25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Neočkovaní učitelé (ne)jsou lidé?

Končící vláda vytáhla další z arsenálu diskriminačních opatření. Podle dohody ministra zdravotnictví a ministra školství budou neočkovaní učitelé moci učit jen v respirátorech. A budoucí ministr Válek k tomu mlčí – souhlasí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Forman 25.10.2021 14:38

Zdravého rozumu ? Ne, vaše reakce není o zdravém rozumu, ale o ideologii a víře. O šikanování...... jako zdravý člověk se očkovat nenechám, je mi ničena svoboda lidmi, jako jste vy, který se vším tímhle svinstvem souhlasí.... fujtajbl, zacítil jsem pach z úst nějakého Prymuly.

Š. Šafránek 25.10.2021 14:47

Až Vás záchranka přiveze s covidem a smrtí na jazyku, budete po lidech, jako jsem já, požadovat, aby Vás zachránili. Budete škemrat a prosit, tak jako spousta podobných před Vámi, se kterými jsem se za popsaných okolností už setkal. Ono to ale bohužel často už nejde...

A. Ová 25.10.2021 14:53

Prosím, udělejte, co můžete. Všichni to děláme tak. Děkuji

P. Vychodil 25.10.2021 15:23

šafránku, tedy, výraz "Až Vás záchranka přiveze s covidem a smrtí na jazyku, budete po lidech, jako jsem já," svědčí o naprosté idiocii, či vymytí mozku propagandou...ale je prokázáno, že z lidi zpracovaných propagandou, se stávají nemyslící zobie...

co jsi šafránku zač ? asi šafránek ze seriálu Básníci...

Š. Šafránek 25.10.2021 15:29

Jmenuji Štěpán Votoček, jsem internistou a ředitelem nemocnice. Šafránek je pseudonym z doby, kdy jsem na Neviditelném psu publikoval fejetony atd.

M. Mucha 25.10.2021 17:49

R^

R. Langer 25.10.2021 17:04

A kdepak jste se s těmi škemrajícími setkal, to by mě fakt zajímalo? Vy že jste snad doktor? Leda tak učeň Mengeleho, dobytku! ;-€

J. Vintr 25.10.2021 21:47

Všichni umřeme a nikdo z nás neví, za jakých okolností se to stane. Je tedy možné i to, že mne přivezou do nemocnice se smrtí na jazyku. Jedno vím ale naprosto jistě. O nic škemrat a prosit nebudu.

D. Bowman 25.10.2021 14:48

Milý pane, věda není nějaká omnipotentní entita. Ta je o vědecké metodě tj. skepticky přistupovat, testovat a zkoumat...ne slepě přijímat ultimativní závěry lidí v bílých pláštích respektive jejich institucionálních ikon a bránit se revizi.

A i mezi nimi se názory liší. Současná situace je samozřejmě o politice a filosofii víc než o vědě a číslech, protože spoustu věcí prostě nevíme a neůžeme vědět.

Někteří lidé bezpochyby věří nesmyslům ale vy to vidíte příliš čenobíle. Prymula versus David Icke.

Že to není tak jednoduché dokládají případy zemí, kde nepostupují tak přísně a mají stejná, ne-li lepší čísla a naopak.

Ta skupina vědců ,která byla a je skeptická ohledně lockdownům a vakcínám (zcela nebo pro nerizikové skupiny) byla naprosto nevybíravě a anti-vědecky upozaděna. Zatím má slovo ta klika, která razí politicky líbivé ultimátní kroky.

Š. Šafránek 25.10.2021 14:52

Já dám hodně na vlastní zkušenost. V současnosti je u nás hospitalizováno cca 10 pacientů s těžkým covidem, vesměs mezi 40 - 70 lety a neočkovaných. Jedinému z nich, který byl očkován, je 90 let a není žádné tajemství, že u takto starých lidí imunita vyprchává a potřebují třetí dávku.

D. Bowman 25.10.2021 15:18

Problém je, že ta vakcinace, zvláště plošná, může způsobit problémy o kterých nevíme. A nejedná se o triviality (ADE, sraženiny, neplodnost, prion disease). A to se ukáže až v řádu let. U rizikových skupin, lze to riziko asi akceptovat, stejně jako nemá cenu řešit dlouhé klinické testy nějakého preparátu u pacienta, který má maximálně několik měsíců života.

