25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Neočkovaní učitelé (ne)jsou lidé?

Končící vláda vytáhla další z arsenálu diskriminačních opatření. Podle dohody ministra zdravotnictví a ministra školství budou neočkovaní učitelé moci učit jen v respirátorech. A budoucí ministr Válek k tomu mlčí – souhlasí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 25.10.2021 2:14

Asi jste to špatně četl. Podle objektivních, oficiálně potvrzených dat z Izraele (kde se asi švidluje méně než v jiných zemích), jsou na tom ve všech ukazatelích očkovaní stejně jako neočkovaní. Tedy spíš hůř. Ty "vakcíny" jsou proti nějakému viru naprosto k ničemu. Mají zřejmě úplně jiný účel....

K. Machala 25.10.2021 4:19

Data z mnoha zemí ukazují, že proočkovanější regiony i státy měly a mají covidu víc, i studie porovnávající 68 zemí a 2900 regionů to potvrzuje. Čili vax na šíření nejenže nemá pozitivní, ale mírně zhoršující vliv.

A. Malotová 25.10.2021 7:25

Spíš jsou případy více podchycené. A poznámka k diskriminaci: pokud budou zase všichni doktoři na covidovových jednotkách, kdo se bude věnovat např. mému žlučníku, Maruščinému kolenu apod.? Tyto problémy byly kvůli závažnějším odsunuty loni a budou zase letos? Nejsem já a Maruška diskriminovaná těmi, kdo z hrdosti nechtějí být očkovaní a pak skončí na ventilátorech v nemocnici, a protože jejich stav je životohrožující, tak mají přednost? (já jim tu přednost nezávidím) A není tedy diskriminovaný chirurg, který se chce věnovat operacím na interně a je "nasazen" na urgentní případy s Covidem? Každá svoboda jednotlivce končí u svobody druhého jednotlivce.

A nakonec k tématu: naočkovaný učitel pak musí řešit problémy za nenaočkované nemocné kolegy. Kde je solidarita učitelského kolektivu?

R. Langer 25.10.2021 7:29

No, a co teprve až se tam dostanete s následky po očkování, to bude teprve prů*er! ;-D

F. Brnušák 25.10.2021 9:06

A co ten chirurg s tim pacosem, ktery trpi Covidem bude jako delat? Vyrezavat kousky plic ci co? Mate pravdu, ze kvuli Covidu se neoperovalo, ale ne kvuli akutnim pripadum (tam nejsou nutne ani ucelne operace), ale kvuli narizenim. Byl sem jeden z poslednich co podstoupil operaci, pak vpodstate cele luzkove oddeleni zavreli a cekalo se na konec toho pitomejho narizeni. Takze odpovednost za vasi odlozenou operaci nenesou neockovani, ale vase vlada

J. Vintr 25.10.2021 9:06

Vycházíte z hloupoučkého a praxí vyvráceného předpokladu, že ty "vakcíny" před něčím chrání.

R. Langer 25.10.2021 5:49

No, podle známých výsledků ovšem ta vakcína nedělá ani jedno z toho, co jste uvedl,von Braune. :-P

M. Mucha 25.10.2021 6:32

Jinými slovy, potvrzení o bezinfekčnosti je debilita, jaká nemá obdoby a jeho vyžadování kdekoliv je jen šikana a buzerace.

V. Braun 25.10.2021 7:49

No ono je to potvrzení o některých skutečnostech, které pravděpodobnost infekčnosti snižují a ne potvrzení bezinfekčnosti jako takové, že. Souhlasím, že je to do jisté míry způsob, jak "buzerací" přimět lidi k očkování.

Jinak očkování považuji za jedinou rozumnou cestu jak zmírnit následky epidemie. Chytří Židé v Izraeli si to evidentně uvědomují a nechávají se očkovat i bez buzerace. V Čechách se o to raději dohadujeme na sociálních sítích.

J. Vintr 25.10.2021 9:16

Ti "chytří" Židé se nechávají očkovat už po čtvrté. A pořád nic....

R. Langer 25.10.2021 10:43

Jo, v Izraeli se očkuje jako na kolotoči, a skutek utek. Pokud se ještě dnes někdo ohání "proočkovaným Izraelem", tak je evidentně na hlavu, von Braune. Což je u tebe fakt, von Braune. ;-D

J. Vintr 25.10.2021 10:05

Potvrzení o očkování nemá vůbec nic společného s nějakou bezinfekčností.