Nezlobte se autore,

Správně,teď jen aby si to ten blábolivý HAFUSAK přečetl!

MJ 30.3.2009 10:48

DROBEČEK

OK, ale jak víte, že zejména ČSSD "je naprosto nechopná" připravit alternativu k vládnímu programu grupě kolem Topolánka? Nevydávejte prosím vaše dojmy a obecná záporná klišé z návětrné strany ODS za pravdy. Díky a pište si klidně dál.

123 30.3.2009 12:13

Re: DROBEČEK

pokud by ČSSD měl skutečně alternativu k vládnímu programu, nic by jí přece nebránilo se nyní chopit vlády a předvést, kudy z problémů.