Navíc ten virus mutuje rychleji než je možné vakcinovat a další dávky mohou být navíc neúčinné. Z povahy kronavirů se zdá, že je prostě nemožné ten virus vymýtit. mRNA technologie je úžasná věc ale není bez rizik a konkrétní aplikace může nést jistá úskalí, ne-li průšvih kolosálních rozměrů.

V případě monoklonálních látek jsou ta rizika jiná a navíc jsou podávána až v akutních případech tj. není zbytí. Risk versus zisk je jiný.

Ten virus, ikdyž se to v první linii může zdát horší, má smrtnost pod 1% v celkové populaci. Možná by byl lepší přístup soustředit prostředky na rizikové skupiny tj. aby nemuseli čekat na očkování a místo lockdownů ušetřené prostředky využít např. na rozvoz jídla seniorům, aby nemuseli cárat v obchodech.

Š. Šafránek 25.10.2021 15:21

Argumantace následky očkování je čirá spekulace. Zato následky covidu jsou očividné. S monoklonálním protilátkami se mýlíte - nejsou podávány v aktutních a těžkých případech, ale v lehkých případech rizikových pacientů jakožto prevence rozvoje těžkého průběhu.

D. Bowman 25.10.2021 15:33

Spekulace to je, z podstaty věci. Řada těch rizik se může projevit až po dlouhé době. Vzhledem ke komplexnosti lidského organismu nelze s učitostí říct tak ani tak.

Ale není to čirá spekulace. Ty rizika tam jsou a jsou netriviální. A mluví o nich řada lidí, které byste těžko nařknul z šarlatánství.

A to se ani nazabývám již prokázanými riziky, kvůli kterým se někde stahovala např. Astra Zeneca apod. Nejedná se o žádná závratná čísla ale v minulosti se díky podobně malým číslům od vakcinace ustoupilo (H1N1). Navíc je poněkud smutné, že by se i těmto případům mohlo předejít, kdyby se vakcinovalo u obvoďáka a ne v nákupáku, kde nemají tuchu, zda máte predspozice apod.

Ty monoklonální látky se narozdíl od vakcíny nepodávají plošně tj. zdravým, nerizikovým lidem. To jsem měl hlavně na mysli.

J. Vintr 25.10.2021 22:45

Nemůžu tvrdit, že nejde o podvrh, ale prý někdo údajně objevil smlouvu, kterou farmaceutické firmy, dodávající "vakcíny" uzavírají s vládami jednotlivých států. Kromě toho, že jsou v nich jednoznačně všechny výhody na straně těch firem, mně tam zaujalo to, že se nesmí nijak propagovat léčení covidu. Jedinou metodou boje proti této nemoci má být vakcinace.

D. Bowman 26.10.2021 1:15

Jestli to dal někdo takhle černé na bílém, silně pochybuji. Ale je asi pravda, že to emergency povolení, ta vyjímka pro okamžité nasazení vakcín, je závislé na podmínce, že nefunguje jiné již plně schválené (a levné generické) léčivo.

Jestli se dohodli, že nalijí do těch vakcín miliardy ale státy pak zaručí, že se to vrátí zpátky, třeba v podobě půlročních nákupů, je taky možné. Ale ofico to asi nikde nebude. To spíš nějaká šuskárna a lobbisti. A nemusí to být v každé zemi. Stačí mít páky v CDC a WHO. Ty ostatní si nelajznou vlastní názor. A naopak v některém zapadákově si to třeba zástupce nechal dát písemně a to se pak provalilo.

Mě je jasný, že to ty farma firmy nedělaj pro mé krásné oči. Ani nemůžou. To by udělali jednou a pak by krachli, protože vědátoři se nebudou potit v laborce přes noc za almužnu.

A v konečném důsledku mě Pfizer do žádné vakcíny nenutí ani nemůže. Může tak akorát platiti pisálky a podmazávat politiky.

Konečná zodpovědnost je na politicích a byrokratech, kteří ty opatření připravují, ikdyž je to v rozporu s Ústavou apod.

Ale on ani Biden na to nemá odvahu. Oni spoléhají, že to za ně udělají firmy sami tj. že dotlačí své zaměstnance, protože Biden řek v TV, že zavede povinné očkování....ale Executive Order nepodepíše.

Případný průšvih se pak svede na firmy a kapitalismus. Biden odstoupí a byrokrati to u soudu vyhrajou, protože vás de facto nenutili.

J. Vintr 25.10.2021 21:40

A podle čeho se pozná, že mají covid? Podle "přesného a spolehlivého" PCR testu, který nerozezná živý virus od jeho dávno chcíplého zbytku a který je navíc nastaven na virus obyčejné chřipky?

M. Mucha 25.10.2021 17:53

R^

Ś. Svobodová 25.10.2021 15:03

A pane doktore jak byste interpretoval čísla ukazující že podíl očkovaných i neočkovaných je v nemocnicích a na jipkách je v proočkovaných zemích je plus mínus stejný jako jejich podíl v populaci?

Š. Šafránek 25.10.2021 15:19

Prosím, pošlete relevantní odkaz. U nás je to 9:1 a pokud vím, v jiných českých nemocnicích je to dost podobné.

P. Vychodil 25.10.2021 15:29

hele šafránku, a teď vážně, dokaž, že máš ještě to, čemu se říká rozum...

dokaž, odkaž na data, svoje tvrzení...

mám takový pocit, že v nemocnici pouze umýváš toalety...

Š. Šafránek 25.10.2021 15:30

My si tykáme? Chcete nahlédnout do našeho nemocničního systému? Na jaře jsem lidi jako Vy zval na prohlídku covid oddělení. Kupodivu nikdo nepřišel.

P. Vychodil 25.10.2021 16:01

jako ředitel nemocnice si zveš...no tedy,to zírám...zároveň máš čas chatovat s idiotem,jako jsem já, to zírám...nebo máš dovolenou ? A jak víš, co jsem já ?

A to, že malý čecháček se durdí kvůli tykání, když přece chceme být součástí té skvělé EU a západu, kde mimochodem v angloaském větě tyká každý každému, svědčí o tvém maloměšťáctví...nebo ti má říkat soudruhu řediteli ?

tak, teď jsme se poškorpili, omlouvám se, že k doktorům nemám žádnou důvěru, a mám pro tento postoj jasnou osobní zkušenost a medicínské důkazy, včetně přiznání doktorských kapacit, že se spletli, ať si příště dám větší pozor na názor jakéhokoliv Prof, MUDr, CsC...tato osobní zkušenost mi ukazuje, jak vy doktoři jste neopatrní, neznalí, ...sprostě česky řečeno, víte h....

Š. Šafránek 25.10.2021 16:28

Diskutuji, když má čas, jelikož osvětu je třeba šířit. Idiotem jste se nazval sám, k domu bych se nikdy nesnížil. Kéž byste nikdy nepotřeboval pomoc nás, kteří víme h....

P. Vychodil 25.10.2021 16:40

teď nechám stranou ironii, sarkasmus a možná sprostotu, pane doktore a řediteli...takže, pozvete mne na prohlídku JIP ? včetně seznámení se s dg přislušných pacientů, tam, ležících ?

P. Vychodil 25.10.2021 15:17

jo, i chovanci v domovech duševně postižených se cítí zdraví na rozumu...

ale ty Šafránku, uvědom si, že to byla jen filmová role !

Š. Šafránek 25.10.2021 15:22

Štěpán Šafránek je pseudonym z doby, kdy jsem na NP publikoval. Mé jméno je Štěpán Votoček a kde pracuji si tím pádem snadno zjistíte.

P. Vychodil 25.10.2021 15:37

vycházím z oficiálních dat MZdr, dále z

https://www.covdata.cz/cesko.php

Možná máte lokální čísla odlišná od průměru, pak byste je měl seriozně, s vysvětlením, interpretovat...to bych očekával od ředitele nemocnice...

D. Bowman 25.10.2021 16:00

To asi není moc moudré se tzv. doxovat na anonymním fóru. Názor to stejně nikomu nezmění, nehledě na to, že dotyčný může jen předstírat identitu, protože má na dotyčného pifku apod.

R. Langer 25.10.2021 17:02

Ty jedno totalitní bolševické hovado, doufám že se u tebe projeví karma, soudruhu! ;-€

P. Vychodil 25.10.2021 15:13

typický troll, kolik platí ?